• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgili elektrik faturası

-huzur-

Kafesin biri,bir kuş aramaya çıkmış.
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2015
2.044
6.734
158
Sabah 8den akşam 5e kadar evde yokum. Televizyon izlemiyorum. Fırın,ütü,duzlestiriçi gibi ısıtıcı aletlerini çok nadir kullanıyorum. Günde en fazla 2 saat ışıklar yanıyor. Ayda ortalama 4 5 kez çamaşır makinesi çalışıyor. Tablet ve telefonu çoğunlukla is yerinde şarja takiyorum. Eve gelince gerek olmuyor. Ve bütün bunlara rağmen 50 lira elektrik faturasi geliyor.
Cimriligini parasini filan gectim bunun bi açıklaması var mıdır ? Kullanımıma göre gelen fatura normal mi ? Geçen ay 10 gün evde yoktum mesela. O zamanda aynı fatura geldi. Acaba diyorum birileri kaçak mi kullanıyor ? Kaçak çekseler daha fazla gelirdi heralde. Sizlere ne kadar geliyor bu zikkim ?
Not: Saçma sapan ortalama buyuklukte bir ilcede yaşıyorum.

Ben yeri geliyor 1 ay eve girmiyorum. Yine o meblağ geliyor fatura. Siz yine hiç olmazsa evin içinde yaşama ibaresi göstermişsiniz elektrikle. Normal bence.

Cok gelmiş gercekten benim çanaşır makinam hiç durmaz,hergün baxen günde 2 kez ev süpürürüm,15 gğnde bir halı yıkama mk. Açar halı koltuk yıkarım,bulaşık mk 2 güne bir çalışır,teller her gece şarjda bana okadar gelir.

Ben haldir haldir kullanıyorum haftada 4 kere çamaşır makinesi ve kurutucum haftada bir bazen 2 ütü çalışır. Şuan ücretsiz izindeyim tv de izliyorum 50 60 geliyor. Bence elektronik aletlerin enerji sınıfları büyük etken

Haftada 2 kere çamaşır makinası çalışır.
2 günde 1 bulaşık makinası.
Fırın ayda belki 1 defa taş çatlasa 2.
Ütü her haftasonu mutlaka yapılır.
Süpürge haftasonları.
Tost makinası,TV, saç kurutma, ketıl
bunlar hep var..

Ayda 110-130 arası gidip geliyor :olamaz:

Beyaz eşyaların enerji sınıfı çok etkiliyor,buzdolabı ve çamaşır makinemi eskidikleri için değiştirdim,şimdi 50 tl.kadar az geliyor. Birde hiç kullanmasanda gelen sabit bir ücret var maalesef.

Ortalama 50 geliyor.. Sizden daha çok kullanıyorumdur, çalışmıyorum evdeyim, ne ütüsü bitiyor ne çamaşırı..

Neden bu kadar geliyor açıklaması basit aslında
Doğudaki hırsızlar..
O her odasında kliması olan vatan hainleri var ya hani kaçakçılar!

Allah soracak hesabını, devlet soramıyor madem

bence sizinki çok fazla

son faturam 67 küsürdü

evde 3 kişiyiz

sabah 9 akşam 5 arası yokuz ama

nerede ise her gün çamaşır makinası çalışır,

bulaşık makinası bir kez mutlaka çalışır hafta sonu çoğu gün iki olur

haftada iki ya da 3 fırın çalışır

evde aktif iki ayrı laptop var

telefonum her gece şarj olur

haftada bir yardımcım var o ne kadar elektrik harcar bilemem ama süpürge vs var

haaaa bir de unuttum kettle

sürekli ama sürekli çalışır biz evde iken

zira yemek suyunu da onda kaynatırım çay kahve suyunu da

tezgahı sileceksek de onda kaynatırız vs vs

buzdolabım da 11 yaşında yani o da lafta A sınıfı idi ama nispeten eski teknoloji

diğer makinalar daha yeni

sizin fatura fazla geliyor gibi buzdolabı ya da süpürge mi fazla yakıyor acaba

alt komşum her gün ev süpürüyor

eski süpürgem ile yeni arasında 15 tl fark etti dedi

Bundan sonra daha çok gelecek fatura. Yeni çıkan yasaya göre artık elektriğin sadece kayıp kaçak bedelini değil yatırım bedelini de biz ödeyeceğiz...

Beyaz esyalarin enerji sinifinin etkilemesiyle ve kullandigin ampullerlede ilgili olaraktan kacak kullanim bedelleride yansitiliyor millet bedava kullanirken sen ben faturasini ödüyoruz

50 çok olmuş bence.

bizim de bu ay 53 tl geldi. bizde akşamdan akşama geliyoruz eve.
fırını çok çalıştırıyorum , her gün tost mak. çalışır. hergün 1.5 saat yürüme bandı çalışıyor. iyi gelmiş hatta bizim :D

biz eşek oldukça sırtımıza semer vuran da bol olur.
ne 50si ne 60ı.. k.çmzdan donumuzu almadıklarına şükredin.

Back
X