• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşma Problemleri Ses çıkarmayan oyun oynayamayan oglum

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

gunbatimi123

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2017
946
414
103
34
Kozlar 16aylık oğlum var bebekken seste cıkarıyodu banada bakıyordu guluyodu.tvye maruz kaldı bulaşarak etkiler bılmıyorum artık sesını duymuyorum arabayla oynamıyo bıle toplata ben atınca bakıo çok üzgünüm göz TEMA’sı zayıf .kıtap versem elıne onunla saatlerce oyalanır sayfalarına bakar.boyle çocuğu olan var mı duzelırmı

Gelişimsel pediatriye bi götürün bence ihmal etmwyin

Tv maruz kaldi demissiniz , artk acmayin ne tv ne de telden bisey zamanla açılacaktır kimi çocukta hiper aktivite kimi çocukta uyuşukluk tarzı etkiler yapabiliyor cevrenizde varsa çocuklu aileler oyun günü filan yapın annesi tedirgin olmayin inceleyin takip edin hiç bir zaman otizim gibi gelişim bozuklugu türevleriyle kıyaslamayın içinizi rahat tutun sağlıkla büyütün yavrunuzu

Tv maruz kaldi demissiniz , artk acmayin ne tv ne de telden bisey zamanla açılacaktır kimi çocukta hiper aktivite kimi çocukta uyuşukluk tarzı etkiler yapabiliyor cevrenizde varsa çocuklu aileler oyun günü filan yapın annesi tedirgin olmayin inceleyin takip edin hiç bir zaman otizim gibi gelişim bozuklugu türevleriyle kıyaslamayın içinizi rahat tutun sağlıkla büyütün yavrunuzu
Evet nette hep otizm okuyorum acaba mı dıorum bazen etrafımda gıdrbılecegım kımse yok bıras ev ortamındabuyuyo.tvyle yemek yiyo.kısıtlamaya çalışıyorum bı komşuya gitsem açık çok bağlandı tv ızlerken çok odaklanıyor ben açmıyorum artık oyun oynamaya çalışıyorum yapmıyor oyunları

Lütfen Bir uzmana götürün, çocuk doktoru en kolayı o bir sıkıntı varsa yönlendirir.
Bir sıkıntısı varsa erkenden bilinirse tedavi şansı artar bir eğitimci olarak diyorum inşallah hiçbir şey yoktur sağlıkla büyüsün...

Duyduğunu bıliyorum reklamda hemen donup bakar.bende ninni söylersem bakar yaşıtlarının gerısınde kalır dıe korkuyorum
Korkmayın. Ben 3.5 yaşına kadar tv izletmedim. 3 yaşından sonra konuştu ne kitaplar okudum ne aktiviteler yaptık sadece hazir olmasi kumbaranin dolup tasmasi lazim. Ilgisiz birakmayin.

Evet nette hep otizm okuyorum acaba mı dıorum bazen etrafımda gıdrbılecegım kımse yok bıras ev ortamındabuyuyo.tvyle yemek yiyo.kısıtlamaya çalışıyorum bı komşuya gitsem açık çok bağlandı tv ızlerken çok odaklanıyor ben açmıyorum artık oyun oynamaya çalışıyorum yapmıyor oyunları
Bu da çocuğun sizi yıldırma politikası diyebiliriz. Siz kararli ve tutarli olun. Izletmeyin. Şalteri indirin gerekirse. Aglarsa da bir sure sonra cok zor uğraştırıcı olsa bile illa ki vazgececektir.

