• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şeker yüklemesi yaptıranlar?

yaptırıp yaptırmamak size kalmış tabii, ama bi araştırmak lazım. Kulaktan dolma bilgilerle birini dinleyip hemen inanmamak lazım. tabii güven de önemli. en önemlisi hatta. doktorunuza güvenin!

araştırma deyince de; yaptırırsam risk nedir, yaptırmazsam nedir diye oturup kendi kendinize bir hesap yapın.

Bugün 50 gr şekeri yüklemesi yapıldı.hiçbir yan etki hissetmedim gayet rahatça içtim.tam 1 saat sonra ölçüm aldılar internetten baktım yanlış yerlere bakmadıysam tokluk 156 çıkmış:(((( bakalım doktorum yarın arar benı.devamını yazarım yıne.sevgılerler

Bugün 50 gr şekeri yüklemesi yapıldı.hiçbir yan etki hissetmedim gayet rahatça içtim.tam 1 saat sonra ölçüm aldılar internetten baktım yanlış yerlere bakmadıysam tokluk 156 çıkmış:KK43:((( bakalım doktorum yarın arar benı.devamını yazarım yıne.sevgılerler
Geçmiş olsun canım sanırım 140 üstüne 100 luk yükleme yapılıyor ona göre diyet veriliyor....tabi netten araştırdım kadarıyla böyle ....tekrar Geçmis olsun ...ben yaptirmadim ama kontrolü de bırakmadım şeker ve ekmek tüketmemeye çalışıyorum 30. Haftada yım ve 9 kilo aldım ...aaçlık tokluk şekerim de iyi çıkmıştı ...Hayırlısı yla sağlıklı sıhhatli bebişleri kucaklarız INŞALLAH. ...

Geçmiş olsun canım sanırım 140 üstüne 100 luk yükleme yapılıyor ona göre diyet veriliyor....tabi netten araştırdım kadarıyla böyle ....tekrar Geçmis olsun ...ben yaptirmadim ama kontrolü de bırakmadım şeker ve ekmek tüketmemeye çalışıyorum 30. Haftada yım ve 9 kilo aldım ...aaçlık tokluk şekerim de iyi çıkmıştı ...Hayırlısı yla sağlıklı sıhhatli bebişleri kucaklarız INŞALLAH. ...
Çok teşekkürler iyi dileklerin İÇİN.haftaya 75 gr şekeri yüklemesi yapacakmış doktorum sonucunu paylaşırım yıne.
Sevgılerler

Bende yaptırdım hem glikozun tadı güzeldi hemde hiç bi yan etkisi olmadı sabah 8-9 arası yaptırmak en iyisi benim de değerlerim normal çıktı. Karatay yaptırma dedi diye yaptırmamakta çok saçma. Dr istediyse yaptır tabi

Eklentiler

• DSC_2730.JPG
    DSC_2730.JPG
    86,2 KB · Görüntüleme: 220
Merhaba,

Ben yaptırdım 50 yüksek çıktığı için.100 yapıldı 1 saatin sonunda biraz yüksek çıktığı için diyetisyene yönlendirdi.Diyet sonucu açlık tokluk ölçtüm 2 gün (günde 6 kez) dikkat etmediğimde yükseldi ama dikkat ettiğim saatlerde hep iyiydi.
Doktorlar bebeğin durumuna göre testi istiyorlar biraz iri bir bebekse şüpheleniyorlar.Bu nedenle dr'unuza güvenmek en mantıklısı sanırım.
Herkese iyi haftalar.

Sağlıklı sıhhatli bebişlerimizi kucağımıza alalım inşallah:)

Canan Karatay yaptırmayın diye kendini paraladı. Doktorum şart koşmazsa yaptırmayacağım.
bende canan karataydan etkilendim dr sordum yaptırmak istemessen zorunda değilsin sen bilirsin dedi ilk kızımdada yapılmamıştı yaptırmadım

• Beğen
Reactions: ZOE
Merhaba kızlar gecen hafta 50 gr seker yukleme sonucu 156 cikinca bu hafta 75 gr yükleme yapildi.2 saatlik degerlere bakildi.acliktam bayilmak uzere olaamda sonuçlar cikinca yuzum guldu.116 ve 95 cikti.boylece rahatladim ama doktorom ilk testin yuksek olmasi demekki bir insulin dengesizligi olmus yinede saglikli beslen diye diyetli yasam icin esimle bana eğitim verdi:) esim her ne kadar hersey normalmis neden bunları yapalim ki desede daha saglikli beslenecegim:)))
sev gi lerle

Delinin biri kuyuya taş atmış... Karatay ortaligi kararistirdi mahkemelik oldu kadın doğum uzmanlariyla.. yapılmazsa bebeği ilerde neler bekliyor lütfen onu araştırın. Hiçbir zarari yok.

Delinin biri kuyuya taş atmış... Karatay ortaligi kararistirdi mahkemelik oldu kadın doğum uzmanlariyla.. yapılmazsa bebeği ilerde neler bekliyor lütfen onu araştırın. Hiçbir zarari yok.

