arkadaşlar elektrik süpürgesi almak istiyoruz araştırıyorum ama sizlerede sormak istedim sesi çok rahatsız ediyo sessiz çalışan yani az çıkarsın =) istiyoruz ayrıca toz torbalı mı su filtreli mi alalım hepa filtre olcak zaten yardımcı olursanız sevinirim çok pahalı model önermeyin yani 500 tl vermeyelim =)
Selamlar
Bu konu acılalı çok olmuş ama güncel bir deneyimimi paylaşmak istedim var. 2 yasında ve 3 aylık iki cocugum var ve evde bir türlü elektrik süpürgesi yapamıyordum. Ya biri uyuyor ya digeri. Zaten makine sesinden korkuyorlar. Elektrolux ün ultrasilencer elektrik süpürgesini aldım şiddetle öneririm. Gece bile kullanılabilecek sessizlikte emiş gücü cok yüksek ve hepa filtreli ( temizlik esnasında havaya toz kaçırmıyor) bimeksten kampanyadan aldım fiyatı muadilleri içinde cok makul. Arayışı olanlara siddetle tavsite ederim. Torbalı bir makine ve sessizlik önceliğinizse torbalı makineler bu konuda daha basarılı teknik olarak.
Aldınız mı bilmem ama hem iyi hem sessiz hemde hepa filtresi olan bir makine istiyorsunuz ama 500 tl vermiyorsunuz?
Neyse ben önerilerimi yine de yazayım belki fikriniz değişmiştir aradan zaman geçmiş sonuçta
Nilfisk Power Allergy
Maksimum güç: 2000 W
Maksimum emme gücü: 550/350 W ( en iyi emiş gücüne sahiptir)
Gürültü seviyesi: 55 dBA (en düşük gürültü seviyesine sahip makinedir!)
Filtre tipi: HEPA 13
Maksimum toz haznesi hacmi: 2.7 lt
Kablo Uzunluğu: 8 m
Fiyat: 629 TL (Mediamarkt)
Nilfisk zaten sadece süpürge markası olduğundan dolayı en iyi makinelerden bir tanesidir. Ancak toz torbası küçük ve size göre pahalı gelebilir.
Electrolux Ultra Silencer USORIGINDB
Maksimum güç: 1800 w
Maksimum emme gücü: 300-350 w
Gürültü seviyesi: 65 dB
Filtre tipi: HEPA12
Maksimum toz haznesi hacmi: 3.5 lt
Kablo Uzunluğu: 9 m
Fiyat: 550-650 Tl arası değişiklik gösteriyor
Aero Pro teleskopik hortum
Benim aldığım makine bu. Toz torbalı olarak en uygunu bana bu geldi aldım. Eğer bütçem daha fazla olsa dyson alırdım.
Miele S 8310
Maksimum güç: 2200 W
Gürültü seviyesi: Azaltılmış motor ses sistemi 60-65 arasıdır muhtemel
Filtre tipi: Super Air Clean Filtre (9 kadameli filtrasyon)
Maksimum toz haznesi hacmi: 4.6 lt
Kablo Uzunluğu: 11 m
Fiyat: 570-600 TL arası
Miele zaten meşhurdur. Ancak bunun hepa filtresi yoktur siz sonradan alıp takabilirsiniz.
Fiyatları ile birlikte böyle. Ben araştırırken 500 altına bakmadım. Fiyat performans açısından iyi uygun ve ergonomik olanlara bakmıştım. Baktıklarım da bunlar.
Sulu süpürgelerden uzak durun. Tabi ihlasın makineleri var sulu 2500-3500 arası sanırım fiyatları onlardan almayacaksanız hiçbir markanın sulusunu önermem