• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Severek evlenenler ama kocası birtektaş bile almayanlar sebebini merak edenler buraya

özel hiçbir günü önemsemez.ya unutur ya hediyeye fırsatı olmaz.ben ne bayramını unuturum onun ne seyranını.örneğin en yakında sevgililer günümü vardı,ben ona cep telefonu aldım.o koca bir HİÇÇÇ.

tüm bunlara rağmen ondan bir kıpırdanma yok kendi kendini mutlu et ve bir daha ona bir şey alma. tüm özel günlerde kendine al :23:

ben mesela o güne kadar ima da bulundum ama baktım tınlamıyo o gün dışarda dolaşıyosuz dedim ben kendime hediye yüzük alacagım:9:aldım.:1::1::1:
baktın olmuyor kendi kendine hediye al.tabi biraz kendini avutmak gibi oluyor ama .....

bence harika bir yöntem..erkekler bazen vurdumduymaz olabiliyorlar.:46:onlara onların dilinden konuşmak gerek..süpersin

Tatlım parası da var diyorsun.
Ne duruyorsun burda çık git al tektaşını gel.
Niye aldın derse 5 yıldır senin almanı bekliyorum gittim kendim aldım dersin.
ne küs ne kavga et hayalindeki tektaşa kavuş.
ve son bir not..
bu da benim hikayem evlenme aşamasındayken yazmıştım :))

Üfürükten Prenses: Bir Kızın Pırlanta İle İmtihanı

şimdi nerede tek taş setin dersen bankada kasada duruyor ,takmak aklıma bile gelmiyor :37:

hikayenizi okudum, kendi kendime bir suru de guldum sabah sabah. tebrik ederim hem kaleminizi hem fikirlerinizi :) diger yazilarinizi da okuyacagim simdi.

arkadaşlar ben ne zamandır bir sıkıntı ile uğraşmıyorum nerdeyse boğuşuyorum..bu site çok güzell.herşeyi bulabiliyorum..benim 1.5 yıllık bir ilişkim sonucunda..erkek arkadaşımın ailesi tanışmaya bize geldiler.1-2 hafta içinde sözüm olacak derken agustos sonrası düğünüm..mesele sözde takılacak yüzük ile başladı..bunlar bize tanışmaya geldiler.sohbet edildi ve ayrıldılar..erkek arkadaşımın ailesi ile görüşüyor.evlerine girip çıkıyorum normalde..gerçi böyle olmasını ısrarla erkek arkadaşım istedi ya neyse..bence bu tutum karşıdakilerin oldukça yüz almasına neden oldu.. :(( birgün kayınvalide adayım beni tel ile eve çağırdı gel sana birşey aldım dedi..gittim.elime bir mücevher kutusu tutuşturdu..inanamadım..bana sorulmadan kaba mı kaba bir altın söz yüzüğü almış elime verdi.sana birde 20 gr altın bilezik alacağım sözde demez mii..tek kelime ile çıldırdım...erkek arkadaşım başka bir şehirde çalışıyor..evden kendimi aattım hem ağlıyorum hem tel ile onunla konuşuyorum..bunu benim beğenmem gerekmez mi diyee..oda bana hak verdi.ben gidip yüzüğü kuyumcuya geri verdim.hoşuna gitmedi tabi kaynanacığımın bu iş.aklınca masrafsız olarak atlatmayı planlamıştı çünkü..bende kuyumcuya pırlantaları görmek istiyorum dedim.katalog geldi.bir tek taş spariş verdim söz için.birde sırataş pırlanta sipariş verdim düğün için..alyansı normal altında alacağım artıkk..demek istediğim mücaadele edin..çok ağladım..bu işler böyle kolay olmadı tabii..bunlar konuşmışlar bunu.şanslıyım ki erkek arkadaşım benden hiç saklamıyor konuşulanları..ama çoğu zaman kaynanacığımın etkisi ile sözlümün 'şeyy bir tane alsak olmuyor mu ''cümleleri ile karşılaşmadım değil..çok keskin tartışmalara girmedik değil.mesele bana sorulmadan elime 150 tl lik yüzüğü tutuşturan zihniyete karşıyım..bu eş adayımın ailesi de olsa..insanların söz hakkı olmalı..gelin olacaksak hamal değiliz ya..yıpranmadım değil..çok üzüldüm.bunun hayatta bir kez olduğunu ve istek olduğunu(ayrıca bunları alacak durumları oldukça var) isteklerime saygı duyulması gerektiğini bilmelerini istedim.şimdi birşey söyleyeyim gülün :)) 20 gr bilezikten ses yok :) hahahaha pırlantaların fiyatını görünce şok oldu kadın :))))))))) sevgi ile kalın.LÜTFEN KENDİNİZİN DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN..ayrıca tüm bunlar olurken benim yanımda olan cnm sevgilime kocaman alkışşş :))))

