• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Serviks kanseri

çok gecmıs olsun Allah şifa versın daha cok gencsın boyle guclu olusun cok guzel bencede hiiçç korkma gucun sayesınde yeneceksın emınım.. hiç bir sekılde olumsuzluga karamsarlıga dusme cok zor bılıyorum ama ınan senın elınde... olumlama yap kendıne sureklı
Tesekkur ederim. Hic bir zaman karamsar olmadim. Allahin izniyle bunu da yendim. Rabbim dusmanimin basina bile vermesin

Evet cnm pazartesi sabahi yapildi ameliyatim. O gun de hastanede kaldim. En zor gecen operasyonum buydu genel anestezinin etkisini uzun sure atamadim bu sefwr ustumden :KK43:( ama cok sukur simdi cok iyiyim. 3 gundur buyuk tuvalete cikamiyordum bu sabah o problem de halloldu simdilik hersey iyi. Doktor ameliyatimin cok basarili gectigini soyledi 15 gun sonra kontrol muayenem var. Darisi basina arkadasim insallah sen de Allahin izniyle cok guzel ve saglikli sekilde atlaticaksin.
Çok çok geçmiş olsun tatlım. Bu son operasyonun olsun inşl. Bu çıkan parçada patolojiye gidicek diilmi?amin cnm inşl. önümüzdeki ay belli olucak bakalım bnm gidişatımda. Doktorunu tavsiye edermisin bide onun fikrini alsam. Ilgisi ,yaklaşımı vs. nasıl,birde hastane ücretleri?

Çok çok geçmiş olsun tatlım. Bu son operasyonun olsun inşl. Bu çıkan parçada patolojiye gidicek diilmi?amin cnm inşl. önümüzdeki ay belli olucak bakalım bnm gidişatımda. Doktorunu tavsiye edermisin bide onun fikrini alsam. Ilgisi ,yaklaşımı vs. nasıl,birde hastane ücretleri?
Sanirim gitti patolojiye 15 gun snr kontrolum detaylari o zaman ogrenicem. Doktora gelince kesinlikle tavsiye ederim cok babacan ve ilgili bir adam. Ogrencilerine yaptigi sunumu acti bize uzun uzadiya herseyi anlatti ilk gittigimizde. Sonra kanser teshisi konunca da aynini yapti. Doktoru kesin oneririm. Hastaneye gelince guzel bir hastane herseyden once ozel olsa bile universite hastanesi... Fiyatlari konusunda net fikrim yok ama dilersen arastirabilir hatta seve seve yardimci olurum sana. Benim ozel saglik sigortam var. %100 karsiladigi icin ben fark odemedim. Sigortayla da anlasmasi var. Ama dedigim gibi ben ilac mumessiliyim zaten hastaneyi yakindan biliyor taniyorum elimden gelen yardimi yaparim sana. Dilersen ozel msj atarsin bana telefonumu veririm. Hastaneye giderken ben de gelirim yanina

Sanirim gitti patolojiye 15 gun snr kontrolum detaylari o zaman ogrenicem. Doktora gelince kesinlikle tavsiye ederim cok babacan ve ilgili bir adam. Ogrencilerine yaptigi sunumu acti bize uzun uzadiya herseyi anlatti ilk gittigimizde. Sonra kanser teshisi konunca da aynini yapti. Doktoru kesin oneririm. Hastaneye gelince guzel bir hastane herseyden once ozel olsa bile universite hastanesi... Fiyatlari konusunda net fikrim yok ama dilersen arastirabilir hatta seve seve yardimci olurum sana. Benim ozel saglik sigortam var. %100 karsiladigi icin ben fark odemedim. Sigortayla da anlasmasi var. Ama dedigim gibi ben ilac mumessiliyim zaten hastaneyi yakindan biliyor taniyorum elimden gelen yardimi yaparim sana. Dilersen ozel msj atarsin bana telefonumu veririm. Hastaneye giderken ben de gelirim yanina
Canım çok iyisin ya,çok teşekkür ederim. Bnm özel sigortam olmadığı için bayılıp duruyoruz doktorlara paraları. Bnm gittiğim hastaneler konizasyon için en düşük 4500 tl fiyat veriyor Memorial bunu istedi Acıbadem 5000 civarı istiyor. Oranınkinide mrk ettim. Son gittiğim Prof. Diğerlerine göre biraz daha uygun ama sonuçta muayenehane ben hastane ortamında Olmasını daha çok tercih ediyorum. Süleyman beyin en çok Sevdiğim ve benim en çok ilgilendiğin yönlerden biri onunda hasta doktor ilişkisi çok kuvvetli çok ilgili konuşkan. Derin hocada belki işinde iyi ama ağzından cımbızla zar zor 2 kelime aldım muayene ücretide 500 e yakın. Muayene ücretini tlfonla öğrenebilirim ama konizasyon,kolposkopi,biopsi vs. İçin gitmeden fiyat vermiyor hastaneler. Bnm için aşağı yukarı bi fiyat alabilirsen çok sevinirim tatlım. Acilde diil 1 ay zamanım var daha. Özeldende yazacağım ilgin için tekrar çok teşekkür ederim

