Çocuk Hastalıkları Sentinel pile derdi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Spizella

Realist
Pro Üye
27 Ağustos 2017
16.396
37.354
(Lütfen mune konu birazcık burda durabilir mi çünkü büyük bi dert benim için.)
Arkadaşlar kızım 4 yaşında, anal fissür (makat çatlağı) vardı. 2 senedir var aslında ama dönem dönem çok sıkıntı çekiyoruz.

Kabızlık yaşamasın diye lif takviyesi kullanıyoruz, makata doktorun önerdiği ve eczaneden aldığım kremleri sürüyorum.

En son geçen hafta çocuk cerrahına götürdüm. Anüs kenarında et parçası oluştu ve kaşınıyor/ kanıyor diye. "Sentinel pile" denen bir doku imiş normalmiş. Önemli değil dedi müdahaleye gerek yok ilaç vermiyorum beslenmeyi düzenleyin geçer dedi.

Kızım her gün saatlerce popom acıyor diye kendini oradan oraya atıyor o kadar ağlıyor ki inanamazsınız, sürekli kaşıyor, baktığımda o sentinel pile denen uzantının üstünde kanama görüyorum. Çocuğu giydiremez oldum. Kıyafet değse çıldırıyor.

Sıcak suya oturma banyosu yaptırıyorum. Daha ne yapayım bilmiyorum, nolur başına gelen varsa bilgi paylaşabilir mi?

(Lütfen mune konu birazcık burda durabilir mi çünkü büyük bi dert benim için.)
Arkadaşlar kızım 4 yaşında, anal fissür (makat çatlağı) vardı. 2 senedir var aslında ama dönem dönem çok sıkıntı çekiyoruz.

Kabızlık yaşamasın diye lif takviyesi kullanıyoruz, makata doktorun önerdiği ve eczaneden aldığım kremleri sürüyorum.

En son geçen hafta çocuk cerrahına götürdüm. Anüs kenarında et parçası oluştu ve kaşınıyor/ kanıyor diye. "Sentinel pile" denen bir doku imiş normalmiş. Önemli değil dedi müdahaleye gerek yok ilaç vermiyorum beslenmeyi düzenleyin geçer dedi.

Kızım her gün saatlerce popom acıyor diye kendini oradan oraya atıyor o kadar ağlıyor ki inanamazsınız, sürekli kaşıyor, baktığımda o sentinel pile denen uzantının üstünde kanama görüyorum. Çocuğu giydiremez oldum. Kıyafet değse çıldırıyor.

Sıcak suya oturma banyosu yaptırıyorum. Daha ne yapayım bilmiyorum, nolur başına gelen varsa bilgi paylaşabilir mi?

Eczaneden hangi kremleri aldınız? Thiocilline kullandınız mı?

Benimde doğumda oluştu yıllardır uğraştırıyor maalesef tedavisi çok gelişmemiş aynı etken maddeli bir kremi bir fitili var birde oturma banyosu bunun dışında botox yapılıyormuş arkadaşım ameliyatını oldu ama memnun değil

Benimde doğumda oluştu yıllardır uğraştırıyor maalesef tedavisi çok gelişmemiş aynı etken maddeli bir kremi bir fitili var birde oturma banyosu bunun dışında botox yapılıyormuş arkadaşım ameliyatını oldu ama memnun değil
Bende de var aslında ama çocuktaki resmen aşırı kötü seyrediyor. Yürüyemiyor bile hareket ettikçe acısından

Düzgün beslenme uzmanı ile görüşüp çok yoğun probiyotik prebiyotik kullanmalı. Kabızlıj için tiroidlerine baktırdınız mı? Alfloreks var o iyi bir probiyotik. Bifido içermeli ama çok yoğun olanlarından alın her yemek sonrası tuvaleti gelsin gelmesin mutlaka lazımlığa oturtun. Yerde bağdaş kurarak otursun. Gün içerisinde bol su içmeli. Meyveleri az tüketecek ekmek ve pirinç de öyle. Oturma banyosuna baticon da koyun bir kapak rahatlatır. Evde alaturka tuvalet varsa ona otursun klozetse ayağın altını yükseltin

Çok geçmiş olsun. Çocuğu bu kadar sıkıntıya sokuyorsa mutlaka çocuk cerrahi baksın. Benim kızımın da o yaşlarda benzer sıkıntısı olmuştu. Bağırsak yapıları beş yaştan sonra bizimki gibi kıvrımlı olur ve biter demişti. Gerçekten de öyle oldu. O dönem bol bol kefir içirdim. Yumuşak gıdalar ile besledim. Bir de ilaç kullandik calcine magnezie diye. Kakayi hemen yaptırıyordu. Tutmaması için. Doktorunuza danışabilirsiniz. Ama kızımın teşhisi tam olarak bu değildi. Kaka yapınca popoda yumru çıkıyor biz itene kadar gitmiyor çocuğa acı veriyordu. Kusura bakmayın biraz açık anlattım.