tatlım sorun yüzük değilki.taksam ne olur takmasam ne olur.ama eşimin tutumu tınlamayışı umursamayışı beni kahreden.ne zaman TEKTAŞ sözü duysam elimde değil kahroluyorum

bence her kadının hayalidir tektaş ve çok önemli bir takıdır, her kadında olmalı muhakkak,alyans gibi bir özelliğe kavuştu neredeyse, evli ya da nişanlı birisine hemen ilk soru bakayım tek taşın nerede oluyor, bence erkeklerin bu işi es geçmemesi gerek... hoşş ben de tek taşımı kaybettimm, kahroluyorum amaa:58:

bence her kadının hayalidir tektaş ve çok önemli bir takıdır, her kadında olmalı muhakkak,alyans gibi bir özelliğe kavuştu neredeyse, evli ya da nişanlı birisine hemen ilk soru bakayım tek taşın nerede oluyor, bence erkeklerin bu işi es geçmemesi gerek... hoşş ben de tek taşımı kaybettimm, kahroluyorum amaa:58:

Benim zamanımda tektaş yaşlı annelerin, teyzelerin aldığı taktığı bir şeydi. Evde annem ve teyzemden kalma 2 tane tektaş var, bir 10 sene daha onları takmayı düşünmüyorum (ya da belki hiç takmam). Söz için alyanstan daha ince, artık platin mi beyaz altın mı olurdu bilmem, üstü biraz kesmeli birtakım yüzükler vardı. Onu bile aldırmak hiç aklımdan geçmedi.

Şimdi tektaş farklı bir anlam kazanmış sizler için demek ki. Ama bazı erkekler bu tip şeylere hiç akıl sır erdiremezler. Konu sahibinin eşi de böyle bir tip sanırım. Bunun eşine olan sevgisi, değer vermesi ile bir alakası olduğunu hiç düşünmüyorum. Yüzükle ilgili imaları anlamıyordur bile büyük ihtimalle ya da anlasa bile önemini kavrayamıyordur. Ben kadın olarak, tektaşla ilgilenmememe rağmen ona yüklenen anlamı anlayabiliyorum, ama pek çok erkek bu tip konularda umutsuz vaka.

Konu sahibi arkadaşım, bence bu konuyu dert etmemeye çalışın, eşinizin kasten sizi inciltmek için almaktan kaçındığını sanmıyorum. Adam genel olarak hediye alma konusunda hep sınıfta kalmış ve inanın pek çok insan var bu hediye işlerini önemsemeyen. Eşinizden bu hediye konusu dışında memnunsanız, varsın bir kusuru da o olsun, Allah başka dert vermesin.