Canım çok iyisin ya,çok teşekkür ederim. Bnm özel sigortam olmadığı için bayılıp duruyoruz doktorlara paraları. Bnm gittiğim hastaneler konizasyon için en düşük 4500 tl fiyat veriyor Memorial bunu istedi Acıbadem 5000 civarı istiyor. Oranınkinide mrk ettim. Son gittiğim Prof. Diğerlerine göre biraz daha uygun ama sonuçta muayenehane ben hastane ortamında Olmasını daha çok tercih ediyorum. Süleyman beyin en çok Sevdiğim ve benim en çok ilgilendiğin yönlerden biri onunda hasta doktor ilişkisi çok kuvvetli çok ilgili konuşkan. Derin hocada belki işinde iyi ama ağzından cımbızla zar zor 2 kelime aldım muayene ücretide 500 e yakın. Muayene ücretini tlfonla öğrenebilirim ama konizasyon,kolposkopi,biopsi vs. İçin gitmeden fiyat vermiyor hastaneler. Bnm için aşağı yukarı bi fiyat alabilirsen çok sevinirim tatlım. Acilde diil 1 ay zamanım var daha. Özeldende yazacağım ilgin için tekrar çok teşekkür ederim
Dilersen soyle yapalim benim 16sinda kontrol muayenem var o gun hastanede bulusalim hem doktorla tanismis olursun hem o herseyine bi kere bakar. Eger normal sigortan varsa o da gecerli diger taraflardan daha uyguna cikarsin burdan. Sgk %80 ini karsiliyor cunku. Yanlis hatirlamiyorsam kolposkopi biyopsi icin genel anesteziyle bana sgk icin 1800 tl demisti farki 300 tl mi ne cikiyormus. Ama gelemeyecek gibi olursan da ben gittigimde ogrenirim arkadaslardan net rakami

Herkese merhaba ,
1 aydir serviks kanseri oldugum gercegiyle yuzlesiyorum. Oncelikle cocuk sahibi olmak icin doktora gittik smear testi sonucu anormal lezyonlar gozlendi. Cin3 cikan lezyonlar icin kolposkopi ve biyopsi onerildi. Kolposki ve biyopsiyi olduktan snr cikan sonuc smear testini dogrular nitelikteydi. Ve leep onerildi. Daha once dogum yapmadigim icin leep islemi onerildi anladigim kadariyla. Bu islemi de yaptirdim islemde kazinanan alandan cikan parcalar da biyopsiye gitti. Ve sonucu dun cikti. Evre1a serviks kanseri, lenf bezlerine sicramamis. Bu sefer doktorum konizasyon onerdi. Yani rahim agzi koni seklinde cikarilacak. Etrafimdaki herkes cok guclu oldugumu soyluyor ilk duydugum andan beri aglamadim hatta dalga gectim. Sanirim hastaliga alisma seklim bu... Lakin tv seyrederken her bebek gorusumde gozlerim doluyor. Konizasyondan sonra tekrarlayan dusukler olmasi vs cok dogalmis. Benle ayni durumu paylasan arkadaslar varsa lutfen tecrubelerinizi aktarin. 29 yasindayim ve henuz hic dogum yapmadim ....
öncelikle çok geçmiş olsun.Bugün kardeşimin cin3 olduğunu öğrendik.Tahmin ettiğiniz üzre çok kötüyüm.kardeşim 25 yaşında 3 yaşında bi oğlu var.şükürler olsun.bundan sonra bizleri neler bekliyor araştırma içindeyim.kardeşimin ilaç alerjisi de var bu arada.bu süreç nasıl geçicek?aklımda milyonlarca soru.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.bu arada antalya da bu işte uzman biliyormusunuz duydunuzmu yada duyan başından geçen varsa lütfen bilgilendirin.konyada ki Ali acar hoca ya gitmeyi düşünüyoruz.herkeze şifalı günler

