• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

serum verildigi halde demir eksikligi dahada düsük cikti

zarifinci

herşeyin hayırlısı
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2012
3.665
3.118
173
Merhaba arkadaslar, umarim bana da bir yardiminiz dokunur.

Ben yaklaşık 3 hafta önce aile hekiminizde kan vermistim. Kan degerlerimin cogu düsük ciktigi icin beni kan kanseri tahminiyle hastaneye gönderdiler. Ertesi gün hastaneye gittim tekrar kan aldilar ve cok sükür kanser olmadigim belli oldu. Demir eksikligi varmis.

Bundan 1 gün sonra bana demir iceren serum verdiler hastanede 500ml ve 2 hafta sonra tekrar gelmemi söylediler.

Bugun yine gittim serumu vermeden önce tekrar kan aldilar degerlere bakmak icin serumun bi faydasi olup olmadigina. Sonuclar cikana kadar 2.posta serumu da yemis oldum.

Daha sonra doktora ciktim kan degerlerimi sormak icin bana gecen seferkinden daha düsük oldugunu söyledi. Normalinde bir serum yetiskin birine hemen faydasi oluyormus fakat bende olmadi. Belki vücudunuzun serumu kabul etmesi zaman alir dedi ve 1 ay sonraya tekrar randevu verdi.

Sizce bir vücut 2 haftada demir eksikligini serum verildigi halde tamamlayamazmi? Sonucta direk kana girdi ve kan degerlerim dahada düsük cikti. Benim vücudum neden bunu kabul etmiyor olabilir?

demiri vücudunuza alırsınız esas önemli olan emilimidir. c vitamini demir iyonlarının emilimini arttırır. beslenmenize dikkat edin. kırmızı et,sebze ve meyve bol tüketin. çay ve kahveden uzak durun. bir süre süt ve süt ürünlerini yemeklerden sonra tüketin çünkü kalsiyum demiri kendisine bağlar.

Back