Korkmayın. Ben 3.5 yaşına kadar tv izletmedim. 3 yaşından sonra konuştu ne kitaplar okudum ne aktiviteler yaptık sadece hazir olmasi kumbaranin dolup tasmasi lazim. Ilgisiz birakmayin.
Geç konusunda tamam ama kelimesi yok bıara baba alkış çak yaptı sımdı omlarımda yapmıyor kendını yormak istemıyo gıbı araba sürüyorum ılgısını cekıyo kendı sürmeye geçkince elını dokunmuyor.buara aktıvıtelı oyunlara başladım göstermiyorum bakıyo ama yapmıyor .suan ıcın 18.aya kadar beklemek istiyorum doktor ıcın

Bu da çocuğun sizi yıldırma politikası diyebiliriz. Siz kararli ve tutarli olun. Izletmeyin. Şalteri indirin gerekirse. Aglarsa da bir sure sonra cok zor uğraştırıcı olsa bile illa ki vazgececektir.
Kapatınca tutturmuyor o bakımdan ıyı.artık ben bıle tv ızlemekten soğudum kapatacagım haklısınız

Kozlar 16aylık oğlum var bebekken seste cıkarıyodu banada bakıyordu guluyodu.tvye maruz kaldı bulaşarak etkiler bılmıyorum artık sesını duymuyorum arabayla oynamıyo bıle toplata ben atınca bakıo çok üzgünüm göz TEMA’sı zayıf .kıtap versem elıne onunla saatlerce oyalanır sayfalarına bakar.boyle çocuğu olan var mı duzelırmı

Mutlaka çocuk gelisim uzmanı görsün biz ne söylesek yüzeysel kalır.

İçine su serpilsin diye söyleyeyim hemen aklına kötü şeyler getirme daha kötü durumda olan kızım şuan çok iyi durumda yaşıtlarını yakaladı cümleler kurmasını bekliyoruz oda en azından ağzı dolu anlatmaya çalışıyor.

Tvyi kapatın oyuncaklarını çocukla evde çocuk olun anne baba birlikte ikili oynayın ne bileyim yastık atın gülün hadi anne al hadi baba al gibi atın takibi artsın renklerini söyleyin, baba yada anne kaçtı oynayın seslenin sese gelmesini sağlayın genellikle bir değil iki kişinin aynı anda alkış yapması ona gülmesi ilgilenmesi daha çok ilgilerini çekiyor. Her yaptıklarını alkış aferim ile destekleyin.

eğitici oyuncaklara çevirin biz magnetli hayvan ve meyvelerle başladık tek tek sayıyor buz dolabına koyuyorduk çocuğun ilgisini çeksin diye bazı hayvanları görsel taklidini yaparak öğretmeye çalışıyorduk ki bu çok başarılı oldu hala hayvanları öyle söylüyor

İkili üçlü taşıt birleştirme kartonları vardi bunları birleştirip kapağında gösteriyorduk başta zor oluyor çocuğun öğrenmesi ama zamanla öğrendi hala oynuyor

Ve çocuklara hayvanlari gösteren bol renkli kitaplar buda o magnetleri tekrarı oluyordu ilgi ile dinliyordu bizim çocuk

Yukarıda belirttiğim oyuncaklar çok pahalı da değil ufak bir araştırma ile bulabilirsin birçok yerde satılıyor.

Ben açıkçası tv maruzunda kaldığı için toparlayacağını düşünüyorum.

Kusura bakmayın çok bilmiş gibi akıl vermiş gibi olduysam amacım yardımcı olmak. Çünkü o kaygıları yaşayan bilir. Sende hemen salma biraz dirayetli ol gerçekten çok geç değil

İçinizi karartmış olmayayım ama bir arkadaşımın çocuğu tv ye maruz kalmıştı. Sizin bebeğiniz gibi tepkileri azaldı hatta baya tepki vermemeye başladı. İsmine bile bakmaz oldu. Otizm başlamıştı anne çok pişman tabi tv izletmediler artı hemen kreşe başladı. İlerleme baya var diyorlar zararın neresinden dönülse kardır.

