• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevdalım Hayat / Zülfü Livaneli

13 Nisan 2007
15.555
36.072
1.123
Sevdalım Hayat / Zülfü Livaneli

İlk basımı Ekim 2007 de yapılan kitap, Ocak 2008 tarihinde 23. basımına ulaşmış.
Kişisel görüşüme göre, zamanla fark edenler ve buna bağlı olarak okuyucu sayısında da artış olacaktır.

Bir anı kitabı olarak nitelendirebiliriz “Sevdalım Hayat” ı…

Herkes iyi kötü, ucundan içinden ya da dışından bir hayat yaşar.. Yaşamanın doğal bir sonucudur anı biriktirmek. Sanırım iş, bu anıyı anlatma biçiminde..

Livaneli öyle bir anlatıyor ki.. Okumadan geçmek olmaz.

Ankara’da geçen çocukluk yıllarından başlayan yaşam öyküsü günümüze kadar uzanıyor.

Kimi zaman gülümsetiyor, çoklukla öğretiyor.. Yaşı nedeniyle Türkiyenin tarihi açısından önemli yıllara tanıklık etmiş bir yazarımız Livaneli.. İhtilaller, sağ-sol çatışmaları, kültürel ve sosyal yapıdaki dans adımları... Bir ileri, bir geri..

Ve sahip olduğu birikim, bulunduğu entelektüel seviye ve en önemlisi sevgi dolu yüreği ile, pişmanlıklarının da üstünü örtmeden dürüstçe anılarını paylaşıyor..

Baskı : Remzi Kitabevi

kremzi358ng3.jpg

Kitaba adını veren "Sevdalım Hayat", sözleri ve müziği Zülfü Livaneliye ait olan bir şarkının adı..

Klip yapılmamış zamanında.. yerimseniben
http://www.youtube.com/watch?v=_AtnwJ011c0

Livaneli, kitabında şarkının dörtlüklerini bölüm girişi olarak kullanmış. Bu nedenle şarkının sözlerini de buraya aktarmak istiyorum.

Akasya kokan gecelerde
Türküler söyleyip dolaşırdın sen
Birer birer dökülen hecelerde
Kendi yüreğinle yarışırdın sen

Sağ olsun uçan kuşlar
Çiçeğe durmuş ağaç
Yaşasın sevdalılar
Sevdalım hayat

Karanlıktan güçlüydü hep aydınlık
Uzakta parlayan sımsıcak ışık
Şiir sana tutkun sen ona aşık
Kendi yüreğinle yarışırdın sen

Sağolsun uçan kuşlar
Çiçeğe durmuş ağaç
Yaşasın sevdalılar
Sevdalım hayat

Yaşam dalga dalga uzar giderdi
Ölüm gözümüzde bir arpa boyu
Çocuk gibi öper, okşar, severdim
Yediğim ekmeği, içtiğim suyu

Sağolsun uçan kuşlar
Çiçeğe durmuş ağaç
Yaşasın sevdalılar
Sevdalım hayat

Not : Livaneli'nin resmi sitesi için tıklayınız.

Gerçekten güzel bir kitaptı.Doğduğu büyüdüğü,tatil yaptığı,konser verdiği yerleri çok iyi betimlemiş,görmüş gibi hissettim kendimi.Ayrıca kendisiyle tanışmışlığım da vardır.Bizim tv programına gelmişti ve uzun uzun sohbet etmiştik bütün ekip olarak kendisiyle..Çok beyefendi ve alçakgönüllü bir insan..Daha sohbet ederdik ama Yaşar Kemal'le yemeğe gideceğim demişti..Hey gidi günlerr..

Hani derler ya bir su gibi diye.... Bir su gibi okudum ve bitti... Çok eğlendim okurken ve de çok şey öğrendim bilmediğim... Herkese tavsiyem okumadan geçmeyin... Zülfü yani bu akla zarar....

Hani derler ya bir su gibi diye.... Bir su gibi okudum ve bitti... Çok eğlendim okurken ve de çok şey öğrendim bilmediğim... Herkese tavsiyem okumadan geçmeyin... Zülfü yani bu akla zarar....

"su gibi" akıcı gelmişti okuduğum diğer 3 kitabı, sonunu görmeden elimden bırakamadığım kitaplardı. bu da öyle bir kitap sanırım, yazdıklarınıza bakılırsa yerimseniben

mutluluk, leyla'nın evi ve son ada'yı da okumanızı şiddetle tavsiye ederim. filmi de film olarak beğenmiş olsam da, mutluluk kitabını okuduğumda aldığım tadı alamamıştım, aslında genel durum böyledir benim için kitabı okuduktan sonra filmden aynı tadı alamam :1no2:

Gülümsettiniz beni.. kaydirigubbakcemile5

Heee çok severim de kendisini ondan öle şeyettim kaydirigubbakcemile3

"su gibi" akıcı gelmişti okuduğum diğer 3 kitabı, sonunu görmeden elimden bırakamadığım kitaplardı. bu da öyle bir kitap sanırım, yazdıklarınıza bakılırsa yerimseniben

mutluluk, leyla'nın evi ve son ada'yı da okumanızı şiddetle tavsiye ederim. filmi de film olarak beğenmiş olsam da, mutluluk kitabını okuduğumda aldığım tadı alamamıştım, aslında genel durum böyledir benim için kitabı okuduktan sonra filmden aynı tadı alamam :1no2:

Bir Kedi Bir Adam Bir Ölüm ile Mutluluk kitaplarını okudum. Mutluluk çok eskiden okumuştum sonra film yaptılar bana filmi izlemek tad vermedi. Leyla nın Evi ni de merak ediyorum... Eminim hepsi güzeldir... Dedim ya Zülfü bu akla zarar :utangac:

Abone olduğum konuları geriye dönük bir kontrol edeyim demiştim :utangac:

Anı-biyografi ya da annemin hatırlayabileceği kadar eski tarihli olayları anlatan kitapları okurken, evde çok güzel bir hava oluşur:

Bendeniz kitapta okuduğum ve annemin bilebileceğini düşündüğüm her ayrıntıyı kendisine sormaya çalışırım cokacimcoook Tabii ki internetten de birçok şeyi araştırabilirim, ancak bu durum farklı. Birebir o tarihlerde yazılan-çizilenleri ondan dinlemek apayrı bir zevk :asigim:

Ancak ben işi abartıp, zavallıma ne bir şey okumaya ne de seyretmeye fırsat bırakınca girişimlerim annemin okuduğu şeyi kapıp, ya da tv kumandasını benim önüme bırakıp kendi odasına gitmesiyle /kaçmasıyla :utangac: son bulur.

Sevdalım Hayat bizim için yine çok paylaşımlı bir kitap oldu. Gerek dünyada, ülkede olanlar; gerek ailemin yaşadığı mahallede din-ırk ayrımı olmadan insanların nasıl yaşayabildiğini, nasıl birbirine saygı duyduğunu bir kez daha hatırlamamı ve günümüze dönüp bu ülkenin, bu şehrin, bu mahallelerin ne hale geldiğinin acısını hissetmeme de neden oldu tekrar tekrar...

Back