SELAM ARKADAŞLAR TECRÜBELERİNİZE İHTİYACIM VAR AMH DEĞERİYLE İLGİLİ

ad000

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2019
1.992
1.195
133
27
Merhaba arkadaşlar benim 7 cm lik çikolata kistim var AMH değerim 3.63 çıktı sizce aşılama tutabilir mi yoksa tüp bebek mi denemeliyim

Merhaba arkadaşlar benim 7 cm lik çikolata kistim var AMH değerim 3.63 çıktı sizce aşılama tutabilir mi yoksa tüp bebek mi denemeliyim
amh değeriniz çok çok iyi. Çikolata kistiniz için tedavi görmelisiniz. Başka bir problem yoksa doğal yolla hamile kalmanızı engelleyecek durum yok. Neden tüp bebek denemeyi düşündünüz ?

amh değeriniz çok çok iyi. Çikolata kistiniz için tedavi görmelisiniz. Başka bir problem yoksa doğal yolla hamile kalmanızı engelleyecek durum yok. Neden tüp bebek denemeyi düşündünüz ?
daha önce bir kez çikolata kistinden ameliyat oldum şimdi ikinci kez yeniledi gittiğim bir önceki doktor ameliyattan dolayı yumurtalıkların çok zarar görmüş normal yolla olması imkansız hemen tüp bebek yap diyerek korkuttu ondan dolayı

çok geçmiş olsun. Farklı bir doktora da bir gitseniz.
İmkansız denilerek hamile kalan o kadar çok arkadaşımız var ki okuyoruz da burada. Sakın umutsuzluğa kapılmayın.
Milyonlarca olan yumurtalarınızın hepsi zarar görmüş olamaz heralde :)

evet çok haklısınız bende o yüzden farklı bi doktora gittim oda bu testi istedi sonuçlar çıkınca gel konuşalım dedi yarın gidecem bakalım o ne diyecek

evet çok haklısınız bende o yüzden farklı bi doktora gittim oda bu testi istedi sonuçlar çıkınca gel konuşalım dedi yarın gidecem bakalım o ne diyecek
inşallah sizi rahatlatacak güzel şeyler söyler :) Sonucunuzun iyi çıkması da umut olsun.

Arkadasimda cikolata kisti vardi.Bir asilama bir tup bebek denediler ama ikiside negatifti.2 ay sonrasi dogal yoldan hamile kaldi ve su an 8 aylik hamile.Yani rabbim ol derse oluyor bir sekilde :)

Ne kadar süredir deniyorsunuz bilmiyorum ama her şey yolunda ise amh değeriniz doğal yoldan hamile kalmaya engel değil. Ama tek başına amh değerinin iyi olması hamile kalmak için yeterli bi etken de değil :)

Kistinizin varlığı tüp bebek tedavisinde bile gebeliğe engel olabilir. Olmaya da bilir :)
Hormon değerlerinizden birinde sorun olabilir.
Tüplerinizde tıkanıklık olabilir. Yumurtalarınız bu yüzden spermle buluşamıyor olabilir.
Yumurta sayınız iyidir ama ideal boyuta geliyor mu, kaliteli mi, çatlıyor mu bilinmiyor olabilir.
Rahimde yapışıklık olabilir. Rahim dokusunda sıkıntı olabilir. Bu yüzden döllenme olsa bile rahime embriyo tutunamıyo olabilir.
Pıhtılaşma problemi olabilir.
Eşinizin sperm değerlerinde sorun olabilir.
Her şey olabilir.
Hiçbir sorun olmayıp sebepsiz infertilite teşhisi de konabilir :)

Tüm bunların cevabını almadan aşılama yaptırmak saçma olur.
Önce 2 ay yumurta takibi yaptırın, doktor takibinde zaman ayarlı planlı ilişkiyle deneyin.
Sonra tüm tetkikleri yaptırıp, özellikle rahim filmi çektirip sorun yoksa ya da önemsiz bi sorunsa 1 kere aşılama deneyin.
O da olmazsa sorun olsa da olmasa da tüp bebek aşamasına geçin.

Tez vakitte pozitifi almanız dileğiyle :)

bilgilendirmen için çok teşekkür ederim canım 2 ay sonra rahim filmi çektirecem bakalım inşallah tüpler açıktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…