selectra kullananlar...

taktak9293

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2017
399
250
arkadaşlar merhaba;
cumartesi günü başladım ilaca. ilk 4 gün doktor yarım kullan dedi. pazar günü tam atmışım dikkat etmeden.Dün yarım atmıştım yine başım akşam 5 ten 9 a kadar şiddetli agrıdı. Eşim sagolsun basıma masaj yapmasa duramıcaktım.

Doktor ilacı gergin oldugum ve sorumlu olmadıgım konularda bile kendimi sorumlu hissettigim için verdigini söyledi. Fakat ilacı kullandıgımdan beri geçmişteki olumsuzlukları daha fazla hatırlamaya başladım.

Anlık olarak bazen iyi hissediyorum bazense cok kötü.
Eşim benim için ugrasıyor nasılım diye takip ediyor sürekli. Ama ben onun gecmişte bana karsı yaptıgı hataları hatırlıyorum.

Bana söylemediği gizlediği şeyleri hatırlıyorum. ilacı kullanmaya devam ettikçe daha mı iyi olur ? bugün baş agrısı yapmadı su ana kadar.

daha 1 hafta bile olmamış başlayalı, etkisini 1 aydan önce göremezsiniz.. düzenli kullanıma devam edin, ben 1 sene kullandım çok ama çok iyiydim.. şu aralar yine obsesifliğim tavan yapıyor sanırım yine başlayacağım.. ilk hafta ufak tefek yan etkiler olsa da onlar geçici oluyor genelde..

daha 1 hafta bile olmamış başlayalı, etkisini 1 aydan önce göremezsiniz.. düzenli kullanıma devam edin, ben 1 sene kullandım çok ama çok iyiydim.. şu aralar yine obsesifliğim tavan yapıyor sanırım yine başlayacağım.. ilk hafta ufak tefek yan etkiler olsa da onlar geçici oluyor genelde..

ilk ne zaman etkisini hissettiniz? birde hissettginiz olumlu seyler neydi kendinizde?

ilk ne zaman etkisini hissettiniz? birde hissettginiz olumlu seyler neydi kendinizde?

ben o kadar gergindim ki banka reklamlarına bile ağlama seviyesine gelmiştim :) o gerginlik gitti, çocukların başına kötü bir şey gelecek endişesi kalmadı, çok sinirleniyordum o anormal derecede azaldı.. yeme isteğimi bile engelledi.. 1 ay sonra yavaş yavaş hissediyorsunuz ağlama krizleriniz bitiyor, endişeleriniz ortadan kalkıyor.. mesela evin alarm sistemini 10 kere kontrol etmiyorsunuz bir kere yetiyor :)

Ben 5-6 ay kullandım sonra iyileştim diye kendi kendime bıraktım hatta pişman oldum çünkü iyi geliyordu. Tekrar mı başlasam diyorum bazen. İlk hafta sürekli midem bulanıyordu yataktan hiç kalkamadım sonra düzeldim. Bende de geçmişi kafayı yedirtecek derecede düşünme sorunu vardı iyi geldi düzenli ve dikkatli kullanın derim faydasını görürsünüz. Geçmiş olsun

cok az mide bulantısı yapmıştı bana ilk 2 gün o geçti suan. bildigin psikopat gibiyim. adamın yaptıgı tüm kötü şeyler geliyor aklıma. iyi davranışlarını düşünmüyorum bile. aylar öncelerini sürekli düşünmekten bıktım

arkadaşlar merhaba;
cumartesi günü başladım ilaca. ilk 4 gün doktor yarım kullan dedi. pazar günü tam atmışım dikkat etmeden.Dün yarım atmıştım yine başım akşam 5 ten 9 a kadar şiddetli agrıdı. Eşim sagolsun basıma masaj yapmasa duramıcaktım.

Doktor ilacı gergin oldugum ve sorumlu olmadıgım konularda bile kendimi sorumlu hissettigim için verdigini söyledi. Fakat ilacı kullandıgımdan beri geçmişteki olumsuzlukları daha fazla hatırlamaya başladım.

Anlık olarak bazen iyi hissediyorum bazense cok kötü.
Eşim benim için ugrasıyor nasılım diye takip ediyor sürekli. Ama ben onun gecmişte bana karsı yaptıgı hataları hatırlıyorum.

Bana söylemediği gizlediği şeyleri hatırlıyorum. ilacı kullanmaya devam ettikçe daha mı iyi olur ? bugün baş agrısı yapmadı su ana kadar.
karar verin lustral mi selectra mı kullanıyorsunuz

cok az mide bulantısı yapmıştı bana ilk 2 gün o geçti suan. bildigin psikopat gibiyim. adamın yaptıgı tüm kötü şeyler geliyor aklıma. iyi davranışlarını düşünmüyorum bile. aylar öncelerini sürekli düşünmekten bıktım

İlacı kullanmadan öncede mi böyleydiniz belki daha etki etmemiştir. Kontrol ne zaman doktorunuza anlatın isterseniz. Ha bende de böyleydi ama benim zaten sorunum buydu ilaç yüzünden mi normal tavrım mı bilemiyorum ama sonradan çok faydasını gördüm. Biri bir şey diyince :p önemsemiyordum

