Sekreterlik büyük yerde calismak

huvese

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2017
1.339
347
Selam arkadaşlar ben iki yıl dış ticaret okudum açıköğretim den onu dört yıla tamamlayıp işletme okudum.Dort senedir çalışma hayatım var sekreterlik yapıyorum.Burasi benim üçüncü isyerim önümüzdeki ay ocakta bir sene dolacak burda.
Ben işimi seviyorum ama bazen küçük yerlerde en absürt işler bazen sekreter yapıyor çay kahve işleri misafir gelince çaycı abla çıkınca bana kalıyor dörtte çıkıyor biz de altıda çıkıyoruz.Misafir gelince bir yandan telefon bir yandan kargoları göndermeye çalış bir yandan da misafire ikram .Hizliyim hepsini götürüyorum ama bazen bunaliyorum ve büyük bir yerde sekreterlik yapsaydim bu kadar patron sürekli beni yanına çağırmaz çay kahve ikrami yapmazdım .
Daha önce büyük yerlere gittim görüşmeye kız danışmadan duruyor yonetim üst katta bir çıkarken bir de girerken görüyor çay kahve verme durumu da yok çünkü bina dört beş katlı direk ya asistanı ya cayciya söylüyor.
Ama büyük yerde sizce böyle midir çalışma imkanı daha mı rahattır.Gerci büyük yere girmek de zor.Var mi aranizda benim gibi sekreterlik yapan kızlar.Bir yandan ilanlara baksam sonra diyorum sifirdan bir yere başla şu an ki yerimde haftasonu yok maaşım 1850 agı ile birlikte toplam sekiz buçuk akşam alti iş saatleri.Sizce ne yapmalıyım?

Bende çok cektim o cay kahve islerinden hatta bu sebepten issizim bundan oncekide yer by bir sirketti bu isler bana kalmadı ama diğer tüm bolumlerden extra is veriyorlardi yani bu sekreterlikte hic mutlu olamadım son gorusmemde adam resmen dunyayi kurtarmami falan isticekti bi o kalmisti:rolleyes:Onun yaninda cay kahvede tabi iyi günler dedim kendisine baya bi kurumsal olacakta iste rahat edicez artik bu isi yapmak istemiyorum bilmiyorum nolcak

Sekreter olunca sanki her işi yapmak gibi zorunlulugun varmış gibi davraniyorlar bazen aynen

Bence şükredin okadarda kötü durumda değilsiniz elinizdeki istende olmak var sonra is bulamamak var

Sekreter degilim hic yapmadim da ama benim calistigin firmalarda da durum sizin anlattiginiz gibiydi sekreterimize de, bizlere de gayet normal geliyordu durum yani bilmiyorum ama belki bir holding te filan calisirsaniz durum farkli olabilir ama onun disinda heryer asagi yukari aynidir.

Holding te sekreter olabilmek icin de epey sart gerekiyordur muhtemelen, bir kac dil bilmek filan falan

Ben memur olmadan ofis asistanligi sonra da yükselip genel müdür asistanlığı yaptım. Çayla kahveyle hiç isim olmadi. Hele yönetici asistanlığı gayet rahattı. Ben büyük yerlerde ve holdingte çalıştım. Çalışma şartlarım cok iyiydi ama ben mutlu olamadım kendimi daha çok geliştirmek istedim. Kpss ye girdim. Şimdi eşşek gibi çalışıyorum tapuda.

Sekreterimiz sadece telefona bakar faks gönderir kargo vs yapardı

Ayrı muhasebe elemanları çaycı teyzeler vardı

Bu ortamda arada bir çay götürmesi gerekmesin alışılmasın diye uğraşırdı

Zira bir kere yaparsa hep ona kalırdı

Büyük bir yerde şartlar böyle

kirmizigitar kirmizigitar aynen cnm şartlar holding ya da büyük şirketlerde öyle yabancı dil tecrübesi beş yıl donanımı fazla olan birini istiyor oralara girmek kolay degil

D damdan aynen telefon kargo faks fotokopi çekmek uçak bileti almak bu olmalı müşterileri misafirleri girişte iyi karşılamak ama küçük yerde öyle olmuyor maalesef unvan büyük yerde de aynı maaş da belki ama iş daha rahat oluyordur

Büyük bir hastanede başhekim sekreteri arkadaşım var, mesai bitimine doğru önemli bir misafirleri gelirse çaycı çıkmış olduğundan bu servis işlerini o yapıyormuş. Onun da çıktığı bi saatse baş hekimin kendisinin kahve, çay hazırladığı oluyormuş hatta. Daima sizden istenmiyorsa bence yapılabilir bir şey.

X