Sertifikasız pirlanta nasil bozulur?

sultansuleyman111

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Mart 2020
193
192
27
Kizlar diğer başlıklarda dönüş bulamadım o yüzden buraya yazıyorum.

Pırlanta tektaş ve beştaş yüzüklerim var, eski evliligimden kalmalar. Eski eş bilerek sertifikalarını yok etmiş diye düşünüyorum çünkü sertifikalarımı bulamadım. Simdi de biraz ihtiyaç oluştu. Acaba başına gelen var mi yüzükler cok pahalı ürünler değiller ama çok da zarar etmeden nasıl bozdurabilirim?

kuyumcuya giderek🤷‍♀️
Kuyumcu sadece altın değerini veriyor. Pırlanta kısmını dahil etmiyorlar. Sertifika olmadığı için normal Pırlanta zaten mağazalara da gidemiyorum. Belki başına gelip çözüm bulabilen vardır.

Yüzük hangi markaysa o mağazaya gidemez misin? Sonuçta kuyumcu bilmez pırlantanın gerçek olup olmadığını,onlar bilir

Evet bunu da düşündüm zen marka yüzük. Ama sanırım hırsız muamelesi yapılıyormuş sertifika olmayınca. Internette biraz araştırma yaptim ama çözüm bulamadım 😊

Son düzenleme:

Pırlanta tektaş ve beştaş yüzüklerim var, eski evliligimden kalmalar. Eski eş bilerek sertifikalarını yok etmiş diye düşünüyorum çünkü sertifikalarımı bulamadım. Simdi de biraz ihtiyaç oluştu. Acaba başına gelen var mi yüzükler cok pahalı ürünler değiller ama çok da zarar etmeden nasıl bozdurabilirim?
Eğer pırlantalarınızı bozdurmayı düşünüyorsanız ve sertifikası da bulunmuyorsa sadece pırlanta mücevheri ile ilgilenen firmalar da satışını gerçekleştirmenizi tavsiye ederiz. Diğer kuyumculara nazaran değerinde fiyat verdiklerini söylemek doğrudur.
Alıntıdır
Saadetilknur Hanım özelden size okuduğum sitenin linkini atıyorum. Burada paylaşmak doğru olmayabilir. İletişimde dikkatli olun emin olmadan kimseye güvenmeyin.

Evet bunu da düşündüm zen marka yüzük. Ama sanırım hırsız muamelesi yapılıyormuş sertifika olmayınca. Internette biraz araştırma yaptim ama çözüm bulamadım 😊

iyide belki kaybettiniz sertifikanızı.
şöyle yapın o markanın merkezine ulaşıp sertifikalarınızı kaybettiğinizi söyleyin sonuçta kendi ürünleri inceleme falan yapıp vermeleri gerekir yeni sertifika.

Kuyumcu sadece altın değerini veriyor. Pırlanta kısmını dahil etmiyorlar. Sertifika olmadığı için normal Pırlanta zaten mağazalara da gidemiyorum. Belki başına gelip çözüm bulabilen vardır.
Bazı kuyumcular anlıyor bakınca
Benim yüzüğümü pırlanta bu deyip küçültmemişlerdi

Hırsızlık muamelesi demişsiniz de size ait o yüzüğün hangi tarihlerde alındığını ve kime faturalandırıldığını söylediğinizde ve durumunuzu burda anlattığınız gibi açıkladığınızda yardımcı olacaklarını düşünüyorum. Kurumsal bir firma olduğu için herhalde kayıtlarını tutuyorlardır diye düşünüyorum. Yine en akıllıcası zen e gitmek olur.

Pırlantada her türlü zarar edersiniz. Bir kuyumcuya gidip onaylatabilirsiniz. Bilindik bir markadansa yüzükler oraya gidip sertifikaları kaybettiğinizi söyleyip yeniden sertifika isteyebilirsiniz. İsterseniz sertifikayı aldıktan sonra dolap, gardrops vsden de satabilirsiniz.

Pırlantada her türlü zarar edersiniz. Bir kuyumcuya gidip onaylatabilirsiniz. Bilindik bir markadansa yüzükler oraya gidip sertifikaları kaybettiğinizi söyleyip yeniden sertifika isteyebilirsiniz. İsterseniz sertifikayı aldıktan sonra dolap, gardrops vsden de satabilirsiniz.
Belli bir meblağ karşılığında sertifika çıkartılıyor olması lazim. Sanırım en mantıklısı sertifika cikartirip uygulamadan satmak olacak. Çünkü ortalama 15 bin alış fiyati

kuyumcu bedava alır.bir kuyumcu da karatlarını ve h mı g mi f mi sı mı vs mı gibi değeleri olur onları öğrenin.zen blue diamond gibi yerlerdend e öğrenebilirsiniz.sonra da dolap vs gibi uygulamalara yükleyin .oralardan daha iyi fiyatlara satarsınız.ben çok aldım 2. el pırlanta.paraya ihtiyacınız yoksa da satmasanız daha iyi olur.takıya manevi değer yüklemem ben.10 yıl sonra hatırlamazsınız bile kimden geldiğini takının.kızınıza oğlunuza da bırakabilirsiniz.ama satmak istiyorsanız 2. el uygulamalara yükleyeceksiniz.herkes oralarsa satıyor.kargolamadan da videosunu çekin ürünün.elinizde bulunsun

hırsız muamelesi yapmaz zen.sadece sertifika yoksa bakımını yapmaz takıların.içinde yazar takıların karatı zen yazısı ve özellikleri.markalı olduğundan çok daha kolay satarsınız bu arada.ben sertifikasızda aldım.üstünde yazıyor zaten bilgileri

vermiyorlar ben alamamıştım ordan çok alışveriş yapmama rağmen.2 tane sertifikasız ürünüm var ucuz diye o şekilde almıştım.ama içlerinde yazıyor zaten her bilgi

son bir de şunu yazayım.pırlantaları altın kısmından söktürüp bambaşka takılar yaptırabilirsiniz.o zaman artık eski eşin yüzükleri yani alyansları olmaktan çıkar.tektaş da beştaş da alyans yerinedir biliyorsunuz.taşları çıkarttırıp küpe kolye bileklik bile yaptırabilirsiniz ilerde.zararına satmaktan çok daha iyidir.altın kısmınıysa söken yer alır zaten.kapalıçarşıda rahatça yaptırılabilir bu şekilde

bu arada eğer takıyı değiştirmeyecekseniz orada yani yerine başka takı almayacaksanız zen taa aldığınız zamanki fiyatın da yarı parasını teklif eder.asla oraya satmayın.uygulamalarda satın ya da pırlanta işi yapan yerlerden fiyat alın.elden bir kişiye satmak çok daha karlıdır.onu da münkünse aynı şehirde almak isteyen birine satın güvenli de olur böylece

bu arada eğer takıyı değiştirmeyecekseniz orada yani yerine başka takı almayacaksanız zen taa aldığınız zamanki fiyatın da yarı parasını teklif eder.asla oraya satmayın.uygulamalarda satın ya da pırlanta işi yapan yerlerden fiyat alın.elden bir kişiye satmak çok daha karlıdır.onu da münkünse aynı şehirde almak isteyen birine satın güvenli de olur böylece

Tesekkur ederim cevapların icin❤ sertifikasiz ürünlere alıcı olabileceği aklımdan geçmemişti, bir şansımı deneyeyim. Sertifikalı ürünleri bile yarı fiyatına alıyorlar Zen'de, benim durumda hiç para vermeyecekler galiba 🤭

X