Son düzenleme:
seni çok iyi anladığımı söyleyebilirim, kendini nasıl hissettiğini... ama bunu bir erkeğin anlaması neredeyse çok zor. kendin alsan bir dert, almasan bir dert... benim ablam eşi almıyor diye gidip kendi maaşıyla almıştı tektaşını, sonra eşi bunu takarsan bir daha yüzüne bakmam demiş :63::43: canım ablacım da hevesini almak için iş yerinde takıp çıkarıyordu akşamları. bu erkeklere dayatsan da anlamıyorlar, dayatmayıp kendin yapsan da... huzurun bi yüzükten bozulmasın tabi, emin ol senin yaşadığını bir çok insan yaşıyor. keşke bu hissiyatımızı anlayabilseler ama anlasalar bile bir tektaş onlara bize ifade ettiği gibi değerli gelmiyor ve gereksiz geliyor olabilir. bu onların lüks marka araba sevgisinin bize saçma hayaller gibi gelmesi gibi... her ne kadar bizimkisi onların ki kadar pahalı olmasa da, aynı önemi taşımıyor ne yazık ki.
niye hep sorun olmak zorunda bu konu bilmiyorum ama kendini değersiz hissetmen için bir sebep yok. lütfen kendini üzme canım. umarım hayaline kavuşursun tez vakitte.

şu tektasın tek anlamı evlilik teklifi bana göre... ne bilim sonradan hediye olarak ta alınması sözde de takılması sacma geliyor... birsuru takı toka var niye tektas? adam evlenme teklif etmediyse o zaman da verilmediyse geregi yok bence.. eger benimki evlenme teklf etmeseydi ben gidp sonradan almazdım yada aldırmazdım diye dusunuyorum.. hissettigim eksiklik pırlantanın yada yuzugunki degil de evlenme teklifi ambiansın yasayamamak olurdu...

bana teklif sırasında kola kapagı da taksa mutlu olurdum yaniii... önemli olan bu inceligi gostermeseydi cunku.. beni degerli kılan parmaga taktıgı 3 kurusluk tas degil, teklif etme inceliginde bulunması olurdu sadece... işi yuzuk tas boyutuna indirgersek o zaman kimin yuzugu daha pahalıysa o daha degerli olsun... sacma

bence esindeki sorun sana tektas almaması degil, ki bence bunu bu kadar mesele yapma, mesele yapman gereken esiinin diger ozel gunleride hatırlamamsı, eminim özel bir gunde sana yoldan topladıgı cicekleri de getirse mutlu olurdun... senin derdin tektas degil hatırlanmamaya olan ofken

esinle konusmalısın yada ben olsam ona mektup yazardım ve anlatırdım icimdeki herseyi :34:

Evlenme teklif ederken,tektaş kutusu açmak,tamamen bir Amerikan adeti.
Bize de sanırım Amerikan filmlerinden ve dizilerinden sirayet etti.
Bizim adetlerimizde böyle birşey yok.
Ama nedense kızlarımız adetmiş gibi bunu olmazsa olmaz sayıyorlar.

Konuya gelirsek,Sevgili aselnaz,eşin tektaşı manasız buluyor olabilir.
Bir taşa bu kadar para vermeyi de manasız buluyor olabilir.

Sanıyor musun ki,gördüğün tektaşlı kadınların yüzüklerini hep eşleri alıp getirmiş ?
Belli yaştakilerin çoğu kendi almış veya eşine zorla aldırmıştır.
Gençlerde ise,yukarıda yazdığım sebeple bir nevi mecburiyetten alınmış oluyor.

kuzuuuuuu :D üzme kendini yaa benimki de böyle önemsemez pek çok şeyi sen de inat et sürekli rahatsız et :D kendini üzme er geç aklı başına gelir arada bi duygusala bağla onun yanında :52:

Benim esimde sevgiliyken almisti.simdi duruyor dogru durust takmadim bile o zamanlar arkadaslarim arasinda olay olmustu nedense bir tek benim gozlerim parlamamisti..benim tek dedim de cicek ama adam inada bindirdi almiyor.sevgiliyken abartisiz her bulusmada Alan adam gitti yerine ruhsuz biri geldi..ben aldirmanin cozumunu bulamadim:)benim israrimla da alsin istemiyorum:)bekliyorum bakalim ne zaman alacak:)Kuyumcunun onunde yuzuklere bak bayildigin bir tane modeli goster belki o an dank eder..yada esin gibi ozel gunleri,hediyeleri unut mutlaka dikkatini ceker..akli da basina gelebilir..

