Sertifikalı gram altın lütfen yardimci olur musunuz?

Gram altın yerine çeyrek yarım tam almak daha mantıklı ama saklama sıkıntısı çok banka öneririm ben de hem istediğiniz her an bozabilirsiniz oturduğunuz yerde

Gram altın yerine çeyrek yarım tam almak daha mantıklı ama saklama sıkıntısı çok banka öneririm ben de hem istediğiniz her an bozabilirsiniz oturduğunuz yerde
Çeyrekte kesinti oluyor diye okumuştum satarken en doğrusu gram denmişti. Bir de altin hesabinda kesinti oluyor mu yada vergi altinda alinan ücret?

Haklisiniz o kadar fazla param oldugundan da değil işte hesapta görüp harcamayayim diye alayim demiştim ama zarar edicem bu sertifikali olayiyla. Altim hesabina yönelicem sanirim sagolun

Ben hesaptan alıyordum normalde ama param kalmayınca bozduruyorum bi türlü çok birikmedi ama kuyumcudan alınca bozdurmuyorum o yüzden yine fiziki altına geçtim mecburen. 5-10 tl bakmıyorum hiç kısa vade düşünmüyorsan zaten sorun olmaz.

Herkes bankada altın hesabı demiş de onun da vergi oranı değişti. Karı kuyumcudan alınan altınla aynı olmuyor bankalardaki altın hesapların. Faizler desen zaten düştü. Artık bankada para tutmak mantıklı değil, kasa kiralamanız çok mantıklı. Diğer sertifika olayını hiç duymadım ben

Merhabalar sizden bir konuda yardım istiyorum. Yanlış yönlenmek istemiyorum çünkü pek bilgim yok bu konularda. Bir miktar paramla gram altın almak istedim. 2.5,5,10 gr külçe altın gibi. Kuyumcuya gittigimizde sertifika parasını da katarak hesapliyor yani normalden fazla her birine 5 tl sertifika ücreti ekliyor örneğin. Ablam bunu bir kaç ay önce aldiginda gram neyse ondan hesaplayip almış arkadaşı da öyle. Bu yeni bir şey mi? Ya sertifikali olmali yada güvendiginiz kuyumcudan alin yazmislar internette ama kuyumcu zaten sadece sertifikali külçe altin sunuyor. Baya karıştı aklim sizce ne yapalim? Şimdiden teşekkürler
İstanbul'da iseniz yer onericem size ,memnun kalırsınız .

Banka olsun kafanız rahat olsun. Gram altında sahtecilik çok dönüyor. Evde saklaması zaten ayrı dert.
Cherryciğim o eskidendi ama, artık dolar euro ve altın hesaplarının vergisi değişti. Eline geçen para çok kırpılıyor. Ben artık bankada asla para tutmuyorum, altın hesabıyla reel altın almak arasında karda uçurum var artık. Bankacılar bile altın hesap önermiyor düşün yani

Çeyrekte kesinti oluyor diye okumuştum satarken en doğrusu gram denmişti. Bir de altin hesabinda kesinti oluyor mu yada vergi altinda alinan ücret?

Tam aksi çeyrekte zarar yok gram altında var işçilik kesiyor kuyumcular
Altın hesabında önceden yoktu ama 2 ay önce gelen kambriyo vergisi var şu an sadece altın alırken aldığın tl miktarının yüzde 1i kadar vergi kesiyor

Hiç duymadım öyle bir şey. Ama zaten bankada altın hesabı açmak varken kuyumcudan almanıza gerek yok. Hem bankada daha uygun. 32 gram üstünde kıymetli maden alacaksaniz en uygunu Türkiye finans bankası. Daha düşük alacaksaniz da Kuveyt Türk en uygun.

Evde altın tutmak gerçekten çok tehlikeli. İstediğiniz yere saklayın dedektörle girip şak diye buluyorlar. Kuzenimin evi soyuldu daha geçen gün. Evde en ufak bir dağınıklik yok. Kapıdan girmişler sakladığı yeri açmışlar alıp çıkmışlar. Güvenlik kamerasından da izlemisler. Iki küçük kız apartmanın kapısını ve ev kapısını bir aletle açıyor. İçeride 2-3 dakika kalıp çıkıyor. Düğünden kalan takılarının hepsi ve tek taşı gitti. Corona'dan dolayı ağızlarında maske, ellerinde eldivenle girmişler kim oldukları da belli değil hiç dikkat çekmemiş. Siz de bankadan alın en iyisi

Hayatta erişmek istediğim seviye 😬

Konu sahibi ben de buna para istenildiğini hiç duymadım. Çok sahte dönüyor ama en mantıklısı banka hesabı ile almak gibi.
Bi tek ben mi die düşünürken mesajı gordum rahatladim:)
Aynen bende inan konuya adapte olmadım bu mesajdan sonra :KK70:

Merhabalar sizden bir konuda yardım istiyorum. Yanlış yönlenmek istemiyorum çünkü pek bilgim yok bu konularda. Bir miktar paramla gram altın almak istedim. 2.5,5,10 gr külçe altın gibi. Kuyumcuya gittigimizde sertifika parasını da katarak hesapliyor yani normalden fazla her birine 5 tl sertifika ücreti ekliyor örneğin. Ablam bunu bir kaç ay önce aldiginda gram neyse ondan hesaplayip almış arkadaşı da öyle. Bu yeni bir şey mi? Ya sertifikali olmali yada güvendiginiz kuyumcudan alin yazmislar internette ama kuyumcu zaten sadece sertifikali külçe altin sunuyor. Baya karıştı aklim sizce ne yapalim? Şimdiden teşekkürler
Ilk kez dıydum sertıfıka.Onlıne bankacılıktan yapın derım

Işte kesinti oluyor

4 5 gram altın aldınız 20 tl Kesinti oluyor

O 4 5 gramı bozdurdunuz o zaman kesinti yok
Birkaç gün önce 4 küsür gram aldım 4 tl kesinti oldu vergi oranı değişti sanırım
Edit: şimdi baktım eylül sonunda binde iki olmuş isabet de olmuş içime oturuyordu %1 her seferinde

X