Seramik ocakta lekeler

snmglr

Anne
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2006
360
1
96
İzmir
Bundan 6 ay önce mutfağıma ankastre seramik ocak aldım taktırdım,ama daha 6 ay kullanımda ocağımda çıkmayan siyah lekeler oluştu,yani hep lekeli lekeli oldu,bunun için bir formül varmı.

Bu ocağım.

o624l11dv0.jpg

canim onun özel ilaclari var...kazimak icinde özel bir aleti var.benimkide seramik,ama o ocaklari yok,dümdüz..bendede her yemekten sonra yanik gibi siyah lekeler oluyor ama pamuga o ilacini damlatip siliyorum ayna gibi oluyor,bi arastir internetten istersen

canim onun özel ilaclari var...kazimak icinde özel bir aleti var.benimkide seramik,ama o ocaklari yok,dümdüz..bendede her yemekten sonra yanik gibi siyah lekeler oluyor ama pamuga o ilacini damlatip siliyorum ayna gibi oluyor,bi arastir internetten istersen

o ilacın ismini verebilirmisin bana,çok çirkin gözüküyorlar,dediğin gibi yanık gibi duruyor.

Benim ocagim cam seramik.Özel ilacini kullaniyorum arkadasin dedigi gibi.Bazende yumusak bezle önce islatip prille silip en son sirke döküp siliyorum.Temiz oluyor.Sirkeyle bir de dene istersen.
Marketlerde mutfak temizlik reyonlarina marc yada mr.masil in sivi temizlik malzemelerine bak mutlaka vardir.

Bak bende ocagi degistiricem seramik almayi dusunuyordum seninki gibi ama 4 dude gaz baslikli istiyorum...Su anda kullandigim inox sil sil kurula leke kalmasin diye canim cikti artik biktim...Sende demissinki leke oluyor sasirdim ben daha kullanisli diye dusunmustum kafami karistirdin simdi...:bbo:

bende çelik alıcaktım kullanışsız diye vazgeçtim gazlı seramik alıcam odamı kullanışsız yoksa bak kafam karıştı şimdi

Valla seramik ocağın kullanışssız olduğu şöyle br gerçek.En önce sıçrayan kızgın yağlar seramiği yakabiliyor yani izi kalıyor ocakta,bir diğeride sildikten sonra çok güzel bir şekilde kurulamak gerekiyor,yoksa su izi hiç hoş durmuyor,şahsen ocak temizliğim uzun bir zamanımı alıyor.

Biliyorum çok geç oldu ama en azından aynı sıkıntıyı yaşayanlar konuya ulaşırsa diye söylüyorum. Bekbars Ceran Ocak Koruma dökülen yemeğin ocağa yapışmasını engelliyor. Ocak lekelenmiyor ve çizilmiyor. Mevcut lekeleri çıkarmak için Nano Silgi kullanabilirsiniz.

Öko-Stein temizlik ve koruma altına alıyor bu ürünleri.Tavsiye edebilirim.Chromglanz da kullanabilirsiniz.

Back