• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şeker yüklemesi yaptıranlar?

Canlar kilo ile şekerin hiç alakası yok. Ben sadece 6 aldım. 24. Haftadayim. 69 kiloyum. 1.72 de boyum. Jinekolog ların tümü gebelik şekerine inanılmaz önem veriyor. Erken doğum gibi riskler var. Ilk 50 lik yapturdim.158 cikinca 1 gun ara ild 100 luk yapildi.Benim 100 lük sonucum iyi çıktı. 4 kez kan alındı. Sadece 1 i sınırda çıktı. Yani diet gerekiyor... Bu. Sağlıksız şeyleri derhal hayatımızda çıkarmam gerekiyor özet şeker önemli. Bunun Prof u doc u yokki! !!!

Canan Karatay yaptırmayın diye kendini paraladı. Doktorum şart koşmazsa yaptırmayacağım.

Bende canan Karatay dediği için kararsız kaldım. İnsan kime inanacağını şaşırıyor.

ben de yaptırmamayı düşünüyordum canan karatay'ın etkisiyle.

Mrb kızlar bende bugün seker yüklemesi yaptırdım tam sınırda 140cıktı doktor üç gün diyet yap sonra 100lük yapılacak dedi bu diyette karbonhidratı azaltıyoruz dimi inş çıkmaz başka neye dikkat edicez bi fikir verin lütfen baya canım sıkıldı

Canan Karatay yaptırmayın diye kendini paraladı. Doktorum şart koşmazsa yaptırmayacağım.

Bende canan Karatay dediği için kararsız kaldım. İnsan kime inanacağını şaşırıyor.

ben de yaptırmamayı düşünüyordum canan karatay'ın etkisiyle; ama bir akşam yemek yerken meyve suyunda kaç ml de kaç gr şeker var diye baktım ve yaptırmaya karar verdim. ki ben o gece zaten 50lik şeker yüklemesini sadece meyve suyuyla yapmışım zaten ;)
canan karatay haklı evet ama onun dediği gibi beslenirsek zaten şekerimiz varsa da yükselmez.

Mrb kızlar bende bugün seker yüklemesi yaptırdım tam sınırda 140cıktı doktor üç gün diyet yap sonra 100lük yapılacak dedi bu diyette karbonhidratı azaltıyoruz dimi inş çıkmaz başka neye dikkat edicez bi fikir verin lütfen baya canım sıkıldı

benim de 50lik 145 çıkmıştı bir gün ara verip 100 lük yaptırdım normal çıktı. doktor da 100lük normal çıkar ama yine de bakalım demişti. bebeğin kilosu biraz önde gidince 34. haftada açlık-tokluk baktırdı normal çıktı o da.

Inşallah cikmaz bende de kızlar zaten bugünkü zorladım kendimi ama süper bi diyet yapıyor sayılmam cikarsa baya zorlayacak beni hersey tamam da cayı içemiyorum şekersiz baya azalttm ama sıfır olmuyo bi türlü bakalım cumaya görecez ne olcak

Bende carsamba günü yaptırdım 27.haftamdayım 6 kılo aldım şimdiye kadar ve cok tatlıyı sewen bırısıyım normalde emindim seker cıkıcagından ama cıkmadı allaha şükür .hamilelikte seker olayı cok ciddi bir problm bu yüzden kesınlıkle yaptırılmalı bence

arkadaşlar bende 10 haftalık hamileyim doktoruma seker yüklemesini sordum yaptırman gerek diyor ama ben yaptırmak istemiyorum canan karatayın dediklerine takıldım :(

arkadaşlar bende 10 haftalık hamileyim doktoruma seker yüklemesini sordum yaptırman gerek diyor ama ben yaptırmak istemiyorum canan karatayın dediklerine takıldım :KK43:
kan değerlerinde şeker yüksek değilse . seni ve bebeği riske sokmuyorsa yaptırmazsın ama bazen diyet yapma dikkat etme durumları oluyor. son aylarda el ayak şişiyor şekerin artmasından dolayı. onları araştır öyle karar ver. zaten normal olup olmadığına bakılacak. bende yaptırmama taraftarıyım da aksi durumlar için önlem alınması durumu da olunca kafam karışıyor.

Ben biraz arastirdim yaptirmayacam. Aclik kan sekeRimi Olcturdum. Seker yuklemesi yapinca sonuc yuksek ciksa bile doktorlar Diyet veriyormus zaten Normaldede sekerden uzak durmamiz karbonhidratlara yuklenmemek gerekiyor bunu yapmak yeter... canan karatay seker yuklemesi.yapacaginiza hamilelere kilo aldirmayin seker ciksada cikmasada beslenmesini duzgun yapmali herkes 24_28. Haftada yapiliyor sker peki ya diger haftalarda seker cikarsa?? Diyor bana cok.mantikli geldi canan KKaratayin netteki Yazilarini okumanizi tavsiye ederim iciniz rahat etmiyosa tercih sizin

