Septoplasti ameliyatı

kitie

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2010
1.652
2
66
Kocaeli
merhaba arkadaşlar.. geçen sene burun tıkanıklığı şikayetiyle doktora gittim. burnumun iki tarafında da kemik eğriliği varmış. benim burnum gerçekten çok fazla tıkanıyor. gün içinde yaptığım şeyleri çok fazla etkiliyor. bu yüzden o.....e diye bir burun damlası kullanıyorum. burnumu sadece bu açıyor. damlayı kullanarak doktora gitmiştim. bir de seni damlasız görelim dedi. bir hafta burun damlası kullanmadım. doktora tekrar gittim. septoplasti olmam gerektiğini söyledi. dediğine göre çok acil değilmiş ama olursan iyi olur bu yaşam kalitesiyle ilgili dedi. zaten ben de bir senedir boşluyorum ameliyatı sempatiksalakcinni .ama ameliyatı olmak istiyorum. gerçekten çok rahatsız bir durum. her sabah burnum tıkalı uyanıyorum. senağlamasenağlama bu ameliyatı olup burun tıkanıklığından kurtulan var mı? ameliyat öncesinde ameliyatta ve ameliyat sonrasında neler yaşadınız? bana yardım edin. ameliyat olup pişman olmak istemiyorum. o burun damlasını görmek bile istemiyorum artık. çok sıkıldım. sizden cesaret alırsam haftaya doktora gitmeyi düşünüyorum ameliyat için.

naptın kitie gittin mi doktora.benimde burnum çok tıkanıyo.çok rahatsız oluyorum.kemik eğriliği vardı ama sanki tıkanıklık çok arttı.ama cesaretim yok dr' a gitmeyi kesin bişey çıkacak o yüzden soruyorum

cesaret edemedim tatlım yaa hep erteliyorum mafoldumben sana da çok geçmiş olsun doktora gidersen beni de bilgilendir.

ben septoplasti ameliyatı oldum.başka bir arkadaşta sormuş onada yazdım bu konudaki tecrübemi.ameliyat çıkışı başım çok ağrımıştı benim.birde boğazım.ağladım hatta tanponlarım vardı birde.1günüm onlarla geçti.ertesi gün çıkardılar.bide bünyem zayıfmış glba ameliyattan sonra bya kan kustum ameliyattan 2ay sonra fln biraz değişiklik oldu gibi geldi.yani rahat nefes alabildim .ama çok çok büyük değişiklik olmadı.şuan yine arada zorlanıyorum.ameliyat olalı 6-7 ay oldu.

Bende o burun spreyinden kullanıyordum o....e hemde en sıkısını mentollüsünü yani 6 ayda 10 adetten fazla kullandım ve yüzümde uyuşmalar olmaya başladı doktorum spreyi bırakmamı istedi ancak ne mümkün nefes alamamak o kadar yoruyorki uyuyamıyorsun bile...
Nitekim ameliyata karar verildi veee 29 Kasım günü septoplasty ameliyatımı oldum, 2 güne tamponlarımı aldılar, bugün Aralık 14 ve iyileştim verilen jel burun spreyini, okyanus suyunu doğru zamanlı kullandım. Geçen cuma kontrole gittim gayet iyiyim hatta dr um tekrar gelmene gerek yok dedi :) nefesim değişti. ameliyat ertesi tabii ki birkaç gün ödem,kısa süreli ağrılar vs oluyor ama ağrı kesicilerle baskılayabiliyorsunuz. Keşke spreyleri kullanmadan ameliyatımı olsaydım diyorum. Herkeslere mutlu nefesler :)))

benim burnumda septum deviasyonu var.ve burun eti yüzünden burun tıkanıklığı var.operasyonu olumlu geçen arkadaşlar doktor önerebilirmi acaba

Ben de ameliyat olucam artık sadece gun almak kaldı geriye nefes almada problemlerim vardı yılda 6-7 kere bademcıklerim şişerdi geniz akıntısı..Tomografi cektirdim ve doktorumla hem septoplasti hem de bademcik ameliyatına karar verdik aslında ikisi birarada yaptıranlar varmıs ama ben cesaret edemedim once burun sonra bademcik ameliyatı yaptırıcaz buyuk ihtimal yılbası gecer gecmez.Memorial de olcak ameliyat 7 bin lira civarıymıs

Kizlar merhaba septoplasti ve konka ameliyati oldum. bugun tamponlarini aldirmis biri olarak tecrubelerimi paylasmak isterim  belki gec oldu ama benim gibi daha önce forum forum dolaşan arkadaslara bi bilgi olur en azindan 
Cok kisa bi zaman icinde ameliyat kararı verdim ve 1 hafta sonraya gunu aldim aklimda cok fazla soru vardı yalan yanlış bir suru sey okudum internette cogu goz korkutucu seylerdi ne yazik ki :/
Ameliyatimi persembe gunu oldum genel anestezi ile. Oncesinde cok fazla korkum vardi ama ameliyata dair hic bir sıkıntı olmadı 1 saat 20dk icinde de bitti kendime geldigimde odadaydim anesteziye bagli oksurmelerim vardi onun disinda burnumda tampon olduğunu bile hissetmemistim hatta kendime geldigimde tamponu ne zaman takicaksiniz diye sormusum  benim tamponlarim silikondu bu arada ilk gun epey kanamam oldu bi gece hastanede yatirdilar duzenli olarak kntrl edildim (ozelde olmanin avantaji sanirim) ve yuzumde en kucuk morarma veya çökme yoktu. Bugun tam 1 hafta oldu ve tamponlarini aldilar cikarirken tahmin ettigimin cok cok altnda acima degilde biraz gerildigini hissediyosunuz cunku biraz genis bi silikon cikarmasi gayet kolay saniyeler surdu. Sonrasinda beni zorlayan vakumla burnumun icindekilerin cekilicek olmasiydi onlarda alindiktan sonra o bir haftalik aciyi nefes alamama durumunu unuttum suan verilen badem yagi jeli ve yikama suyunu kullaniyorum. Tampon cikmadan oncede bol bol badem yagi kullandim ve deniz suyu spreyi kullandim. Badem yagini cok kullanmis olmamin etkisinden dolayi burnum daha rahat temizlendi ve tampon daha kolay çıktı (doktorum oyle soyledi) eger ameliyat olmaya henuz karar vermediyseniz bence hic dusunmeyin ertelemenin hic anlami yok sadece çektiğiniz eziyet 1 hafta o da nefes alamama sorunu ne kdar silikon ve ici delikte olsa nefes almak cooook zor :/
burnumda hic bir degisim olmadii dis gorunum olarak zaten bu niyetle gtmemistim. Estetik eklendigi zaman eziyet ciddi oranda artiyor isin icine alcida girince :/

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…