öncelikle çok geçmiş olsun.Bugün kardeşimin cin3 olduğunu öğrendik.Tahmin ettiğiniz üzre çok kötüyüm.kardeşim 25 yaşında 3 yaşında bi oğlu var.şükürler olsun.bundan sonra bizleri neler bekliyor araştırma içindeyim.kardeşimin ilaç alerjisi de var bu arada.bu süreç nasıl geçicek?aklımda milyonlarca soru.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.bu arada antalya da bu işte uzman biliyormusunuz duydunuzmu yada duyan başından geçen varsa lütfen bilgilendirin.konyada ki Ali acar hoca ya gitmeyi düşünüyoruz.herkeze şifalı günler
Oncelikle cok gecmis olsun kardesine sifalar versin Rabbim. Cin1-2-3 kanser oncesi lezyonlar diye geciyor yani oncelikle icinizi ferah tutun. Kolposkopi ve biyopsi yapildi mi yoksa smear sonucu mu var suan elinizde sadece? Eger smear ise once kolposkopi ve biyopsi olucak lezyonlarin durumuna bakilmasi gerekiyor. Cikan sonuca gore leep ya da konizasyon. Bende ilk leep yapildi. Leepde alinan tum parcalar bi daha biyopsiye gitti biz bitti diye dusunurken saat 10 hizasinda 0,7mm lik bir alanda cin4e kayma oldugu tespit edildi. Bana bu yuzden konizasyon yapildi. Evre 1a yanlis haturlamiyorsam lenflere sicramamis. Bu yuzden sadece rahim agzi koni seklinde parca cikartildi. Aksi halde oradaki lenfler de cikartilacakti. Doktor onerisine gelince senin icin hemen arastirmaya girecegim bisey bulunca hemen donerim

smear den sonra parça alındı parça(biopsi) sonucu cin 3 çıktığını öğrendik.Leep nedir ne yapılıyor operasyonmu?çok sağol ilgin için çok teşekkür edrim.sanada çook geçmiş olsun .

smear den sonra parça alındı parça(biopsi) sonucu cin 3 çıktığını öğrendik.Leep nedir ne yapılıyor operasyonmu?çok sağol ilgin için çok teşekkür edrim.sanada çook geçmiş olsun .
Rahim agzina asetik asit surup lezyonlu bolgeleri aciga cikariyorlar sonra bolgeye uygun aletle yakarak aliyorlar. O parcayi da tekrar biyopsiye yolluyorlar. Leep de oval sekilde aliniyor rahim agzindan parca. Konizasyonda ise rahim agzindan koni seklinde parca cikariliyor bu sefer dondurularak yapiliyor islem. Leep in yeterli olmadigi hastalarda konizasyon yapiliyor. Leepden sonra alinan parca biyopsiye gidiyor sinirlarina bakiliyor. Bende siniri 0,7 mm gecmis cikti iste o yuzden konizasyon yapildi. Leep 15 dk suruyor konizasyon ise 1 saat. Ben hepsinde genel anestezi aldim. Tabi bu surelere anesteziden ayilma suresi vs dahil.

