doktora gideli yeni bir hafta olacak bu süreçte yeni bir doktor arayışına girdim tabiki.Bulduğum doktora ancak randevu alabildim.Bu arada da ilacı içmeye devam ettim belki faydası olur diye.İlacın bana yarattığı etkiden bahsetmek istedim psikolojik ya da değil ben bunları yaşıyorum ve gerçekten memnun değilim şu anki halimden.Yarın doktora gidecem zaten ama burada konuşup biraz da olsa rahatlamak arkadaşların fikirlerini almak istedim.Sonuçta bu ilaçları kullanan birsürü insan var.Herkes aynı şeyleri yaşıyor mu diye merak ettim sadece...
konu sahibesi durumunuz psikolojik değil (ilaca verdiğiniz reaksiyon yani). zira tableti kırıp içince çıldıracağım sandığım ve nefes alamıyor hissi yaşatan bir ilaç kullandım ki minicik bir şeydi ve ben sadece 2 gün sabredebildim. doktoruma danıştım hemen kes dedi.
bu haplar bilindik hormon hapları gibidir (doğum kontrol hapları vs). salgılar üzerinde etkili olduklarından direkt beyninizin kimyasıyla oynar, düzeltir ya da bozarlar. o nedenle 3 gün kullanmakla bir şey olmaz düşüncesine kapılmayın sakın çünkü beyninizdeki seratonin salgısının düzeyi değiştiği an (yani ilaç kanınıza geçer geçmez) reaksiyon vermeye başlarsınız.
antidepresanlar yapıları gereği ilk kullanım aşamasında, yani vücudunuz bu kimyasalı kabul edene kadar yan etki gösterirler (beyinden bahsediyoruz nihayet uyarılmaya çok hassas bir organ ve uyarıya asla tepkisiz kalmaz). bu yan etki tolere edilebilir veya edilemez olarak ikiye ayrılır.
örneğin, uyuklama hali, baş dönmesi, iştah artması veya iştahsızlık daha gözardı edilebilir yan etkilerdir.
ancak sizin atağınızı tetikleyen, anksiyetik ya da depresif durumunuzu derinleştiren, intihar eğilimini artıran ve fiziksel olarak aşırı tepki verdiğiniz (nefessiz kalma, aşırı çarpıntı, el ayak titiremesi vs) durumlar (ilacı kullanana da bağlı olarak) genelde gözardı edilmez.
doktorunuzu iyice araştırın,
sizi dinlediğinden ve kendinizi tam olarak ifade edebildiğinizden emin olun,
şu an kullandığınız ilacı da yanınızda götürüp maruz kaldığınız etkiden bahsedin.
dilerim en kısa zamanda sıkıntınızı çözme yoluna girersiniz.