• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şekerli Su

Bonadea

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2007
765
17
96
Gaziantep
Hani eskiden büyüklerimizin yaptığı gibi bebeğe doğumdan hemen sonra bir iki kaşık şekerli su içirmenin yenidoğan sarılığını önlediğini duydum. Böyle birşey doğru olabilir mi ? Siz içirdiniz mi?

canım ben anne sütü verdım.hemde bol bol..damla damla sagdım kasık kasık agzına döktüm.çünkü emziremıyordum sezeryan oldugum ıcın..ve kızımın sadece 1 gun suren bır sarılıgı oldu..anne sütü her seyın ılacı..şekerli su karacıgerınde agır gelebılır.ben verme derim..

canım bende sodanın gazının kaçırılıp içirilmesi gerektiğini duymuştum ve götürmeyi planlıyorum

kızlar bi arkadasımın oğlu sadece anne sütüyle besleniyordu evde kabız oldu ve sarılık oldu doktorlar şekerli su içir demişler iyi geldi demekki verilebilir ztn buraya getirsen serum vercez o da ne şekerli su zaten demiş doktoru

bende vermedim banada dediler şekerli su ver sarı tülbent ört hçbişey yapmadım Allaha şükürde sarılık olmadı kızım

bizim bi tanıdığımız da doktor tavsiyesiyle sarılık için şekerli su vermişti bebeğine bir iki çay kaşığı çok değil

Benim oğlum prematüreydi ve sarılığı uzun sürdü. Küveze bile girmedi. Bol bol emzirdim. Çay kaşığının ucuyla sadece günde bir kez su verdirdi doktorum.

benim sutum sezeryan oldugum icin biraz gec geldi o yuzden hastanede kizima sekerli su vermisler sarilik yapip yapmadigini bilmiyordum ama kizim cok sukur sarilik olmadi.

ben anne sütünden başka birşey ii gelmez diye biliyorum şekerli su hiç duymadım denemeyide düşünmem.

ben anne sütünden başka birşey ii gelmez diye biliyorum şekerli su hiç duymadım denemeyide düşünmem.

guzelım zatn anne sutu gelmedıgı ıcın ılk gun oyle denıyor.cocugun kan sekerı dusuyor gıdasız kalınca..
ya yanında mama goturup verıceksın sut gelmezse
ya da verıceksın su..dr oyle dmişti.
sarılıgı atması ıcın bol bol sıvı alması laızm.
ama tabı emzırmek de lazım bunun yanında bol bol kı sut gelsın..:lepi:

ben verdim:lepi:
kaka ve çişiyle atıyor sarılığını.ve gaznıda kolay çıkarıyor.bence sende yap

ben normal dogumla dünyaya getirdim kizimi ama yasanan aksiliklerden dolayi emziremeden ameliyata alindim ben ameliyathanedeykende annem ilgilendi kizimla cok agladigi icin hemsireler sekerli su geirmisler annem icirsin diye ve icdide zaten bes gün boyunca sekerli su icdi sütüm gelmedigi icin ama sunu belirteyim hafifde olsa kizimda sarilik oldu ama cok cabuk atlatdi cok sükür zaten toplam 10gün kaldik hastanede

Kızlar yapmayın Allah aşkına
artık hastanelerin duvarlarına bile çerçeveletip asıyorlar bebeğe şekerli su vermeyin diye.
şekerli su bebeğin tokluk hissini artırıyormuş ve bebek emme ihtiyacı hissetmiyormuş. bu nedenle emmeyince hem süt geç geliyor hemde fizyolojik sarılığı kolay atlatması için sık emmesi gerekiyor.

Sarılık artışını önlemek için sık emziriniz. Saat başı, 1-2 saatte bir... Bebeği 4 saatten fazla uyutmamalı, takviye gerekiyorsa şekerli su kullanılmamalı, doktorun uygun gördüğü bir mama verilmelidir.

Kızlar yapmayın Allah aşkına
artık hastanelerin duvarlarına bile çerçeveletip asıyorlar bebeğe şekerli su vermeyin diye.
şekerli su bebeğin tokluk hissini artırıyormuş ve bebek emme ihtiyacı hissetmiyormuş. bu nedenle emmeyince hem süt geç geliyor hemde fizyolojik sarılığı kolay atlatması için sık emmesi gerekiyor.

Sarılık artışını önlemek için sık emziriniz. Saat başı, 1-2 saatte bir... Bebeği 4 saatten fazla uyutmamalı, takviye gerekiyorsa şekerli su kullanılmamalı, doktorun uygun gördüğü bir mama verilmelidir.

öyle diyosunda sekerim ya sütü gelmiyenler ne yapsin ben yogun bakimda kaldim iki gece ve gecirdigim ameliyat ve sokdan dolayida sütüm gelmedi 5gün kizimi sekerli suyyla beslediler yudum yudum

öyle diyosunda sekerim ya sütü gelmiyenler ne yapsin ben yogun bakimda kaldim iki gece ve gecirdigim ameliyat ve sokdan dolayida sütüm gelmedi 5gün kizimi sekerli suyyla beslediler yudum yudum

süt gelmiyorsa mama verirsin canım ama şekerli su vermeyin.

tatlım mama veriyor dr. sütü gelmeyen anneler için.
ben yukardaki mesajımda şekerli suyun verilmeme sebebini yazdım belki bir faydam olur diye.
verip vermemek sizlere kalmış.

canım onu bebeğin şekeri düşüp sarılık olmasın diye veriyorlar.tabii anne de süt yoksa verilir belki ama süt varsa vermeye gerek yok .tabii mama da verilebilr.amaç aç kalmasını önlemek. benim ablam yeni doğum yapmıştı sütüm olmadığı için ablam emzirdi ve sarılık olmadık çok şükür.

tatlım mama veriyor dr. sütü gelmeyen anneler için.
ben yukardaki mesajımda şekerli suyun verilmeme sebebini yazdım belki bir faydam olur diye.
verip vermemek sizlere kalmış.

kizlar ben yalvarmisdim kizima mama verin artik sütümünde geldigi yok zaten yavrucagizim ac kalmasin diye ama doktorlarim ve hemsirelerim endiselenmeyin gecirdiginiz agir ameliyatdan ve sokdan dolayi suan sütünüz yok mama verirsek hemen alisir ve gögüsünüzü almak istemez sonra demislerdi zaten doyasiya sekerli su icirmediler bir iki yudum oda karnini tok tutup acligini önlemek icin

valla ben de verdim annemde kayınvalidemde şekerli su verelim sarılık olmaz dediler ki doktor bebeğin sarılık riski var dikkat edin dedi ama çok şükür bebeğim sarılık olmadı...
doktorlorın dediğini tabiki önemsiyorum ama tecrübe her zaman daha cazip geliyor bana... tabi herkesin kendi tercihi..

Back