İlacı kullanmadan öncede mi böyleydiniz belki daha etki etmemiştir. Kontrol ne zaman doktorunuza anlatın isterseniz. Ha bende de böyleydi ama benim zaten sorunum buydu ilaç yüzünden mi normal tavrım mı bilemiyorum ama sonradan çok faydasını gördüm. Biri bir şey diyince :p önemsemiyordum

böyleydim gene düşünür dururdum. son zamanlarda düşünmüyordum. ama ilac kullanmak istemedim doktora neden yazdınız ki ? diye sordum ondan ters etki ediyo su an

Ben kullandım bırakalı 3 ay oluyor. İlk iki hafta daha kötü oldum(bunu biliyordum çünkü antidepresanların genel özelliği bu). Takıntılarım çok daha arttı. Sabrettim çünkü iyi geleceğini biliyordum. Beyindeki sertralini arttırarak seratonin geri emilimini bloke ediyor bu ilaç. Yani karar verme mekanizmanı düzenliyor. Takıntı, düşünceleri uzaklaştıramama gibi durumlar beyindeki sertralin eksikliğinden kaynaklanıyor. Yani tamamen fizyolojik bir olay. Uzun vadede etki etmemesi imkansız.1 ay geçtiğinde kendimi iyi hissediyordum. 3. Ay zirvemdi galiba. Mükemmel hissediyordum. 6 aya kadar kullandım. Daha sonra doktor kontrolüyle yavaş yavaş bıraktım. Hala iyi hissediyorum. Yani sabretmen gerekiyor. Bu tarz ilaçlar en erken 2 hafta sonra etkisini göstermeye başlar

Ben bir dönem 4 ay kullanmıştım. Hayatım boyunca zapzayıf bir insan olmama rağmen 4ayda tam 15 kilo aldırdı bana o ilaç. Bende ilacı pat diye bıraktım doktora bile sormadan. Tabi öyle bırakınca tuhaf baş dönmeleri yaşadım bir süre. Sonra gitti o kilolar ama çok sıkı diyet yaparak. İştahımı inanılmaz arttırmıştı farkındaydım ama yemezsem aç aç konsantre olamıyordum hiçbişeye:kk77: derdi tasayı kafaya pek takmıyorsun ama kullanırken

böyleydim gene düşünür dururdum. son zamanlarda düşünmüyordum. ama ilac kullanmak istemedim doktora neden yazdınız ki ? diye sordum ondan ters etki ediyo su an

Ben de öyleydim ilaca gerek yok benimle konuşun yeter dedim ama hem ilaç yazdı hem de psikoloğa yönlendirdi. Şimdi bakıyorum da iyi ki kullanmışım psikolog pek fayda etmedi demek ki belli bir yerden sonra olmuyor. Bence siz de hiç ilaç istemiyorum şeklinde düşünmeyin. 2-3 ay sonra çok çok fark ediyor bünyede alışmış oluyor. Tabi o kadar sürmezde aklınıza gelmez pek tam rahatlarsınız yani. Çoğu kişi ilaç istemiyor ama ben faydasını gördüm ondan karşı değilim artık. Çok çalıştım kafamda bitirmeye ama olmadı kendinize eziyet etmeye gerek yok

Ben kullandım bırakalı 3 ay oluyor. İlk iki hafta daha kötü oldum(bunu biliyordum çünkü antidepresanların genel özelliği bu). Takıntılarım çok daha arttı. Sabrettim çünkü iyi geleceğini biliyordum. Beyindeki sertralini arttırarak seratonin geri emilimini bloke ediyor bu ilaç. Yani karar verme mekanizmanı düzenliyor. Takıntı, düşünceleri uzaklaştıramama gibi durumlar beyindeki sertralin eksikliğinden kaynaklanıyor. Yani tamamen fizyolojik bir olay. Uzun vadede etki etmemesi imkansız.1 ay geçtiğinde kendimi iyi hissediyordum. 3. Ay zirvemdi galiba. Mükemmel hissediyordum. 6 aya kadar kullandım. Daha sonra doktor kontrolüyle yavaş yavaş bıraktım. Hala iyi hissediyorum. Yani sabretmen gerekiyor. Bu tarz ilaçlar en erken 2 hafta sonra etkisini göstermeye başlar
salak salak hastayım ben diyorum... psikolojimi bozdular diyorum... ne biliyim .ilaç bende yeme isteğini azalttı en azından tatlı filan ... ama dün baş ağrısından kafamı koparcaktım . bide kendi kendime agrımasın basım valla takmıcam bişey diyordum :KK70:

bugün 4 gün . yarım attım yine. gayet iyiyim. hapa alışıyorum glba.

bende 1 ay boyunca kullandım ilk günler baş ağrısı oluyo mide bulantısı oluyo ve iştahsızlık oluyo baş ağrısı ve mide bulantısı bir haftaya geçiyo ama iştahsızlık kalıyo kullanmaya devam et değişimi göreceksin bende yan etkisi şuydu sürekli dişlerimi kasıyodum sıkıyodum uyurken uyanıkken

X