• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşma Problemleri Ses çıkarmayan oyun oynayamayan oglum

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
Mutlaka çocuk gelisim uzmanı görsün biz ne söylesek yüzeysel kalır.

İçine su serpilsin diye söyleyeyim hemen aklına kötü şeyler getirme daha kötü durumda olan kızım şuan çok iyi durumda yaşıtlarını yakaladı cümleler kurmasını bekliyoruz oda en azından ağzı dolu anlatmaya çalışıyor.

Tvyi kapatın oyuncaklarını çocukla evde çocuk olun anne baba birlikte ikili oynayın ne bileyim yastık atın gülün hadi anne al hadi baba al gibi atın takibi artsın renklerini söyleyin, baba yada anne kaçtı oynayın seslenin sese gelmesini sağlayın genellikle bir değil iki kişinin aynı anda alkış yapması ona gülmesi ilgilenmesi daha çok ilgilerini çekiyor. Her yaptıklarını alkış aferim ile destekleyin.

eğitici oyuncaklara çevirin biz magnetli hayvan ve meyvelerle başladık tek tek sayıyor buz dolabına koyuyorduk çocuğun ilgisini çeksin diye bazı hayvanları görsel taklidini yaparak öğretmeye çalışıyorduk ki bu çok başarılı oldu hala hayvanları öyle söylüyor

İkili üçlü taşıt birleştirme kartonları vardi bunları birleştirip kapağında gösteriyorduk başta zor oluyor çocuğun öğrenmesi ama zamanla öğrendi hala oynuyor

Ve çocuklara hayvanlari gösteren bol renkli kitaplar buda o magnetleri tekrarı oluyordu ilgi ile dinliyordu bizim çocuk

Yukarıda belirttiğim oyuncaklar çok pahalı da değil ufak bir araştırma ile bulabilirsin birçok yerde satılıyor.

Ben açıkçası tv maruzunda kaldığı için toparlayacağını düşünüyorum.

Kusura bakmayın çok bilmiş gibi akıl vermiş gibi olduysam amacım yardımcı olmak. Çünkü o kaygıları yaşayan bilir. Sende hemen salma biraz dirayetli ol gerçekten çok geç değil
Çok teşekkür ederdim dedıklerınızı uygulıcam insallah açılır Oglum artık tepkı veriyo ama mesela al desem alıo ver diyince getir dediğimde yapmıyor ve yemek olayında çok kötü katı gıda istemiyo çorba ve yoğurt kıyma dahi yiyemiyo

Back