Sertifikasız pirlanta nasil bozulur?

Kizlar diğer başlıklarda dönüş bulamadım o yüzden buraya yazıyorum.

Pırlanta tektaş ve beştaş yüzüklerim var, eski evliligimden kalmalar. Eski eş bilerek sertifikalarını yok etmiş diye düşünüyorum çünkü sertifikalarımı bulamadım. Simdi de biraz ihtiyaç oluştu. Acaba başına gelen var mi yüzükler cok pahalı ürünler değiller ama çok da zarar etmeden nasıl bozdurabilirim?
Pırlanta altın gibi değil sertifikalı olsa da zaten %20 zarar edersin bozdururken. Bi kuyumcu öyle demişti

Sanırım 0.30 karat d color. Biraz arastirinca d color en iyisi oluyormuş. Satmaktan vazgeçeceğim galiba🤭

Eklentiler

• 20220507_182821.jpg
    20220507_182821.jpg
    43,3 KB · Görüntüleme: 74
iyide belki kaybettiniz sertifikanızı.
şöyle yapın o markanın merkezine ulaşıp sertifikalarınızı kaybettiğinizi söyleyin sonuçta kendi ürünleri inceleme falan yapıp vermeleri gerekir yeni sertifika.
Bence açık açık eski evliliğinden kalma ürünler olduğunu söylesin hatta ne zamanlar alındığını da az çok biliyordur ona göre de bir yol bulunabilir belki..

Sanırım 0.30 karat d color. Biraz arastirinca d color en iyisi oluyormuş. Satmaktan vazgeçeceğim galiba🤭
Forever Mark degilse 0.30 carat D color tektasi Zen’den sifirini sertifikasiyla 15.000’e alabiliyorsunuz bilginiz olsun. Web sayfasinda da 17-18 bin civarina satiliyor.

Yuzukleri aldiginizda Zen’de isminize kaydettirmediniz mi? Online kayit sayfasi var olasi hirsizlik, kayip durumlarinda kullanabiliyorsunuz.

Ben sertifikalari da banka kasasinda sakliyorum.

Forever Mark degilse 0.30 carat D color tektasi Zen’den sifirini sertifikasiyla 15.000’e alabiliyorsunuz bilginiz olsun. Web sayfasinda da 17-18 bin civarina satiliyor.

Yuzukleri aldiginizda Zen’de isminize kaydettirmediniz mi? Online kayit sayfasi var olasi hirsizlik, kayip durumlarinda kullanabiliyorsunuz.

Ben sertifikalari da banka kasasinda sakliyorum.
mağazada farklı fiyatlar aynı değil.d color 30 karatı vermezler 15 bine.bendeki forevermark 0.28 karat f vs .d color vs2 sa birde asla vermezler.sadece d si değil vs ı da çok önemli satış fiyatında

Sertifikası olmayınca gerçekten hiç fiyatına kapatmaya çalışıyorlar. İnternet üzerinden eşimin bana aldığı baget vardı. Onu ve birkaç pırlanta yüzüğü bozdurup karatı yüksek baget aldım. Diğerlerinin sertifikası olduğu için zarar etmedim. Ama bahsettiğim yüzük 0.42 olmasına rağmen ederinden aza saydılar.

Sertifikası olmayınca gerçekten hiç fiyatına kapatmaya çalışıyorlar. İnternet üzerinden eşimin bana aldığı baget vardı. Onu ve birkaç pırlanta yüzüğü bozdurup karayı yüksek baget aldım. Diğerlerinin sertifikası olduğu için zarar etmedim. Ama bahsettiğim yüzük 0.42 olmasına rağmen ederinden aza saydılar.
pırlantanın yatırım olması için 1 carat üstü iyi bir taş olmalı yekpare.uluslararası sertifikası da olmalı.bizlerdekiler satınca zarar ettirirler.lüks tüketime girer zaten.aynı lv prada çanta gibi.onları da pahalı alırsınız ama satmaya kalkınca yarı parasına gider.değişim de biraz daha az zarar olur sadece.ama satış fiyatı hızla arttığından ben memnunum aldıklarıma.1780 e aldığım beştaş küpeler şu an 8780 mesela.asla alamazdım şu an

Fotograftaki yuzugun IF Skalasi nedir bilemem.

D VS icin:

gördüm scalası çok iyi ama indirim yapmışlar sanırım fiyatta bu ara.dolar yükselirse anında o gün zam yapıyorlar.şu an dolar stabil olduğundan anneler günü vs de geldiğinden ve satışlarda durgun olduğundan indirim yapmışlar.1 aya gene zamlarlar.ben devamlı takip ettiğimden biliyorum.

gördüm scalası çok iyi ama indirim yapmışlar sanırım fiyatta bu ara.dolar yükselirse anında o gün zam yapıyorlar.şu an dolar stabil olduğundan anneler günü vs de geldiğinden ve satışlarda durgun olduğundan indirim yapmışlar.1 aya gene zamlarlar.ben devamlı takip ettiğimden biliyorum.
Ben de devamli aldigimdan. 💕

Kizlar diğer başlıklarda dönüş bulamadım o yüzden buraya yazıyorum.

Pırlanta tektaş ve beştaş yüzüklerim var, eski evliligimden kalmalar. Eski eş bilerek sertifikalarını yok etmiş diye düşünüyorum çünkü sertifikalarımı bulamadım. Simdi de biraz ihtiyaç oluştu. Acaba başına gelen var mi yüzükler cok pahalı ürünler değiller ama çok da zarar etmeden nasıl bozdurabilirim?

Dolapta satın nasıl yapıyorlar bilmiyorum sanırım havale ile ama 2. El çok satan var

Dolapta satın nasıl yapıyorlar bilmiyorum sanırım havale ile ama 2. El çok satan var
ben ordan çok aldım.birine havale yaptım sadece.diğerlerini de zaten uyguna satıyorlardı mağazalardan.hem satan kişi kuyumcuya satacağından çok kazanıyor hem de alan kişi fahiş fiyata almıyor.herkes memnundu bundan

X