Serum zedelenmesi iyilesmiyor.

dilemma123

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2019
217
69
13
34
8 ay önce 3 gün boyunca serum yedim.kolum kızardı ve şişti.hemsire normal olduğunu söyledi.
Kolumda ağrı kaldı.agir kaldıramıyorum.sizliyor.Doktora gittim dinlen verdiğim kremleri sür dedi.yok olmuyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Çok üzülüyorum.

iyileşir mi ne yapmam gerek?lütfen bilen varsa yazsın.

Hemşireler damara değil ete serum veriyorlar bazen sonuç bu oluyor. Eşim de dün serum için gitti dün hastaneye onun da yanlış yerine takmışlar. adamin bir tarafı hiç tutmamış şişmiş hemen çağırmış doktoru değiştirmişler yerini. Acemilerin ellerine kalınca bunlar olabiliyor malesef onlar stajer bizde deneme tahtası . Keşke iyice öğrenip öyle bizi öyle tedavi etseler.

Hemşirelik öyle teorikte öğrenebilen bişey değil pratik yapmazsan ogrenemezsin. Stajyerler hiç bişey uygulamadan mezun olup atansa bu seferde sen nasıl hemşiresin dersiniz. Bu tarz şeyler olan şeyler zaten o serumu taktığında damarda olmasa takmaz belliki sonradan damardan çıkmış bu herkesin başına gelebilen basit şeyler. Bende hemsireyim eşimde hemşire serum taktı bana ve damardan çıkmış deri altına serum gittiği için şişti yani bunlar sadce size olmuyor.

Bir hafta önce bebegimde delmedik yer bırakmadı hemşirenin biri sonra damarlar çok ince deyip pes etti sonra bir başka hemşire çağırıldı adam kan fiskirtti resmen hemen buldu damarı bunu nasıl aciklayacaksiniz?

Anjiyokat yerinden oynamıştır subkutan gitmiştir serumda. Dağılması için masaj yapabilirsiniz.

Hemşirelere de laf çarpıtmak için yer aramayalım. İyice öğrensin diyorsanız böyle basit şeylerde öğrenecekler tabiki. Damaryolu açmak için 5 sene birini gözlemlemesine gerek yok birinin.
Ayrıca tecrübeli bile olsa bunlar olabiliyor. Ani hareket etmek, serumu çekiştirmek falan damardan çıkması için yeterli.

Bebek damarları okadar kolay bulunmaz oyuzden bebek hemşireleri vardır onlar bulur yada tecrübeli hemşireler cabuk bulur. Bulamayıp hala uğraşıyorsa o hemşire hatasıdır başkasını çağırabilir 1 2 denemeden sonra.

Insanlar da hemşirelerin vahiy yoluyla ogreneceklerini zannediyorlar. En ufak bişeyde hastaneye koşarlar en çok lafı da onlara yaparlar.

tecrübe farkı?
Ben de bu yüzden tecrübeli olanları tercih ediyorum.
Büyük insan neyse de bebek olunca söz konusu bu benim hakkım diye düşünüyorum. Hiç bir anne bebeğinin göz göre göre caninin yanmasını istemez . Ayaklar kollar eller delik deşik oldu aglamaktan bebeğim bitkin düştü.

Hemşirelere çok saygı duyuyorum ve çok seviyorum. Sağlık problemlerim yüzünden çok hastanede yattım. Onlarca hemşirenin elinden geçtim. Tak diye damarımı bulan da oldu, dakikalarca uğraşan da oldu. Bunlar hem bizim damar yolumuzun o anki durumuna bağlı hem de hemşirenin tecrübesi ve el becerisine.

Damar yolu açarken sknti yaşanması her zaman hemsireden kaynakli olmaz. Allah baska dert vermesin. Başka bir doktora gidin belki daha etkili bir çözüm önerisi sunar size. Geçmiş olsun

Eczaneden alkol ve steril bez alin
Beze alkolu dokup serum takilan yerin ustune koyun , yarim saat tutun

Gunde 2-3 kez yapin , gececektir

Bu arada 40 gun boyunca hastanede yatmis , 40 gun boyunca damar yolu 3 gunde bir sadece yarim saat cikarilmis biri olarak soyliyim , hemsireler candir , tabi ki her meslekte oldugu gibi aralarinda isini kotu yapan vardir ama genelleme yapmamak lazim , iyi ki varlar

Pardon da denemeden nasıl öğrenecek bu öğrenciler ? Yazdığınız şeyi akıl mantık alıyor mu? Utanmadan birde onlar stajyer biz deneme tahtası diye küçümsemissin senin gibilerinin sağlık hizmetinden yoksun bırakılması lazim. Allah ıslah etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…