şekerim varrrr:(

geçmiş olsun canım benim de hamileyken şeker oldu ve kesinlikle şeker yasaktı. diyete uydum çoğu zaman son ay düşmüş doktor şekerin düşük çıktı demişti şekerli bişeyler yiyebilmiştim son günlerde. ben de bir de yüksek tansiyon ve reflü de vardı o sende olmaz inşallah inan şekerden bin beter. tuzlularda yask oluyor o zaman. böyle düşünürsen belki biraz daha rahatlarsın diye yazdım bunu. a.s.korkma canım. bir tane olmuş nasılsa bu da olur inşallah. mutlaka dr tavsiyelerine uyŞeniz
 
canmmm oncelikle gecmis olsun,ama bu kadar uzulme,karnindaki bebegine yazik,bi de beni dinle sen:çok üzgünüm:ailemde kimsede yok seker,esimin ailesinde kimsede yok,hamileliimde hic olmadi,guzel bi hamilelik gecirdim,doktor kontrolunde,sorunsuz,ilk kizim dunyaya geldi,hersey guzeldi,ama taki 2,5 yasina kadar bebeimde canimda bi tanecik kizimda seker hastaligi cikti,we bizde kimsede bu hastalik yokkkkkk,tanimiyoruz hastaligi bilmiyoruzzz,,dunyam yikildii,bittimm,mahwoldumm,ama kizim simdi 8,5 yasinda ALLAHIMAA COKK SUKURLER OLSUNNN onla yasamayi ogrendik,hic canini skma,sen bi yetiskinsinn,bnm kucuck kizim dayanabiliosa gunde 6 kez igne olmaya,yediklerine dikkat etmeye,sen kolaylikla bakabilirsin kendine,hic dert etme uzulme,benim kizim hasta deil bnm gozumde,SEKER KIZIM o benim,bi kizim daha war 4 yasinda oda,onda yok seker,ama biz alistikk yasamayi ogrendikk,yinede sana gecmis olsunn,unutma beterin beteri warr....
 

çok saol canım arkadaşım...inanki şuan tek düşüncem bu başka hiçbirşey düşünemiyorum.senağlamasenağlama
dualarını esirgeme birtanem ..
rabbim agznın tadını yuvanın huzurunu ve sağlığınızı hiç bozmasın...
buarada sanada çok geçmiş olsun inşallah böyle şeyler birdaha tekrarlamaz...allaha emanet olun...:1hug:
 
Hamilelikte Şeker Hastalığı (Gestasyonel Diyabet)

Bundan on yıl kadar önce doktorlar şeker hastası genç kadınlara hamile kalmalarının yan etkileri olduğunu söyleyip, çocuk yapmamalarını tavsiye ediyorlardı. Tıbbın büyük bir hızla ilerlemesi şeker hastası genç kadınların sağlıklı bebekler doğurmalarını doğal hale getirdi.

Hamilelik esnasında ana karnında başta östrojen olmak üzere birçok hormon üretilir. Bu hormonlar kan şekerini yükseltir. Bu metabolizma değişikliğine pankreas fazla insülin salgılayarak müdahale eder ve kan şekerini normale indirir. Bazı kişilerin pankreası bu sağlıklı cevabı veremediği için şeker hastalığı açığa çıkar. Yükselen kan şekeri anne karnındaki bebeği olumsuz etkiler. Annede hiçbir belirti vermeyebilir ve hamilelik şekeri tahliller ile teşhis edilir. Hamilelik şekeri doğum gerçekleştikten sonra geçer.

Şeker hastasıyım ve hamile kalmak istiyorum. Ne yapmalıyım ?
Öncelikle şeker hastası kadın zahmetli geçebilecek dokuz aylık hamilelik süresine kendisini fiziksel, duygusal ve psikolojik olarak hazırlamalıdır. Aile ve eşin tam desteği bu noktada çok önemlidir. Ardından bir endokrinoloji yani hormon hastalıkları uzmanına danışılıp, daha gebe kalmadan üç ay önce kan şekerinin normale yaklaştırılması gerekir. Bu strateji doğacak bebekte sakatlık olma ihtimalini azaltır.

Hamilelikte şeker hastalığı nasıl anlaşılır ?
Hamile kadınlarda şeker hastalığı gebeliğin altıncı ayından itibaren aranır. Ailesinde şeker hastalığı olanlar, ileri yaşta gebe kalanlar ve aşırı kilolularda testler daha erken yapılmalıdır. Önce basit bir tarama testi yapılır. Gebe kadına 50 gr glukoz içirilir, bir saat sonra kan glukoz düzeyi 140 mg/dl altında ise şeker hastalığı yoktur. 140 mg/dl üzerinde ise test pozitiftir ve 3 saatlik 100 gr glukoz ile yükleme yapılması gerekir. 3 saatlik yükleme neticesinde hamilelik şekerinin var olup olmadığı kesin olarak anlaşılır.

