Sevgilim erkek arkadaşımla görüşmemi istemiyor?

nes__

Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2012
3
0
16
İstanbul
Arkadaşlar bir konu hakkında görüşlerinizi öğrenmek istiyorum. Forumda benzer konular var, bir çoğunu okudum. Görüşlerinizi esirgemezseniz sevinirim.

Sevgilim; 1,5 yıldır tanıdığım ve çok değer verdiğim bir erkek arkadaş ile (yaşça benden büyük) görüşmemi istemiyor ve evlendikten sonra da görüşemeyeceğimizi belirtiyor. Ne etti isem bu konuda kendisini ikna edemedim.

Aramızda bir şey olmadığını ve olmayacağını kendisi de biliyor ancak bu arkadaşı kesinlikle sevmediğini ve görüşmeme konusunda kararlı olduğunu ifade ediyor.

Ben Onu seviyorum, O da beni seviyor. Bir süre sonra evlenmeyi düşünüyoruz ancak bu konu aramızda sıkıntı olmaya başladı. Kararından vazgeçecek gibi durmuyor ve korkarım ki bu şekli ile devam edecek olursa bu konu yüzünden ipler kopma noktasına gelecek.

Ne yapmamı tavsiye edersiniz?

cnm... ben genelde taviz vermeden ilerlemeye çalışırım ama erkekler erkek arkadaş mevzusuna çok takılıyor... grup içinde okul arkadaşlarımla kızlı erkekli ona pek bir şey demiyor çünkü kendide gelebilcekse geliyor. ama teketek bir erkek arkadaşla görüşme olayına tamamen karşı.. bir kaç kavgamız olmştu bu yönde bizmde ama anlayış gösterdim. istemiyorsa görüşmem dedim... doğrumu bilmiyorum ama ilişkimi kötü etkilemektense... seçim yapmak zorunda kaldım yani. diğer arkadaşlarıma da binbir bahane uydurdum görüşmemeye başladım...

Son düzenleme:
o erkek arkadaşınla başbaşa görüşüyosan sorun edebilir tabiki..ben olsam bende sevgilimin bi kızla başbaşa buluşmasını sorun ederim..ama grup içinde bile görüşmene karışıyosa tavrını koy..

Sevgilin kız arkadaşıyla görüşse kabul eder misin?
ben olsam sevgilimin kız arkadaşıyla görüşmesini kabul etmem
görüştürmem tabi ki aynı şekilde sevgilimde beni görüştürmez
bir erkek arkadaşla. Şimdi yorumuma ''neden bir kızın erkek arkadaşı ve bir erkeğin
kız arkadaşı olamaz mı '' diyenler olabilir. Bana göre olamaz. Tabi herkesin fikiri ayrıdır saygı duyarım
ama bence sevgilini çok seviyorsan o erkek arkadaşından vazgeçebilirsin
bu arada sevgilinde ne kadardır berabersiniz

Son düzenleme:
o erkek arkadaşınla başbaşa görüşüyosan sorun edebilir tabiki..ben olsam bende sevgilimin bi kızla başbaşa buluşmasını sorun ederim..ama grup içinde bile görüşmene karışıyosa tavrını koy..

Cevap veren ve verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Bazı arkadaşlarla ailecek görüşebileceğimizi, birlikte davetlere filan gidebileceğimizi belirtiyor. Ancak bu arkadaş ile hiçbir şart ve koşulda görüşmeyeceğini, benimde hiçbir şekilde görüşmemi istemediğini kesin bir dille ifade etti. Bu arkadaşımdan dan ayrılmak istemiyorum ancak sevgilimi de kaybetmek istemiyorum.

Cevap veren ve verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Bazı arkadaşlarla ailecek görüşebileceğimizi, birlikte davetlere filan gidebileceğimizi belirtiyor. Ancak bu arkadaş ile hiçbir şart ve koşulda görüşmeyeceğini, benimde hiçbir şekilde görüşmemi istemediğini kesin bir dille ifade etti. Bu arkadaşımdan dan ayrılmak istemiyorum ancak sevgilimi de kaybetmek istemiyorum.[/QU

o zaman olay çok açık.... çocuk ya çok yakışıklı,
ya senle konuşlarında laubalilik gördü,
ya bakışlarında birşey gördü... vs vs...

özellikle o çocuğa karşı takıntısı varsa dikkate al derim.. eminim birşeyler hissetmiştir...

