- 2 Temmuz 2013
- 16.466
- 12.870
- 498
- Konu Sahibi Novamber wind
-
Bugün doktorum rahimde perde olduğunu söyledi ama ameliyat önermiyor kesinlikle öncelikle gebeliği dene diyor. Ağrılı ilişki sebebiyle gitmiştim ilk defa rahimden usg bakıldı yeni öğrendim. Çok derin değil önce gebelik denemeliyiz diyor ben çok üzüldüm burdan çıkıp doktor doktor gezsen mutlaka birisi ikna edip yapmak ister o ameliyatı diyor. Çok derin olmadığı için komplikasyonları göze almamı istemedi. Bu durumu yaşayanlar varsa bana yardım edebilir mi? Denemelerle vakit kaybeder miyim? Böyle senden daha kötü olup doğuran binlerce kadın var dedi kalp şeklindeymiş rahmim
Ağustos’taki randevuna az kaldı seninde canım tüpler işin içine girmeseydi sende dene diyebilirdik ama o şekilde ikinci doktorun görüşü şartCanım bana da tam tanı konulmadı. Doktorum op. Ama daha önce gittiğim Prof ve doç.lara taş çıkartır.
Reçeteye Araştırma hastanesinde bir Dr ismi ile birlikte uterin septum(?) histereskopi(?) hsg görüntüsü ile tekrar değerlendirilmesi rica olunur yazmış. Rahmüm epey çökük olduğu için Rahimde şekil bozukluğu histereskopi ile düzeltilmesi gerekebilir. bu şartlarda gebelik tedavisine başlasak sonuç alamayabiliriz alsak bile kötü sonuçlanma ihtimalidir var dedi bana doktorum. Ameliyata hemen karar verilmemeli tabi ama histereskopi olduktan sonra tedavisiz gebe kalanda çok fazla.
Bir doktora daha gideceğimKomşumun da perdeli kalp biçiminde idi.birkac kez gebe kaldı ancak düşükle sonuçlandı.herkesin farklı tabi isterseniz bir kaç kez deneyin
Benim rahmim de kalp şeklinde canım..Bugün doktorum rahimde perde olduğunu söyledi ama ameliyat önermiyor kesinlikle öncelikle gebeliği dene diyor. Ağrılı ilişki sebebiyle gitmiştim ilk defa rahimden usg bakıldı yeni öğrendim. Çok derin değil önce gebelik denemeliyiz diyor ben çok üzüldüm burdan çıkıp doktor doktor gezsen mutlaka birisi ikna edip yapmak ister o ameliyatı diyor. Çok derin olmadığı için komplikasyonları göze almamı istemedi. Bu durumu yaşayanlar varsa bana yardım edebilir mi? Denemelerle vakit kaybeder miyim? Böyle senden daha kötü olup doğuran binlerce kadın var dedi kalp şeklindeymiş rahmim
Ultrasonla bakan doktorum durumu kötü görmüyor daha kötü durumda olup doğuran çok seninkini ikiye bölmüyor dedi. Benim içim rahat etmiyor araştırma hastanesine gideceğim yarın profa randevu aldm. İçim hsg mr hiçbirşey çekilmediği için rahat değil bilinmez bir durumla bebek denemek normal gelmedi bana. Hatırladığım kadarıyla doktor bana septum derin değil rahminin kendi şekli öyle dedi bunu o şekilde anlayabilir mi?Merhaba,
Benimde hsg film sonucuma göre kalp şeklinde rahim (v şeklide diyorlar) olduğu söylendi. İlk doktorum histereskopi olmam gerektiğini söyledi, laparoskopi de gerekebilir dedi. Ben hemen ameliyat fikrine karşı çıktım. Bir kaç doktora daha gösterdim, onlarda Mr çekilmeden buna karar verilemeyeceğini, rahimde perde varsa ameliyat gerektiğini, eğer kendi şekli öyleyse operasyona gerek olmadığını söyledi. Sonuçta rahimin şeklinin öyle olduğu ortaya çıktı ve operasyon yapılmadan bir sonra ki ay aşılamaya başlanacak. O nedenle, Hsg ve Mr çekilmeden ameliyata karar vermek zor. Bence, içinin rahat etmesi için bir doktorun daha görüşünü almanız iyi olabilir.
Allah bağışlasın hepsini inşallah. Ben araştırdığım kadarıyla doğumda ve ikinci üçüncü bebeğinde öğrenen önceden bilenlerden çok daha fazla. Çok derin septumlarda düşük oluyor sanırım. Benim doktorumda dene diyor hala bebek zaten itiyormuş yukarı o çıkıntıyı. Yinede eğitim araştırmaya gitmek istiyorum prof yorumuda alayım ona göre deneyeceğim. Bana hiç hsg falan çekilmedi tam olarak ne durumdayım bilmiyorum. Pko gibi rahatsızlıklarım yok hormonlarım normal regl çok düzenlidir.Benim rahmim de kalp şeklinde canım..
Ve ben bunu oğlumu sezaryenle dünyaya getirirken doktorumdan öğrendim..
