Selahattin Demirtaş: HDP Barajı Aşamazsa AK Parti Suriye'ye Girecek

matmazeldepresif

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2014
7.981
11.888
HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "HDP barajı aşamazsa AK Parti seçimden sonra Suriye'ye savaş ilan edecek." dedi

HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "HDP barajı aşamazsa AK Parti seçimden sonra Suriye'ye savaş ilan edecek. Orada tampon bölge oluşacak, arkasından Türk ordusu Suriye'ye sokulacak. Türkiye büyük bir felakete sürüklenecek. Bunu da önlemenin tek yolu HDP'nin barajı aşmasıdır." dedi.

HATAY'DA KONUŞTU

Demirtaş, Hatay'da partisinin düzenlediği mitingde partililere hitap etti. Demirtaş hükümete yüklendiği konuşmasına Gezi olaylarının yıldönümü dolayısıyla olaylarda hayatlarını kaybedenlere başsağlığı dileyerek başladı. Demirtaş, "Gezide, Kobani'de, Roboski'de, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olaylarını hesabı 7 Haziran'da sorulacaktır. Bu nedenle bu kadar korkuyorlar. Panikteler, paçaları tutuşmuştur. Çünkü ne kadar büyük suçlara ve günahlara imza attıklarını kendileri bizden daha iyi biliyorlar." şeklinde konuştu.

Hükümeti Suriye politikaları noktasında eleştiren Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na "stajyer başbakan" sözleriyle seslendi. Demirtaş, "Suriye politikasında mezhepçilik yapılırsa yangına ve felakete büyük benzin dökülmüş olur dedik. Aman aman bu hatayı yapmayın dedik. O dönemde şimdinin stajyer başbakanı o dönemde dışişleri bakanı idi. Henüz staja başlamamıştı. O dönemde uyarıyorduk, sakın ola hata yapmayın, Suriye üzerinde bir mezhep üzerinden taraf tutmayın ve Suriye'deki radikal grupları desteklemeyin dedik. Biz HDP olarak gücümüz olur, halkın desteği olur, Parlamento'da güçlü bir şekilde sizin desteğinizle yer alırsak, hele hele iktidar olursak yapacağımız ilk iş Suriye'de ateşkes ilan edilmesini sağlamak olacaktır." ifadelerini kullandı.

AK PARTİ SURİYE'YE SAVAŞ İLAN EDECEK" Seçimden sonra AK Parti'nin Suriye'ye savaş açacağını iddia eden Demirtaş, şöyle konuştu: "HDP barajı aşamazsa AK Parti seçimden sonra Suriye'ye savaş ilan edecek. Orada tampon bölge oluşacak, arkasından Türk ordusu Suriye'ye sokulacak. Havadan karadan rejime karşı savaşıyoruz adı altında Türkiye büyük bir felakete sürüklenecek. Bunu da önlemenin tek yolu HDP'nin barajı aşmasıdır."

Demirtaş, parti olarak daha önceden seçime girmedikleri için baraj riski ve kaygılarının bulunduğunu söyleyerek, "Bunu yadsımıyor, küçümsemiyorum. Ölçemiyoruz. Samimiyetle söylüyorum, hiçbir anket şirketi de ölçemiyor. Fakat HDP bıçak sırtında, ince bir matematik hesabıyla, hırsızlık oyunlarıyla, oy çalmayla baraj altında bırakılabilir. Bunu önlemenin tek yolu daha yüksek bir oyla barajı rahatlıkla aşarak hırsızlık yapabileceklerine imkan vermeyecek kadar güçlü bir HDP oluşturmaktır." sözlerini kaydetti.

7 Haziran gecesinde yeni bir umudun doğacağının altını çizen Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti: "Kibirden burnu büyümüş olanlar, gece gündüz bize hakaret edenler, bu ülkede kendisine oy vermeyen herkesi düşman olarak görenler, inanın o akşam balkona değil pencereye çıkamayacaktır. Buna yürekten inanıyoruz. Bizim derdimiz Türkiye üzerindeki kara bulutları dağıtmaktır."

"SARAY'IN PENCERELERİ ZANGIR ZANGIR SALLANIYOR"

