servikal stenoz ya da rahim ağzı darlığı

tugok

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2010
1.587
1
108
İzmir
merhaba arkadaşlar rahim filmi çektirdim tüplerim açık çıktı ama çok zor oldu doktorun dediğine göre servikal stenoz yani rahim ağzında darlık varmış. bu kısırlığa neden olur mu arkadaşlar neredeyse 2 senedir hamile kalamıyorum bundan olur mu bilgisi olan varmı? :18:

merhaba arkadaşlar rahim filmi çektirdim tüplerim açık çıktı ama çok zor oldu doktorun dediğine göre servikal stenoz yani rahim ağzında darlık varmış. bu kısırlığa neden olur mu arkadaşlar neredeyse 2 senedir hamile kalamıyorum bundan olur mu bilgisi olan varmı? :18:

bende 1 senedir deniyorum hsg çekilemedi rahim ağzı darlığından dolayı. bu ay anestexzi ile çekilecek senin bebeğin olmuştur inşallah bana yardımcı olur musun lütfen

Konu açılalı uzun süre olmuş.
Bizimde hem aşılamada hem çekilemeyen rahim filminde rahim ağzının çok dar olduğu söylendi. Şimdi adetimi bekliyorum genişletilecek inşallah.
Ama doktorum ağrılı bir işlem olabilir dedi bundan dolayı bir çekinmem var.
Daha önce böyle bir durum yaşayan var mı? neler oldu çok merak ediyorum ...

Bizimde hem aşılamada hem çekilemeyen rahim filminde rahim ağzının çok dar olduğu söylendi. Şimdi adetimi bekliyorum genişletilecek inşallah.
Bende 2.asilamami yaptırdım yeni iki farklı doktora gittim ikisinde de rahim flim inde birsey soylemediler ama ilk aşılama sonrası kurtajda doktor söyledi darlık var diye sonrada ikinci aşılamayi yapan Dr söyledi ikisinede sordum normal yolla hamile kalmami zorlastiran bu darlık olabilirmi diye olur dediler ama cerrahi işlem gerektirmez dediler benimde aklım karışık 2,5 yıllık evliyim hiç sıkıntı yok ama bebisde yok 2.asilamayi yapan Dr aşılama yapmamız çok iyi olmuş dedi inşallah olur bebeğim isteyen herkesin:)

mrb canım.benimde rahim agzında darlık var ve bunu aşılama denerken öğrendim. çok zor oldu tabi aşılama doktorum hamileliği zorlaştırabilir demişti ve bir iki kez genişletti aletle zamanla ne olur bilemiyorum ama içten içe sorun yaşarmıyım acaba diye düşünmeden edemiyorum. konuyu aöan arkadaş hamile kalabildimi acaba? yada bu durumda olup hamile kalan varmı?

mrb canım.benimde rahim agzında darlık var ve bunu aşılama denerken öğrendim. çok zor oldu tabi aşılama doktorum hamileliği zorlaştırabilir demişti ve bir iki kez genişletti aletle zamanla ne olur bilemiyorum ama içten içe sorun yaşarmıyım acaba diye düşünmeden edemiyorum. konuyu aöan arkadaş hamile kalabildimi acaba? yada bu durumda olup hamile kalan varmı?

benim hsg çekilemedi. bir sonraki adetimde ilaç ile kas gevşetilecekmiş öyle çekilecekmiş. Dr.lar hiç bir şey söylemedi. sinirlerim bozuldu. kendi aralarında konuşurlarken duydum.

benim hsg çekilemedi. bir sonraki adetimde ilaç ile kas gevşetilecekmiş öyle çekilecekmiş. Dr.lar hiç bir şey söylemedi. sinirlerim bozuldu. kendi aralarında konuşurlarken duydum.
neden söylemiyolar sana anlamadım. benim doktorum anlatmıştı.canını sıkma bazı kadınlarda olan bi durum bizim yapımızla ilgili yani. siz ne zamandır bebek istiyosunuz? eşinde bi problem varmı?

aynı durumu bende yaşadım aşılama yaparken doktorum zorlanmıştı.
rahim ağzın biraz dar demişti.bende engel olabilir diye düşünüyorum.
evet tecrübeli olanlar daha fazla bilgisi olanlar umarım bir şeyler yazar.