Cevap veren ve verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Bazı arkadaşlarla ailecek görüşebileceğimizi, birlikte davetlere filan gidebileceğimizi belirtiyor. Ancak bu arkadaş ile hiçbir şart ve koşulda görüşmeyeceğini, benimde hiçbir şekilde görüşmemi istemediğini kesin bir dille ifade etti. Bu arkadaşımdan dan ayrılmak istemiyorum ancak sevgilimi de kaybetmek istemiyorum.

ozaman kesinlikle aralarında senin bilmediğin bir şey oldu..ya bi bakış yakaladı ya da başka bişey..ama bir erkek başka erkeğin niyetini çok iyi anlar..

bence gayet doğal. erkek arkadaşını hayatından çıkarmanı tavsiye ederim. sevgi fedakarlık gerektirir.
ama yok çıkaramam dersen şu anki sevgilinden ayrıl, erkek arkadaşınla görüşmeye devam et. ama erkek arkadaşının bir gün sevgilisi olursa seni hayatından çıkaracağını unutma.
her zaman birinci planda sevgili olmalı.

Mutlak hoşlanmadığı bir durum oldu ki sana bunu söylüyor ve çok doğal hani grupça toplanırsınız bir şey denilmez ama ikinizin buluşmasına onay nasıl versin?

Empati kur kız arkadaşı var sen hoşlanmadın senin tepkin ne olur?

Daha çok yenisiniz kesin evleneceğiz diye kurma kafanda.
Ve asla ama asla sevgili yüzünden sana zararı dokunmayan birisini hayatından çıkartma !
O sevgilin bir gün seni bıraktığında bir başına kalırsın ve inan ki o an çok koyuyor insana.
Tecrübeyle sabittir.

Son düzenleme:
benimde böyle bir durumum oldu ve ben sadece o erkek arkadaşımla daha az görüşmeye başladım ama tamamen kopmadım asla:20:
yine telde konuşuyorduk, geziyorduk sadece eskisi kadar sık olmuyordu...
ve ne oldu sevgilimden ayrılınca tekrar eskisi gibi olduk, hatta daha samimi olduk,
hiçte pişman değilim, sevgili gelir gider ama dostluklar kalıcıdır...

sen bence onu sevgilinle tanıştır hiç olmazsa içi rahat eder sen onla görüştüğünde:31:

benimde böyle bir durumum oldu ve ben sadece o erkek arkadaşımla daha az görüşmeye başladım ama tamamen kopmadım asla:20:
yine telde konuşuyorduk, geziyorduk sadece eskisi kadar sık olmuyordu...
ve ne oldu sevgilimden ayrılınca tekrar eskisi gibi olduk, hatta daha samimi olduk,
hiçte pişman değilim, sevgili gelir gider ama dostluklar kalıcıdır...

sen bence onu sevgilinle tanıştır hiç olmazsa içi rahat eder sen onla görüştüğünde:31:

Eğer sevgilin bu arkadaşını tanımıyorsa, muhakkak tanıştır.
Kaç senedir sen bu erkek arkadaşını tanıyorsun?
Sevgilin ön yargılı mı davranıyor? Birlikte aynı ortamda hiç bulundular mı?
3'ünüz bir yere gittiniz mi hiç? Mesela sohbet edebilecek bir cafe, restaurant tarzı?
Eğer bunları yapmadınızsa mutlaka yapın, o da kendisi tartsın bir (eğer ön yargılı davranış varsa).

ozaman kesinlikle aralarında senin bilmediğin bir şey oldu..ya bi bakış yakaladı ya da başka bişey..ama bir erkek başka erkeğin niyetini çok iyi anlar..

Cevap veren ve verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Bazı arkadaşlarla ailecek görüşebileceğimizi, birlikte davetlere filan gidebileceğimizi belirtiyor. Ancak bu arkadaş ile hiçbir şart ve koşulda görüşmeyeceğini, benimde hiçbir şekilde görüşmemi istemediğini kesin bir dille ifade etti. Bu arkadaşımdan dan ayrılmak istemiyorum ancak sevgilimi de kaybetmek istemiyorum

o zaman olay çok açık.... çocuk ya çok yakışıklı,
ya senle konuşlarında laubalilik gördü,
ya bakışlarında birşey gördü... vs vs...

özellikle o çocuğa karşı takıntısı varsa dikkate al derim.. eminim birşeyler hissetmiştir...

Bu görüşlere de katılıyorum.
Erkek erkeğin niyetini bakışından anlar, çünkü o da erkek...
Şöyle düşün, biz bir bayanın az çok hangi hareketiyle neyi kast ettiğini anlıyorsak, onlarda aynı şekilde..