Şekerim ilk defa hamileyken yükseldi. Ne yapmalıyım ?
Bu durumda bir endokrinoloji uzmanı ve diyetisyenin uygulayacağı özel bir diyet, kan şekeri takibi ve eğer gerekir ise insülin tedavisine ihtiyacınız var. Hamilelikte annenin kalori gereksinimi artmıştır ve diyetin özelliği, annenin kan şekerini normale düşürecek fakat bebeğe tüm besin öğelerini, mineralleri ve vitaminleri eksiksiz sağlayıp, gelişimini engellemeyecek şekilde olmasıdır. Diyet tedavisi yetersiz kalırsa glukometre adını verdiğimiz şeker ölçme cihazı alıp, kan şekerini açlık ve toklukta ölçerek, insülin tedavisine başlamak gerekir. İnsülin tedavisinde çok dikkatli olunmalı, doz fazla kaçarsa kan şekeri düşebilir. Düşük şeker, bebek için yüksek şekerden daha sakıncalıdır.

Gebelik diyabeti için risk faktörleri nelerdir ?

İlerlemiş yaş, aşırı kilo, ailede diyabet hikayesi olması veya daha önceki gebelikte şeker hastalığı risk faktörleridir. Buna karşın hiç bir risk faktörü olmayanlarda da gebelik diyabeti görülebilir.

Şeker hastalığının tedavisi ihmal edilirse ne olur?

Annede aşırı kilo artışı dışında hiçbir kötü sonuç olmasa bile bebekte birçok problemler açığa çıkabilir. Örneğin bebeğin irileşmesi, doğum sonrasında bebeğin kan şekerinin düşmesi, bebek kanında kalsiyum düzeyinin düşmesi, akciğerlerin tam gelişememesine bağlı solunum güçlüğü ve sarılık bebekte açığa çıkabilecek ciddi problemlerdir. Ayrıca iri bir bebeğin doğumu zor oluduğu için sezeryan gerekebilir. Bebek doğunca hamileliğin getirdiği hormon salgıları otomatikman durur ve kan şekerini arttırıcı etkiler ortadan kalkar. Hamilelik şekerinde doğum sonrasında annede şeker yüksekliği düzelir. Bu aşamadan sonra doğum öncesi kiloya sağlıklı beslenerek inmek gerekir. Uzun vadede iki problem açığa çıkabilir: 1) Tekrar hamile kalınırsa şeker hastalığı geri gelir. 2) Hamilelikte geçici şeker hastalığı gelişen kadınların yarıya kadarında 5 yıl içinde kalıcı diyabet gelişir.

İnsülin iğnesine ihtiyacım var mı ?

gebelik diyabeti olan kadınların % 10 ila %25’inde, kan glukoz düzeyini düşürmek için insulin enjeksiyonu gerekir. Annelerin insüline gereksinim duyup duymadıkları teşhis esnasında belirlenememektedir. İnsülin tedavisinin bebeğe zararı yoktur.

“Özetle hamilelikte şeker hastalığı oldukça önemlidir ve bebekte birçok olumsuzluklara yol açabilir. Annede fazla kilolar dışında hiçbir belirtiye yol açmayacağı için kolay anlaşılamaz, ancak basit bir şeker yükleme testi bu sıkça görülen metabolizma bozukluğunu aydınlatır. Bilinçli bir diyet kan şekerini normalleştirir, annenin aşırı kilo almasını önler ve bebeğin sağlıklı olmasını sağlar. Doç. Dr. Selçuk Can hamilelikte şeker hastalığı gelişenlere enerji ihtiyacını hesaplayarak belli kalori ve karbonhidrat limitleri olan diyeti uygulamasını ve oturarak kolları çalıştıran eksersiz veya yürüyüşleri tavsiye etiğini belirtti ve ekledi : ". Bu uygulamalara rağmen kan şekeriniz yüksek düzeylerde kalırsa o zaman insülin tedavisi uygulamak gerekir. Göstereceğiniz gayretler sağlıklı bir anne ve sağlıklı bir bebek için şarttır. "
ÖNEMLİ NOTLAR:

