Şeker yüklemesi yüksek çıkanlar

snoopy.izmir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2008
84
6
Selamlar..25 haftalık hamileyim,bugün ilk şeker yüklemem yapıldı,50 .lik ve yüksek çıktı,158....Yarın 100,lük yapılacak umarım bir sorun çıkmaz,benimle aynı durumda olan var mı diye merak ettim..Nette araştırma yaptım ama gene de insan endişeleniyor..

28. haftamdayım bende 50Gr.lık yükleme sonucunda 170çıktı ve bu yüzden 100 gr.lık yükleme yapılıcak yarın , şeker olayını takmıyorum kafama sonuçta hamilelikte olabiliyor ve diyetle bu sorun çözülebiliyor. Yani bebek için şeker hastalığı söz konusu olmuyor bildiğim kadarıyla
Benim birde anemi var , sanırım bu daha büyük bir sorun çünkü günlük yediklerimizle sonuç hemen etkilenmiyor şeker gibi.
Bu yüzden çok stres yapma ikinci yükleme sonucun iyi çıkar umarım , bilgilendir bizleride olurmu?

sizin yine iyiyimiş 50 likte 200 çıktı.100lükte 108 normal çıktı.hamilelikte normal kızlar takmayın..ben 32 haftalığım 3 aydan beri diyet yapıyorum arada kaçamakla beraber:)... no problem..tsakılacak bişiy değil yani..kızcıklarımm

Anemi bende de var,günde 2 kez kan şurubu içtiğim halde değerim hala 10.6 ..Bugün 100 gr. sonucu çıkmadı sanırım yarın alırım ,hayırlısı olsun,zaten endişem kendim için değil bebeğim için..Bebişlerimiz iyi olsun yeter)))

Snoppy aldınmı sonucu benim sonuçları aldım ama henüz doktorum görmedi
106-191-116-137 çıktı sonuç sanırım yine yüksek sende durum nasıl?

mrb arkadaşlar banada 50 gr şeker yüklemesi yapıldı sonuç 151 çıktı doktor diyet verdi 4 gündür diyet yapıyorum ama bu diyetten hiç memnun değilim çünkü doymuyorum normal olarak 10 günlük bi diyet ondan sonra tekrar yükleme yapılacak hayırlısı bakalım.....

Snoppy aldınmı sonucu benim sonuçları aldım ama henüz doktorum görmedi
106-191-116-137 çıktı sonuç sanırım yine yüksek sende durum nasıl?

Ben de aldım ama dr. yoktu,nette baktım sanırım bende şeker hastası grubuna giriyorum,çok üzüldüm ama yeterki bebeşlerimiz iyi olsun.Benim değerler 88-171-186-166

Bu da netten bulduğum değerler.....

''''Normal değerler :
Açlık glukoz (AKŞ) < 95 mg/dl,
1. saat glukoz <185mg/dl,
2. saat glukoz <165mg/dl,
3. saat glukoz <145mg/dl olmalıdır100 gr OGTT de ortaya çıkan 4 değerden en az iki değerin normalin üzerinde olması durumunda gebeye gestasyonel diyabet mellitus (GDM) tanısı konur.'''''

Bu durumda sen de ben de GDM olduk(( Hayırlısı...

yuksek cıkması cokkkkkkkkkkk rsklı ben cok cektımmm..ama en son sadece seker hast özel bı hastaneye gıttım ve sonuclar tamaen yanlışmış...gttgınız yer cok önemli ..saglık ocagı.dispanser gıbı yerlere aslaaa yaptrmayın derımmmm..ani bebek ölmleri.plesanta yırtılmasına sebep oluyo...vs vs bır sürü tehlıkesı var...

yuksek cıkması cokkkkkkkkkkk rsklı ben cok cektımmm..ama en son sadece seker hast özel bı hastaneye gıttım ve sonuclar tamaen yanlışmış...gttgınız yer cok önemli ..saglık ocagı.dispanser gıbı yerlere aslaaa yaptrmayın derımmmm..ani bebek ölmleri.plesanta yırtılmasına sebep oluyo...vs vs bır sürü tehlıkesı var...

İlk bebeğini farklı bir sebeple bile olsa kaybetmiş bir anne olarak bana verdiğiniz bu morel için çok ama çok teşekkür ederim.

Snoppy maalesef aynı durumdayız sanırım diyabet servisine yönlendirileceğiz , üstelik bende sabah akşam olmak üzere 2 doz olarak kan şurubu kullanıyorum. Herşey bebişlerimizin sağlığı için napalım artık hayırlısı hakkımızda.

Güngüneş sanırım bizlerede diyet verilecek artık doyarmıyız bilinmez ama maalesef herşey bebişlerimiz sağlığı için , Allah onlara sağlık versinde katlınıcaz mecbur.

kızlar ölseydi benim bebem ölürdü 200 çkıtı 50 lilikte.inanmayın bunlara bebek ölümü
yok plesenta yırtımı bunlar binde bir.saçmalık.6 hafta sonra doğurcam 4 aydır şekerim var bişiyim yok bebeğimdede..rahat olun şeker herkezde çıkıyor başka hastalık vermesin Allah.anemi varken şeker neki..takmayın kızlarım

Merhaba kızlar.BEn de 8 haftalık hamileyim.Şimdiden şeker hastası olacağım korkusuyla yaşıyorum.Anne babam şeker hastası kendim de polikistik over hastasıyım.Hamileyken şeker olucağımdan çok korkuyorum.Acaba hamilelikte bende ŞD hastası olursamm doğum sonrası geçermi yoksa kalıcımı olur bir bilginiz varmı kızlar????

