- 14 Temmuz 2017
- 946
- 414
- 103
- 34
- Konu Sahibi gunbatimi123
-
Canı çok yanarsa ağlar ASO’da iğnede gulerkende normal guluyo çok sakin yürümeye bıaydır dengesını tam sağlayamadı ama yuruyoGülerken ağlarken sea var mi?
Duymadığını ve konuşmayacağını mı düşünüyorsunuz?Canı çok yanarsa ağlar ASO’da iğnede gulerkende normal guluyo çok sakin yürümeye bıaydır dengesını tam sağlayamadı ama yuruyo
Duyduğunu bıliyorum reklamda hemen donup bakar.bende ninni söylersem bakar yaşıtlarının gerısınde kalır dıe korkuyorumDuymadığını ve konuşmayacağını mı düşünüyorsunuz?
Evet nette hep otizm okuyorum acaba mı dıorum bazen etrafımda gıdrbılecegım kımse yok bıras ev ortamındabuyuyo.tvyle yemek yiyo.kısıtlamaya çalışıyorum bı komşuya gitsem açık çok bağlandı tv ızlerken çok odaklanıyor ben açmıyorum artık oyun oynamaya çalışıyorum yapmıyor oyunlarıTv maruz kaldi demissiniz , artk acmayin ne tv ne de telden bisey zamanla açılacaktır kimi çocukta hiper aktivite kimi çocukta uyuşukluk tarzı etkiler yapabiliyor cevrenizde varsa çocuklu aileler oyun günü filan yapın annesi tedirgin olmayin inceleyin takip edin hiç bir zaman otizim gibi gelişim bozuklugu türevleriyle kıyaslamayın içinizi rahat tutun sağlıkla büyütün yavrunuzu
Korkmayın. Ben 3.5 yaşına kadar tv izletmedim. 3 yaşından sonra konuştu ne kitaplar okudum ne aktiviteler yaptık sadece hazir olmasi kumbaranin dolup tasmasi lazim. Ilgisiz birakmayin.Duyduğunu bıliyorum reklamda hemen donup bakar.bende ninni söylersem bakar yaşıtlarının gerısınde kalır dıe korkuyorum
Bu da çocuğun sizi yıldırma politikası diyebiliriz. Siz kararli ve tutarli olun. Izletmeyin. Şalteri indirin gerekirse. Aglarsa da bir sure sonra cok zor uğraştırıcı olsa bile illa ki vazgececektir.Evet nette hep otizm okuyorum acaba mı dıorum bazen etrafımda gıdrbılecegım kımse yok bıras ev ortamındabuyuyo.tvyle yemek yiyo.kısıtlamaya çalışıyorum bı komşuya gitsem açık çok bağlandı tv ızlerken çok odaklanıyor ben açmıyorum artık oyun oynamaya çalışıyorum yapmıyor oyunları
Geç konusunda tamam ama kelimesi yok bıara baba alkış çak yaptı sımdı omlarımda yapmıyor kendını yormak istemıyo gıbı araba sürüyorum ılgısını cekıyo kendı sürmeye geçkince elını dokunmuyor.buara aktıvıtelı oyunlara başladım göstermiyorum bakıyo ama yapmıyor .suan ıcın 18.aya kadar beklemek istiyorum doktor ıcınKorkmayın. Ben 3.5 yaşına kadar tv izletmedim. 3 yaşından sonra konuştu ne kitaplar okudum ne aktiviteler yaptık sadece hazir olmasi kumbaranin dolup tasmasi lazim. Ilgisiz birakmayin.
Kapatınca tutturmuyor o bakımdan ıyı.artık ben bıle tv ızlemekten soğudum kapatacagım haklısınızBu da çocuğun sizi yıldırma politikası diyebiliriz. Siz kararli ve tutarli olun. Izletmeyin. Şalteri indirin gerekirse. Aglarsa da bir sure sonra cok zor uğraştırıcı olsa bile illa ki vazgececektir.
Kozlar 16aylık oğlum var bebekken seste cıkarıyodu banada bakıyordu guluyodu.tvye maruz kaldı bulaşarak etkiler bılmıyorum artık sesını duymuyorum arabayla oynamıyo bıle toplata ben atınca bakıo çok üzgünüm göz TEMA’sı zayıf .kıtap versem elıne onunla saatlerce oyalanır sayfalarına bakar.boyle çocuğu olan var mı duzelırmı
otizm dogustan olur, 3 t bunun erken ortaya cikmasina vesile olmustur, ya da otizm degil uyaran eksikligidir.İçinizi karartmış olmayayım ama bir arkadaşımın çocuğu tv ye maruz kalmıştı. Sizin bebeğiniz gibi tepkileri azaldı hatta baya tepki vermemeye başladı. İsmine bile bakmaz oldu. Otizm başlamıştı anne çok pişman tabi tv izletmediler artı hemen kreşe başladı. İlerleme baya var diyorlar zararın neresinden dönülse kardır.
Doğduğu zaman ilk aylarında gayet normal bir bebekti. Varsayalım doğuştan az sıkıntılıydı ki Bende öyle biliyordum doğuştan bir sıkıntı vardır diye düşünmüştüm. Ama doktorlar tvden kaynaklanan bir sıkıntı olduğunu söylemiş.Bunun da dereceleri var malum hepsi aynı seviyede olmuyor otistiklerin. Kuzenimin de oğlu otistik Ve durumu çok kötü. Bu daha hafif dereceli.otizm dogustan olur, 3 t bunun erken ortaya cikmasina vesile olmustur, ya da otizm degil uyaran eksikligidir.
dogustan otistik olmayan hicbir cocuk sonradan otistik olmaz. otistik sogmustur, maruz kaldigi etkiler cocugun gelisimini daha kotuye cekmistir
inceleyin arastirin goreceksiniz, otizmin derecesi olmaz cesitleri olur. otizm e cok benzeyen hatta cogunlukla karistirilan, maruz kalinan sartlardan ortaya cikan sey uyaran eksikligi dir buna atipik de derler.Doğduğu zaman ilk aylarında gayet normal bir bebekti. Varsayalım doğuştan az sıkıntılıydı ki Bende öyle biliyordum doğuştan bir sıkıntı vardır diye düşünmüştüm. Ama doktorlar tvden kaynaklanan bir sıkıntı olduğunu söylemiş.Bunun da dereceleri var malum hepsi aynı seviyede olmuyor otistiklerin. Kuzenimin de oğlu otistik Ve durumu çok kötü. Bu daha hafif dereceli.
O kadar Bilgi sahibi değilim etrafımda yaşayanlardan duyduğum gördüğüm kadar bilebiliyoruz ancak. Tabi sizi tebrik ederim araştırmalarınızdan dolayı. Öyle yada böyle tv çocukları kötü etkiliyor diyebiliriz. Biz zaten burdan teşhis koyamayız. Umarım bir sıkıntı çıkmaz. Hiç bir anne çocuğuyla sınanmazsıninceleyin arastirin goreceksiniz, otizmin derecesi olmaz cesitleri olur. otizm e cok benzeyen hatta cogunlukla karistirilan, maruz kalinan sartlardan ortaya cikan sey uyaran eksikligi dir buna atipik de derler.
doktor degilim, psikolog da degilim, ama otizm le ilgili yerli yabanci cok fazla arastirma yapmis, cocuk psikologlarindan mantigini icerigini kapsamini cok fazla arastirip fikir edinmis bir anneyim.
bahsi rcen konu sahibinin cocugu otistik midir bilemem. ama otizm sonradan ortaya cikmaz ve gercek otistikler zaten agir vakalardir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?