Benimde bir erkek arkadaşım var, fakat nişanlım sever kendisini.
Sevmesi zaman aldı, başlarda sevgiliyken kızıyordu onunla görüşmemden.
Bir kere şöyle demişti nişanlım,
"Farzedelim sen o erkek arkadaşınla gayet masumane bir arkadaşlık ilişkisi çerçevesi içerisinde oturdun bir cafede sohbet ediyorsun, o sırada benim seninle ilişkimi bilen birileri geçiyor oradan, bunu bana anlatıyorlar, seni gördüklerini farklı biriyle, ben her ne kadar bunu bilsem dahi onların düşüncelerini o an onlarda kalacak izlenimi düşünebiliyor musun?" demişti.
Sığ bir düşünce bana göre, erkek kardeşim/abim olsa onu da tanımasalar ve görseler aynı şeyi düşüneceklerine göre, bu çekememezlik nedir?
O an anlamadım tabii ki, fakat nasıl bir kadın diğer bir kadını kıskanırsa, bir erkekte diğer bir erkeği kıskanıyor işte.
Bunun tek çözümü senin onların arasını bulman, ama gerçekten sevgilin arkadaşında bir art niyet sezinliyor da olabilir o yüzden iyi tartmanı tavsiye ederim... :34:

Bir de, erkek arkadaşının sevgiline karşı olan tavrı nasıl? Merak ettim... :44:

dostun cinsiyeti olmaz.. benim de cinsiyeti erkek olan dostlarım var.. sevgilimin yeri ayrıdır dostumun ayrıdır.. biri için diğerinden vazgeçmek anlamsız.. hele sebep yokken.. rahatsız olacaği bi durum yoksa sırf sevgilinin egoları yüzünden dostunu silip atman hiç olacak iş değil.. ha sevgilinin mantıklı açıklamaları varsa rahatsızlıkları varsa arana mesafe koyarsın..

benimde böyle bir arkadaşım vardı.
önceleri çok samimiydik ama sonraları üniversite iş güç derken biraz uzaklaştık.
ama yinede yılda bir yüzyüze 3-4 kezde telefonda konuşur mesajlaşırdık.
eşimle çıkmaya başladığımızda bak böyle bir arkadaşım var kıskanma dedim.
belki de hatayı o zaman yaptım eşimin dikkatini ona yönelttim.
eşimde o zamanlar tamam benim için zor ama katlanacağım artık dedi.
tanıştırma çabalarımı da kesinlikle kabul etmedi.
arkadaşımla özellikle yüzyüze görüştüğümde ise acaip rahatsız olmaya başladı.
çok kavgalar ettik resmen savaştım eşimle. arkadaşıma hiç yansıtmadım bu durumu.
"bak o benim kaç yılllık arkadaşım zaten yılda bir görüyorum.
bırak zaman zaten insanların arasına mesafe koyuyor ister istemez.
oda işe güce girip evlendiğinde daha az görüşeceğiz.
bana böyle birşey yaptırıpta beni küçük düşürtme arkadaşını yarı yolda bırakan insan ben olmayayım" dedim eşime.
ama anlatamadım.
düğünümüze bu bahsettiğim arkadaşım saçma bir bahane öne sürüp gelmedi.
eşimde iyice sinirlendi ona karşı "hani o çok değer verdiğin arkadaşın niye gelmedi düğüne belli ki seni seviyordu ondan gelemedi" dedi.
arkadaşımı savunacak birşeyimde yoktu ama ben yinede arkadaşlığımı bitirmedim devam ettirdim.
en sonunda eşim ona facebooktan ulaştı electra ile görüşmeni istemiyorum dedi.
oda birşey demeden tamam electrayı çok mutlu et diyip arkadaşlığımızı bitirdi.
ben mesajları gördüm ama birşey yapmadım.
eğer ki arkadaşım arkadaşlığımızı hemen bitirmek yerine eşimi ikna edip arkadaşlığımızı sürdürmeye çalışsaydı bende eşimi iknaya çalışacaktım ama o hemen tamam diyip arkadaşlığı bitirince bende bıraktım dağınık kaldı.
bu benim başıma kınamaktan dolayı geldi.
bende bir arkadaşımı kınamıştım kız arkadaşı beni kıskandığı için benimle görüşmüyor diye.
aynısı benim başıma geldi.
şimdi bu iki arkadaşımı da düşündüğümde içim sızlar.
insanın yaşının yaşanmışlıklarının getirdiği olgunlukla tekrar geçmişe dönüp şöyle bir düşündüğünde bazı olaylarda nasıl yanlış tepkiler verdiğini görüyor.
belki eşimi uyarıp dikkatini arkadaşıma yöneltmeseydim diğer arkadaşımın da kız arkadaşıyla tanışıp arkadaş olmaya çalışsaydım her ikiside şimdi hayatımda olurdu.
birde ders oldu tabi bana "kimseyi kınamayacaksın."
inşallah mutlu olurlar.

seninde sevgilin bu arkadaşına fena takmış durumda ve benim eşim gibi önyargılı.
öyle alelade bir arkadaşın olarak görseydi birşey demezdi ama onu tehlike olarak görüyor.
arkadaşınla yollarınız ayrılacak gibi ama inşallah olmaz.

Back