- Konu Sahibi tourmaline
-
İnsanlarla sohbet edemiyorum , yeni girdiğin ortamlarda sohbet edicek konu bulamıyorum..konuşsam da çok az kısa kısa konuşuyorum..dolayısıyla insanlar benden sıkılıyorlar..benim için çok önemli, ayrıca canlı cıvıl cıvıl olmak istiyorumNe kadar sessizsiniz bilmiyorum ama bu kişilik özelliği bana göre, sorun olduğunu sanmıyorum. Yabancılarla konuşmamaniz da gayet normal geldi bana, mesafe koymak her zaman iyidir.
Siz sorun olarak görüyorsanız, bu durumdan rahatsız oluyorsanız kendinizi aşmak için bir doktora gidebilirsiniz..
bendede var...konuşamıyorum çok kasılıyorum biri bişey sorucak diye ödüm kopuyor saçma sapan..sizdede sosyal fobi olabilir ..psikoloğa gidin benceİnsanlarla sohbet edemiyorum , yeni girdiğin ortamlarda sohbet edicek konu bulamıyorum..konuşsam da çok az kısa kısa konuşuyorum..dolayısıyla insanlar benden sıkılıyorlar..benim için çok önemli, ayrıca canlı cıvıl cıvıl olmak istiyorum
evet birazcık sosyal fobim vardı ama hipnozla çözdüm gibi onu , ama bu konuşamama konu bulamama konuşmak istememe yeni girdiğim ortamlarda sıkılma durumum geçmedi, siz bir çözüm bulabildiniz mibendede var...konuşamıyorum çok kasılıyorum biri bişey sorucak diye ödüm kopuyor saçma sapan..sizdede sosyal fobi olabilir ..psikoloğa gidin bence
ne tür bir terapi ? hipnoz mu başka birşey mi?bende aynıyım terapiye gidiyorum umarım çözebilirim :/
Bende de var eve misafir gelcek diye korkuyorm ne konuscam ben diye tek basima evde laf bilmyom kimden bahsetcem illa dedijodumu yapmam gereek ozman laf cok bulyo insanlar ama sacmalik bska konuda yok aklmda karsimizdaki bulaun soru konustursun bizibendede var...konuşamıyorum çok kasılıyorum biri bişey sorucak diye ödüm kopuyor saçma sapan..sizdede sosyal fobi olabilir ..psikoloğa gidin bence
Merhaba,
Sessiz sakin bir insanım , yabacılarla pek konuşmuyorum ,sanırım yaşam enerjim az. Psikolojik bir bozukluk mu acaba tedavisi var mıdır ? Bu sorundan kurtulan var mı?
Çalışıyor musun bilmiyorum ama iş hayatına atılınca yırtık olmak gerektiğini gördüm. O sessiz halimden eser kalmadi:)) aile arasında eşimin ailesinin yanında sadece dinleyiciyim ama iş ortamında bambaskayim. Sessizlik hayatı ertelemek demiş bir arakadaş. Aynen katılıyorum. Şu an bulunduğun ortam seni öyle kabullendiği için en ufak hamlense çok değiştin diyecekler. Bambaşka bir ortamda seni kimsenin tanımadığı bir ortamda istediğin gb davranabilirsin. Ben bunu bir kitapta okumuştum ve atandığım şehirde sessiz kız olmadım. Beni olmak istediğim kişi gb tanıttım. Tatillerde gittikçe beni aileye akrabalara öyle gösterdim. Yapım sessiz ama farklı ortamlarda olmak istediğim kişi olabiliyorum. Deneyebilirsin:) bence bir rahatsızlık değil.Merhaba,
Sessiz sakin bir insanım , yabacılarla pek konuşmuyorum ,sanırım yaşam enerjim az. Psikolojik bir bozukluk mu acaba tedavisi var mıdır ? Bu sorundan kurtulan var mı?
bana bu konuda yardımcı olabilir misin acaba neler yapabilirim ?Çalışıyor musun bilmiyorum ama iş hayatına atılınca yırtık olmak gerektiğini gördüm. O sessiz halimden eser kalmadi:)) aile arasında eşimin ailesinin yanında sadece dinleyiciyim ama iş ortamında bambaskayim. Sessizlik hayatı ertelemek demiş bir arakadaş. Aynen katılıyorum. Şu an bulunduğun ortam seni öyle kabullendiği için en ufak hamlense çok değiştin diyecekler. Bambaşka bir ortamda seni kimsenin tanımadığı bir ortamda istediğin gb davranabilirsin. Ben bunu bir kitapta okumuştum ve atandığım şehirde sessiz kız olmadım. Beni olmak istediğim kişi gb tanıttım. Tatillerde gittikçe beni aileye akrabalara öyle gösterdim. Yapım sessiz ama farklı ortamlarda olmak istediğim kişi olabiliyorum. Deneyebilirsin:) bence bir rahatsızlık değil.
