• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Selâm kızlar... Fikirlerinizi almak istiyorum..

şimdi arkadaş din görevlisi demiştin. din görevlisi kurum deeğisırcek ve yıne dınle ılgılı bı gorev alcak... am dın gorevlıleri hep diyanete baglıdır nası olcak bu??? bide bazı kssıtlamalardan bahsetmıssın canım ne gıbı kısıtlamalar bunlar ozel degılse acıklar mısın??

kızlar buarada benim babamda din görevlisi aslında burdaki arkadaşlarımda beni yadırgıyo bu konuda neden değiştirmesini istiyorsun diye ama ben gerçkden yaşadığım için biliyorum yaptığımız her harekett ayıp oluyodu ..
düğünlere gitsem doğru düzdün eylenemzdim çünkü ertesi gün dedikodular alıp başını gidiyodu ben ne yapsam günah oluyo ama diğer arkadaşlarım herşeyde serbes sanki bana farz olan şeyler diğerlerine farz değil gibi.. annem herkesden farklı olmak zorunda çünkü onun eşi imam o hep örnek olmalı :(:(
alllaha şükürler olsun kötü bişeyler yapmasık ama hep bi ksıtlama oldu hayatımda:(:(
abim ve kardeşim varr onlarda sonuçta genç istediklerini giyip istedikleri saç modelini yapamazlardıı..
yapsalar bile birsürü laff babam ve annem bu konularda çok iyiler bize hiç karşımazlar zaten biz kendmizi aşıcak hiç bişey yapmıyoruz ama çevre bu konuda ailemden çok ilgileniyo..
işde kızlar bu yüzden istemiiyorumm işini çünkü ilerdeki hayatımı çok etkiliycek ben kızımı oğlumu millet ne der diye kısıtlamak istemiyorum...belki bizim yaşadığımz yer küçük bi ilçe olduğu için böyledir belkii ama bşka yerlerdede böyledir sanırımm..
işde kızlar içimi döktümm sizee

evet kurum derkenn imam olduğu içinn görevi değiştirip diyanetten bi kurumda memurluk böyle bişii yanii..

benim sevgilim de şuan sizin bıraktırmaya çalıştığınız imamlık için uğraşıyo,sayfalarca ezber yapması gerekiyo.çok zor ve sorumluluk isteyen bi meslek gerçekten.tabi ki istememenize saygı duyarım zaten kurumlar arası geçiş okadar zor durum değil bildiğim kadarı ile.hayırlısıyla halledersiniz sorunu inşallah.

kızlar buarada benim babamda din görevlisi aslında burdaki arkadaşlarımda beni yadırgıyo bu konuda neden değiştirmesini istiyorsun diye ama ben gerçkden yaşadığım için biliyorum yaptığımız her harekett ayıp oluyodu ..
düğünlere gitsem doğru düzdün eylenemzdim çünkü ertesi gün dedikodular alıp başını gidiyodu ben ne yapsam günah oluyo ama diğer arkadaşlarım herşeyde serbes sanki bana farz olan şeyler diğerlerine farz değil gibi.. annem herkesden farklı olmak zorunda çünkü onun eşi imam o hep örnek olmalı :(:(
alllaha şükürler olsun kötü bişeyler yapmasık ama hep bi ksıtlama oldu hayatımda:(:(
abim ve kardeşim varr onlarda sonuçta genç istediklerini giyip istedikleri saç modelini yapamazlardıı..
yapsalar bile birsürü laff babam ve annem bu konularda çok iyiler bize hiç karşımazlar zaten biz kendmizi aşıcak hiç bişey yapmıyoruz ama çevre bu konuda ailemden çok ilgileniyo..
işde kızlar bu yüzden istemiiyorumm işini çünkü ilerdeki hayatımı çok etkiliycek ben kızımı oğlumu millet ne der diye kısıtlamak istemiyorum...belki bizim yaşadığımz yer küçük bi ilçe olduğu için böyledir belkii ama bşka yerlerdede böyledir sanırımm..
işde kızlar içimi döktümm sizee

ewet bak burda katılıyorum sana...
benimde samimi bi arkadaşım vardı aynı dertten müzdarip..
hep aldırmamasını söylerdim ama ne yazık ki bazı şeyler hep içinde kalmıştı kızcağızın...
ben hala inanamıyorum böyle insanlara yaaa...
ne var yani din görevlilerinin kızları oynayamaz mı, dilediğince eğlenemez mi?
hakkıdır sonuna kadar eğlenebilir...
ama ne yazık ki toplumumuz aştı kendini.her ağızdan bi laf çıkıyor.
aslında kimseyi takmamak dilediğince yaşamak lazım...
sen de öyle yap canım...boşver kim ne derse desin:kahve:

Son düzenleme:
benim sevgilim de şuan sizin bıraktırmaya çalıştığınız imamlık için uğraşıyo,sayfalarca ezber yapması gerekiyo.çok zor ve sorumluluk isteyen bi meslek gerçekten.tabi ki istememenize saygı duyarım zaten kurumlar arası geçiş okadar zor durum değil bildiğim kadarı ile.hayırlısıyla halledersiniz sorunu inşallah.

mrb canımm inişallah hayırlısı olur hakkından ama canım bide durduğu yer köy ve çok uzak bi köy tamam dedim imam olarak bi ilçeye falan geç dedim ama o zor diyo bunu yapması daha kolay diyo bu yüzden oda değiştrime işinde yoğunlaştı ve uğraşıyo evet çok zor ve sorumlulık istiyo hemdee çoookk ben iyi biliyorum bunlaıı..
evet geçiş kolay olduğu için zaten bukadar çabul kabul etti imkansız bişey istemedim ben ki zaten hangi erkek imkansız bişeyi bi kzı için bırakır bilmiyoruım kendiside istediği için uğraşıyo ..
bakalım hayırlısı olsun hakkımızdan ve siizn hakkınızdann:):)a.s.

hep aldırmamasını söylerdim ama ne yazık ki bazı şeyler hep içinde kalmıştı kızcağızın...

allah razii olsunn beni anladığın içinn ..
aldırmadan olmuyo ne yazıkki konuşulanlar insanın kulağına gelince ister istemez çok dikkat ediyo..

kaydirigubbakcemile5 katılıyorum cnm.hele bir de kendileri afedersin her haltı yerler sonra böyle en ufak bi hatanda seni kınarlar ya sinir oluyorum :kızgın:

kaydirigubbakcemile5 katılıyorum cnm.hele bir de kendileri afedersin her haltı yerler sonra böyle en ufak bi hatanda seni kınarlar ya sinir oluyorum :kızgın:

işde canımm bende onu anlamıyorum yaa:oklava: kendi kızlarına baklmıyolar kendi oğullarına bakmıyolar günleri bizi eleştirip dedikodu yapmakla geçiyo napalımm artık başa gelen çekiliyo zatenn

mrb canımm inişallah hayırlısı olur hakkından ama canım bide durduğu yer köy ve çok uzak bi köy tamam dedim imam olarak bi ilçeye falan geç dedim ama o zor diyo bunu yapması daha kolay diyo bu yüzden oda değiştrime işinde yoğunlaştı ve uğraşıyo evet çok zor ve sorumlulık istiyo hemdee çoookk ben iyi biliyorum bunlaıı..
evet geçiş kolay olduğu için zaten bukadar çabul kabul etti imkansız bişey istemedim ben ki zaten hangi erkek imkansız bişeyi bi kzı için bırakır bilmiyoruım kendiside istediği için uğraşıyo ..
bakalım hayırlısı olsun hakkımızdan ve siizn hakkınızdann:):)a.s.

saol cnm ya inşallah hayırlısıyla bi olsa açıkcası ben de kurumlar arası geçiş yapmasını istiyorum sonradan mesela din kültürü öğretmenliğini çok istiyorum,ben de öğretmen olcam ya o bakımdan en çok da :utangac: onun babası da imam dediğin sıkıntıları o da yasamıs bılıyorum az cok yani.tabi aileden aileye değişir bu :teselli:

saol cnm ya inşallah hayırlısıyla bi olsa açıkcası ben de kurumlar arası geçiş yapmasını istiyorum sonradan mesela din kültürü öğretmenliğini çok istiyorum,ben de öğretmen olcam ya o bakımdan en çok da :utangac: onun babası da imam dediğin sıkıntıları o da yasamıs bılıyorum az cok yani.tabi aileden aileye değişir bu :teselli:

inşallah canımm evet imam oldukdan birkaç yıl sonra rahat yapılabiliyor ..
aslında daha önce fırsat sunulmuşş bankada memur olarak ama ozaman cevrenin etkisiyle istememiş ve gitmemişş:(:(
sen öğrmlk.okuyosun sanırım canım inşallah hayırlsıyla bitirip yerleşirseinn..
evet oda bilirr zorluklarını:):) bilmemek imkansız zatennhihoyyyt

kızlar size bişiy diyeyim mi hayat hiç kimse için değil sadece kendimiz için yaşanmalı...
kimin ne dediğini dert etmeyin...
her koyun kendi bacağından asılır.kimse kimseyi eleştirecek yada nitelendirecek kadar da mükemmel olamıyor.o yüzden siz kendi hayatınızı sevdiklerinizle gönlünüz ne dilerse etraftakiler bakmaksızın dilediğinizce yaşayın..
kim ne derse desin umurunuzda olmasın...
çok mutlu olursunuz inşl! a.s.

kızlar size bişiy diyeyim mi hayat hiç kimse için değil sadece kendimiz için yaşanmalı...
kimin ne dediğini dert etmeyin...
her koyun kendi bacağından asılır.kimse kimseyi eleştirecek yada nitelendirecek kadar da mükemmel olamıyor.o yüzden siz kendi hayatınızı sevdiklerinizle gönlünüz ne dilerse etraftakiler bakmaksızın dilediğinizce yaşayın..
kim ne derse desin umurunuzda olmasın...
çok mutlu olursunuz inşl! a.s.

saol canım allah razıı olsunn:):)
haklısın her koyun kendi bacağından asılır ama gelişmemiş insanlarımız yüzünden olmuyo bazı isteklerimiz..çok teşklerr tekrara.s.

ahh o insanlar yok muuu sanki kendileri mükemmeller ya herşeyi bilirler ya hemen fetvayı veriveriyorlar..
dert etmeyn kimselerii,zaten ben de dahil başkaları da hep elalem ne der etkisiyle kısıtlamalar yapmıyor muyuz? ama çok şükür düzelecek bu düzen inşallah...
herkes dilediği gibi dilediğiyce yaşayacak.kurulu bu düzen eğitimle aşılacak.ben inanıyorm kızlar.ewlatlarımızın zamanında herşey çok güzel olacak...
hepinizi o güzel yarınlarda mutlu görmek dileğiyle...
sevgiler.. a.s.

çook tşk ederimm canım gerçekden çok moral veriyosun insana:):)ço saoll...
inşallah çocuklarımız zamanına kadar aşılır bunlarr..
iyii geceler saol ilgin ve güzel yorumların içinn..
ve diğer olumlu veya olmsuz yorum yapan arkadaşlar sizlerde çoook saolunn kk'daki bayanlara sormadan ve fikirlerini öğrenmeden geçemedimm:):)..
iyii geceler eminikcimm senide öptüm canım yarın görüşmek dileğiylee..

çook tşk ederimm canım gerçekden çok moral veriyosun insana:):)ço saoll...
inşallah çocuklarımız zamanına kadar aşılır bunlarr..
iyii geceler saol ilgin ve güzel yorumların içinn..
ve diğer olumlu veya olmsuz yorum yapan arkadaşlar sizlerde çoook saolunn kk'daki bayanlara sormadan ve fikirlerini öğrenmeden geçemedimm:):)..
iyii geceler eminikcimm senide öptüm canım yarın görüşmek dileğiylee..

estağ ne demek ne zaman istersen dinlemeye hazırım ben canım.umarım ii günlerin olur inşallah!
sana da iyi geceler..
allaha emanet ol! a.s.

daha önce başka bir arkadaşın konusunda bir yorum yapmıştım.konuyla alakalı değil ama bir kısmı alakalı.ben ilk evlendiğim zaman eşim sarılmazdı bana dışarıda.abartılı değil ama gezerken elini omuzuma atmazdı.sebepte ben kapalı olduğum için başkaları yapsa göze batmaz ama sen yapınca evli olduğunu bilmezler şunlara bak derler derdi.eeeee haklı.bende herkesden banane kim ne derse desin derdim.ALLAHa hesap verecek olan onlar,günahları boynuna derdim.eşimde hakverdi bana.şimdi öyle değil ama hala dışarı çıkarken yüzüğümü takıp takmadığımı sorar.hatırlatır.görsünler bilsinler diye.....bizim memleket insanı böyle canım.kendilerine bakmazlar ama ele herşeyi yakıştırırlar.