İlk bebeğini farklı bir sebeple bile olsa kaybetmiş bir anne olarak bana verdiğiniz bu morel için çok ama çok teşekkür ederim.

hayal perest olup kişinn kendını kandrmasındansa gercegı nbılip önlem almak daha mantıklı...hayırlısı inşşalah rabbım şifa verir.

hayal perest olup kişinn kendını kandrmasındansa gercegı nbılip önlem almak daha mantıklı...hayırlısı inşşalah rabbım şifa verir.

Kimsin sen ya , doktor falanmı ? Hamilelikte şekerim çıktı diye hayalperest olmamalıyım ani bebek ölümü garanti yani öylemi ?
Ayrıca önlem almadığımı nereden biliyorsun sen.
Madem benimki kesin , bebeğim yaşıyacak ve sağlıklı doğucak diye hayal kuruyorum.
O halde darısı da senin başına .................

ayyy kızlar benim şekerim 50 lik yüklemeden sonra 127 çıktı ama kan değerim çok düşük 9.1 çıktı ilaç kullanıyorum ama fayda etmedi doğuma 3 haftam kaldı kansızııımmm...

Snoppy maalesef aynı durumdayız sanırım diyabet servisine yönlendirileceğiz , üstelik bende sabah akşam olmak üzere 2 doz olarak kan şurubu kullanıyorum. Herşey bebişlerimizin sağlığı için napalım artık hayırlısı hakkımızda.

Güngüneş sanırım bizlerede diyet verilecek artık doyarmıyız bilinmez ama maalesef herşey bebişlerimiz sağlığı için , Allah onlara sağlık versinde katlınıcaz mecbur.

Haklısın ,zaten kendimi değil bebeğimi düşünüyorum,ayrıca yukardaki arkadaş sanırım uyarıda bulunmak istemiş)))))Neyse takma kafana,.. Sonucu daha dr. olmadığı için gösteremedim,mail attım bakalım cevap verecek mi,kendisi kongrede olduğu için 1 hafta yok ,diyetisyene yönlendirirse birbirimize diyetler hakkında bilgi veririz.

kızlar ölseydi benim bebem ölürdü 200 çkıtı 50 lilikte.inanmayın bunlara bebek ölümü
yok plesenta yırtımı bunlar binde bir.saçmalık.6 hafta sonra doğurcam 4 aydır şekerim var bişiyim yok bebeğimdede..rahat olun şeker herkezde çıkıyor başka hastalık vermesin Allah.anemi varken şeker neki..takmayın kızlarım

Ben daha diyetisyene filan gitmedim,neler veriyor neler yiyorsun,kendi doktorum kongreden gelene kadar önlemimi alayım bari,gerçi herkesin diyeti farklıdır ama gene de genel olarak yararlı-zararlı gıdalar hakkında bilgimiz olur..

Ben daha diyetisyene filan gitmedim,neler veriyor neler yiyorsun,kendi doktorum kongreden gelene kadar önlemimi alayım bari,gerçi herkesin diyeti farklıdır ama gene de genel olarak yararlı-zararlı gıdalar hakkında bilgimiz olur..

öncelikle geçmiş olsun.kongrede olan kadın doğumcun ise bence boşuna bekleme
sonucunu dahiliye veya endokrin uzmanına göstermen lazım.
benimde hem 50 lik hemde 100 lük yüklemem yüksek çıktı .2 gün endokrin servisinde kaldım hem diyete (2000 kalorilik ) hemde insüline başlattılar .bu sırada hem insülün kullanımını gösterdiler hemde şekerimi takip ettiler .

benimde yüksek çıktı arkadaşlar..bugün yaptırdım yüklemeyi 185 çıktı 50 gramda.....çarşamba druma göstercem bugün yokmuş şehir dışındaymış....
ben herşeye razıyım ama şeker yüklemesinden sonra çok kötü oldum ...elim ayağım boşaldı....zaten tatlı hiçbişi sevmem o suyu nasıl içtim bilmiyorum valla....halsizleştim...başım falan döndü...yatıyorum hala....
acaba drum 100lük yüklemeyi vermesede sadece diyet verse olmaz mı??????herşeyi yememeye razıyım yeterki o yüklemeyi yapmasınlar yaaa hala başım dönüyoooo:)))

benimde yüksek çıktı arkadaşlar..bugün yaptırdım yüklemeyi 185 çıktı 50 gramda.....çarşamba druma göstercem bugün yokmuş şehir dışındaymış....
ben herşeye razıyım ama şeker yüklemesinden sonra çok kötü oldum ...elim ayağım boşaldı....zaten tatlı hiçbişi sevmem o suyu nasıl içtim bilmiyorum valla....halsizleştim...başım falan döndü...yatıyorum hala....
acaba drum 100lük yüklemeyi vermesede sadece diyet verse olmaz mı??????herşeyi yememeye razıyım yeterki o yüklemeyi yapmasınlar yaaa hala başım dönüyoooo:)))

Bildiğim kadarıyla 100 gr. ister o daha kötü bence,50 gr. kolay iç glukozu 1 saat bekle kanı ver gel ,ama 100 gr.da aç gidip kan ver glukozu iç sonra saat başı 3 kere kan ver..3-4 arkadaşımın 50 gr. yüksek çıkıp 100 gr. da düşük çıktı bende o hayalle gitmiştim ama maalesef yüksek çıktı gene..Hayırlısı..

X