seramik tencere mi,teflon mu yoksa döküm mü?

EylulSirma

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2010
118
4
118
İstanbul
Arkadaşlar önümüzdeki hafta alışverişe çıkcam da çelik tencereyi korkmaz almayı düşünüyorum ama
teflon da kararsızım tefal de de kampanya varmış bir alana bir bedava diye
Yoksa seramik mi alsam diyorumm
Korkmaz da da var sanırım yardımlarınızı bekliyorum
Şimdiden çok teşekkürler:))))

Döküm tencere geç ısınıyor, çok geç soğuyor..Yemekleride gerçekten çok lezzetli oluyor.Ben bir takım almayı düşünüyorum.

korkmaz dan çelik tencere bende aldım canım, gerçekten herkes çok memnun :34:
ama çeyizime hiç teflon almadım, artık teflonların yerini seramikler alıyo, hem sağlıklı, hem de uzun ömürlü... seramik tencerelerimi bi alayım da bir tane döküm tencere de istiyorum :69:

canım sağlık açısından en güzeli seramik.
dökümde çok sağlıklı ama onuda taşımaya iki insan lazım :17:

ben de eve teflon sokmamaya karar verdim. seramikte karar kıldım. set olarak almıycam. ihtiyacım olan parçaları alıcam. döküm düşünenlere esse de seti 245 tl idi. alacaktım, önce seramikler dedim şimdilik vazgeçtim. çelik setimi korkmazdan aldım. hem fiyat uygun hem de yılların markası.

arkadaşlar benim kafam da çok karışık. kesinlikle seramik veya teflon düşünmüyorum. seramik sadece bir kaplama, emin değilim ondan. ama döküm tencereler de çeşit çeşit :( emaye döküm, demir döküm, alüminyum döküm... hangisi daha sağlıklı daha güzel pişiriyor :( çok bunaldım, bilgisi olan var mıdr...

Moneta La Salvaenergia hakkında bilgisi olan varmı? iç kaplamaları seramik değilmi bunların. Tavsiye eden varmı almayı düşünüyorum kafam karıştı. monetanın seramiklerini incelerken gördüm içi beyaz olnlardan daha ucuz

Arkadaşlar selam,
özelden yanıt yazamıyorum çünkü forumlarda en az 100 kere yazmam gerekiyormuş. O nedenle gelen mesajlara cevap veremiyorum,lütfen kızmayın.

Şimdi teflon mu seramik mi döküm mü sorusuna cevap olarak bilgi vermek istiyorum:
1)Döküm nedir? : Ağırlıklı olarak demir olduğu iddia edilen metallerin ,çok yüksek derecede ısıtılarak eritilip,daha sonra kalıplara dökülerek elde edilen tencerelere bu ad veriliyor. Basit bir soru : Dökülen metalin ne olduğunu nereden bileceğiz? Ya atık metaller toplanıp eritilerek döküm elde edilmişse? Acaba bir çok döküm tencerenin paslanması neden?. Hadi bütün bunları bir kenarda tutalım.Kaplama malzemesi ne?. Sonuçta hiç bir fikrimiz olmayan bir takım ürünleri sırf döküm diye almalımıyız?.
2)Teflon : Dupont firması tarafından tesadüfen bulunan bir kimyasal.Petrol türevi bir madde.Sırf yapışmaz diye bunu mu kullanmalıyız?.
3)Seramik : Her beyaz kaplama seramik değildir. Dupont bile beyaz renkli yapışmaz teflon çıkardı. Çinliler hemen taklidini çıkardı.Bütün firmalar bir eko-ceramik,yok çevre dostu seramik yada eko-sera vb isimlerle bildiğimiz teflonu bize seramik diye yutturmaya çalışıyorlar. Peki doğal seramik ile diğerlerini nasıl ayırt edeceğiz;? . Basit sorular sorarak : 1)bulaşık makinasın da yıkanabiliyor mu? .Cevap hayır ise geçiniz seramik değildir. 2)Ürünün üzerinde ''non-stick'' ibaresi var mı? Uyanık üreticiler ingilizce yazarak bizi aldatmaya çalışıyorlar. Bu ibare yazıyorsa geçiniz seramik değildir. 3)Sağlık belgeleri var mı?. Ürünün sağlıklı olduğunu tescil eden ve itibarlı,geçerli bir labaratuvarın verdiği herhangi bir sağlık belgesi var mı? Yoksa geçiniz...4)Çizilse bile kullanıma devam edebilirsiniz sağlığınıza zarar vermeyecektir deniyor mu,denmiyorsa geçiniz seramik değildir....
Sonuç olarak,gerçek bir seramik kaplama gibisi yoktur. Bunu biliyor bunu söylüyorum...Kendim de seramik kaplama kullanıyorum inanılmaz memnunum...

Selamlar....

korkmazın yeni içi seramik dışı döküm tenceresi çıkmış çok beğendim fakat fiyatı çok yüksekmiş

Arkadaşlar selam,
özelden yanıt yazamıyorum çünkü forumlarda en az 100 kere yazmam gerekiyormuş. O nedenle gelen mesajlara cevap veremiyorum,lütfen kızmayın.

Şimdi teflon mu seramik mi döküm mü sorusuna cevap olarak bilgi vermek istiyorum:
1)Döküm nedir? : Ağırlıklı olarak demir olduğu iddia edilen metallerin ,çok yüksek derecede ısıtılarak eritilip,daha sonra kalıplara dökülerek elde edilen tencerelere bu ad veriliyor. Basit bir soru : Dökülen metalin ne olduğunu nereden bileceğiz? Ya atık metaller toplanıp eritilerek döküm elde edilmişse? Acaba bir çok döküm tencerenin paslanması neden?. Hadi bütün bunları bir kenarda tutalım.Kaplama malzemesi ne?. Sonuçta hiç bir fikrimiz olmayan bir takım ürünleri sırf döküm diye almalımıyız?.
2)Teflon : Dupont firması tarafından tesadüfen bulunan bir kimyasal.Petrol türevi bir madde.Sırf yapışmaz diye bunu mu kullanmalıyız?.
3)Seramik : Her beyaz kaplama seramik değildir. Dupont bile beyaz renkli yapışmaz teflon çıkardı. Çinliler hemen taklidini çıkardı.Bütün firmalar bir eko-ceramik,yok çevre dostu seramik yada eko-sera vb isimlerle bildiğimiz teflonu bize seramik diye yutturmaya çalışıyorlar. Peki doğal seramik ile diğerlerini nasıl ayırt edeceğiz;? . Basit sorular sorarak : 1)bulaşık makinasın da yıkanabiliyor mu? .Cevap hayır ise geçiniz seramik değildir. 2)Ürünün üzerinde ''non-stick'' ibaresi var mı? Uyanık üreticiler ingilizce yazarak bizi aldatmaya çalışıyorlar. Bu ibare yazıyorsa geçiniz seramik değildir. 3)Sağlık belgeleri var mı?. Ürünün sağlıklı olduğunu tescil eden ve itibarlı,geçerli bir labaratuvarın verdiği herhangi bir sağlık belgesi var mı? Yoksa geçiniz...4)Çizilse bile kullanıma devam edebilirsiniz sağlığınıza zarar vermeyecektir deniyor mu,denmiyorsa geçiniz seramik değildir....
Sonuç olarak,gerçek bir seramik kaplama gibisi yoktur. Bunu biliyor bunu söylüyorum...Kendim de seramik kaplama kullanıyorum inanılmaz memnunum...

Selamlar....

çok güzel belirtmişsin teşekkürler ve birde kullandığın markayı söyle tam olsun :)

Back
X