başka pencerelerden de bakılabilir olaya sanırım.babanızın imam olması büyük etken tabi.senin verdiğin örnekten vereceğim bende.dinimizde kadın mahremi hariç kimsenin yanında oynayamaz.ee babanız mutlaka bununla ilgili vaaz vermiştir.doğal olarak sizin yapmanız abes kaçmıştır.kendin yapmadığın birşeyi başkasına öğüt etsen ne kadar etkili olur?bana ne diyor kendi ne yapıyor olur.benim eşim imam değil ama benim oynamamı istemez.bende dinimi bildiğim için yapmamaya çalışıyorum ama nefs denede bişey var.

dinini iyi bilen biri zaten ne eşine nede çocuğuna baskı yapmaz.dinimiz baskıya yada zor kullanmaya karşı.insanın içinden gelerek ALLAH için birşeyi yapması lazım.anne baba yada koca baskısıyla değil güzellikle tatlı dille anlatmalı.peygamberimiz (s.a.v) bile yapmamış baskı.defalarca gitmiş aynı kapıya,islamiyeti kabul etmemişler ama baskı yapmamış.üzülmüş ağlamış ama baskı yapmamış.onun üzüntüsüne vahiy inmiştir.sende iyi bilirsin mutlaka.yanlış anlaşılmam umarım.

mevlam doğru kararlar almaya yönlendirsin senide,bahsettiğin kişiyide.hangi işi hayırlıysa onun için o olur ıNŞALLAH.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim ilk yorumum

Benim hissettiğim kadarıyla arkadaşımız eşinin işinin somut olarak yaşantılarına kısıtlama getireceğini düşünüyor , çevreye karşı yani bi bakıma ...

Aslında kendi kısıtlanmaktan rahatsız değil gibi geldi (yanlışsam düzeltin lütfen ..)

Pekii benim takıldığım nokta iş değiştirecekmiş sizin için, ilerde başınıza kakmasın senin yüzünden gül gibi işimden oldum diye... Bunu nasıl garanti edicek ki...

Arkadaşımızın diğer yorumları

*getirceği kısatlamaları biliyorum ve hiçde rahatsız değilim bu konuda ..

-----------------

*işde kızlar bu yüzden istemiiyorumm işini çünkü ilerdeki hayatımı çok etkiliycek ben kızımı oğlumu millet ne der diye kısıtlamak istemiyorum...belki bizim yaşadığımz yer küçük bi ilçe olduğu için

böyledir belkii ama bşka yerlerdede böyledir sanırımm..

Hissetmiştim daha en başında ... Kızlar itinayla tahmin yapılır bundan böyle haberiniz olsun :roflol: Fal yok , falcı yok , ben yeterim size :roflol:

-----

Canım konuna gelince hak veriyorum sana ... Bu böyle malesef , din görevlisinin , hocanın ,imamın , din kültürü öğretmeninin yaptığı en ufak bir hata bile kınanmasına sebep olabiliyor ... Hatta bırak

onu bu insanların kızlarının, oğullarının , eşlerinin yaptıkları da keza...

Bu bakımdan haklısın ,değiştirmesi iyi olur senin açından ... Sen de kısıtlanmaktan rahatsız olacak yapıda değilmişsin... Kanımca mutlu olursunuz , inşallah ...

Son düzenleme:
Allah allah bana cok garip geldi ve saçma...
yani isterseniz din degiştirsin,cilt degiştirsin ,saç degiştirsin,ha o da olmazsa cinsiyet degiştirsin:))ya bırakın bunları sevgi var mı sevgi siz ona bakın bence...insanları kalıplara koyamazsınız seni şöyle olursan severim diyemezsiniz...bana meslek degiştir diyen adamla evlenmezdim acıdım şahsen bu beye...bakış açınız da cok darmış madem rahat yasamak istiyorsunuz o zaman olmaz deseydiniz...

Back