Sendrom yönetimi

Mesela tv ünitesinin dolaplarından ayda yılda bir alıyorum ama eşim her sabah çamaşırlarını alırken açıp geri bantlıyor, mecburen alıştık

Aslında benimkilerde genelde benimle geziyor. Mutfaktaysam buradalar, salona gittiysem orada. Yani beraber oynuyorlar evet ama benim olduğum odada

Sorun sadece tehlikeli olanlar değil ki tehlikeli olmasada her yeri kitlemezsem sonucu dağınıklık dağıtıp oyalansa yine tamam hadi dicem dağıtıyor gidiyor. Herşeye dahil ediyorum mama sandalyesi mutfağa gelecekse bile öğünlerinde ucundan tut diyorum beraber taşıyoruz. Yemeknyaparken yanımda durmuyor öğrenme kulesi aldım onun için durmuyor yani 2 dk sadece. Dağıtıyor ben toplamazsam umrunda değil yerdekiler ben toplayınca gidip yine dağıtıyor. Veya kitabın kağıdın yenmemesi gerektiğini biliyor kitaplarını ısırıyor zarar veriyor yapmaması gerektiğini biliyor çünkü sonra gelip ağzını açıp bana gösteriyor evde hangi birşeyi yasaklıcam artık sapıttım.

Benim kişiliğimin de uygulamayı kaldırabileceği yöntem işte böyle herşeyi tam olarak engellemek ama merak duygusunu engellemeyin baksın görsün vs diyorlar. Ne kadar kaldıramasamda tamam diyorum ama alsın aşağı indirsin gitsin böyle merakı geçecekse geçmesin yani oturupta birşeyleri incelemiyor çünkü. Birde ben nereseysem orayı dağıtıyor e bu evi kim toplıcak ben çünkü adım atacak yer yok,zaten normalde zor yetişiyor herşey. Herkes kitlemekten başka çare yok demiş açamayacağı kilit alcam artık başka yol yok. Evdekileri açıyor.

Bilmiyorum ya valla neye nasıl yetişcem bilmiyorum sokağa çıkmaya zaman kalmıyor zorla bir ara yaratıyorum ama gör nefes nefese kalarak. Kız allahtan gazlı falan bir bebek değil şimdilik hala yenidoğan modunda yiyor uyuyor.

Bu yöntemleri denicem önce kilitlerden alayım gerçi gün içindeki anlık ağlama krizleri vs onların çözümü yok ama bu kısmı halledersem büyük rahat edicem

Biz doğuştan 2 yaş sendromundayiz.Su sıralar tavan yapmış durumdayız.O yüzden sizi çok iyi anlıyorum.Bi an ben mi yazdım bunları dedim.Kizim 20 aylık ve pempe canavardün sabah uyandı ben de karşısında makyaj yapiorum.Basladi çığlık çığlığa ağlamaya.Esim telaslandi noldu bu çocuğa diye.Ben de ben makyaj yapıyorum ona bozuldu indir de gör dedim.İndirdi yataktan koşa koşa geldi makyaj malzemelerine benimki.Basladi makyaj yapmaya.Oda oda gezioruz herşeyi tek tek döküyoruz.Belki rahat ederim diye kayınvalidem kere geldik iki haftadır burdayiz.Burda daha beter coştu.Evleri havuzlu.Bu sıcakta 4 derecede havuza giricem diye kendini parçalık.Surekli güneşte yürümek istio.Karsi komşunun iki tane dev dogosu var önlerinden geçemez olduk kızım sayesinde.Kosa koşa kopeklere gidip guluyo.Kopekler havladikca benimki daha beter gitmek istio.Yemek zaten dönüşümlü yiyoruz eşimle.Evin eski temizliği asla yok saldım ben de.Calisiyorum yardımcı da bulamadım herşeyi kendim yapiorum.Yemekleri Allah'tan eşim yapıp.Yemek yapma derdim yok.Bizimki asla uyumuyo ne gece gunduz.Geziniyo,oyun oynuyo,akşam 7 den sonra havuza girio.Girerse çıkmak bilmio.Karga tulumba cikarioruz.Ama evet çok zor bu pembe canavarla başa cikmak.

Benim oglumun yaptigi kesfetmek degildi. Dagittiginin ne oldugu da onemli diildi. Eline alip tum hiziyla 2 tur sallayip atardi. Sanki gulle atiyo. Akli az basina gelince edebince kesfetsin valla

Bizde kayınvalidemden geldik yeni orada aynı şekilde bizimde herşey daha fena oluyor yemek yemez uykuya cıkmaz sokaklarda fıldır fıldır gezer. Sabırlıyımdırda nazlı biri değilim ama şuan çok zor gerçekten hep beraber toplanıp kampa mı gitsek kudursunlar birlikte

Benim oglumun yaptigi kesfetmek degildi. Dagittiginin ne oldugu da onemli diildi. Eline alip tum hiziyla 2 tur sallayip atardi. Sanki gulle atiyo. Akli az basina gelince edebince kesfetsin valla
Bizimkide dağıtıp gidiyor. Dün bir oyuncağı vardı günlerdir parçaları dağınık duruyordu dün aldım ellemiyor nede olsa diye topladım anında gitti yine dağıttı. Gözümün içine bakarak annenin diyerek alıp karıştırıypr ne varsa. Bende bi yol bulcam ama bakalım hayırlısı sabırla inşallah

Insallah çözebiliriz bide benim kızım yabancilara çok tepkili dün kadının biri yüzünü sevdi kadının elini itiyor biri sevdiği zaman çok utanıyor hatta bagriyor bende bunu asabilsem
Bence iyi yapıyor tepki vermesi izin vermemesi güzel bunu törpüleme zorunda hissederek bişeylere izin vermesin ayıp vs deme. Oğlumda yabancı birş eve gelsin odaya girmez uzun süre takılma bence bu noktaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…