Kesinlikle katılıyorum. Ben de ilk başlarda okuduklarımdan etkilenip acaba yaptırmasam mı diye düşündüm. Bugün sabah doktora gittik ve sordum zararlı mı diye. Doktorum da "aldığın şeker miktarı 2 dilim baklavadaki kadar. Gün içinde hiç bir paket çikolata ya da 1-2 dilim baklava/tatlı yemiyor musun?" diye sordu. Çok mantıklı hanımlar, şahsen ben özellikle gebelik döneminde sürekli tatlı aşeriyorum ve hemen her gün çikolata ya da sütlü tatlı yiyorum üstelik bir de yemeğin üzerine :) Bunların yanı sıra bolca meyve de tüketiyorum. Şeker yüklemesinde glikoz yükleniyor, normalde meyvelerden daha zararlı bi şeker türü olan fruktoz alıyoruz bolca zaten. Doktorum beni bu konuda hiç zorlamadı sadece şunu dedi: "Şeker yüklemesi yapmazsak ben bebeği riske atmamak için şeker varmış gibi diyet uygulayacağım. Burada amaç şu eğer annede gebeliğe bağlı şeker varsa, annenin bedeni şekeri sağlıklı bir anneninki gibi indirgeyerek bebeğe az ulaşmasını sağlamıyordur. Yani annenin aldığı şekerin büyük çoğunluğu bebeğe de geçiyordur. Bu da bebekte gelişimsel sorunlar olmasına, amniyon sıvısında artış, düşük gibi sorunlara yol açabilir. Bu riskleri göze alamadığımız için diyabetli gibi kabul edip diyet uygulamalıyız"

Şahsen ben riski göze alamadım ve şeker yüklemesini yaptırdım. Az önce de sonuçlarım çıktı çok şükür bir sıkıntı yok. Yükleme yaptırmasam da sorun olmayacakmış demek ki ama şeker yüklemesi yapılmadan da bu durumu göremezdim :) Kısacası sevgili anne adayları karar size kalmış ama ben doktoruma güvendiğim için şeker yüklemesi yaptırdım pişman da değilim ^_^ Rabbim bebeklerimizi korusun ve bize bağışlasın :KK46:

Kesinlikle katılıyorum. Ben de ilk başlarda okuduklarımdan etkilenip acaba yaptırmasam mı diye düşündüm. Bugün sabah doktora gittik ve sordum zararlı mı diye. Doktorum da "aldığın şeker miktarı 2 dilim baklavadaki kadar. Gün içinde hiç bir paket çikolata ya da 1-2 dilim baklava/tatlı yemiyor musun?" diye sordu. Çok mantıklı hanımlar, şahsen ben özellikle gebelik döneminde sürekli tatlı aşeriyorum ve hemen her gün çikolata ya da sütlü tatlı yiyorum üstelik bir de yemeğin üzerine :) Bunların yanı sıra bolca meyve de tüketiyorum. Şeker yüklemesinde glikoz yükleniyor, normalde meyvelerden daha zararlı bi şeker türü olan fruktoz alıyoruz bolca zaten. Doktorum beni bu konuda hiç zorlamadı sadece şunu dedi: "Şeker yüklemesi yapmazsak ben bebeği riske atmamak için şeker varmış gibi diyet uygulayacağım. Burada amaç şu eğer annede gebeliğe bağlı şeker varsa, annenin bedeni şekeri sağlıklı bir anneninki gibi indirgeyerek bebeğe az ulaşmasını sağlamıyordur. Yani annenin aldığı şekerin büyük çoğunluğu bebeğe de geçiyordur. Bu da bebekte gelişimsel sorunlar olmasına, amniyon sıvısında artış, düşük gibi sorunlara yol açabilir. Bu riskleri göze alamadığımız için diyabetli gibi kabul edip diyet uygulamalıyız"

Şahsen ben riski göze alamadım ve şeker yüklemesini yaptırdım. Az önce de sonuçlarım çıktı çok şükür bir sıkıntı yok. Yükleme yaptırmasam da sorun olmayacakmış demek ki ama şeker yüklemesi yapılmadan da bu durumu göremezdim :) Kısacası sevgili anne adayları karar size kalmış ama ben doktoruma güvendiğim için şeker yüklemesi yaptırdım pişman da değilim ^_^ Rabbim bebeklerimizi korusun ve bize bağışlasın :KK46:

Gebelikte şeker yükleme testinin yapılmasının önemi nedir?

Şeker yükleme testi uygulanmamış olan anne adaylarında, olası şeker hastalığı durumunda kan şekeri seviyesi kontrol altına alınmaz. Bu durum anne adayını böbrek enfeksiyonu, dirençli vajinal mantarı gibi rahatsızlıklar açısından korunmasız bırakacaktır. Bebeklerde anomali gelişme riski, normal gebeliklerde olan oranlar gibidir. Fakat kandaki şekerin ani olarak yükselmesi nedeniyle, bebeğin anne karnında ani olarak kaybedilmesi olasılığı daha fazla olur. Özellikle tedaviyi aksatan ve kan şekeri seviyesi olması gerekenden farklı olan kadınlarda bu risk çok yüksektir. Kan şekerindeki yükseklik bebeğin fazla kilolu doğmasına, amniyos sıvısında artışa neden olabilir. Doğum sırasında bebekte bazı sorunlar gelişebilir. Bunların arasında en fazla yaşanan sorun bebekte oksijensizlik belirtisi olmasıdır. Bunun dışında bebekte kan şekerinin düşmesi, kanında kalsiyum seviyesinin düşmesi, akciğerin tam olarak gelişmemesi nedeniyle solunum zorluğu olması ve sarılık gibi ciddi sorunlar yaşanabilir. Daha ileri dönemlerde bebekte şeker hastalığı ve kalp hastalığı gelişimi gözlenebilir.

Siz yaptırmışsınız çok şükür bişey çıkmamış
Umarım "acaba" diyenlere cevap olur bu yazı

Back
X