Çok şükür oğlum da 39+4 te doğdu yani erken doğum bile olmadı.
Kalp şeklinde olmasının hiçbir sıkıntısı yok bence.
Doktorlar önermiyor evet yakılıyormuş sanırım ve bebeğin tutunma alanını daraltıyormuş.
Şu an ikinciye hamileyim hem de ikiz taşıyorum.
Ne doğuma ne gebeliğe hiçbir zararı yok demişti ben 3 doktora gitmiştim 3 ü de..
Çok aşırı bi acelen yoksa tabi ki dene normal gebeliği.
Hemen ameliyat olma.
Bana da hiçbişi yapılmadı canım.Allah bağışlasın hepsini inşallah. Ben araştırdığım kadarıyla doğumda ve ikinci üçüncü bebeğinde öğrenen önceden bilenlerden çok daha fazla. Çok derin septumlarda düşük oluyor sanırım. Benim doktorumda dene diyor hala bebek zaten itiyormuş yukarı o çıkıntıyı. Yinede eğitim araştırmaya gitmek istiyorum prof yorumuda alayım ona göre deneyeceğim. Bana hiç hsg falan çekilmedi tam olarak ne durumdayım bilmiyorum. Pko gibi rahatsızlıklarım yok hormonlarım normal regl çok düzenlidir.
Ultrasonla bakan doktorum durumu kötü görmüyor daha kötü durumda olup doğuran çok seninkini ikiye bölmüyor dedi. Benim içim rahat etmiyor araştırma hastanesine gideceğim yarın profa randevu aldm. İçim hsg mr hiçbirşey çekilmediği için rahat değil bilinmez bir durumla bebek denemek normal gelmedi bana. Hatırladığım kadarıyla doktor bana septum derin değil rahminin kendi şekli öyle dedi bunu o şekilde anlayabilir mi?
İnterfiliteye neden oluyor dedikleri için korktum ben aslında. 2 aydır deniyoruz olmadı. Doktorum kesinlikle gebeliğe engel değil yeni evlisiniz zaten birkaç ay daha olmazsa bakarız dedi sorunu büyük görseydi birşeyler yapardı aslında bilemiyorum kafam karışık baya. İnşallah hayırlısıyla bebişlere kavuşursunuz sizde :)Benim ilk ultrasonla gördüler. Ama bir yıldır denememize rağmen hamilelik ile ilgili sonuç alamayınca zeynep kamil e gittim. Orada bir takım testler istiyorlar, rahim filmi istediler, orada rahim şeklinde sıkıntı olduğu netleşti ama perde mi, rahimin kendi şeklimi anlayamadılar. En son, ilaçlı Mr istediler, o şekilde netleşti. Benim de ikiye bölünmüyor. Sadece üstten çeltik var gibi görünüyor. Yinede bu kadar teste rağmen çıkan sonuç, hamileliğe engel bir durum olmaması ve doktorun dediğine göre bebek için yeterli alan var. Dediğin gibi daha kötü durumda olup doğum yapan bir çok kadın varmış.
Usg görüntünüz var mı? Benimkide ikiye bölük değilmiş dediğine göre ama nedense usg kağıdımda derin duruyorBenim ilk ultrasonla gördüler. Ama bir yıldır denememize rağmen hamilelik ile ilgili sonuç alamayınca zeynep kamil e gittim. Orada bir takım testler istiyorlar, rahim filmi istediler, orada rahim şeklinde sıkıntı olduğu netleşti ama perde mi, rahimin kendi şeklimi anlayamadılar. En son, ilaçlı Mr istediler, o şekilde netleşti. Benim de ikiye bölünmüyor. Sadece üstten çeltik var gibi görünüyor. Yinede bu kadar teste rağmen çıkan sonuç, hamileliğe engel bir durum olmaması ve doktorun dediğine göre bebek için yeterli alan var. Dediğin gibi daha kötü durumda olup doğum yapan bir çok kadın varmış.
Usg görüntünüz var mı? Benimkide ikiye bölük değilmiş dediğine göre ama nedense usg kağıdımda derin duruyor
Amin inşallah sizde kavuşursunuz. Ben bir profa gittim tek doktorla kalmak istemedim o bana hiçbirşey olmadığını söyledi. Perde falan yokmuş rahim ölçüleride normalmiş birinin var dediğine diğeri yok dedi kafam karıştı profa güvenmeyeceksem diğerlerine gitmem ne kadar mantıklı şuanda bilemiyorum sürekli doktora gitmekte istemiyorumMaalesef şuan iş yerimde olduğum için atamıyorum. Yanımda yok ama kısa zamanda size atmaya çalışırım.
Yani banada engel olmadığı söylendi, sadece erken doğum riski olabilir dediler ama onun içinde şimdiden birşey söylemek zor. Bizde 1,5 yıldır deniyoruz ama olmadı. Diğer testlerimizde de bize söylenen başka bir problem yok. O nedenle, şimdi aşılama deneyeceğiz bakalım. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim, umarım sizde bu kadar uğraşmadan bir an önce bebeğinize kavuşursunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?