neden söylemiyolar sana anlamadım. benim doktorum anlatmıştı.canını sıkma bazı kadınlarda olan bi durum bizim yapımızla ilgili yani. siz ne zamandır bebek istiyosunuz? eşinde bi problem varmı?
eşimde bi sıkıntı çıkmadı 1 yldır istiyoruz. bende testlerime başladım bu ay. hadi hayırlısı :)

sperm, vücudun en küçük hücresidir o yüzden o bahsettiğiniz darlıktan geçememe gibi bir sorunları olamaz, en büyük hücrede kadınlardaki yumurtadır:)

slm arkadaşlar.bende 2 aşılama yaptırdım tutmadı ve aşılamam çok zor oldu doktorum dar oldugunu söylemişti.geçenlerde doktorum başka bir doktor bana sıs yaptı daha dogrusu darlıktan yapamadı.hem dar hem sola dogru oldugunu söyledi.hamilelige engel degil ama bu tür işlemler için bize zor olur dedi.benim kafam karıştı bu yüzden hamile kalamamış olabilir miyim

aynı durumu bende yaşadım aşılama yaparken doktorum zorlanmıştı.
rahim ağzın biraz dar demişti.bende engel olabilir diye düşünüyorum.
evet tecrübeli olanlar daha fazla bilgisi olanlar umarım bir şeyler yazar.

slm bence bir sıs yaptırın.bana yapmaya çalıştılar ve orda ögrendım hem dar hem sola dogru çıktı.sizde yaptırın tam olarak ögrenin ama çok zor bir işlem benim çok canım yandı dar oldugu için

slm bence bir sıs yaptırın.bana yapmaya çalıştılar ve orda ögrendım hem dar hem sola dogru çıktı.sizde yaptırın tam olarak ögrenin ama çok zor bir işlem benim çok canım yandı dar oldugu için
sıs derken nasıl bir işlem canım.

sıs derken nasıl bir işlem canım.

sıs aynı aşılama gibi düşün onun gibi bir şey yerleştiriyorlar rahmın içine bakıyorlar.doktor bana et var mı bi sorun var mı diye bakacaz demişti.komşumun ablasıda kaç yıl hamile kalamamış en son böyle bir şeye bakılmış et parçası çıkmış o engelmiş sonra hamile kalmış.sanırım bunun için bakıyorlar.hava verdiler su döktüler rahım filminede benziyor

merhaba :)
aranıza yeni katıldım. bir yıldır bebek istiyoruz ama olmadı maalesef:( bugün hsg çekilecekti fakat rahim darlığından çekilemedi. öylece kalktım masadan çektiğim acıda yanıma kar kaldı... daha sonra çekilebiliyor mu acaba ? ne yapacağımı şaşırdım :( izmir de bir merkez önerdi smyrna art diye .. ama anlamadığım kendisi çekemiyorsa orası nasıl çekecek ?

merhaba :)
aranıza yeni katıldım. bir yıldır bebek istiyoruz ama olmadı maalesef:KK43: bugün hsg çekilecekti fakat rahim darlığından çekilemedi. öylece kalktım masadan çektiğim acıda yanıma kar kaldı... daha sonra çekilebiliyor mu acaba ? ne yapacağımı şaşırdım :KK43: izmir de bir merkez önerdi smyrna art diye .. ama anlamadığım kendisi çekemiyorsa orası nasıl çekecek ?

bir yıldır rağmen bebeğimiz olmuyor. eşim sperm örneği istenildi ve iyi çıktı sonuçları benden hsg istenildi ancak çekim sırasında doktorum rahim darlığım olduğunu ve filimi çekemeyeceğini , daha teşekkülü bir tüp bebek merkezine yönlenmem gerektiğini söyledi. anestezi ile çekilsem başarılı olunabilir mi acaba ? rahim darlığı o anki psikolojiye bağlı gerçekleşirmi yoksa tamamen fiziksel midir? cevaplarsanız çok mutlu olurum. lütfenn birileri bişeyler yazsınn yokmu benim gibi :(

Back
X