Premature Bebekler servikal yetmezlik yuzunden bebegini kaybedenler

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

lalesez

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2008
11
1
Merhaba arkadaslar kisa sure once servikal yetmezlik yuzunden 22 haftalik bebegimi kaybettim normal dogum yaptim bebegim bir gun yasadi ve sonra cennete ugurladim melegimi yasadiklarim cok zordu nette cok arastirdim bu konuyla ilgili cok detayli bilgi yok doktorumun dedigine gore ani gelisen bir durummus onceden teshis edilmesi mumkun degilmis benim merak ettigim biraz umitlenmek icin benim gibi bu durumu yasiyan varsa ki vardir mutlaka basindan neler gecti tekrar hamile kalabildilermi cunku birde benim polikistik over gibi bir sorunum var kaybettigim bebegim 9 seneden sonra bana suprizle gelmisti o yuzden onu kaybettigim icin okadar cok uzuldumki lutfen benimle ayni duygulari paylasan arkadaslar varsa yazin simdi tek umidim melegimle cennette kavusmak Rabbim nasip eder insallah

C

Canım "Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapanlar" topiğine girersen orda bilgi paylaşımında bulunançok arkadaşımız var ki ben sadece onşardan biriyim. Meleklerimiz inşallah biza şefaatçi olacaktır.

öncelikle allah sabır versin bunu sadece yaşayanlar anlar.. sana ağlaya ağlaya yazıyorum su an bu satırları... 14+3 hamileyim hamileliğimin başından beri kanamalarım olmasına rağmen 2 haftadır bitmeyen durdurulamayan kanamalarım var gitmediğim doktor kalmadı hepsi bana bambaska seyler söyleyip durdu.. bugün perinatolog bir profesore gittiğimde bana servikal yetmezlik teşhisi kondu ve bebegin suyu artık rahime sarktıgından ve rahmimin 3 cm kadar açıldıgından dikiş dikilemeyeceginden ve bebegimi kaybedecegimden acil hastaneye yatışımın yapılması gerektiği ve bebeğimin ne zaman düşeceğini bilmediklerinden takibe alınmam gerektiğini söyledi. 10 gün önce bana doktorum 1.5 cm açılma oldugunu söylemişti fakat bu açılmanın rahimde oldugunu degil plasentada oldugunu söylemişti. dün kontrole gittiğimde de bana eve gidip yatmamı yapacak bir şey olmadıgını cok kuvvetli ağrı beraberinde kanamam ya da suyum gelirse gelmemi söyledi.. ne yazık ki doktorlar bu kadar aşağılık ve vurdumduymaz. hamileliğim süresince ödediğim paraları tahmin dahi edemezsiniz. özel hastaneler artık tamamen işin ticari boyutunda ve ne yazık ki doktorlar ilgilisiz. su an o lanet ihmalkar kadın yüzünden elim karnımda bebeğim şimdi mi düşücek düştü mü diye kafayı yemiş durumdayım. bu acının tarifini bana anlat deseniz kelime yok bunu ifade edebileceğim.. tek söyleyebileceğim çok canım yanıyo hemde çok... ağlaya ağlaya dua ediyorum allahım bir mucize olsun diye ama biliyorum ki imkansız.. allah hepimize cocuklarımızı kucagımıza almayı nasip etsin..

Arkadasım ne oldu ? Çok merak ttim seni.nasıl oldun?

İnanmayacaksınız ama b3beğim hala benimle direniyor 1 hafta hastanede yattım enfeksiyon kapmışım kese aşağıda olduğu için pos vajendeydi o 1 haftada pos vajenden yukarı cıktı kanamalarım minimuma indi ağır yatak istirahatindeyim rahim agzım inceldiği için serkaj yapılamıyor ne yazık ki düşük tehdidim devam ediyor ama doktorlarıda hayrete eüşürecek kadar direnmekte bebeğim lütfen bol dualar edin bana dün kontrole gittim bebeğim çok saglıklı yerinde yatıyor ama suyunda azalma var bu seferde ama yaşadıklarım mucizelerle dolu hep allaha emanet ettim yavrumu bekliyorum sabırla ve umutla

ben varım ılk bebegımı 16 haftalık ıkıncı bebegımı 23 haftalık kaybettım pko hastasıyım ve ıklerı dereceyım

yenıden tabıkı hamıle kalabılırsın 12. haftada dikiş atılıp yatacaksın magnezyuma dıkkat edeceksın Allahın ıznıyle bebeıs haftasını dolduracak merak etme umudunu kaybetme

Ayyyy cnm bu bir mucize,o kadar cok sevindim ki anlatamam sana, şükürler olsun.dualarım seninle habersiz bırakma bizi,,

Bende 2014 nisan ayında 5 yıldan sonra tüp bebek tedavisiyle sahip olduğum ıkizlerimi servikal yetmezlik yüzünden erken dogumla 24 haftalik ken kaybettim aradan 2buçuk ay geçtikten sonra bir mucize oldu ve ben tedavisiz tekrar gebe kaldıgimi öğrendim daha çok yeniydi bu bebegimi de kaybetmemek için çok araştırdım çok doktora gittim sonunda 14 haftalikken rahim agzina dikiş kondu ve sürekli dikkat ederek 29 haftaya kadar geldik 29. Haftada akıntı başladı ve benim rahim agzindaki dikis imin düştüğü ve 6 cm açıklığım olduğunu öğrendim 14 gün hastanede yattım rahim ağzı açıldığı için enfeksiyon riskim yuksekti 14 gün sonra yapılan kontrolde 3 cm açıklığım olduğu söylendi ve taburcu oldum 1 ay daha evde sürekli antibiyotik kullanarak devam etti gebeligim sonrasında bir leke geldi ve hastaneye gittiğimde açıklığım 5 cm çıkmıştı hafif hafif sancılarım vardı acil sezeryan a alındım 33+5 günlük doğdu meleğim 2200gr di 2 gün kuvezde 6 gün serviste kaldı sarilik olmuştu ve erken doğduğu için beyin kanaması geçiriyodu çok şükür rabbime hersey düzeldi şimdi 7. ayin bitmesine 1 hafta kaldı 7 kg olduk sağlıklıyiz Rabbim Her zorun arkasına bir kolaylık veriyor çok şükür ona

