- 12 Ocak 2021
- 4.476
- 18.248
- 158
- 30
- Konu Sahibi Honkiponkitorino
Sorum evdeki 2 yaş sendromunun kriz yönetimi.Bu zamana kadar gayet güzel geldik oğlumla herşey iyi hoştu ama yok artık zorlanıyorum. 19 aylık gelişimi gereği şeyler yaşıyor anlıyorum ama ben yönetemiyorum. Evde yeterli alan tanıyorum karıştırması için ama yetmiyor kesinlikle ellemesine izin vermediğim şeylere (tuvalet fırçası,deterjanlar,zarar görmesini istemediğim bazı ev eşyaları) ısrarla gidiyor. Çekme dolap kilitlerini açıyor kitlemenin faydası yok bağlamayada uygun değil kulplar. Karıştırsın diye izin verdiklerimi alıp yere döküp gidiyor sonra yine yasaklı olanlara koşuyor. Odaların kapısını çekmek çözüm değil. Siz nasıl yapıyorsunuz? Mesela makyaj malzemelerimin olduğu çekmece var arkamı dönüp başka odaya gidemiyorum bir yemek yapamıyorum tuvalete giremiyorum gidip kurcalıyor anında defalarca yanına gidiyorum işimi bırakıp.İş dediğim zaten öyle hunharca yapılan ev işinden bahsetmiyorum yediğimizi toplamak yemek yapmak oda onun için yani onun karnını doyurmayacak olsam onuda yapmam. Az önce artık döksün ya herşeyi ne oluyorsa olsun dedim bıraktım ev arap saçına dönsün. Şuan anlatınca cok basit bir durum gibi duruyor ama yaşarken öyle değil bir masa toplamak 5 dakikadan yarım saate cıkınca peşinde dolanmaktan haliyle diğer şeyler yetişmiyor,yetişmeyince moralim bozuluyor çünkü yine kendisine zaman ayıramıyorum uyku saatleri aksıyor yemek saatleri aksıyor. Mutlu olacağı şeyleri yapıyoruz bitince normal davranıyor biraz zaman geçiyor başlıyor tuhaf tuhaf bağırarak ağlamaya bilmiyorum sabırlı da insanım ama suan canım çok sıkkın aşamadığım için.