Parası yoktur adamın ?
Bu kadar mesele yapılır mı yahu bir taş mı sana kendini kıymetli hissetirecek.
Tak koluna zorla aldır rahatla yani bu kadar psikolojini etkiliyorsa..

aradan zaman geçmiş ama belirtmek istedim insan kocasında para olup olmadığını bilir heralde di mi?

Canım kocanla ilişkin iyiyse ufak bir taş parçasını neden sorun ediyorsun ki? Allah daha büyük dert vermesin, üzüldüğün şeye bak :50: :68::34:

Ben de arkadasım neler cektım onun b... afedersın,aılesı benı ıstemedı,evlendık bınbır guclukle,4 sene içinde ıkı bebegımı kaybettım karnımda öldüler bırı 3 aylık dıgerı 6,5 ,,,darmaduman oldum.. işin kotusu dr lar cocuk yapmamalısın dedıler ve ben ölümü dahı goze alarak cocuk yaptım,üstelık ıkıncı sezaryen amelıyatımdı,bu bebegım de yasamasaydı tek hakkım kalmıstı,,,Allah a sukur 8 ay 4 gunlukken dogdu bebısım zor bela ıgnelerle 8 aya geldık ve sımdı saglıklı 55 gunluk bı kız bebısım var.Esımın aılesı dogulu yanı bebegım olmasaydı ıstemezlerdı benı yıne ayırmaya calısırlardı bense esımı sevıyorum ve ıste asıl konuya geldık ,,,bunlara ragmen bı tek tasım bıle yok hala...

İma etmeyin..Açıkça söyleyin..Erkeklerin büyük çoğunluğu açıkça söylemedikçe anlayamayabiliyorlar...:)

Burda bence sorun tektas degilde butun ozel gunlerdeki onemsemesizlik.. kadin cok sey yasamiss belli.. hani bir insan hediye alinca sevinirya, kimimiz sevinmiyoruz simdiki ? onu bekliyor kocasindan, takma sen cnm yaa bazi huyylar deyissmiorr.. hoss bende hepp agzimla isterim sonra aldim olur sozde

üniversitenin ilk yıllarında birinin böyle kulu kölesi oldum asker yolunu bekledim ne dediyse yapmaya çalıştım ben de kendi aramızda yüzük takmak istemiştim adam 20 liralık alyansı çok gördü :s ne öyle liseli veletler gibi dedi :s yapacaksa resmi bi şey yaparmış doğru düzgün adam gibi yüzük takarmış... :47: erkekler kadın ruhunu asla anlamıyor... evet yüzük mesele değil ama tektaş erkeğin kadınına verdiği değerin bir simgesi. gerçek pırlanta olmasa bile özenilerek seçilmiş bir model bence çok anlamlıdır yani bunun maddiyatla hiç ilgisi yok...
sonuçta zatımuhterem kalıbı batasıça kpss ye girip başka şehre gitti ve ilişkimiz ciddiyete giremeden bitti :s
akabinde değerimi anlayan biri beni buldu tektaşı taktı gayet kendi zevki özel yaptırdığı ve gerçek pırlanta fakat benim içimde onu takacak heves kalmadı :41: kuzenim de eşine doğum yaptığında tektaş almıştı ama bence bu da yanlış rüşvet verir gibi :s
umarım özel bir gününüzde evlilik yıldönümünde filan sizin değerinizi anlar ve incinmiş duygularınızı görüp sizi mutlu eder :) yoksa hakkaten gidip inadına şuuuu kadarcık bi taş alın :D

Back