Gazze'ye ölüm yağıyor. Bir halkın kaderi yeniden ateş olmuş yağıyor gökten. Önce havadan sonra karadan unutuluyor insanlık. Utanıyorum.
Bebekler ölüyor, anneler evlatsız, kadınlar erkeksiz ve erkekler onursuz bırakılmak isteniyor. Oysa bana yalnızca bugün değil yıllardır öyle geliyor ki Filistin durmadan ve tüm dünyaya meydan okuyarak doğuyor yıkımdan ve bu zalim ölümlerden. Gururlanıyorum.
Dünyanın en göz dolduran mücadelesi yükseliyor ordan. İnsanın umudunu diri tutuyor. Yine ve her zaman. Gazze dünyanın sahnesi bugün, tüm dünya çıt çıkarmadan, kanlı bir filmi gibi izliyor onu. O ise vakur..Kutsal kitabına yaslanarak göğüslüyor acılarını ve biliyor ki müjdelenmiş kurtuluşu. Biliyor ki bir gün bitecek bu film. Sabrediyor. Dünyaya küskün, insanlığın ölümüne isyankar ama daima onurlu.
Gazzeli analar, Filistinli kardeşler, o güzel halk, o acı kader, o el kadar cesetler... Bağrıma düşüyorsunuz ve yakıyorsunuz orayı bir kor gibi. Dualar ediyorum size, bir yanımın eksildiğini hissediyorum elim kolum bağlıyken. Ve
tamamlanmamız için yakarıyorum Yaradan'a... Sizinle birlikte!
Güzel Filistin, bayram yaklaşıyor. Bir evladın olarak ellerinden öpüyorum.