Ben biraz arastirdim yaptirmayacam. Aclik kan sekeRimi Olcturdum. Seker yuklemesi yapinca sonuc yuksek ciksa bile doktorlar Diyet veriyormus zaten Normaldede sekerden uzak durmamiz karbonhidratlara yuklenmemek gerekiyor bunu yapmak yeter... canan karatay seker yuklemesi.yapacaginiza hamilelere kilo aldirmayin seker ciksada cikmasada beslenmesini duzgun yapmali herkes 24_28. Haftada yapiliyor sker peki ya diger haftalarda seker cikarsa?? Diyor bana cok.mantikli geldi canan KKaratayin netteki Yazilarini okumanizi tavsiye ederim iciniz rahat etmiyosa tercih sizin
bende çok araştırdım.yaptırmayın diyen sadece karatay var zaten.başka hiç bi doktorun böyle bi iddası yok.ama ben diyet uygulamama rağmen şekerim düşmüyordu.yani yemeği hayatımdan cıkarmama rağmen şekerim düşmedi.tüm gün boyunca sadece yarım elmada yesem sütte içsem yoğurtta yesem düşmüyordu.endokrinci mecburen insülin verdi.ki hamilelikte insülin kullanan birçok tanıdığım var.sözkonusu bebek.Rabbim tabikide vermesin kimseye ama tedbir

Benim Şahsi fikrim doktorum ne kadar gözümü korkutsada yaptırmak istemiyorum verdikleri şekerli su iki dilim baklava ölçüsünde olsa da yediğimiz baklava direk bebeğe gitmiyor ama içirdikleri su direk bebeğe gidiyor..açlık şekerimi ölçtürdüm 77 çıktı gayet normal..yediğimiz herseyde şeker var zaten tabiki dikkat etmek gerekiyor fakat bu yükleme bana mantıklı gelmiyor..92 yılından sonra ortaya çıkan bir test peki ondan önce Doğan'lar yani ben 88 liyim annem doktora bile gitmemiş Rabbim ne yazdıysa onu yaşayacaz arkadaşlar tabiki önlem alacaz ama biraz da bizler araştırıp yola çıkacaz.

Bugün yaptırdım sonucum 103 çıktı. Aslında doktor yapmayacaktı ama sülalemde tek bir kişide şeker olduğu için oyüzden yapıldı. Allahıma şükürler olsun ki temiz çıktı. İçecekte abarttıkları kadar değilmiş basit yani kimseyi dinlememek lazımmış.

Çok kararsız ım bende... şekerin hiçbir belirtisi yok şuan suyu bile zorla içiyorum şeker hastaları çok su içermiş ..açlık 85 tokluk 118 çıktı ...zaten sonunda diyet veriyorlar neden doktorlar ısrar ediyorlar yaptırmak ta anlamış değilim..ben yaptırmıcam deyince doktorum çok kızdı.. Karatay a saygı duymuyorum onun branşı farklı dedi...ama sonuçta Karatay da dahiliye ci ve Prof.arastırmacı kadın bilemedim hala çok kararsız ım tekrar açlık tokluk baktırıp ona göre karar vericem sanırım etrafımda da yaptırma diyen çok kararsızlık çok zor .....

dün ne tartışma yaşadılar karatayla.aman allahım.zaten dava açılmış karataya .hamileleri etkiliyor diye.kadın dobra dobra korkmadan savunuyor.bakalım kim kazanacak davayı

Valla hic sevmiyorum su karatayi kendi dalinda konussa amenna sanane jinekolojiden kac defa kadin dogurttun vallahi bn doktorum ne diyorsa onu yapicam cunku bnm icin en iyisini beni muayne eden bilir karatay bni muaynemi ediyor hayir o yuzden soyledigi mantikli gelmiyor bana ani bebek olumune sebeb oluyormus bu yani karatayi dinleyip yaptiranlar bunu goze aliyor demekki ha kendi doktoru onermez yada yapmaz ona birsey diyemem

Valla hic sevmiyorum su karatayi kendi dalinda konussa amenna sanane jinekolojiden kac defa kadin dogurttun vallahi bn doktorum ne diyorsa onu yapicam cunku bnm icin en iyisini beni muayne eden bilir karatay bni muaynemi ediyor hayir o yuzden soyledigi mantikli gelmiyor bana ani bebek olumune sebeb oluyormus bu yani karatayi dinleyip yaptiranlar bunu goze aliyor demekki ha kendi doktoru onermez yada yapmaz ona birsey diyemem
kadın dahiliye uzmanı... asıl jinekolog ne anlar şekerden????

Merhaba bende yarın yaptırıcam şeker yuklememı. 65 kilo ile hamile kaldım 22.haftamda 70 kilo oldum diye mi erken yapıyor doktor anlamadım.kiloda bana cok gelmıyor ama artık doktora teslımız:)) sabah 6 da kahvaltı yapardım yarın 10 a kadar ac ac nasıl duracağım ınsanın bılemıyorum.içilen su da aromalı su gibiymiş,rahatsızlık vermıyormus ama yarın en net bılgıyı verebilirim :))) şeker yükleme testının yapılması konusunda nacizane fikrim;içilen sıvıdaki seker oranını gun icinde rahatlıkla tukettıgımız bır cok gıdadan zaten alıyormuşuz.hem sadece bir sefere mahsus yapılıyor,hemde tesbiti halınde fazla kılo alımınız engellenebiliyor.alınan fazla kılo bebeklerde de cıkabılır sorunlu zamanlar yasanabılırmıs.onaylayan hekimlerede onaylamayanlarada saygı duyuyorum.kişinin kendi inisiyatifi sonuçta.ben yapılması gereken tüm testlerı hayırlısıyla yaptırayım elımden gelmeyenıde Allah a bırakayım dusuncesındeyım.
Sevgılerle

Back
X