Seneye SBS olacak mı? Ve öğrenimdeki düzenlemeler...

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Ortaöğretimde SBS 2013'te son kez yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Emin Zararsız, SBS'nin bu yıl son kez yapılacağını, sonra sistemin değişeceğini söyledi.

NTV yayınına katılan Zararsız şunları söyledi: "Eğitim-öğretim yılının sonunda SBS yine yapılacak. 2012-2013 öğretim yılının sonunda Haziran ayında takvimine göre yapılacak. 2013-2014 öğretim yılının sonunda ise SBS olmayacak. Bir başka şekilde ortaokuldan liseye yerleştirme yürürlüğe girecek."


demişlerdi, dünde bakan avcı seneye sbs yine olacak ama not ortalaması, puana çok etki edecek dedi.


bizim okul her ay bi ilkokul bi ortaokul ilan edildi, son olarak ilkokul dendi, ortaokul tabelası asıldığı halde

valla yıldım bu eğitim de iki ters bi düz uygulamalardan

Çocuklarımızın geleceğinden endişeliyim, tek endişeli olan ben miyim?

Eğitimde ki yenilikler, düzenlemeler hakkında görüşlerinizi merak ediyorum, paylaşırsanız sevinirim
 
Bende sen konuyu aç,bende senden öğrenyim diye bekliyodum

Hani fen lisesi için mat -fen sınavı yapılıyodu noolmuşki.

Bunaldım artık hergün başka hikaye.
 
Bende sen konuyu aç,bende senden öğrenyim diye bekliyodum

Hani fen lisesi için mat -fen sınavı yapılıyodu noolmuşki.

Bunaldım artık hergün başka hikaye.

kendileri bile bilmiyo ki parkon ben bileyim, olmazsa cnn e sorup ilk bilen ben olayım

sanırım eğitim politikası su akar yolunu bulur şeklinde, emin ellerdeyiz panik yok

artık kafa kafa verir bu başlıkta sadece ikimiz konuşuruz
 

Panik yok demiBenim oğlanın iki senesi kaldı ama napalım

Koskoca hükümet bilmiyo ne olcağını senlen ben nerden bilcez

Uygun gördüklerinde açıklarlar muhakkak

Çok meraklıyız be, oturasak oturduğumuz yerde ne var ki
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Seneye Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS), tek sınavlı ve test ağırlıklı olmayacağını belirterek, "Öğrencilerimiz derslerdeki yazılıdan aldığı notlar da değerlendirmeye katılacak. Notların öğretmenler tarafından şişirilmemesi için de buna fırsat vermeyecek bir düzenleme yapacağız" dedi.

Eskişehir’in Han ilçesinde düzenlenen ‘Bahar Şenliklerine’ katılan Bakan Avcı, SBS hakkında açıklamalarda bulundu.

SBS'nin tek sınavlı ve test ağırlıklı olmayacağını belirten Avcı "Daha doğrusu dershane ağırlıklı olmayacak. Sene içerisinde girdiğini derslerde aldığınız notlar da değerlendirmeye katılacak. Öğrencilerimiz gelecek senelerde dershanelerden aldıkları notlarla değil, okullarında derslerinde gördükleri konulardan sınava girecekler. Sene içinde matematik, Türkçe gibi derslerden yazılıdan alınan notlar değerlendirmeye katılacak. Notların öğretmenler tarafından şişirilmemesi için de buna fırsat vermeyecek bir düzenleme yapacağız. Öyle not şişirmece olmayacak" diye belirtti.

