• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Septalı Kızlık Zarı

seelcskn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2024
14
1
1
Vajinismus korkusu ile doktora gittim kızlar. Doktor bana vajinismus olmadığımı, gayet rahat bir şekilde muayene olabildiğimi söyledi. Fakat kızlık zarımın Septalı olduğunu ameliyatla alınacak kadar kötü olmadığını beni rahatsız ederse ufak bir operasyon ile alırız dedi. Eşim ile birliktelik yaparken duvar hissi oluyor. Bana Emla kullanıp ilişkiye girmeyi tavsiye etti. Henüz deneyemedim. Bu konu hakkında bilgisi olanlar varsa yazabilir mi? Yaklaşık 6 aydır bu sıkıntıyı yaşıyorum.

Septali kızlık zarı ilişkiye girmeni zorlaştırabilir ya da çok kanama yapabilir ilişkiden sonra büyük ihtimalle o engel oluyordur küçük bı operasyon ile aldır derim bence yani vajinismus olduğunu düşünmuyorum

Septali kızlık zarı ilişkiye girmeni zorlaştırabilir ya da çok kanama yapabilir ilişkiden sonra büyük ihtimalle o engel oluyordur küçük bı operasyon ile aldır derim bence yani vajinismus olduğunu düşünmuyorum
Doktor herhangi bir operasyona gerek yok dedi ama ben korkuyu aşamıyorum sanırım Emla kremi sür onunla dene dedi

Septaliy
Doktor herhangi bir operasyona gerek yok dedi ama ben korkuyu aşamıyorum sanırım Emla kremi sür onunla dene dedi
Hm anladim sen bı dene ama strese sokma kendini rahat olmaya çalış baktın olmuyor git aldır yani interntte Felan o yüzden zorlandığı yazıyor

Bakalım denemelerden devam artık ama çok stresli bir süreç Allah kimsenin başına vermesin

Merhaba aynı şeyi bende yaşıyorum vajinismus mu değil mi anlamıyorum. Ama girişimde bi et parçası var böyle deliğe doğru iniyor ve kapatıyor deliği büyük bir şey. Acımıyor mesela dokununca falan ama ilişkide çok canım yanıyor

Doktora muayene oldun mu hiç?? Ben duvar hissiyatı ve yanma hissediyorum. Hala bir başarı elde edemedik. Uyuşturucu krem kullanmayı denedin mi canım

Doktora muayene oldun mu hiç?? Ben duvar hissiyatı ve yanma hissediyorum. Hala bir başarı elde edemedik. Uyuşturucu krem kullanmayı denedin mi canım
Bende aynı şeyleri hissediyorum henüz olmadım muayene hiç. Vajinismus olabileceğimi düşünmüyorum aslında öyle olsa hiç yaklaştırmazdım sanırım.

Vajinismus olduğumuzu düşünmüyorum. Sadece korkularımızı yenemiyoruz sanırım. Bir arkadaş yazmış kendimi kasmadım acı da hissetmedim sadece kanamam çok oldu acı da olmadı diye. Ama inan seninle aynı şeyleri yaşıyorum. 6 ay oldu evleneli ve hiçbir şekilde korkuyu bir kenara bırakıp deneyemedim. Doktora muayene oldum herhangi bir sıkıntı olmaz zaten sinir ucu yok hissetmeyeceksin sadece çok korktuğun için kasılmaktan hissediyorsun duvar hissini dedi. Aslında haklı evet. Kasıyoruz ve acı hissediyoruz. Aparatlara başlamayı düşündüm ama bizim durumumuz vajinismustan çok erteleme hastalığı. Eşim sağolsun destek oluyor ama ben çok yoruldum bu durumdan. Kızlar aranızda bu durumu yaşayan varsa bize yardımcı olabilir mi? Uyku uyuyamaz hayatıma odaklanamaz oldum. Hiç böyle bir şey yaşayacağım aklımın ucuna dahi gelmezdi. Allah kimseye yaşatmasın

Merhaba aynı şeyi bende yaşıyorum vajinismus mu değil mi anlamıyorum. Ama girişimde bi et parçası var böyle deliğe doğru iniyor ve kapatıyor deliği büyük bir şey. Acımıyor mesela dokununca falan ama ilişkide çok canım yanıyor
Aynı durum bendede var merak ediyordum sadece bende mi var acaba diye doktor ne dedi bu durumda muayene oldunux mu

Aynı durum bendede var merak ediyordum sadece bende mi var acaba diye doktor ne dedi bu durumda muayene oldunux mu
Hayır hiç olmadım henüz nişanlıyım ben birkaç aya evlenicem. Bir kaç defa denedik sadece ve başarılı olamadık bizde üstelemedik açıkcası evlenince daha rahat bir psikolojiyle deneriz dedik ama ben çok merak ettim baktığımda bi et parçası vardı. Ben yarısını kadar alabildim ama çok canım yanıyordu kanama falan da olmadı.

Hayır hiç olmadım henüz nişanlıyım ben birkaç aya evlenicem. Bir kaç defa denedik sadece ve başarılı olamadık bizde üstelemedik açıkcası evlenince daha rahat bir psikolojiyle deneriz dedik ama ben çok merak ettim baktığımda bi et parçası vardı. Ben yarısını kadar alabildim ama çok canım yanıyordu kanama falan da olmadı.
Bence mutlaka muayene olmalısın. Çünkü hepimizin yapısı farklı olaylara yaklaşımımız farklı. Bende bir kaç defa deneyebildim dediğim gibi 6 ay oldu ama bir kısım aldırmalısın bir kısım da aldırmana gerek yok diyor ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten

Bence mutlaka muayene olmalısın. Çünkü hepimizin yapısı farklı olaylara yaklaşımımız farklı. Bende bir kaç defa deneyebildim dediğim gibi 6 ay oldu ama bir kısım aldırmalısın bir kısım da aldırmana gerek yok diyor ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten
Sizde kanama oldu mu olmadıysa yapısı çok sert kalın olabilir belki aldırırsanız daha rahat ilişkiye girebilirsiniz

Ama hymen(kızlık zarı) içeride değil mi dısarı doğru olan bizim gözümüzle rahatca gordugumuz kapatan yuvarlaklık baska birşey olabilir mi ki, bende hiç denemediğim için muayene olmadım

Ama hymen(kızlık zarı) içeride değil mi dısarı doğru olan bizim gözümüzle rahatca gordugumuz kapatan yuvarlaklık baska birşey olabilir mi ki, bende hiç denemediğim için muayene olmadım
Doktor o rahatça görünen şeyin kızlık zarı olduğunu söyledi iki bölen parçanın. Çok az insanda görünüyormuş bu durum. Engeli aşabilsek içerisi koca bir boşluk aslında ama işte

Sizde kanama oldu mu olmadıysa yapısı çok sert kalın olabilir belki aldırırsanız daha rahat ilişkiye girebilirsiniz
Kanama olacak kadar bile deneyemedim sırf korkumdan ve erteledikçe erteledim. Bilmiyorum nasıl başaracağım ve doktor hiçbir fiziksek engelin olmadığını söylediği halde

Muayene oldun mu doktora canım. İlk ben de seninle aynı şeyleri düşündüm. Hep beni mi bulur diye. Evlilikten önce hiç denemedik biz ama düğünüme bir hafta kala kızlarla sohbet ederken malum konu açılınca çok acıyor canın yanacak gibi sözlere maruz kaldığım için bilinç altıma işledi resmen

Back