1. KABIZLIK: Kabızlık gebelik süresince bir problem oluşturabilir. Diyet uzmanınız size lifli yiyecekleri içeren karbonhidratları önerecektir. Laksatif kullanmaktan kaçınılmalıdır. Çünkü bunlar çok miktarda glukoz içerebilirler.
2. ÖĞÜNLER: Gebeliğin sonuna doğru, erken yatmak ve geç kalkmak gibi bir eğilim gelişebilir. Bu öğünlerinizin kısa bir süreye sıkıştığı anlamına gelir. Diyabet açısından öğünlerinizin mümkün olduğunca gün içine yayılmasının büyük önemi vardır. Böylece vücudumuz 8 saat içerisinde aşırı miktarda yiyeceğe maruz kalıp, gece boyunca 16 saat aç kalmak zorunda olmayacaktır. Gebelik diyabeti olanlar üç ana üç ara öğün tüketerek beslenmelidirler.
3. TATLANDIRICILAR: Üzerinde "Diyabetikler " için uygundur, "ilave şeker yoktur "yada "doğal" ibareleri olan ürünlere dikkat etmelisiniz. Gebelikte tatlandırıcı kullanılmaz.
 
DİYABET

Şeker hastalığı vucüdun kan şekerini normal sınırlar içerisinde tutma yeteneğini kaybetmesidir. Şeker beyin, kalp, kaslar gibi hayati organların düzenli çalışması için doğanın yarattığı önemli bir yakıttır. Vucutta glukoz yakılmasını ve şeker metabolizmasını düzenleyen organ pankreastır. Pankreas insülin hormonunu üreterek kan glukozunu dengeler. İnsülin şeker hastalığı tedavisinde önemli bir yeri olan hormondur. Dünyadaki tüm önemli diyabet merkezleri insülini yapay olarak üretecek hücre kültürü veya brun spreyi geliştirmek için çalışmaktadırlar.

Türk Diyabet Eğitim ve Tedavi Vakfının yaptığı çalışmalarla ülkemizde yaşayan her 100 kişiden 7 tanesinin diyabet hastası olduğu saptanmıştır. Diyabet iyi beslenen ve sonuçta gitgide şişmanlayan ve ileri teknoloji sayesinde tüm işlerini robotlara bırakan ileri batı toplumlarının hastalığıdır. Ülkemizde diyabet oranı her geçen yıl artmaktadır. Amerikan Hastanesi tarafından huzurevlerinde yapılan bir araştırmada 65 yaş üzerindeki her üç kişiden birinin diyabetli olduğu bulunmuştur.

Şeker hastalığı iki tiptedir. Tip 1 diyabet dediğimiz genç diyabetinde bağışıklık sisteminin bozulması sonucu pankreasta tahribat gelişmekte ve hastalar insülinle yaşamak zorundadırlar. Tip 1 diyabetin tedavisi insülin iğnesiyle olmaktadır. Ancak gelişen tıp sayesinde artık şeker hastaları insülin kalemiyle veya Türkiye’ye yakında gelecek olan insülin pompasıyla acısız tedavi olabilmektedirler. İnsülin tedavisini hastalara daha kolay kabul ettirmek için yeni yöntemler sürekli araştırılmaktadır. Bunlardan en ümit verici olanı insülini burun spreyi ile uygulamaktır. Böylelikle insülin injeksiyonu ileri bir gelecekte tarihe karışacaktır. İleri tıp ülkelerinde uygulanan en son yöntemlerden biri pankreas transplantasyonudur. Hastalıklı pankreas yerine sağlam pankresın yerleştirilip insülini vucüdun salgılamasını hedef alan bu yöntem hastanın insüline bağımlılığını ortadan kaldırır.

İkinci tip şeker hasalığı erişkinlerde görülen tiptir. Tedavide pehriz, fiziksel eksersiz, ve şeker ilaçları rol oynar. Şeker hastalığı bir düzen hastalığıdır. Diyabetlilerin sabah-öğlen-akşam üç öğün düzenli yemek yemeleri gerekir. Ayrıcan sabah saat 1030’da, ikindi de ve gece yatmadan önce ara öğünlerini muntazam tüketmeleri gereklidir. Şeker hastaları günde en az iki litre sıvı içmelidirler. Egzersiz ve spor yapmaları hem kan şekerini hem kolesterolu düşürür, hemde kilo vermelrini sağlar. Diyabet hastaları senede bir kez grip aşısı, hayat boyu bir defa da zatürre aşısı olmalıdırlar. Şeker hastaları her 3 ayda bir düzenli doktor kontrolune gitmelidirler.

Bir insan şeker hastası olduğunu nasıl anlar ?


