Sepete ne alayım?

yoncagul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2013
422
140
123
İstanbul
Merhaba tecrübeli anneler. Geçenlerde konu açmıştım arkadaşım dogum yapacak. Bebege altın mı hediye sepeti mi yapayım diye? Sepet yapmaya karar verdim ama içine ne alsam işlevsel olur. Kıyafet, örtü, battaniye vs hediye gelir diye düşünüyorum. Gerçekten kendilerinin ilk zamanlar almayı erteleyecegı ve hediye de gelme ihtimali düşük şeyler ne olabilir? Mesela bebek kirli sepeti alıp aldıklarımı içine koyacagım. Kimse kirli sepetine bütçe ayırmaz ama bebeğin kirlileri için hem dekoratif hem kullanışlı kalıcı bir hediye. Ben çok kullandım hala daha kullanıyorum 9 aylık bebegımde. Fikirlerinizi bekliyorum. Sevgiler.

Son düzenleme:
Bebek bezi, pişik kremi, şampuan, losyon, ıslak mendil, alt açma minderi almıştım ben. Şimdi aklıma geldi, mama önlüğü veya ağız mendili de eklenebilir. İleride çok lazım oluyor çünkü. En çok tüketilen şeyleri ekleyebilirsiniz bez ve ıslak mendil gibi.

Gelecek aylardaki bedenine uygun bez. Simdi herkes yenidogan almistir. Islak mendil, alt açma örtüsü, bepantol ya da sudocream, ben olsam bir de gercek lavanta yagi alirdim. Son yikama suyuna damlatirlar. Sakinlik verir çocuğa.

Tesekkur ederim
Tesekkur ederim fikir icin ama bez, sampuan cok o tip seylere girmeyi dusunmuyorum cunku piyasada icerigi cok farkli cok urun var. Benim aldığımı begenmeyebilir, bez de alerji yapabilir. Kendileri neyle başlarlarsa ona devam etsinler. Agız mendili aklima gelmemisti ama onu ekledim listeme alt açma ile birlikte. Tesekkur ederim

Gelecek aylardaki bedenine uygun bez. Simdi herkes yenidogan almistir. Islak mendil, alt açma örtüsü, bepantol ya da sudocream, ben olsam bir de gercek lavanta yagi alirdim. Son yikama suyuna damlatirlar. Sakinlik verir çocuğa.
Lavanta yagi harika fikir. Hatta yaglardan bir set. Alt açmayı da listeme ekledim. Cok tesekkurler Beze cok girmeyi dusunmedim. Her bez her bebege olmayabiliyor. Alerjik vs. Neyle baslarlarsa onunla devam etsinler :)

Lavanta yagi harika fikir. Hatta yaglardan bir set. Alt açmayı da listeme ekledim. Cok tesekkurler Beze cok girmeyi dusunmedim. Her bez her bebege olmayabiliyor. Alerjik vs. Neyle baslarlarsa onunla devam etsinler :)
Dogru ama deneye deneye bulurlar hangi bezi sevdiklerini. Alerjik bir durum hic duymadim. Hangisinin iyi oldugunu anlayabilmek icin gelen bezlerden deneyip karar vermek cok kolay olur. Sepet icine nar koyabilirsiniz bereketli gelsin bebek diye. Ben kuru bugday başağı baglamistim paketin ucuna.
Yağ için aromaterapi bilen birilerine sormak lazim. Gerçekten iyi yag markalarini kullanmak lazim. Aktarlardaki karişik yag iceren bilinmedik ucuz markalari degil. Bir de anne icin bir seyler dusunmek lazim aslinda. O da yorucu bir süreçten gecti. Ona iyi gelecek bir seyler de ekleyebilirsiniz. su an aklima bir sey gelmiyor ama dusunelim. Simdi geldi süt arttırıcı caylardan alabilirsiniz. Eczaneye danisip yeni dogup yapan anneler icin neler satildigina bakabilirsiniz. Bir de bir fidan götürebilirsiniz.

Evet anneler hic dusunulmuyor. Emzirirken rezene, melisa ve ıhlamur serbestti. Bu da harika fikir ve paketi basak, nar gibi bereket simgeleyen seylerle süslemek de harika olur. Nasıl tesekkur etsem Yağ konusunda cok haklisiniz. Zaten bebege uygun bir iki yag alirim. Ben kendim saracoglunun yagini kullaniyorum. Kaliteli ve has yaglar. Yoksa gidip aktardan laf olsun diye almam. Cook tesekkurler

homemade aromaterapinin yaglarina bakabilirsiniz. Rica ederim. Yardimci olmak cok hosuma gidiyor

Bence anne için krem ( yves rocher dan küçük bir duş jeli , vucut losyonu ve dudak kreminden oluşan bir set gelmişti bana çok mutlu olmuştum) , emzirme özellikli tişört yada bir taki gibi sevdiği ve sizin bütçenize uygun bir şey
Çocuk için diş kaşıyıcı (oioi nin Kaknüs kaşıyıcı çok güzel) , hareketli kitap (iş Bankası yayınlarına bakın, trendyolda da var) , bez kitaplardan ( e bebekte yada nette var), ek gıda için suluk, önlük slikon kaşık yada tabak gibi şeyler olabilir( henüz almamışlardır, ben arkadaşıma ek gıda malzemelerinden set yaptım bayıldı. Trukid first aid hero stick krem( trendyolda var , düşme anındaki morluk , sinek ısırığı yanma gibi bilimum şeye kullanılan tamamen bitkisel bir ürün. Bence çocuklu herkesin çantada olmalı) ,Müslin panço ( banyoda yada seneye yaza denizde kullanır. Onların boyutu standart oluyor 2 yıl çok rahat kullanılıyor , trendyolda vardı 40 tl civarı)
Aklıma gelenler bunlar, arkadaşınızın yaşam alışkanlıklarına kullanıp kullanamayacağına göre siz seçersiniz

Çoookkk guzel fikirler. Çoookk tesekkur ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…