Bendede vardi selvikal yetmezlik yataktan kalkmak yasakti 2 hafta hastanede yattim. Tuvalete bile hemsirenin izniyle gidiyordum kabiz olmamam icin ilac verdiler dahada cok acilmayi onlemek icin. 32. Haftamda acil sezeryana aldilar yoksa bebek kendisi gelecekti bacaklari asagida kafasi yukardaydi. Minicik dogdu yavrum ama sükürler olsun yasiyo. Bi kac gun once enfektion gecirdi cok hasas oluyorlar. Basin sagolsun canim benim bende cok korkmustum kaybetmekten. Son anda kurdardilar sezeryanle. Rabbim sana insallah birdaha hamile kalmayi nasib eder ve insallah bu sefer boyle bi sorunla karsilasmazsin. Hamilelere bu yuzden is yapmalari yasak ben evde yeri bile supurmuyodum esime yaptiriodum son zamanlar.

Kıyamam başın sağolsun... Ben istanbulda ki hemen hemen tüm doktorlara ve profesörlere gittim ne yazık ki benim ki bir anda gelişmedi ama doktorum sağolsun bana konuyla alakalı tek bir şey söylemedi tesadüfen prof cem turana gittim doktorumdan çıkıp o açılma olduğunu söyledi ve açıla açıla 3.5cme ulaştığını bildirdi. Hastanede yattım rahmi onarıp dikiş atıcaklardı ama olmadı bende normal doğumla kaybettim bebegimi. Üzerine üzüntüden menopoza girdim ve rahmimde yapışıklık meydana geldi subatta bir operasyon geçirdim ama işe yaramadı trlü hormon takviyeleri gördüm hala görüyorum ama hiç regli olamıyorum. Servikal yetmezlik yüzünden bebeğini kaybedenlerin hamile kalmasında hiç bir sakınca yok sakın ümitsizliğe kapılma sadece agır yatak istirahati ve serklaj yani dikiş atılıyor bir sonra ki hamilelikte ikili testten sonra ve doğuma kadar yatmak zorundasın. 37. Hafta dikişi alıp doğumu bekliyorlar. Allah en kısa sürede tekrar nasip etsin hepimize inşallah meleklerimize de kavuşacağız şefaatçilerimiz onlar bizim...

Arkadaşlar hepimiz bi acı yaşamışiz Rabbim sabırlar versin o gün buraya yazdıktan sonra girip bakmadım bidaha toparlanmam baya zaman aldı bu gunumuzede şükür diyorum ve benim yine bi servikal yetmezlikle başım belada kısa süre önce tupbebek yaptırdım Şuan 12 haftalık hamileyim doktorlar dikiş atmıyor gerek olmadığını söylüyor Ikili tarama için gittiğim profesör Biz geçmişinde bikere böyle bi durum yaşayan hastaya dikiş atmayız hemen dedi kafayı yicem ikinciyide mi kaydedeyim ondan sonramı dikiş atacaksınız diyemedim doktora Şuan doktor arayışı içindeyim beni anlayacak bi doktor yardımcı olurmusunuz

İstanbuldaysan direk zeynep kamile git gitmediğim prof kalmadı en ama en iyisi ikinci cocukta 12. Hafta dikiş atılıyor bana oranın söylediği öyle doktorum mesut polat

QUOTE="lalesez, post: 50159209, member: 102350"]Arkadaşlar hepimiz bi acı yaşamışiz Rabbim sabırlar versin o gün buraya yazdıktan sonra girip bakmadım bidaha toparlanmam baya zaman aldı bu gunumuzede şükür diyorum ve benim yine bi servikal yetmezlikle başım belada kısa süre önce tupbebek yaptırdım Şuan 12 haftalık hamileyim doktorlar dikiş atmıyor gerek olmadığını söylüyor Ikili tarama için gittiğim profesör Biz geçmişinde bikere böyle bi durum yaşayan hastaya dikiş atmayız hemen dedi kafayı yicem ikinciyide mi kaydedeyim ondan sonramı dikiş atacaksınız diyemedim doktora Şuan doktor arayışı içindeyim beni anlayacak bi doktor yardımcı olurmusunuz[/QUOTE]

Rabbim yardımcın olsun cnm bende tüp bebek tedawisiyle hamile kalmıştım 25. Haftamda suyumun gelmesi ile sezeryan doğum yaptım. Oğluşum 17 gün küwezde yaşayabildi. Rabbim meleklerimize cennette kawuşmamızı nasip etsin inş. Bende gebelikten sonra gittiğim dr. 2. Gebeliğinde önlem amaçlı serklaj yaptır dedi kendiside yapıomuş zaten. Ben muğla fethiyedeyim bu taraflardaysan önerebilirim dru bir çok defa serklaj yaptığını biliorum. Ama bildiğim kadarıyla önlem amaçlı serklaj 10 ile 14 hafta arasında yapılması gerek. İnş bebişini sağ salim kucağın alırsın wakti geldiğinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…