• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgili elektrik faturası

50 çok olmuş bence.

bizim de bu ay 53 tl geldi. bizde akşamdan akşama geliyoruz eve.
fırını çok çalıştırıyorum , her gün tost mak. çalışır. hergün 1.5 saat yürüme bandı çalışıyor. iyi gelmiş hatta bizim :KK70:

Hangi il kardeş :KK53:

5 kişilik hanemizde
haftada en az 4,5 kere çamaşır makinesi açılır.
2,3 günde bir bulaşık makinesi,
En az haftada 1 kere elektrikli süpürge açılır.
Haftasonu mutlaka ütü:
2 tane 55 ekran tv sürekli açık.
Günde en az 2,3 saat bir masa üstü bilgisayar açık. Babamın işlerinden dolayı yaklaşık günde 6-8 saat kadar ekstra 6 tane laptop çalışır.
5 tane telefonun şarjı. Fırın en azından ayda 5-10 arası açılır.
Tost makinesi çok elektrik götürüyor kullanmamaya özen gösteriyoruz ama ayda 4,5 kere mutlaka kullanılır

Bu ay 78 tl ödedik. o_O

Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen buzdolabiniz cok harciyor. Evde olmadiginiz gunlerde de dolap fise takili kaldi sanirim. Bu yuzden olabilecegini dusunuyorum...
Benim butun beyaz esyalari A++ camasir makinasi bulasik makinasi bos kalmiyor. Esim surekli gomlek giydigi icin utum bitmiyor ama gelen 45-50 tl gecmez

Evim dubleks. Tavan aydınlatmaları neredeyse tüm akşam yanar. Evde derin dondurucu var büyüğünden, akşam 9'dan sonra televizyon ortalama 2-3 saat çalışır. 2 günde bir çamaşır makinesi çalışır 2 kez falan, ee tabi buna bağlı olarak 2 günde 1 ortalama yarım saatlik ütüler olur. Her sabah fön makinası çalışır, her akşam elektrik süpürgesi çalışır.Bulaşık makinası haftada 4-5 kez mutlaka çalışır. Son faturamız 75 TL'ydi...

Şimdi yaz geldi evde 3 tane klima var onlar çalışmaya başlayınca fatura yükselir.

Hergün çamaşır bulaşık ve ütü çalışıyo
evdeyim ışıkta gece 2-3e kadar yanıyo
haftada 3günde fırın çalışır tv hep açık

enfazla 50 lira geliyo

Buzdolabından dolayı senin öyle geliyo değiltirsen 20 lira anca gelir

Aynen yorumlara bakınca bir enayi benim galiba
diye hissettim, özellikle bu yıl 100 ün altını henüz görmedim :110:

Biz iki kişi halimizle hiçbir ay 100ün altını göremiyoruz. En iyi ihtimalle bir iki kez 80-90 filan gelmişti galiba.
Hele yaz gelince daha bi coşarız. Alıştık artık hissetmiyoz :KK53:

Hergün çamaşır bulaşık ve ütü çalışıyo
evdeyim ışıkta gece 2-3e kadar yanıyo
haftada 3günde fırın çalışır tv hep açık

enfazla 50 lira geliyo

Buzdolabından dolayı senin öyle geliyo değiltirsen 20 lira anca gelir
Geçici olarak buradayım diye bu kulusturu kullanıyorum. İlk isim degistirmek olacak.

Biz iki kişi halimizle hiçbir ay 100ün altını göremiyoruz. En iyi ihtimalle bir iki kez 80-90 filan gelmişti galiba.
Hele yaz gelince daha bi coşarız. Alıştık artık hissetmiyoz :KK53:

Devlette bizi görecek mii ye döndü durum
50 lira ödeyenle 120 ödeyen bir mi, Ayrıcalık talep edicem :63:

Geçici olarak buradayım diye bu kulusturu kullanıyorum. İlk isim degistirmek olacak.

Ananemin öyleydi ki evde çalışan tek elektronik ampul ve buzdolabı 50-60 arası fatura geliyodu
buzdolabını değiştirdik 17-20 geliyo

Geçici ordaysan değiştirme hırpalanmasın taşınırken düzeni kurunca değiştirirsin kendi kendini öder

Devlette bizi görecek mii ye döndü durum
50 lira ödeyenle 120 ödeyen bir mi, Ayrıcalık talep edicem :63:

Gözünü sevdiklerim ayrıcalık tanımasınlar, ama bu kadar da yazmasınlar yeter ki...
Buranın elektrik şirketi meşhurdur, Akdeniz-Antalya Türkiye'nin en pahalı elektriğini kullanıyor. Aslında daha yazarım da neyse. Haberlere kadar çıktık komple.

Faceden fatura paylaşıp arkadaşlarla "Size ne kadar kaçtı?" diye muhabbet çeviriyorduk en son :KK53:
Bilerek faturayı yollamayıp okuma parasını da takarlar arada...
Akdeniz Elektrik'e isyan diye aratın, bulursunuz. :)

Sabah 8den akşam 5e kadar evde yokum. Televizyon izlemiyorum. Fırın,ütü,duzlestiriçi gibi ısıtıcı aletlerini çok nadir kullanıyorum. Günde en fazla 2 saat ışıklar yanıyor. Ayda ortalama 4 5 kez çamaşır makinesi çalışıyor. Tablet ve telefonu çoğunlukla is yerinde şarja takiyorum. Eve gelince gerek olmuyor. Ve bütün bunlara rağmen 50 lira elektrik faturasi geliyor.
Cimriligini parasini filan gectim bunun bi açıklaması var mıdır ? Kullanımıma göre gelen fatura normal mi ? Geçen ay 10 gün evde yoktum mesela. O zamanda aynı fatura geldi. Acaba diyorum birileri kaçak mi kullanıyor ? Kaçak çekseler daha fazla gelirdi heralde. Sizlere ne kadar geliyor bu zikkim ?
Not: Saçma sapan ortalama buyuklukte bir ilcede yaşıyorum.
Aynı sey bızım ıcınde gecerlı cnm. Şaşırıyorm hıcbırsey yapmadıgımız halde 50tl gelmesıne.keytle fln da kullanmıyorum. Inceledık faturayı 20tl den fazlası dagıtım bedelı dıye bısey .harcadıgımız enerjı 30tl bıle degıldı. Haram zıkkım olsun fazla odedıgmız faturalar

Gözünü sevdiklerim ayrıcalık tanımasınlar, ama bu kadar da yazmasınlar yeter ki...
Buranın elektrik şirketi meşhurdur, Akdeniz-Antalya Türkiye'nin en pahalı elektriğini kullanıyor. Aslında daha yazarım da neyse. Haberlere kadar çıktık komple.

Faceden fatura paylaşıp arkadaşlarla "Size ne kadar kaçtı?" diye muhabbet çeviriyorduk en son :KK53:

Akdeniz Elektrik'e isyan diye aratın, bulursunuz. :)

ahaha çok iyi yaa :))

İşin şakası tabi ki ama ortalama herkes 50-70 civarında.
Hani bizim de 80-90 olsa bu kadar şaşırmazdım.
110-130 arası değişiyor benim.
Fark büyük.

Bu ay bende inceledim faturamızı

36 tl kullandığım
16 tl dağıtım
13 tl vergiler
toplamda 65 tl fatura ödemişiz:)

Back