Türkiye'nin bütün direnenlerinin gümbür gümbür Saray'a yürüdüğünü söyleyen Demirtaş, "Saray'ın pencereleri titriyor artık. İşçilerin, emekçilerin ayak sesleri ile gençlerin sloganları ile Saray'ın pencereleri zangır zangır titriyor. Saray'daki de panik halinde. Ne yapacağını şaşırmış. Öbürünü saymıyorum bile. Stajyeri kendisinin de taktığı yok. Ama Saray'daki, her şeyin farkında. İktidarlarının sonunun geldiğini farkında. Bak dün dedim ki AKP politikası yapmak için hiçbir fırsatı kaçırmaz dedim, bugün çıktı itiraf etti. Evet dedi, milletim nereye çağırırsa ben giderim. O kadar mazlum o kadar mağdur. Yeter ki beni çağırın, yufka açmaya da gelirim diyor. AKP propagandası yapayım da ne olursa olsun. Derdi millet değil, derdi yufka da değil, AKP'nin adaylarını bile ben belirledim diyor. Bugün itiraf ediyor. Ama siz hazırlıklı olun, özellikle yufka açan kadınlar oklava elinizde hazır olun, her an gelebilir. AKP propagandasını yaptığında ne yapacağınızı biliyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Seçimlerde kadınlara büyük görevler düştüğünü söyleyen Demirtaş, "Seni başkan yaptırmayacağız" sözleriyle bitirdi. Demirtaş miting sonunda HDP'li milletvekili adayları ile miting alanına gelenleri selamlayarak alandan ayrıldı.

http://www.sondakika.com/haber/haber-demirtas-hdp-baraji-asamazsa-ak-parti-suriye-ye-7358672/

bu konuşma oylar için söylenmiş konuşma değilse yani dogrulugu olan bir konuşmaysa o zaman yazık yani yada yazıklar olsun demeli...

hemen hemen bir çok topikte yazıyorum bu seçimlerden çok sonrası ne olucak korkum var diye yine yazıyorum bilmediğimiz neler çeviyor bu iktidar neler çıkıcak sonrasında

ülkeyi güllük gülistanlık görenler yada öyle gösterenlerin gözleri umarım açılır ve aklı selim oylarını kullanırlar. yoksa ülkenin yaşıyacagı herşeyde payları olucak...

Suriye tezkeresi hazir.. Secim sezonu da gecince neden olmasin?

Selahattin Demirtasin hosuma giden tek yani Guneydogu ve Dogu Anadoluda sozune inanip guvenen halkin AKP ve Tayyip gercegine gozunu acmasi.. Oradaki sadece yandas televizyondan ve koylere bedava dagitilan yandas gazetelerden dolayi yanlis bilgilendirilen, olan bitenden bihaber yasayip giden halka aslinda ulkede neler olup bittigini, o halktan biri sifatiyla anlatmasi.. AKPnin canini sikan da aslinda bu, Dogu ve Guneydogu Anadolu halkinin birinci elden uyandirilmasi.

suriyeye daha önce girmek istemiş erdoğan ama uygun bulunmamış sanırım

Abla ne yani kan mı dökecekler ertelendi derken
Tayyip'in Esad'dan ne kadar nefret ettigi ortada.. Suriyeli militanlara yardim ettigi de sir degil. Savas tezkeresini meclisten durup dururken sus olsun diye gecirdiklerini sanmiyorum. Zamani gelince kullanacaklardir. Kotu olan su ki Suriye ordusu dunyanin en guclu ordularindan biridir, buna karsin bizim ordumuz olasi bir darbeyi engellemek icin dogru durust Kurmayi bile birakilmamis bir ordu su anda.. Tabi artik savaslar ordularla sinirli kalmiyor, Iraktaki, Afganistandaki, Filistindeki savasan halklarin durumu ortada.. Durumun vehameti acisindan.. AKPnin ulkemizin gelecegi hakkindaki kararlarindan biri de bu.

Bu secim Turkiyenin gelecegini ve kaderini belirleyecek. Kilit parti begenmesek de HDP. Ben asla oy vermem, baraji gececekse de bu kendi hitap ettigi secmeni sayesinde olmali diye dusunuyorum. Gorunuse gore de AKP sandiklarda bir katakulli yapmazsa gececek gibi gorunuyor.. Eger HDP baraji gecer ve Selo sozunu tutarsa, bu Tayyip'in ve AKPnin sonu olabilir. CHP, MHP ve HDP, cikardiklari millet vekili sayilarina da bagli olarak bu uc parti bir araya geldiklerinde yargiyi tekrar islevine kavusturabilir, evlerinde para sayma makinalari, ayakkabi kutulari cikan bakanlar hakkinda reddedilen fezlekeler yerine tekrar fezleke verebilir, onlari yargiya gonderebilir, tapeleri de sorusturmaya ve yargiya gonderebilirler. Yandaslara peskes cekildigi iddia edilen ihaleler ve ormanlar sorusturma acilip yargiya gonderilebilir. Nereden buldun kanunu yeniden cikabilir, milletvekilleri ve bakanlarin malvarligi arastirilip sorgulanabilir, yargidan kacis bir yasa ile sonsuza dek gundemden cikarilabilir. Yani hukuk ve adaletin yeniden tesis edildigi mutlu son.. Saibeler ortadan kalkar, herkes hakettigi yere gider. HDP baraji asar ama ortak cikarlari adina sozunden donup AKP ile koalisyon kurarsa o zaman da ulke dogu, bati, eyaletler, Kurtler, Turkler derken paramparca olur, bu arada baskan yaparak Erdogan'dan da kendi ellerimizle bir Saddam yaratmis oluruz.

