Ses yarışmasıyla tanınan Mutlu Kaya, vurulduğu saate kadar prova yapıyormuş

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
http://t24.com.tr/haber/ses-yarisma...vuruldugu-saate-kadar-prova-yapiyormus,297062
Ses yarışmasıyla tanınan Mutlu Kaya, vurulduğu saate kadar prova yapıyormuş

Mutlu Kaya’nın vurulmasıyla ilgili Diyarbakır’da bir kişi gözaltına alındı

Diyarbakır'da katıldığı bir televizyon kanalındaki ses yarışmasıyla tanınan Mutlu Kaya'ya yönelik silahlı saldırıya ilişkin 1 kişi gözaltına alındı. Olayın ardından konuşan baba Mehmet Kaya'nın sözleri yürek burktu: “Kızım, tekrar yarışmaya gitmek için hazırlık yapıyordu. Olayın yaşandığı saate kadar evde prova yapıyormuş.”

Diyarbakır 'ın Ergani İlçesi'nde bir televizyon kanalında yayınlanan ses yarışmasıyla tanınan Mutlu Kaya'nın evinde uğradığı silahlı saldırıya ilişkin 1 kişi gözaltına alındı. Fatih Mahallesi'ndeki evinde henüz kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce silahla başından vurularak ağır yaralanan Mutlu'ya yönelik saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan zanlı ifade işlemleri için İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bu arada, başından vurularak ağır yaralanan 19 yaşındaki Mutlu Kaya'nın Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisindeki tedavisi devam ediyor. Baba Mehmet Kaya, hastane önünde yaptığı açıklamada, "Ben olay sırasında evde değildim. Mutlu akşam ablasına misafirliğe gitmişti. Tekrar yarışmaya gitmek için hazırlık yapıyordu. Olayın yaşandığı saate kadar evde prova yapıyormuş. 3-4 kişi evin önüne gelmiş. Kapıyı çalmış. Mutlu, komşu zannederek, kapıyı açıyor. Kapıyı açınca başına ateş ediyorlar" dedi.

'Sibel Can'dan yardım bekliyorum'
Acılı baba Kaya sözlerini şöyle sürdürdü:

Ben çocuğumu kolay kolay bu seviyeye getirmedim. Devletten olsun, milletten olsun yardım bekliyorum. Kızım sağlığına kavuşsun ben başka bir şey istemiyorum. Özellikle Sibel Can'dan yardım bekliyorum. Sibel, Mutlu'nun annesi gibidir. Olayı gerçekleştirenleri tanımıyoruz, bilmiyoruz. Şüphelendiğimiz kimse yok. Kim ise Allah belasını versin. Devlet onu yakalar, hapse atar cezasını çeker. Önemli olan Mutlu'nun sağlığına kavuşması. Kızımın sağlığı benim için bütün dünya malına bedel.

Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde yaşayan ve bir ulusal televizyon kanalında yayınlanan ses yarışmasına katılan 19 yaşındaki Mutlu Kaya, dün gece evinde bulunduğu sırada dışarıdan açılan ateşte başından vurularak ağır yaralandı.

Ergani’de bir okulun kantininde çalışan Mutlu Kaya, özel bir televizyon kanalında yayınlanan ’Sesi çok güzel’ isimli ses yarışmasına katıldı. Sanatçı Sibel Can’ın Ergani İlçesi’ne gelerek İstanbul’a götürdüğü Mutlu Kaya, bugün saat 03.30 sıralarında evinde silahlı saldırıya uğradı. Ergani’nin Fatih Mahallesi’nde yaşanan olay bugün saat 03.30 sıralarında meydana geldi.

İddiaya göre Mutlu Kaya’nın oturduğu evin bahçesine gelen kimliği belirsiz kişi, pencereden içeriye tabanca ile ateş etti. Genç kız bir anda yere yığılırken silah sesini duyan Kaya’nın yakınları odaya koştu. Şakağına isabet eden kurşunla ağır yaralanan genç kız, çağırılan ambulansla Ergani Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada ilk tedavisi yapılan Mutlu Kaya, daha sonra Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Hayati tehlikesi bulunan Kaya’nın yoğun bakım ünitesinde tedavisi sürüyor. Olayın ardından geniş çaplı araştırma başlatan polis, yaptığı ilk incelemede bahçeden iki kez ateş edildiğini birinin Mutlu Kaya’ya isabet ettiğini tespit etti.

Polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken, kaçan saldırganın yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

ÖZEL EKİP KURULDU, ŞÜPHELİLER BELİRLENDİ

Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde Mutlu Kaya’nın silahlı saldırıda ağır yaralanmasının ardından failin yakalanması için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde özel bir ekip kuruldu. Saldırının ardından olay yerinde yapılan incelemede 7.65 mm çapında bir silaha ait boş kovanlar bulundu. Kaya’nın ailesinin de bilgisine başvuran polis, Kaya’nın görüştüğü tüm arkadaşlarını yakın takibe aldı.

Her yerde aranan saldırganın Kaya’nın eski arkadaşlarından biri olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Olayın bir gönül ilişkisi kaynaklı olabileceği yönünde çalışmalarını sürdüren polis, bazı şüphelilerin kimliğini belirledi.

Ateş açılan tüm noktaların ölçümünü yapan polis, evin giriş kapısında bulunan buzlu camdan isabet eden kurşunun kapı arkasında kardeşleriyle birlikte yemek yiyen Mutlu Kaya’ya isabet ettiğini tespit etti. Olayın meydana geliş şeklini araştıran polis, saldırının öldürme, hedef gözeterek yapılmadığı yönünde çalışmasını sürdürüyor.

Başından ağır yaralanan ve hastanede tedavisi süren Mutlu Kaya’nın cep telefonunu da incelemeye alan polis, genç kızın telefonunda kontör olmadığını belirledi. Kaya’nın arkadaşları ile yaptığı görüşmeleri, kardeşlerinin telefonundan gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

ESKİ SEVGİLİSİ YAPTI İDDİASI
Dün gece evinde başından vurulan Mutlu’nun olayı ile ilgili henüz resmi kaynaklardan bir açıklama yapılmazken, bütün şüpheler, Mutlu’nun eski sevgilisinin üzerine çevrilmiş durumda. İddiaya göre, Mutlu’nun eski erkek arkadaşı, 24 Mayıs tarihinde Hilar Perçem Park’ta vereceği konser öncesi kentin birçok noktasına asılan afişleri gördü. Bunun üzerine Mutlu’yu arayan erkek arkadaşı, kapıya çıkmasını istedi. Kimliği belirlenemeyen zanlı, Mutlu dışarı çıkar çıkmaz tetiğe basarak genç kızı başından yaraladı.
ÇALIŞTIĞI OKULDA SESSİZLİK HAKİM

Mutlu’nun ailesinin geçimine katkıda bulunmak için çalıştığı okulda da sessizlik hakim. Mutlu, ailesine yardımcı olmak içi İnkılap İlkokulu kantininde eniştesiyle birlikte çalışıyordu.

YERDEKİ SOFRA YÜREK DAĞLADI

Mutlu’nun vurulduğu evindeki bir detay ise yürekleri dağladı. Kurşunun açtığı delikten görülen evin bir bölümünde yer sofrası dikkat çekti.

SİBEL CAN DİYARBAKIR'DA BULMUŞTU

Sibel Can, yarışma için keşfettiği 19 yaşındaki genç kızı Diyarbakır'dan İstanbul'a getirmişti. Sibel Can çalıştığı okulun kantininde ziyaret etmiş, genç kızın annesine "Artık kızınız bana ait. O gerçekten büyük bir yetenek. Mutlu’yu İlk dinlediğimde ’işte budur’ dedirten bir ses ile karşılaştım. Ona sahip çıkarak elimden gelen tüm desteği vereceğim" demişti.

Az once duydum şok oldum resmen. Allah sifa versin. Cok üzüldüm ya guzel gencecik kiz. Allahim ne aci ne aci...
ilk bu turkuyu soylemisti, annesi agliyordu..
turku gercek mi oldu ??

Heveslik eyledim yavru yitirdim yitirdim
O da hayal ile düsümüs meger
Yavrumu gözümden ayirmam derdim
Kurdugum hayeller bosumus meger

Bunu boyle yazan elbette haktir
Kerem et dünyanin buhrani çoktur
Yokladim yavrumu yarasi yoktur
Yürekte yarasi bes imis meger

Bu tip programlar seyretmiyorum. O yüzden bu kızcağızdan da haberim yoktu. Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı da hiç haberim olmasaydı. Gencecik su gibi kızcağız. Umarım kısa zamanda iyileşir...

