bende o konuda kafam karıştı acaba her hamile yaptırmalı mı ?yoksa doktor gerek görürse miher hamilenin yaptırmasının gerekliğini bilemdim ama konuyu takipteyim..
Merhaba 3 hafta once kontrol icin gittigimde doktorum ailemde genetik olarak şeker hastalığının olup olmadığını sordu. Annem ve teyzem maalesef şeker hastası. Doktorum normalde yapmayacakti yüklemeyi, ama ailede olunca 75 gram yapacak. Normalde 50 gram yapılıyormuş. Ben de çok endiselendim. Canan karatay sürekli karşı çıkıyor. Gecen pazartesi agrim olunca doktora gittim maalesef aclik sekerim yuksek cikti ve doktorum kesin yapiyoruz seker taramasini dediMerhabalar bir konu hakkında yardım ve fikrinize ihtiyacım var. 25+2 günlük hamileyim. dün muayene günümdü doktor aç karna bazı tetkikler yaptı ve şeker yüklemesine gerek olmadığını söyledi. ama etraftakiler herkes yapmalı dedi. riskler ortaya çıkıyor nasıl yapmaz doktorun dedi.. bu konuda fikirleriniz neler acaba başka doktora gidip yaptırmalı mıyım ?
ama genetikte varsa yaptır bence de benim dedemde vardı ve sıkıntıdan yaşlanınca olmuş. sonradan atlattı başka şükür ailede hiç yok. açlık kan şekerimde normal o yüzden yapma dedi çok sağol cevabın içinMerhaba 3 hafta once kontrol icin gittigimde doktorum ailemde genetik olarak şeker hastalığının olup olmadığını sordu. Annem ve teyzem maalesef şeker hastası. Doktorum normalde yapmayacakti yüklemeyi, ama ailede olunca 75 gram yapacak. Normalde 50 gram yapılıyormuş. Ben de çok endiselendim. Canan karatay sürekli karşı çıkıyor. Gecen pazartesi agrim olunca doktora gittim maalesef aclik sekerim yuksek cikti ve doktorum kesin yapiyoruz seker taramasini dediSizde genetik olarak seker hastaligi yoksa belki ondan yapmamistir. Ben de forumda konu açtım ama kimse aynı durumu yaşamamış galiba cevap yazan olmadı. 2 hafta sonra şeker yüklemesi yapılacak bakalim hayırlısı.
bende yaptıracaktım ama dr kesinlikle gerek yok dedi ve yapmadı bilemedim napcam şimdiBen bunu doktorumla konustum. Canan Karataya bu konu ile ilgili dava acilmis ve kazanilmis. Yapilmasinin iyi olacagini ve cogu profun bunu destekledigini söyledi. Sonucta sekeri yuksek cikabilir annenin ve buna göre önlem alinir. Anne ve bebek sağlığı için yapilmasi düşüncesindeyim ki bende yaptirmistim.
bana da normal çıkınca gerek yok dedibenim kan şekerim normal seyrinde olduğu için doktorum gerek görmemişti.. şimdi olsa yine yaptırmam diyorum ama belli de olmaz.. ablam şeker yüklemesi yaptırdı onda çıktı ve insülin kullandı ama onun normal gitmiyordu o yüzden doktoru istedi.. yani doktor gerek görürse zaten yaptırıyor.. Allah sağ salim kucağına almanı nasip etsin :)
Saglik ocagina da kayitlisindir mutlaka gidince bir sor istersen olmaz mi?bende yaptıracaktım ama dr kesinlikle gerek yok dedi ve yapmadı bilemedim napcam şimdi
Rica ederim, yaptircam artık mecburen insallah bir sorun çıkmaz.ama genetikte varsa yaptır bence de benim dedemde vardı ve sıkıntıdan yaşlanınca olmuş. sonradan atlattı başka şükür ailede hiç yok. açlık kan şekerimde normal o yüzden yapma dedi çok sağol cevabın için
evet soracağım oraya zaten keisnSaglik ocagina da kayitlisindir mutlaka gidince bir sor istersen olmaz mi?
inallah çıkmaz bana sağlık ocağındaki hemşire yanında limon götür o suya sık öyle iç dedi içimi kolaylaşır bulantı yapmaz ddiRica ederim, yaptircam artık mecburen insallah bir sorun çıkmaz.
Teşekkür ederim tavsiyen için ben de götüreyim.inallah çıkmaz bana sağlık ocağındaki hemşire yanında limon götür o suya sık öyle iç dedi içimi kolaylaşır bulantı yapmaz ddi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?