4 haziran 2013, iha


hayırlısı be gülüm
 
bilmem kaçıncı bakanımız gelene kadar bu haberle idare edin arkadaşlar, yeni bakan gelince hep birlikte isim ararzı yen sınava, e ama sınvasız olmaz ki demi
 
biz de akşına bıraktık bakalım zaten bize soranda yok, öğretmenlere de sorulmuyor, eğitimde de ben yaptım oldu mantalitesi hakim
 

aynı zamanda öğrenciler ve veliler

herkese geçmiş olsun
 
Bu son açıklama iyice kafamı karıştırdı benim.
Nasıl yazılı yapılacak? Kolay mı yüzbinlerce yazılıyı okumak:26:
Çok sıkıldım ya, 2 senemiz var sınava ve ben bu çocuğu nasıl hazırlayacağımıda bilmiyorum.
Sabır Allah ım.
 

en son açıklama neymiş canım, en son sbs olcak ama not ortalamasının payı çok artacak diye bırakmıştık

boşver canım sen klasik hazırla en azından o cepte kalsın bildiğimiz bişey, her gün yeni bi icat
 
bu arada tanıdığım özel okulda çalışan bi rehberlikçi, velilerden çok baskı geldiği için notların şişirildiğini itiraf etti
veliler yönetime baskı yapıyormuş, artık notlar çok değerli, diğer özel okullar notları yükseltirken siz niye böyle yapıyorsunuz çocuklarımızın geleceği ile oynuyorsunuz diye, onlarda mecburen notları şişirmeye başlamışlar,

buyur burdan yak, güya dershane etkisini azaltıp haksız rekabeti ortadan kaldırcaklardı, he he haksız rekabet kalktı şimdi evet, şahtı şahbaz oldu eğitim sistemi
 
Son düzenleme:

Arada yazılı sınavlarda yapılacakmışnasıl yapılır bilinmez tabii
Sinirimi bozan şey aslında o sınavların nasıl olunacağı ve torpil işlemesi ihtimali.
SBS , not ortalaması ve yazılı sınavlar , hepsi birden etkileyecekmiş.
 

Sana şu kadarını söyleyeyim;yan komşumun oğlu bir cemaatin özel okulunda okuyor.
Çocuk SBS den 400 puan bile alabilecek net yapamamış ve çocuğun not ortalaması 100
Benim oğlum okul 2. Si oldu bu sene ve not ortalaması 96.
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Seviye Belirleme Sınavı’nın yerine öğrencilerin okullarda gördükleri derslerden girdikleri yazılı sınavlarından bazılarının merkezi sistemle yapılacağını söyledi. SBS’nin yerine uygulanacak yeni sisteme ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirten Avcı, “Özellikle müfredattaki konuların esas alınacağı sene içi sınavlar merkezi bir sistemle yapılacak. Matematikte, Türkçede zaten yapılan sene içi yazılı sınavlardan bazılarını, daha sonra okullara girişte değerlendirmeye katılmak üzere merkezi bir organizasyonla yapacağız. Sene içinde çocuklar kaç sınav oluyorsa onların içinden seçeceğiz. Merkezi olacak. İlave sınava girmeyecek.” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Özel Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi kapanış konferansına katıldı. Bakan Avcı, konferansın çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “Özel okullarda Kürtçe eğitim verebilecek mi? Gazetelerde böyle bir haber çıktı.” şeklindeki soruya bakan Avcı, “Böyle bir çalışma yok.” dedi. Anayasa’nın 42. maddesinin çok açık olduğunu, böyle bir çalışma için Anayasa değişikliğinin gerektiğini vurgulayan Avcı, “Böyle bir çalışma yok. Böyle bir çalışma partide hükümette yok. Benim bildiğim hükümette ve partide ana dilde eğitim konusunda Kürtçe eğitim konusunda seçmeli dersler var. Ama anadilde eğitim konusunda şu anda bir çalışma yok.” diye konuştu.

