Serklaj olmuş ve olacak anneler. Yoruma bekliyorum.

Oncelikle cok geçmiş olsun. 21 haftalik iken 18 mm servikal uzunluk ile serklaj oldum. Doktor seçimi cok iyi olmasi gerekiyor. Bu işlemi daha önce yapmış bir doktor olmasi cok onemli. Islem basit ve ağrısız bir islem genel anestezi altında oldum. Çıktığımda hic agrim sizim olmadi 1 gun hastahanede yattim 2. Gunu taburcu oldum. 37. Veya 36 gibi sancı durumuna bağlı olarak serklaj dikisleri alınırken anestezi altında degil normal alıyorlarmış dikisleri ancak hicbirsekilde acı olmuyormuş cok basit bir işlemmis. Her ameliyatta oldugu gibi tabiki bunda da risk var enfeksiyon kapmak gibi ancak serkalh olmaz ise bebeğiniz icinde riskli oldugu için. 1 riski göze almak gerekiyor baska care yok. 21 haftalik iken serklaj oldum suan 27 haftalığım hic bir sıkıntım yok.
Merhabalar bebeğinizi kucağına aldınız mı🙏

Merhaba 9 yıldır tedavi görüyorum doktorumuz son çaremiz tüp Bebek olduğunu söyledi bizde hemen yaptık çok şükür güzel haber aldık hamileliğim sorunsuz geçiyordu takı 16 haftaya kadar sabaha doğru lavaboya gittim birden rahmimden kesenin çıktığını fark ettim hemen hastaneye gittik kesenin dışarı çıktığını hiç birşey yapamayacağını hemen kürtaja alınacagimi söylediler neden olduğunu söyleyince rahim ağzı yetmezliği teşhisi kondu ikinci gebelikte serklaj olacağını söylediler şimdi kendiliğinden hamile olduğumu öğrendim 3 hafta sonra serklaj Olacam çok korkuyorum nasıl yapılıyor uyuşturarak mı yoksa canlı canlı mı
İkinci gebeliğiniz kurtajdan ne kadar sonra oldu acaba. Bu arada çok geçmiş olsun

İkinci bebek kürtajdan 15.20 gün sonra kanama bitince hemen hamile kalırsın dedi doktor denersen olur dedi fakat sağlıklı olmayabilir rahim.en az 3 ay dinlenmesi gerekir dedi ben 16 ekim düşük yaptım ama Aralık ayinda çalışmalara başlayacaz eşimle çocuk için yaş 33 benim eşim 42 yaşında ve ovulasyon testleri aldım onlarla ilerleyecem

X