Hayir anlamiyorum madem kizi aldin getirdin Istanbul'da bir ev tutulsaydi. Geri neden memleketine gonderdiniz? Paraniz mi yoktu yani?
Cidden bu medya cok gaddar....

bende tanımıyordum haberlerde gördüm. anne babalar evlatların gözüne bakmaya kıyamıyor elin adamları gözlerini kırpmadan vuruyorlar

Bir ben tanımıyorum sanırım bu kızı.. Allah şifa versin.

bende tanımıyordum haberlerde gördüm. anne babalar evlatların gözüne bakmaya kıyamıyor elin adamları gözlerini kırpmadan vuruyorlar

Ben hic tv izlemiyorim. Annemlere gittigimde ablam dedi böyle bir yarisma başlamış kizi gorsen cok guzel boyu posu masallah sesi de cok guzel diye. Merak edip baktik sesi cidden gizel cok begendik. Esim de sesini cok begendi.
Belki de kiza nazar degdi. Bilmem ki.
Allah sifa versin ya yazik..

Mutlu Kaya'nın ailesi: Töreyle işimiz yok, ailemiz hedef gösteriliyor

RADİKAL - Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde önceki gece silahlı saldırı sonucu kafasından vurulan Mutlu Kaya’nın abisi Muhammet Kaya Radikal’e konuştu. Mutlu vurulurken yanında 14 yaşındaki kardeşi olduğunu söyleyen Kaya, “Gece 03:00 civarında dışarından ev taranıyor. O sırada salonda yemek yiyen Mutlu kafasından vuruluyor. Bu duruma tanık olan küçük kardeşim hala şokta. Biz aile olarak ses yarışmasında Mutlu’ya destek verdik. Bizim töreyle işimiz olmaz. Ancak hedef gösteriliyoruz. Mutlu’nun sağlık durumu iyiye gidiyor’’ dedi.

‘MUTLU YOĞUN BAKIMDA, 14 YAŞINDAKİ KARDEŞİM ŞOKTA’

Muhammet Kaya şöyle konuştu: “Saldırı ablamın evinde oluyor. Olay sırasında evde Mutlu, ablam, yiğenim ve 14 yaşındaki erkek kardeşim bulunuyor. Yeğenim uyuduktan sonra erkek kardeşim sınavı olduğu için Mutlu’yla beraber ders çalışıyor. Erkek kardeşim acıktığını söyleyince ablam yemek hazırlamak için mutfağa giriyor. O sırada dışarıdan eve ateş açılıyor. Ev taranıyor. Ev müstakil ve giriş katı olduğu için kurşunlardan biri Mutlu’nun başına isabet ediyor. Olay sırasında Mutlu’nun vurulmasına tanıklık eden 14 yaşındaki kardeşim bağırıyor. Kendisi halen şokta.

‘BİZİM TÖREYLE İŞİMİZ OLMAZ’

Olay sonrasında hakkımızda çok haber yapıldı. Mutlunun töre kurbanı olduğu ve aşireti tarafından vurulduğu iddiaedildi. Bizim ne aşiretle ne de töreyle hiçbir şekilde işimiz olmaz. Ben zaten öğretmenim. Ailemiz okumuş modern bir aile. Bizim ailede hiçbir şekilde baskı olmaz. Böyle bir olay ilk kez başımıza geliyor. Ben kız kardeşime destek verdim. Babam, amcalarım, dayılarım hepsi bu yarışmada Mutlu’ya destek verdi. Biz aile olarak Mutlu’nun arkasındaydık. Ancak haberlerde hedef gösterildi. Haberlerde Mutlu’nun babamız tarafından vurulduğu yazıldı. Kesinlikle böyle bir durum yok. Gerçekler kısa bir süre sonra ortaya çıkacak. Zaten olayla ilgili emniyetin göz altıları bulunuyor. Durum araştırılıyor.

‘ TÜRKİYE ’NİN HER YERİNDEN DESTEK ALIYORUZ’

Saldırı geç saatte olduğu için olayda görgü tanığı yok. Ancak oturduğumuz caddede kamera kayıtları bulunuyor. Polis kamera kayıtlarına inceliyor. Olayla ilgili gözaltılar yapıldı. Polis kimin saldırı yaptığını söylemedi. Ancak saldırı yapanın Erganili olmadığını söyledi. Saldırı sonrası birçok insan hastaneye akın etti. Dünden beri telefonlarım susmuyor. Türkiye’nin her yerinden destek ve iyi sağlı temennilerini alıyoruz. İnsanlar Mersin’den Erzurum’dan İstanbul ’dan bizi arayarak Mutlu’nun sağlığı için duacı olduklarını söylüyor.”

Hiç tanımıyorum. Sesini merak ettim.

Tehdit alıyormuş. Gene de memleketine dönmüş. Kadere bak.

ben biliyorum bu kızı , izlemiştim proğramı bence sesi güzel değildi , reyting için harcandı yoksa dinlerseniz ses inde ahım şahım bir şey yok,güzel, fakir mağdur vs. diye kullanıldı sibel can da vs. sağolsun , yazık üzüldüm kıza.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…