Doktor anestol madecassol ve procto glyvenol verdi
Anuflex diye bitkisel içerikli aldık bi tane de. dediğinizi bilmiyorum çocuklara kullanılıyorsa alırım
Bana doktor thiocilline krem reçete etmişti. Baya acısını yatıştırmıştı.

Yani beslenmesi, kabızlığı düzelse bile bu yaranın önce iyileşmesi gerekir. Beslenmesi düzelse, kabız olmasa tuvalette zorlanmasa bile yara var orada. Ve kremsiz, ilaçsız düzelmez. Çocuk her tuvalete çıkıp, büyük tuvaletini yaptığında o bölgedeki yara kendini tekrarlıyor olacak. Birde sizin kremlerin en azından yaradaki yanmayı alması gerekirdi. Baya ilerlemiş. Banyodan sonra fön makinesinin en düşük ayarında sıcaklık verin, nemli kalmasın, yara iyileşmez suyla sürekli temas ettiği için. Birde kıyafetle tahriş olmasın diye, sleepy markasının yumuşak, pamuklu pedleri var, çamaşırına uygun şekilde yerleştirin, canı da yanmaz hem.

Doktor anestol madecassol ve procto glyvenol verdi
Anuflex diye bitkisel içerikli aldık bi tane de. dediğinizi bilmiyorum çocuklara kullanılıyorsa alırım
Anestol uyusturucu madecassol onarici ama en onemlisi Procto glyvenol. Procto glyvenol cikan et parçasının yerine gitmesini sagliyor. Icinden cikan aparatla degil, parmak ile sürüp parmagin ilk bogumu popoya girecek kadar kremi ittirin. Cok etkili bir krem yillardir kullaniyorum ben

Düzgün beslenme uzmanı ile görüşüp çok yoğun probiyotik prebiyotik kullanmalı. Kabızlıj için tiroidlerine baktırdınız mı? Alfloreks var o iyi bir probiyotik. Bifido içermeli ama çok yoğun olanlarından alın her yemek sonrası tuvaleti gelsin gelmesin mutlaka lazımlığa oturtun. Yerde bağdaş kurarak otursun. Gün içerisinde bol su içmeli. Meyveleri az tüketecek ekmek ve pirinç de öyle. Oturma banyosuna baticon da koyun bir kapak rahatlatır. Evde alaturka tuvalet varsa ona otursun klozetse ayağın altını yükseltin
Kabız değil aslında. Yani kuru değil dışkısı (iğrenç anlatım için özür dilerim) sadece tek bir parça ve çok büyük oluyor. Yazın kan tahlilleri yapıldı bir sıkıntı görünmüyor dediler.
Lifli besleyin dedikleri için nestlenin yemeğe karıştırılan lif takviyesini aldık.
Gün içinde yediklerine müdahale edemiyorum kreşte yiyor çünkü. Ama her akşam mutlaka çorba, ayran içiriyoruz. Dediklerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim

Çocuk gastroenteroloji bölümüne de gitmeniz gerekiyor bu kadar ciddi kabızlık mutlaka takip edilip tedavi edilmeli.

Kabızlık aslında bardakların normal dışkılamayı yapamaması demek. Yukarıda bir yerde dışkı tıkacı da olabilir. Büyük yapıyorsa orada birikip kolonun şeklini alıyordur. Her gün hatta çocuklarda bir kaç kez kaka yapmalı. Eskiden daha hareketli ve düzgün beslenme olurdu ondan çocuklarda erişkinlerde daha az görülürdü. Hareket edememe de bir neden. Ama yara olduğu için kısır döngü oluyor. Beslenme çantası hazırlayın kreşte bakılsın. Makarna ekmek patates unlu ürünler ve portakal mandalina gibi fazla şekerli şeyleri bir süre hayatından çıkarın. Süt ürünlerini de çıkarın. Birden fazla şeye dikkat etmek gerek.

Düzenli prebiyotik takviyeler rahatlatır. Beslenme ve tuvalet alışkanlığı ile daha hızlı çıkış sağlarsınız.

Aç karnına güneş kurusu kayısı suda bekletilmiş yedirin. Sabah uyandı diyelim ilk bir bardak su içine bir yük doğal elma sirkesi içirin. Sonra bir bardak daha içecek.

Son düzenleme:
Bana doktor thiocilline krem reçete etmişti. Baya acısını yatıştırmıştı.