Başka bir gazetecinin, “İran’da yapılan eğitim anlaşmaları ile ilgili bazı spekülasyonlar yapıldı? Bu konuda neler söyleyeceksiniz?” sorusuna ise Avcı şu cevabı verdi; “Türkiye’nin 50”yi aşkın ülke ile eğitim işbirliği anlaşması var. Bunlar dışişleri bakanlığı onayı alınarak imzalanan anlaşmalar. 50’yi aşkın ülkenin eğitim bakanlıkları ile milli eğitim bakanlığımız eğitim anlaşmaları imzalamıştır bundan sonra da imzalayacaktır. İran’la imzalanan eğitim işbirliği anlaşmasının da diğer eğitim işbirliği anlaşmasından hiçbir farkı yoktur. Zaten bu anlaşmalar standart hükümler içerir. Dolayısıyla İran’la, Irak’la, Lüksemburg’la, İngiltere’yle, Fransa’yla herkesle bizim bu genel ilkeler doğrultusunda imzalanmış eğitim işbirliği anlaşmamız vardır. İran’la imzalanan eğitim işbirliği anlaşması da bu çerçevede imzalanmış bir uluslararası anlaşmadır. Orada da Türkiye’yi rahatsız edecek, Türk milli eğitimini rahatsız edecek hiçbir hüküm yoktur.”

"KAPISINDA YIĞILMALAR OLAN OKULLAR İÇİN AYRI BİR SINAV OLABİLİR"

Seviye Belirleme Sınavı ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Avcı, “Özellikle müfredattaki konuların esas alınacağı sene içi sınavlar merkezi bir sistemle yapılacak. Matematikte, Türkçede zaten yapılan sene içi yazılı sınavlardan bazılarını daha sonra okullara girişte değerlendirmeye katılmak üzere merkezi bir organizasyonla yapacağız. Sene içinde çocuklar kaç sınav oluyorsa onların içinden seçeceğiz. Merkezi olacak. İlave sınava girmeyecek. Zaten çocuklarımızın normal müfredat gereği sene içerisinde yapılan sınavları biz merkezi denetimle yaparak, daha nitelikli notlarla değerlendirmelerini sağlayacağız. İlave sınav getirmiyoruz, sene içerisinde zaten yapılan yazılılardan bazılarını, daha sonraki okul girişlerinde değerlendirmeye esas alacak şekilde merkezileştirmek için çalışıyoruz.”

Yazılıların dışında, sekizinci sınıf sonunda bazı okullar için genel bir sınav olabileceğini belirten Avcı, “Bazı okullar için olabilir. Düz liseleri zaten Anadolu lisesi haline getiriyoruz. Zaten oralarda adrese dayalı yerleştirme mümkün olacak. Onun dışında kapısında çok büyük yığılmalar olan okullar için sene içinde alınan notlar dışında da bir sınav değerlendirmesi yapılabilir.” diye konuştu. cihan 25 Haziran 2013
 
Son düzenleme:
110 öğrenci full yapmış, ortalık bayağı karışacak bence
 
İşte Türkiyedeki eğitimde fırsat eşitliği;
Sbs sonuçlarına göre 16 Türkiye birincisi var ve bunlardan 15 tanesi özel okullarda okuyor.
Tüm okulları Anadolu lissesi yaptık diye iyi eğitim veren bazı Anadolu liselerinin seviyesinide düşürecekler.
4 yıl sonra LYS dede Özel okullardaki öğrencilerin bu kadar fark attığını göreceğiz.
Ama kimsenin umrunda değil,bu forumda 300.000 kadın varken kimse bu koularla ilgilenmediğine göre çokta farketmiyor veliler için.
Bizimde tek çaremiz özel okula devam gibi duruyor ne yapalım.
 
İstanbul'da çok çok ünlü özel bir okulun 2 karne verdiğini duydum. Biri çocuğun gerçek durumu, diğeri de orta öğretim başarı puanı için. Bunu ben duymuşsam çocukları okuyanlar kimbilir ne duyar.

Özeli , geneli tüm eğitim sistemimiz bence sağlık sistemi gibi çürümüş ve çökmüş durumda.
 
Son düzenleme:

Konu dışı olacak ama çok tebrik ederim yakışıklıyı, bravo vallahi. Kimbilir nasıl gururlanmışsındır.

 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…