faydasını görüyor musun ? biraz anlatabilir misin nasıl yapılıyor o ?bilişsel davranışçı terapi...hanüz 3 seans gittim umarım tamamen biter :/
bilişsel davranışçı terapi...hanüz 3 seans gittim umarım tamamen biter :/
Bende öyleyim cnm herkez dısarda otururken ayaktayken yanında bayanlarla iki lafın belini kırar bn hic konusamam yolda tanıdik bile gorsem gormezden bile gelirim ilk etapta pek konusmam ama bir iki sohbet ettikmi kafamada uydumu susmak bilmem valla ama pek bir tedavsi oldgnunu sanmıyorum bulursan bna da haber et cnm :))Merhaba,
Aynen öyle çok film izledim,ilginç bilgiler öğrendim,fıkralar vs unutmayacağım yeri gelince paylaşacağım diye hepsi aklımdan uçup gidiyor.Bir de insanlar konuşurken de bir zaman sonra uyukluyor gibi oluyorum.Hareketlerimi kontrol altında tutacağım diye ya karşımdakinin soylediklerini kaçırıyorum ya da yanlış anlıyorumAynı sorun bende de var. Konuşacak konu bulamıyorum. İfade güçlüğü çekiyorum. En basidinden izlediğim bir film hakkında yorum yapamıyorum. Başta insanlardan utandığım için zannediyordum ama farkettim ki kendi kendime de bir şeyler anlatamıyorum. Nasıl diyeyim böyle bir saflık var üzerimde gibi. Etrafımda olan biteni fazla algılayamıyorum. Sanki her şeye geriden geliyormuşum gibi.
Ben yıllarca kendimce sosyal fobi dedim geçtim ama bunun altında çok farklı şeyler olabilir. Mesela sosyal fobi olsa kendi başına olduğunda kompozisyon falan yazabilirsin ya da kendi kendine konuşabilirsin. Ama kompozisyon yazı vs. yazamıyorsan, okuduğun bir kitabı kendi kendine yorumlayamıyorsan bu sosyal fobi değildir diye düşünüyorum. Ya da sosyal fobiye sebep oluyor.
Ben de sizinle aynı şekilde ortamlarda konuşacak konu bulamıyorum çünkü şimdiye kadar yaşadıklarımı algılayamamışım. O yüzden de belli bir bilgi birikimim olmamış. Böyle olunca da ortamlarda sessiz kalıyorsun ve insanlar seni sosyal fobik zannediyor. Bence bu olay sosyal fobiyi tetikliyor. Ya da aşırı kaygıdan mükemmeliyetçilikten vs dikkat dağınıklığı oluyor ve konulara odaklanamıyorsun bu da donuk bir beyne sebep oluyor. Bu yüzden ortamlarda sohbet edecek birikimin olmuyor. Girdiğin ortamda konuşamadığın için geri planda kalıyorsun ve sonradan konuşmalara girebilecek olsan bile utandığın için giremiyorsun. Hepsi birbirini tetikliyor. Yani çok düzgün ifade edemedim ama ben kendimde bunları farkettim.
Sizin nasıl oluyor yalnızken kompozisyon yazabiliyor ya da bir konuyu düzgünce ifade edebiliyor musunuz? Sosyal fobim vardı hipnozla çözdüm gibi demişsiniz. Ama bu sorununuz hala devam ediyor anladığım kadarıyla.
Ben kendi kendime çok deneme yaptım. Yok. En basit konularda bile 2 lafı bir araya getirip bir şeyler anlatamıyorum. Böyle bir alıklık var üzerimde ve bunun sıkıntısını en çok iş hayatında çekiyorum. Bu yüzden de üniversitede lisede falan hiç doğru düzgün arkadaşım olmadı. Çok fırsatlar kaçırıyoruz bu sebepten. İlla bir çözüm yöntemi olmalı bu işi iyi bilen bir terapistten destek alınmalı bence. Çünkü bu konu bence baya karışık bir konu. Çok fazla sebepleri olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?