Toplumumuzda artan sıklıkla görülmesine rağmen bazı insanlar şeker hastası olduklarının farkında bile değildirler. Check-up alışkanlığının gelişmediği ülkemizde bu duruma oldukça sık rastlanıyor. Kan şekeri basit ve ucuz bir laboratuar testiyle tayin edilebilir. Dr. Selçuk Can yaz sıcaklarının şeker hastalarında çok su içme, çok idrara çıkma, ani zayıflama, bulanık görme, ağız kuruluğu, dilin damağa yapışması gibi belirtiler verebileceğini söylüyor ve ekliyor. “ Bu belirtileri hafifletmek için koka-kola, gazoz, meyva suyu gibi kalorili içeceklerin içilmesi şeker komasını davet eder. Bu durumda şeker ihtiva etmeyen ayran, su, maden suyu gibi sıvıları tüketmek ve bir uzmandan yardım istemek atılacak en doğru adımdır. Şeker hastaları özellikle yaz mevsiminde şekerlerini sık ölçtürmeli, yeterli sıvı almalı, doktor kontrollerini, diyet ve ilaçlarını aksatmamalıdırlar. Şeker komasının belirtileri göüldüğü anda acilen tam teşekküllü bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Şeker komasına erken müdahele sevindirici sonuçlar verir.”

Şeker hastalığı vucütta hangi tahribatları yapar ?

Şeker hastalığı olanlarda göz dibinde, sinirlerde, böbreklerde ve damarlarda tahribat olur. Ayak sinirlerindeki tahribat uyuşmalar, karıncalanmalar, hissizlik ve gece baldıra giren kramplar şeklinde kendisini gösterir. Şeker hastalarının ayaklarında çıkan yaraların kapanması oldukça zordur. Ayağa giden damarlar ve sinirler tam çalışmadığı için herhngi bir nedenle ayakta çıkan yaralar iyileşmez ve gangrene çevirebilir.

Şeker hastalığından korunma yolları nelerdir ?

Obezite yani şişmanlığın şeker hastalığının gelişiminde önemli rolü vardır. Bu yüzden obezite ile savaşmak, sağlıksız diyet alışkanlıklarının ve fiziksel tembelliğin Türk toplumuna yerleşmesini önlemek hepimizin hedefi olmalıdır. Şeker hastalığının kontrolunde hastanın kan şekerini her gün ölçüp; diyet ve insülin tedavisini ona göre ayarlaması tüm dünyanın uyguladığı bir yöntemdir. Amerikan Hastanesi’nde de evde hastanın kendi kan şekerini ölçtürmesini biz hastalarımıza öğretiyoruz. Düzenli takipler, spor ve zayıfalama sayesinde kişinin şeker hastası olma ihtimali azalır.

Ailesinde şeker hastası bulunan kişiler 40 yaşından sonra şeker yükleme testi yaptırarak risklerini belirlemelidirler. Gizli şeker hastası olan kişiler diyet ve ilaç tedavisi ile hastalıklarının ilerlemesini önleyebilirler.
 

canım benim inanki üzüldüm yavruna..çok geçmiş olsun canım artık şeker küçüçük yavrularda bile var...günde 6 kez iğne olmak zor canım..inşallah rabbim şifasını versin..doğru şekerle yaşamayı öğrenmem lazım..başka çare yok..:çok üzgünüm:
rabbim yavrularını sana bağışlasın ..acılarını göstermesin...
sinirlerim bozuldu yaaa şuan ağlıyorummm...
tek düşüncem minik bebeğimmm ..rabbbim herkesinkini kendine bağışlasın benimkileride bana..hayırlısyla kucağıma alsamm dünyanın en mutlusu ben olacağım...
şeker kızını öp yerimee...allaha emanet ettim sizleri....
a.s.
 

saoll canmmm,ama bn seni uzmek icin yazmadim bunlari agla diye yasmadim,kader bu,tabiki kimse istemezz hayatin toz pembe olsun ister,ama olmuyo iste,bnce sen hic uzulme,bebeini dusun,we yedilerine cok dikkat et,senin bebeinde sekerli olucak die bi kaide yokki,diyorum sna bizde kimsede yokk sekerr,ama olduu,uzulme her zmn senden daha kötü durumalrda olan insanlari dusun we haline sukret,kendine ii bakkkk
 

haklısın canım...dediğin gibi beterin beteri var...çok haklısın..
inan kendimden çok bebeğimi düşünüyorum üzüntüm bundan..benim yüzümden minicik yavruma birşey olursa bu durumu kolay kolay atlatamam..oğlumdan öncede iki tane bebek kaybettim..şuan tek varlığım 8yaşında oğlum var birde daha bir aylık bebeğim...
anlıyormusun canım..canım çok yanıyor..hamilelik psikolojisindeyim şuan herşeye ağlıyorummm...kusura bakma lütfen üzülme..şeker kızınıda benim yerime öppp...
rabbime sığınıyorummmm sadece ...
 
aç kalmamaya çalışıyorum ama zaten midem çok fena ..bazen ne yiyeceğimi şaşırıyorumm...
 
