• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Serklaja rağmen erken doğum ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
E

EU2

Ziyaretçi
Arkadaşlar serklaja rağmen rahim ağzı yetmezliğinden kayıp olabilir mi? Başına gelenler varsa lütfen tecrubelerini yazsın..Burada bir arkadaş ta aynen benim gibi 4 buçuk aylık ikizlerini kaybetmiş.Serklaja rağmen..Bunu okuduğumdan beri moralim iyice bozuldu..Ben serklajın ve rahim kasılmalarını önleyici ilaçların tedaviye yardımcı olacağını sanıyordum..Bunu öğrenmek beni baya şaşırttı ve üzdü...:çok üzgünüm:

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni umutlarım başlamadan mı sönecek ? Lütfen bir şeyler söyleyin ?

Meleklerimin kardeşleri olmayacakmı,onlar da mı melek olucak ?

Moralim çok bozuldu........................senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama

Hiç kimse bakmayacak mı buraya senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama

bitanem ben baktım ama hiç bişey bilmiyorum maalesef .umarım tekrar başına gelmez ama çok gidiyosun canım benim izlediğim kadarıyla başına gelen şey çok çok üzücü biliyorum Rrabbim kimseye vermesin ama birazcık uzaklaşsan bu konulardan bi kendine gelsen sonrada araştırıp önlem aldıktan sonra tekrar agelir bebişlerin inşallah

bitanem ben baktım ama hiç bilgim yok sen üzülme herşey çok güzel olacak senin için en kısa zamanda tekrar hamile kalıp sağ sağlim dünyaya getireceksin inşallah canım.. çok öpüyorum seni...

bademim canim boyle dusunme lutfen birtanem
meleklerin kardeslerini yolliycak sana saglikla kucagina alicaksin insallah

sen uzulunce içim acıyo benımsenağlama
yapma ne olur
konu hakkında bılgım yok
senı boyle gorunce uzuluyorum dur bı bılen cıkar elbet senağlama

Canım lütfen böyle yapıp kendini üzme
tabiki meleklerinin kardeşleri olucak
Allahın izniyle tekrar tadıcaksın o duyguları
konuyla ilgili hiç bi bilgim yok benimde ne yazıkki
ama seni böyle üzgün görmek benide çok üzüyo
Allahım yardımcın olsun tez zamanda tekrar hamiş kalmanı
nasip etsin inşallah:teselli:

Serklaj erken doğumu engellemiyormuş o zaman.Öfffffffff yaaaa :çok üzgünüm:

Arkadaşlar serklaja rağmen rahim ağzı yetmezliğinden kayıp olabilir mi? Başına gelenler varsa lütfen tecrubelerini yazsın..Burada bir arkadaş ta aynen benim gibi 4 buçuk aylık ikizlerini kaybetmiş.Serklaja rağmen..Bunu okuduğumdan beri moralim iyice bozuldu..Ben serklajın ve rahim kasılmalarını önleyici ilaçların tedaviye yardımcı olacağını sanıyordum..Bunu öğrenmek beni baya şaşırttı ve üzdü...:çok üzgünüm:
canım bende 3 bebeğimi kaybettim şimdi hamileyim ama busefer serklaj atıldı şükürler olsunki buzamana gelebildim 32.haftamdayım bende senin gibi çok endişeliydim ama bak buzamana geldim aslında neyaparsan yap önce rabbim koruyacak,oyüzden çok kafana takma benim durumumda çok vahimdi hiç ümidim yoktu yani anlıyacan dedimki bu son şans ve ben ruh sağlığımı tamamen kaybetmiştim senin sağlığın şu durumda daha önemli canım,senin yazılarını okumuştum daha önce RAHİM AĞZI YETERSİZLİĞİ topiğinde orda bizim durumumuzda çok arkadaş var anne olan o yüzden hiç bir zaman ümitlerini tüketme olurmu....

badem canım sadece kötü örnekleri görmeye kanalize etmişsin kendini
bak benim 20. haftada gebelik kesem dışarı sarkmışken acil serklaj yapıldı kese içeri itilerek ve 36+2 de oğlumu dünyaya getirdim
hatta daha dursa duruyordu drla bizim tercihimiz oldu rahim ağzı daha sonra olabilecek gebelikler için fazla hasar görmesin diye
tek zor yanı bu süre içinde yani tam 16 hafta süreyle hiç ayağa kalkmadan yattım ama değdi
yeni bebiş düşündüğümüzde biz de 13. hafta civarında serklaj yaptıracağız büyük ihtimalle
hem böylelikle sürekli yatmadan -inşallah- çoğunlukla dinlenerek gebelik geçirebilirim belki

badem canım sadece kötü örnekleri görmeye kanalize etmişsin kendini
bak benim 20. haftada gebelik kesem dışarı sarkmışken acil serklaj yapıldı kese içeri itilerek ve 36+2 de oğlumu dünyaya getirdim
hatta daha dursa duruyordu drla bizim tercihimiz oldu rahim ağzı daha sonra olabilecek gebelikler için fazla hasar görmesin diye
tek zor yanı bu süre içinde yani tam 16 hafta süreyle hiç ayağa kalkmadan yattım ama değdi
yeni bebiş düşündüğümüzde biz de 13. hafta civarında serklaj yaptıracağız büyük ihtimalle
hem böylelikle sürekli yatmadan -inşallah- çoğunlukla dinlenerek gebelik geçirebilirim belki