Yani beslenmesi, kabızlığı düzelse bile bu yaranın önce iyileşmesi gerekir. Beslenmesi düzelse, kabız olmasa tuvalette zorlanmasa bile yara var orada. Ve kremsiz, ilaçsız düzelmez. Çocuk her tuvalete çıkıp, büyük tuvaletini yaptığında o bölgedeki yara kendini tekrarlıyor olacak. Birde sizin kremlerin en azından yaradaki yanmayı alması gerekirdi. Baya ilerlemiş. Banyodan sonra fön makinesinin en düşük ayarında sıcaklık verin, nemli kalmasın, yara iyileşmez suyla sürekli temas ettiği için. Birde kıyafetle tahriş olmasın diye, sleepy markasının yumuşak, pamuklu pedleri var, çamaşırına uygun şekilde yerleştirin, canı da yanmaz hem.
Teşekkür ederim önerileriniz için. Dediğiniz gibi yara bir türlü iyileşmediği için sıkıntıdayız aslında. Çiş yaptığında o bile temas etse çığlık atıyor yanıyor diye. Bugün iç çamaşırını çıkarıp bol bir alt giydirdim olabildiğince ıslak kalmamasına dikkat ederim

Çocuk gastroenteroloji bölümüne de gitmeniz gerekiyor bu kadar ciddi kabızlık mutlaka takip edilip tedavi edilmeli.

Kabızlık aslında bardakların normal dışkılamayı yapamaması demek. Yukarıda bir yerde dışkı tıkacı da olabilir. Büyük yapıyorsa orada birikip kolonun şeklini alıyordur. Her gün hatta çocuklarda bir kaç kez kaka yapmalı. Eskiden daha hareketli ve düzgün beslenme olurdu ondan çocuklarda erişkinlerde daha az görülürdü. Hareket edememe de bir neden. Ama yara olduğu için kısır döngü oluyor. Beslenme çantası hazırlayın kreşte bakılsın. Makarna ekmek patates unlu ürünler ve portakal mandalina gibi fazla şekerli şeyleri bir süre hayatından çıkarın. Süt ürünlerini de çıkarın. Birden fazla şey yapmak gerek.

Randevu alayım en yakın zamana... Kreş dışarıdan yemek kabul etmiyor:KK43: Ekmek yedirmemelerini söylerim. Aslında zaten seçici bir çocuk. Kahvaltıda hiçbir şey yemediği için sade ekmek yiyormuş. Süt tereyağı peynir yemiyor, okulda da genelde karbonhidrat ağırlıklı çıkıyor. Evde bir tek akşam yemeği ve haftasonları kalınca yiyor. Meyve suyu içmez, komposto vs içmez su içer sadece. Bir türlü bi düzen tutturamadık galiba

Bu arada yara iyilesene kadar kiziniza sivi agirlikli beslenme yaptirin. Kakasinin kivami civik olsun birsure. Tuvalete gidip kati sekilde cikardikca yaranin iyilesmesi uzun surecek. Yogurt, corba, sebze yemekleri seklinde tuketsin. Mercimek, nohut, kuru fasulye gibi bakliyatlari vermeyin

Bu arada yara iyilesene kadar kiziniza sivi agirlikli beslenme yaptirin. Kakasinin kivami civik olsun birsure. Tuvalete gidip kati sekilde cikardikca yaranin iyilesmesi uzun surecek. Yogurt, corba, sebze yemekleri seklinde tuketsin. Mercimek, nohut, kuru fasulye gibi bakliyatlari vermeyin
Duphalac verdim bugün, doktor yazmıştı daha önce. Dışkıyı yumuşatır da rahatlar belki. Çok mantıklı dediğiniz. Olabildiğince sıvılara ağırlık verelim

Duphalac verdim bugün, doktor yazmıştı daha önce. Dışkıyı yumuşatır da rahatlar belki. Çok mantıklı dediğiniz. Olabildiğince sıvılara ağırlık verelim
O bolgeler surekli nemli oldugu icin iyilesmesi daha uzun sürüyor. Surtunme yoluyla tahris arttigi icin iyilesmeyi dahada uzatiyor. Cok gecmis olsun

Başka bir doktora görünün. Çocuğun bu kadar acı çekmesi normal değil. Ay yavrum küçücük ya. Bende de fissür var kocaman halimle çekemiyorum. Olanca cahilliğimle soruyorum acaba o çıkan şeyi küçük bir operasyonla alamıyorlar mı? En azından bi rahatlar çocuk.

Bir arkadaşımın da çocuğunda kabızlık vardı. Bir sürü şey denedi düzelmedi. En sonunda her yemekten önce bir kaşık zeytinyağı içirmeye başladı ve kabızlığı düzeldi. Denenebilecek birşey bence.

Allah şifa versin miniğe :KK43:

X