Yaa canım benim bizdede ırsi şeker ama bende henüz çıkmad ama illaki bigün çıkacak sende biliyorsundur seker hstalığı öle öldüren bi hast deil ama çok çok dikkat istio bebeğine bişicik olmas senn gibi dikkatli bi annesi olduktan sonra topik topik olur inşallah stres bence daha fazla zarar verir ona strese sokma kendini sadece biraz dikkat gerisi gelir Allah'ın izniyle
 

evet canım şeker hemen öldürmiyor ama resmen süründürüyor.sende adaysın canım yediğin içtiğin herşeye çok dikkat etmen gerek..mümkün olduğun sürece unlu ve tatlı şeylerdenuzak dur..inşallahh başına böyle bir hastalık gelmez...elimden geldiğince yediğime içtiğime dikkat ediyorum ama insanın elinde değil ister istemez endişeleniyorum...inşallah canım bebeklerimizi sağ sağlim kucağımıza alırız
 
24-3 günlük hamileyim .14. hafta da gebelik şekeri teşhisi kondu doktorun birine göre yeterli geldi ama kadın doğumcum ikna olmadı .endokrincimi değiştirdim. yenisi diyetle beraber insüline de başladı kilo almadan biticekmiş hamilelik. inşallah oğlum sağlıklı olur. ALLAH yardımcımız olsun.....
 
Bendede vardi hamileligimde.Son 3 ay cehennem azabi gibiydi hamileligimin.Canim herseyi istiyo ama yiyemiyordum.Mubarek oyle birseydiki yani sadece tatli yememekle olmuyordu.Doktor bana diyet vermisti resmen 5 yasindaki bir cocuk gibi yiyordum.2 dilim ekmek yada 2 tane portakal bile yesem sekerim firliyordu.Ben diyete son derece uydum canim o yuzden insuline baslamadan bebegimi dunyaya getirdim.Sukur onda sorun cikmadi.Suan bende oda cok iyiyiz.Dogumdan sonra seker kalmadi bende.Bnimki irsi degildi gebelik sekeriydi.Eger diyeti uyguladigim halde inmeseydi igneye baslicaklardi.Burda bir ablamiz vuruldu sukur cocugunda bir sorun cikmadi.Insallah seninkinide igneyle kontrol altina alabilirler canim.Cok gecmis olsun seni ancak ceken anlar benim gibiler yani.Allah evladini sana bagislasin.
 

ç:1hug:çok şükür atlatmışsın canım..benim irsi olduğu için şimdiden zorlanmaya başladım.yememe içmeme dikkat etmeye çalışıyorum...güzel dileklerin için allah razı olsun..inşallah rabbim yavrumu bana bağışlar ve bende kucağıma alırım..tekrar teşekkürler..a.s.
 

allah yardımcın olsun canım..
rabbim sağlıkla yavrunu kucağına almayı nasip etsin...
benim irsi olduğu için diyet uygulamaya başladım eğer düşmezse iğneye başvuracağız..
hakkımızdan hayırlısı diyelim...
inşallah hiçbir sorun çıkmadan bebeklerimizi kollarımıza alırız...:a015:
 
Canım benimde var.Henüz çocuğum yok ama inşallah düşünüyorum.Bugün diyabete gittim diyet yazdılar 1800 kalorilik.Uymak çok zor ama bebek için katlanmak zorundayız ama zor.Bu arada cerrahpaşa diyabet servisine gidiyorum.Oraya gitmeni tavsiye ederim.Şeker çok önemli lütfen dikkatli ol.Sevgiler canım .............
 


çok geçmiş olsun tatlım...ooo 1800 kalorilikmi kafamçokkarıştı
aman tanrım yaa ama kendin için hemde bebiş için katlanmak zorundasın..
cerrahpaşa bana çok uzak tatlım...
doğru şeker çok önemli..rabbim sağlıkla bir melek versin sana...
herkesin yavrusunuda kendine bağışlasın canım...
 

gerçekten ilk zamanlar çok zor oluyor..dün iki kurabiyenin hatırına bir saat yürüdüm banamısın demedi..hareket iyi geliyor ama zor da oluyor...hle ölçüm zamanı gelince daha da heyecanlanıyorum.. günde 6 kez ölçüm yapıyorum.. 2000 kalorilik diyetim var..4 defa da insülin.. buna şükür..RABBİM hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…