Muthis yazmissiniz...

Ama tayyip esadi neden sevmiyor sizce? Bu konuda kafam cok karisik...

Muthis yazmissiniz...

Ama tayyip esadi neden sevmiyor sizce? Bu konuda kafam cok karisik...
Erdogan , ABD ve Israil'in destekledigi Ortadoguyu yeniden sekillendirmek ve kaynaklarindan yararlanmak amaci ile olusturulmus BOP'un esbaskani. Saddam devrildi, Husnu Mubarek devrildi, Kaddafi devrildi, bu ulkelerle dusman olduk. Sirada Esad vardi. Filistin, Iran ve Rusya'yi da karsimiza aldik ve ABD-Israil projesine destek veriyoruz. Ozeti bu.

Klaavyenize saglik tesekkur ediyorum... :)

ablam bu gerçekleri insanlara anlatıyorum bu komplo teorilerini bırak adamın yaptıklarını görmüyor musun iyice paranoyak oldun diyorlar ben de konuşmuyorum artık ya bir de youtube da kendi ağzıyla itiraf etmiş ben bop ve genişletilmiş kuzey afriksa projesinin eşbaşkanıyım diye diğer eşbaşkanlarda yemen ve katar.yemen de karıştı enson hayırlısı olsun mursi yi eklemeyi unutmuşsun

Buna bir tek kim inanır ?
Kadir Inanır
Yalnız bu senaryo Kısmen doğru olabilir, NATO bu yaz Savaş'a girmeye hazırlanıyor, 2 Haziran'da bizim Dış İşleri Bakanı'mızında katılacağı bir toplantı yapılacak, sanırım strateji belirlenecek, 15 gün önce Antalya'da toplantı yapıldı, sanırım yaza girilecek savaşla ilgili konuşulurken bizde destek vereceğiz ama aynı zamanda Suriye'yle Savaş'a girmek içinde destek isteyeceğiz gibi gözüküyor.
Selahattin Demirtaş bu toplantıyı bildiği için böyle bir açıklama yapmış olabilir.

Ki zaten NATO ülkesi olduğumuzdan ve Rusya'yla savaşılması halinde işin içine İran ve Suriye'de girecektir, siyasilerimiz Suriye'ye girmek istedi, bunu dile getirdiler, şimdi böyle bir savaş olur ve etkisi Suriye'yi de kapsarsa biz direkt girmedik, NATO çoğunluk kararıyla oldu deyip işin içinden çıkabilirler, ayrıca Suriye'nin bir ara NATO müdahale ederse Türkiye'yi vururuz sözünü de unutmamak gerek, bu tehdidi bile bile destek verirsek en acı sonucu biz yaşarız.
Rusya, İran, Suriye'ye en yakın hedef biziz

http://aybekgazete.com/nato-antalya-da-savas-ruzgari-estiriyor/5317/

Son düzenleme:
Yani benim anlamadigim biz oyumuzu kime verelim?
Ne Akp ne Hdp.. İkisinide dusunmuyorum ama bi baska partiye oy verdigim zaman ne olacak?
Biri beni aydinlatabilir mi?
Kafam karisti yorumlardanda pek bisey anlamadim :s

Yani benim anlamadigim biz oyumuzu kime verelim?
Ne Akp ne Hdp.. İkisinide dusunmuyorum ama bi baska partiye oy verdigim zaman ne olacak?
Biri beni aydinlatabilir mi?
Kafam karisti yorumlardanda pek bisey anlamadim :s
Bu secimlerin sonunda meclise girmesi kesin gozu ile bakilan 3 parti var, AKP, CHP ve MHP. Meclise buyuk ihtimalle HDP de girebilir, ama hala durumu belirsiz, barajda dolasiyor. Diger partilerin oy orani yuzde 10 barajinin cok altinda kaldigi icin milletvekili cikartmalari imkansiz. Bu uc, ya da 4 parti disinda bir partiye oy verdiginizde oyunuz buyuk olasilikla en cok oy toplayan partiye yani AKPye milletvekili kazandiracaktir. Ya da bos/gecersiz oy attiginizda bu da AKPye yarayacaktir. Mevcut Secim sistemi geregince.. Bu yuzden de AKP veya HDP'ye oy atmak istemiyorsaniz CHP veya MHPye oy atmak zorundasiniz. Adina demokrasi diyorlar ama aslen durum bu. Oy atmayan kararsizlarin oyu en cok oy alan partiye, AKP % 40 larda oldugu icin ona gider.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…