ben 2010 şubat anneleri olarak sizin bilgilerinize tecrübelerinize ihtiyacım var eminim benim gibi bekleyen diger subat annelerininde sizin buraya yazacağınız bilğilere ihtiyacı vardır. şimdi ben bebeğimin cinsiyetini öğrendikten sonra ufat ufak alışverişe başlamayı düşünüyorum toplu bir şekilde yapabileceğimi sanmıyorum durumuz pek müsait değil yani elime para geçtikçe alıp koyacağım bi kenera ama yeni dogan bebekler çok çabuk büyüyolar bunu siz benden daha iyi bilirsiniz :))))))) şimdi ben bebeğime ne kadar üst baş alıcam ve neler gerekli oluyo nelerin alınması fuzuli masraf bunları şuan için kestirmek çok zor bize bu konu da yardımcı olursanız çok seviniriz şimdiden herkese çok teşekkürler:)))))))
canım ilk önce sıfır kollu yarım kollu ve uzun kollu çıtçıtlı badi ayaklı tulum ( sadece ayaklı altda olablir ) çorap kusmuk mendili önden çıtçıtlı pijama takımı havlu ateş ölçer küvet yumuşak sünger patik hırka yelek bunları heralde ananesi örer ilk 1 2 ay içinde eldiven al ben bunları aldım ve herşeyide giydirdim hiçbişey kenarda kullanılmamış kalmadı..
eline para geçtikçe al at kenara marka olsun diye düşünme ben kızıma ümraniyden kardalen mağazasından aldım hep 3 4tl şeyler şimdi 5 aylık oldu hala ordan alıyorum..
aklıma gelen bunlar...
walla ben bebğime hiç yenidoğan almadım herşeyini 0-3 aylık aldım ve baya uzun bir süre bütün kıyafetlerini kullandım mevsimide göz önünde bulundurarak alışveriş yapmayı sakın unutma...altunhan zaten bir çok şeyi söylemiş ama ben ayaklı tulumları pek tavsşye etmem bebeğin boyu hemen uzadığı için çok kısa bir süre kullandım tulumlarını onun yerine ayaklı altlar var onlardan alabilirsin..birde bu alışverişi gözünde büyütme herkes kendi bütçesine uygun yerlerden alış veriş yapar kimi 10 milyar harcar kimi 1 milyarla bütün eksikleri alır....şimdiden kolay gelsin...
şubat bebeği için bence sıfır kollu değil de uzun kollu çıtçıtlı body kullanılabilir,benim kızım da martta doğdu,ilk doğduğunda hep uzun kollu çıtçıtlı body üstüne de tulum ya da altüst takım giydirdik.
örme yelek yazmış arkadaş ama ben hiç örme yelek giydiremedim huylandım resmen
tüylerini yalamaya çalışıyordu hep ağzında toplanıyordu
kapitone yelekler var onları çok rahat kullanmıştık biz
eldiven ve çorap bol al
çünkü eller sürekli ağızda sık sık değiştirmek gerekiyor şimdiden unibaby yenidoğan ıslak pamuk mendili indirimlerini takip et uygun fiyata bulursan alır kenara koyarsın
zıbın falan alma body al zıbınlar yukarı sıyrıldığından kullanışsız oluyor bende kaç tane vardı 1 i bile kullanılmadı
bol bol önlük al sürekli kusabiliyorlar çünkü
önlükle sürekli üstünü değiştirme zorunluluğun azalır
ayy yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar o kadar heyecanlandımki yazılarınızı okuyunca bir an önce başlamak istiyorum kısmet olursa bu pazar gideriz büyük ihtimal çıtçıtlılarını alırım :))))))) teşekkür ederiz teyzeleri
Canım uzun kollu çıtçıtlı bodyler ve ayaklı pijamalrdan al..altı kapalı tulum kesinlikle alma çünkü ben hiçbirini giydiremedim..bazılarnı da sadece iki kere giyebildi..hemen uzuyolar ve olmuyo..illa tulumalıcaksan bu 3 taneyi geçmesin ve kesinlikle ayaksızlardan olsun..
Çok fazla bişeyde almamanı öneririm..yeni doğan bebekler çok kusuyo..elinde yıkar yıkar kurutursun..kış bebeği olacagı için kaloriferde kuruyo iki dakkada..5-6 tane çıtçıtlı body 5-6
ayaklı pijama en acillerin olsun..bunun dışında önden çıtçıtlı pijama takımları var bikaç tane onlardan alabilirsin..
herkes yazmış zaten ben sibele katılıyorum örme yelek mevzusunda annem okadar çok ördüki hiçbirini giydiremedik yalıyorlar tüylerini ben hep penye yelek kullandım arkadaşlarında dediği gibi çıtçıtlı badiler çok fazla kullanılıyor penye battaniye al bikaç tane kış bebeği olucağı için oda çok kullanılıyor alt açma alma lüzümsuz bence ben aldım ölesine bekliyor dolapta hele süslü püslü olanları heveslenip hiç alma alt açma diyorlar ama altını temizlerken hiç kullanılmıyor yaramazla ilk zamanlar heryeri batırıyorlar :))
onun yerine canbebenin bebek bakım örtüleri var daha kullanışlı pislendimi at gitsin