Canım peki bu 16 haftalık süreyi hastanede mi geçirdin hiç kalkmadan ?

hayır canım ilk 1 haftası hastanedeydi
özel hastanede olduğundan çöküntüye uğratıırdı bu süre
biz fethiyede oturuyorduk ve doppler- ayrıntılı ultrason incelemesi için izmire gittiğimizde şans eseri farkedilmişti
dr eve dönmemizin çok tehlikeli olduğunu söyledi ve izmirden ev tutmuştuk hastanenin yakınında
kontrollere de ambulansla gidip geldim

evet olabiliyor malesef.ama başkalarınınki öyle oldu diye seninde başına gelecek değil.
bol bol dua et canım.dünyaya geleceği varsa ne yaparsan yap gelir.
inşallah zamanında gelir hayırlısıyla.

evet olabiliyor malesef.ama başkalarınınki öyle oldu diye seninde başına gelecek değil.
bol bol dua et canım.dünyaya geleceği varsa ne yaparsan yap gelir.
inşallah zamanında gelir hayırlısıyla.

kızlar benim anlamadığım birşey var rahim yetmezliği ile rahim ağzı yetmezliği ayrı şeyler sanırım diğmi biri rahim ağzı kaslarının zayıf olaması ile ilgili diğeri rahim boyunun kısa olması ile ilgili oyle anlıyorum doğrumu anlıyorum peki rahim boyu kaç olmalı gebelik sırasında

kızlar benim anlamadığım birşey var rahim yetmezliği ile rahim ağzı yetmezliği ayrı şeyler sanırım diğmi biri rahim ağzı kaslarının zayıf olaması ile ilgili diğeri rahim boyunun kısa olması ile ilgili oyle anlıyorum doğrumu anlıyorum peki rahim boyu kaç olmalı gebelik sırasında

2 -2 buçuk cm in altında olunca kritikmiş..rahim ağzı yetmezliği de bildiğim kadarıyla rahim yetmezliği yani rahim kaslarının kasılması sonucu rahim ağzının açılıp kısalması sonucu oluşuyor..Yani rahim ağzı sıfırlanıyor ve doğum engellenemez oluyor..Benim de öyle oldu..Hiç beklenmedik zamanda bebeklerimi doğurdumsenağlama senağlama

iyi geceler merhaba arkadaslar , ben ilk bebegimi erken dogum yaptim doguma kadar hic bir sorun yokken boyle oldu sonrasinda baya sikintilar cektik komplikasyonlar yasadik , erken dogum sebebim net olarak bilenemedi ,kasilmalarim oldu bir anda bel agrisi geldi ve 2 hafta hastanede yatttim sonrasi malum erken dogum , simdi 6 yil gecti aradan ve tekrar hamileyim 19 haftamdayim inanin bende cok cok korkuyorum doktorum ilk erken dogdugu icin suan yine riskte oldugumu soyledi ve 1 ay sonra falan yatmam gerektigini soyledi duruma gore , yatmak zor zaman gecmek bilmez yatinca ama hic olmazssa yatipta erken dogurmak beni korkutuyor cok saskinim bu biraz psikolojik bir durum ayni zamanda , her ne kadar kendimi motive etmeye calissamda dusunmeden edemiyor insan hayirlisi olsun bakalim bekleyecegiz care yok

Bademcim canım...Olumlu düşünmeye çalış nolur?Aynı durumu yaşamış biri olarak bunun ne kadar zor olduğunu çok iyi bilsem de lütfen olumlu düşünmeye çalış...Birbirimize destek olalım...ıkimiz de ,burdaki diğer arkadaşlarımız da bebeklerini sağlıklı sıhhatli kucağına alacak Allahın izniyle...Ona takılma sen.Herkeste aynı şey olacak diye bir şey mi var canım?Serklaj atılıp da bebeklerini kucaklarına alan bir sürü anne biliyorum ben...Yaşayacak ömrü varsa yaşar canım...Üzme kendini bunları düşünüp de olur mu?

Bademcim canım...Olumlu düşünmeye çalış nolur?Aynı durumu yaşamış biri olarak bunun ne kadar zor olduğunu çok iyi bilsem de lütfen olumlu düşünmeye çalış...Birbirimize destek olalım...İkimiz de ,burdaki diğer arkadaşlarımız da bebeklerini sağlıklı sıhhatli kucağına alacak Allahın izniyle...Ona takılma sen.Herkeste aynı şey olacak diye bir şey mi var canım?Serklaj atılıp da bebeklerini kucaklarına alan bir sürü anne biliyorum ben...Yaşayacak ömrü varsa yaşar canım...Üzme kendini bunları düşünüp de olur mu?

Sağol canım,inşallah Allah nasib eder sağlıkla kucağımıza almayı :Saruboceq:

Back