Rahim agzina asetik asit surup lezyonlu bolgeleri aciga cikariyorlar sonra bolgeye uygun aletle yakarak aliyorlar. O parcayi da tekrar biyopsiye yolluyorlar. Leep de oval sekilde aliniyor rahim agzindan parca. Konizasyonda ise rahim agzindan koni seklinde parca cikariliyor bu sefer dondurularak yapiliyor islem. Leep in yeterli olmadigi hastalarda konizasyon yapiliyor. Leepden sonra alinan parca biyopsiye gidiyor sinirlarina bakiliyor. Bende siniri 0,7 mm gecmis cikti iste o yuzden konizasyon yapildi. Leep 15 dk suruyor konizasyon ise 1 saat. Ben hepsinde genel anestezi aldim. Tabi bu surelere anesteziden ayilma suresi vs dahil.[/QUO
anladım canım :( ne zor işmişmiş bu işler .peki şimdi sizin son durum nedir tedavimi görüyorsunuz

anladım canım :KK43: ne zor işmişmiş bu işler .peki şimdi sizin son durum nedir tedavimi görüyorsunuz

Ben pazartesi oldum soguk konizasyonu. 2 hafta raporluyum suan evde yatiyorum. Allahin izniyle kurtuldum. Tekrarlama olasiligi 1000de 1 den az diyor doktor. Bundan sonra 3 ayda 1 smear testi ile rutin kontroller yaptrcam. Kisacasi caninizi hic sikmayin cok sukur ki tedavisi olan bi kanser turu. Kaldi ki suan icin cin3 kanser degil. Gerekli tum operasyonlari yaptirin ama sadece jinekolog onkolog tercih edin. En kisa zamanda eskisinden daha saglikli olacak kardesin Allahin izniyle...

Dilersen soyle yapalim benim 16sinda kontrol muayenem var o gun hastanede bulusalim hem doktorla tanismis olursun hem o herseyine bi kere bakar. Eger normal sigortan varsa o da gecerli diger taraflardan daha uyguna cikarsin burdan. Sgk %80 ini karsiliyor cunku. Yanlis hatirlamiyorsam kolposkopi biyopsi icin genel anesteziyle bana sgk icin 1800 tl demisti farki 300 tl mi ne cikiyormus. Ama gelemeyecek gibi olursan da ben gittigimde ogrenirim arkadaslardan net rakami
Aslında gelebilirsem süper olur cnm. Doktorla tanışmış olurum en azından sonuçlarını göstermek belki öyle ayıp olur ama fikrini sorarım önümüzdeki ay ne zmn geliyim fln derim. SSK lı Ödenecek olanmı 1800 idi? Sen nasılsın kanaman fln varmı,leeple Arasında çok fark varmı konizasyonun?

Ablanızada çok geçmiş olsun. Bnmde cin 3 leep oldum. Leep basit bi operasyon aslında ben anestezi olmadan yaptırdım,ha şimdiki aklım olsa yaptırmazdım acı fln diil çokta kısa Sürüyor ama çok kasılıyosun e birazda acısı var tabi. Evet kulağa çok ürkütücü geliyor ama korkmayın Teşhis konulmuş ve tedaviye başlanmış. Tedaviyi aksatmadığı sürece korkulacak bişey yok. Ama arkadaşımında dediği gibi gideceğiniz doktor mutlaka jinekolog onkolog olsun. Bnm bu hastalığımı ilk Teşhis eden doktorda Antalya da idi. Ben Yazları Antalya'da kalıyorum. Ümmü Özkaya diye çok şeker ilgili bilgili bir doktor. Sonra istanbula döndüm tedavim burda dvm etti. Oda bana bi onkologla görüş biz bu tip 10 hasta görüyorsak onlar yüzlerce Görüyor demişti. Allah tez zamanda şifa versin inşl.