İçinizi karartmış olmayayım ama bir arkadaşımın çocuğu tv ye maruz kalmıştı. Sizin bebeğiniz gibi tepkileri azaldı hatta baya tepki vermemeye başladı. İsmine bile bakmaz oldu. Otizm başlamıştı anne çok pişman tabi tv izletmediler artı hemen kreşe başladı. İlerleme baya var diyorlar zararın neresinden dönülse kardır.
otizm dogustan olur, 3 t bunun erken ortaya cikmasina vesile olmustur, ya da otizm degil uyaran eksikligidir.

dogustan otistik olmayan hicbir cocuk sonradan otistik olmaz. otistik sogmustur, maruz kaldigi etkiler cocugun gelisimini daha kotuye cekmistir

Gö temasi zayif derken ne kadar zayif ismiyle seslendiginizde bakiyor mu? By by gel gel tel sarar vs seyler yapar mi?

otizm dogustan olur, 3 t bunun erken ortaya cikmasina vesile olmustur, ya da otizm degil uyaran eksikligidir.

dogustan otistik olmayan hicbir cocuk sonradan otistik olmaz. otistik sogmustur, maruz kaldigi etkiler cocugun gelisimini daha kotuye cekmistir
Doğduğu zaman ilk aylarında gayet normal bir bebekti. Varsayalım doğuştan az sıkıntılıydı ki Bende öyle biliyordum doğuştan bir sıkıntı vardır diye düşünmüştüm. Ama doktorlar tvden kaynaklanan bir sıkıntı olduğunu söylemiş.Bunun da dereceleri var malum hepsi aynı seviyede olmuyor otistiklerin. Kuzenimin de oğlu otistik Ve durumu çok kötü. Bu daha hafif dereceli.

Doğduğu zaman ilk aylarında gayet normal bir bebekti. Varsayalım doğuştan az sıkıntılıydı ki Bende öyle biliyordum doğuştan bir sıkıntı vardır diye düşünmüştüm. Ama doktorlar tvden kaynaklanan bir sıkıntı olduğunu söylemiş.Bunun da dereceleri var malum hepsi aynı seviyede olmuyor otistiklerin. Kuzenimin de oğlu otistik Ve durumu çok kötü. Bu daha hafif dereceli.
inceleyin arastirin goreceksiniz, otizmin derecesi olmaz cesitleri olur. otizm e cok benzeyen hatta cogunlukla karistirilan, maruz kalinan sartlardan ortaya cikan sey uyaran eksikligi dir buna atipik de derler.

doktor degilim, psikolog da degilim, ama otizm le ilgili yerli yabanci cok fazla arastirma yapmis, cocuk psikologlarindan mantigini icerigini kapsamini cok fazla arastirip fikir edinmis bir anneyim.

bahsi rcen konu sahibinin cocugu otistik midir bilemem. ama otizm sonradan ortaya cikmaz ve gercek otistikler zaten agir vakalardir.

inceleyin arastirin goreceksiniz, otizmin derecesi olmaz cesitleri olur. otizm e cok benzeyen hatta cogunlukla karistirilan, maruz kalinan sartlardan ortaya cikan sey uyaran eksikligi dir buna atipik de derler.

doktor degilim, psikolog da degilim, ama otizm le ilgili yerli yabanci cok fazla arastirma yapmis, cocuk psikologlarindan mantigini icerigini kapsamini cok fazla arastirip fikir edinmis bir anneyim.

bahsi rcen konu sahibinin cocugu otistik midir bilemem. ama otizm sonradan ortaya cikmaz ve gercek otistikler zaten agir vakalardir.
O kadar Bilgi sahibi değilim etrafımda yaşayanlardan duyduğum gördüğüm kadar bilebiliyoruz ancak. Tabi sizi tebrik ederim araştırmalarınızdan dolayı. Öyle yada böyle tv çocukları kötü etkiliyor diyebiliriz. Biz zaten burdan teşhis koyamayız. Umarım bir sıkıntı çıkmaz. Hiç bir anne çocuğuyla sınanmazsın🙏

Back