Kesinlikle katılıyorum. Ben de ilk başlarda okuduklarımdan etkilenip acaba yaptırmasam mı diye düşündüm. Bugün sabah doktora gittik ve sordum zararlı mı diye. Doktorum da "aldığın şeker miktarı 2 dilim baklavadaki kadar. Gün içinde hiç bir paket çikolata ya da 1-2 dilim baklava/tatlı yemiyor musun?" diye sordu. Çok mantıklı hanımlar, şahsen ben özellikle gebelik döneminde sürekli tatlı aşeriyorum ve hemen her gün çikolata ya da sütlü tatlı yiyorum üstelik bir de yemeğin üzerine :) Bunların yanı sıra bolca meyve de tüketiyorum. Şeker yüklemesinde glikoz yükleniyor, normalde meyvelerden daha zararlı bi şeker türü olan fruktoz alıyoruz bolca zaten. Doktorum beni bu konuda hiç zorlamadı sadece şunu dedi: "Şeker yüklemesi yapmazsak ben bebeği riske atmamak için şeker varmış gibi diyet uygulayacağım. Burada amaç şu eğer annede gebeliğe bağlı şeker varsa, annenin bedeni şekeri sağlıklı bir anneninki gibi indirgeyerek bebeğe az ulaşmasını sağlamıyordur. Yani annenin aldığı şekerin büyük çoğunluğu bebeğe de geçiyordur. Bu da bebekte gelişimsel sorunlar olmasına, amniyon sıvısında artış, düşük gibi sorunlara yol açabilir. Bu riskleri göze alamadığımız için diyabetli gibi kabul edip diyet uygulamalıyız"
Şahsen ben riski göze alamadım ve şeker yüklemesini yaptırdım. Az önce de sonuçlarım çıktı çok şükür bir sıkıntı yok. Yükleme yaptırmasam da sorun olmayacakmış demek ki ama şeker yüklemesi yapılmadan da bu durumu göremezdim :) Kısacası sevgili anne adayları karar size kalmış ama ben doktoruma güvendiğim için şeker yüklemesi yaptırdım pişman da değilim ^_^ Rabbim bebeklerimizi korusun ve bize bağışlasın