Canim öncelikle cok geçmiş olsun.. Rabbim sana ailene güç kuvvet versin. Moralinin yuksek olmasi çok.güzel birşey. Önce sagligina iyice kavuş.. Çocuk için henüz kafana birşey koyma lütfen. Önce sen onemliisn.

merhaba hanımlar öncelikle geçmiş olsun diyorum hepimize ben de geçen hafta smear testi sonucu as-cus diye bişey çıktı haftaya kolposkopi yapılacak acaba bu işlem ağrı veriyor mu biraz korkum var da :(

merhaba hanımlar öncelikle geçmiş olsun diyorum hepimize ben de geçen hafta smear testi sonucu as-cus diye bişey çıktı haftaya kolposkopi yapılacak acaba bu işlem ağrı veriyor mu biraz korkum var da :KK43:
Merhaba teşekkürler. Kolposkopi normal vajinal muayene gibi bişey. Normal muayenede acı çekmiyorsan bundada hiç bişey hissetmezsin kolposkop Büyüteç rahme girmiyor ztn. Hiç korkma basit bi işlem. Sanada geçmiş olsun bu arada.

Aslında gelebilirsem süper olur cnm. Doktorla tanışmış olurum en azından sonuçlarını göstermek belki öyle ayıp olur ama fikrini sorarım önümüzdeki ay ne zmn geliyim fln derim. SSK lı Ödenecek olanmı 1800 idi? Sen nasılsın kanaman fln varmı,leeple Arasında çok fark varmı konizasyonun?
Yoo doktor cok iyi hic ayip olmaz ayrica bakarsin sen de sonra fikir degistirir o doktora gelmek istersin. Ssk da emin olmamakla birlikte cikan fark 500 tl falan oluyordu sanirim. Bana gelince kanamam yok suan cok sukur. Farki bi tek yapildigi gun hissettim ben. Anesteziden uyanmam cok zor oldu. Surekli mide bulantisi yapti 1 gun boyunca hicbisey yiyemedim. 2,5 gun de tuvalete cikamadim o da gaz sancisi yapti tabi. Diger anestezilerde hic boyle olmamisti ne mide bulantisi ne uyanmada zorluk... Ama bu sefer daha fazla uyuttuklari icin sanirim biraz zor gecti benim. Simdi iyiyim sukur bitek boslugumdaki agri kaldi kist mi yapiyor onu da bilmiyoruz... Ama son 4 gundur o agri da omzuma kada cikti. Omzumdaki agri mahvediyor beni:(

merhaba hanımlar öncelikle geçmiş olsun diyorum hepimize ben de geçen hafta smear testi sonucu as-cus diye bişey çıktı haftaya kolposkopi yapılacak acaba bu işlem ağrı veriyor mu biraz korkum var da :KK43:
Ben genel anesteziyle oldum ne desem bilemedim ... Cok gecmis olsun Rabbim sifa versin. Moralini yuksek tut duyacagin herseye hazir ol cunku tedavisi erken teshisle mumkun herseyin. Yeter ki sen ayakta ol

Yoo doktor cok iyi hic ayip olmaz ayrica bakarsin sen de sonra fikir degistirir o doktora gelmek istersin. Ssk da emin olmamakla birlikte cikan fark 500 tl falan oluyordu sanirim. Bana gelince kanamam yok suan cok sukur. Farki bi tek yapildigi gun hissettim ben. Anesteziden uyanmam cok zor oldu. Surekli mide bulantisi yapti 1 gun boyunca hicbisey yiyemedim. 2,5 gun de tuvalete cikamadim o da gaz sancisi yapti tabi. Diger anestezilerde hic boyle olmamisti ne mide bulantisi ne uyanmada zorluk... Ama bu sefer daha fazla uyuttuklari icin sanirim biraz zor gecti benim. Simdi iyiyim sukur bitek boslugumdaki agri kaldi kist mi yapiyor onu da bilmiyoruz... Ama son 4 gundur o agri da omzuma kada cikti. Omzumdaki agri mahvediyor beni:KK43:
Cnm omuz ağrısı anestezili ameliyatlardan sonra oluyormus,bnmde yumurtalık Ameliyatından sonra oldu çok fena hemşire anestezi sırasında hortum sokuyorlar ya ağızdan o bi sinire baskı yapıyomuş bzn o sinir ucuda omuzla bağlantılıymış fln demişti. Bi nevi yan etki gibi bişeymiş. Bnm sağ omzum fenaydı. Bikaç gün içinde geçti ama. Dediğim gibi gelebilirsem süper olur. Bnm ufaklığı bırakacak birini bulursam mutlaka gelmek isterim.

Back