• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şeker yüklemesi yaptıranlar?

Doğru söylüyorsun canım. .peki niye erken yaptılar sana şeker yükleme sini 23. Haftandasın sanırım canım

Bemim doktorum prof ve antalyanın en iyi doktorlarından şeker testi yaptırmadı bana çünkü bebeğinin kilosu haftasıyla uyumlu gidiyor kilosu fazla olmayan hamilelere yapmıyorum bu testi dedi.

• Beğen
Reactions: ZOE
Benim doktorumda Prof . 24 le 27 haftalar arasında yapılıyor dedi demekki doktordan doktora değişiyor.

Arkadaşlar ben yaptırdım 50 lik ve sonucum 158 çıktı. Yani 140 ın üzeri olduğu için yüksek! Ve yarın gidip 100 lük yaptıracağım. Yani yaptırmak zorundayız. Şahsen yaptirmasaydım şekerim olduğunu bilmeyecektim! yarın ki sonuca göre Dr um karar verecek. Umarım daha iyi bir sonuç alırım. Özetle kesinlikle yaptırılmalı!
benim 50 likte 180 lerde çıktı.ama 1 hafta sıkı diyete aldı beni.1 hafta sonra 100 lük yapmıştı.ama diyete rağmen düşmedi maalesef.günde 5 kez parmaktan ölçüm yapıyordum.

Bemim doktorum prof ve antalyanın en iyi doktorlarından şeker testi yaptırmadı bana çünkü bebeğinin kilosu haftasıyla uyumlu gidiyor kilosu fazla olmayan hamilelere yapmıyorum bu testi dedi.
bence yanlış.evet kiloyla çok bağlantılı bi durum.ama benim şekerim bebeğin kilosunu etkilemiyordu.arkadaşımında suyunu arttırıyodu.ama onun çok yüksekti.tabi doktora göre değişiyor

yok kızlar yok.bende çok pimpiriklenmiştim.aman karatay yaptırmayın diyor bilmemne.doktoruma gittim dedim böle böle ben istemiyorum.adamda bana bi fırça :) kadının biri çıkıyor bişiler diyor sizinde kafanız karışıyor diye.ama muhakkak yaptırın.beni doktorum ikna etti sağolsun.ilk 50 lik yaptırdım yğksek çıktı.diyet verdi 2 hafta sonra 100 lük yapıldı yine açlığım düşmeyince sıkı diyete girmiştim.endokrinoloji ye kalsa insülin vermişti ama ben kullanmadım diyet yaptım.
ilk hamileliğimde çıkmamıştı ama ikincide malesef çıktı.ani bebek ölümlerine neden oluyor.aman dikkat edin ve muhahkkak yaptırın.heleki riisk grubundakiler dikkat edin.bebeğini kaybetmiş bi anne olarak sadece bi öneri lütfen dikkat edin

slm arkadaşlar gebelik şekeri yüksek çıktı. 50 lik yüklemede açlık normal tokluk 163 kendimi çok kötü hissediyorum. doktorum şeker ölçüm stribi verdi ölçüm yapıyorum bu güne kadar ölçtüklerim normal . hiç yükselmedi . hamilelik boyunca tatlıda hep tadımlık yedim. hamileliğimde 15 kilo aldım şuan 7, ayındayım ekmeği yemeği çok tıka basa yemekten sonuç böyle oldu :KK43:((( bi akşam dayanamsdım dişardan alınan sütlü profitöröl yedim ve şekerim 190 oldu . sonra bol bol su içip düşürdüm. çok pişman oldum bidahada kesinlikle yemedim.çok evham yapıyorum arkadaşlar sizlerin nasıl oldu hamilelikten sonra geçtimi. bebeğiniz nasıl doğdu. çok korkuyoruM

slm arkadaşlar gebelik şekeri yüksek çıktı. 50 lik yüklemede açlık normal tokluk 163 kendimi çok kötü hissediyorum. doktorum şeker ölçüm stribi verdi ölçüm yapıyorum bu güne kadar ölçtüklerim normal . hiç yükselmedi . hamilelik boyunca tatlıda hep tadımlık yedim. hamileliğimde 15 kilo aldım şuan 7, ayındayım ekmeği yemeği çok tıka basa yemekten sonuç böyle oldu :KK43:((( bi akşam dayanamsdım dişardan alınan sütlü profitöröl yedim ve şekerim 190 oldu . sonra bol bol su içip düşürdüm. çok pişman oldum bidahada kesinlikle yemedim.çok evham yapıyorum arkadaşlar sizlerin nasıl oldu hamilelikten sonra geçtimi. bebeğiniz nasıl doğdu. çok korkuyorum ... BENDE konu açtım arkadaşlar ailemde yok çok yemektenmi beni buldu gebelikte şeker :(

Mrb kızlar bende bugün seker yüklemesi yaptırdım tam sınırda 140cıktı doktor üç gün diyet yap sonra 100lük yapılacak dedi bu diyette karbonhidratı azaltıyoruz dimi inş çıkmaz başka neye dikkat edicez bi fikir verin lütfen baya canım sıkıldı

Mrb kızlar bende bugün seker yüklemesi yaptırdım tam sınırda 140cıktı doktor üç gün diyet yap sonra 100lük yapılacak dedi bu diyette karbonhidratı azaltıyoruz dimi inş çıkmaz başka neye dikkat edicez bi fikir verin lütfen baya canım sıkıldı

Cnm genelde 50 likte öyle çıkanların 100 likte düşük çıkıyor. benimde gebelik şekeri yüksek çıktı. 50 lik yüklemede açlık normal tokluk 163 kendimi çok kötü hissediyorum. doktorum şeker ölçüm stribi verdi ölçüm yapıyorum bu güne kadar ölçtüklerim normal . hiç yükselmedi . hamilelik boyunca tatlıda hep tadımlık yedim. hamileliğimde 15 kilo aldım şuan 7, ayındayımda test oldum bende sonuç 163 yüksek . ailemde şeker hastası yok.

Canım diyetisyene yönlendirmedi mi doktorun?

aynı durumu yaşıyorum maalesef..endokrine yönlendirdi ordada kan tahlili yapıldı fena değil dedi doktor diyetle geçebilcek bi durum dedi ama 15 gün diyetten sonra insüline başlayıp başlamayacağım belli olacak sonuçlara göre..

50 lik değildi 75likti canım inş benimkisi düşük çıkar panik oldum nedense
Canım galiba test sonucunda yönlendirir heralde bugün bişey demedi ama ben yinede diyet yapmayı düşünüyorum bundan sonra hem kilodan hemde sağlığım için gerekli galiba en azından karbonhidrat a karşı dikkatli olmalıyım galiba
Cnm genelde 50 likte öyle çıkanların 100 likte düşük çıkıyor. benimde gebelik şekeri yüksek çıktı. 50 lik yüklemede açlık normal tokluk 163 kendimi çok kötü hissediyorum. doktorum şeker ölçüm stribi verdi ölçüm yapıyorum bu güne kadar ölçtüklerim normal . hiç yükselmedi . hamilelik boyunca tatlıda hep tadımlık yedim. hamileliğimde 15 kilo aldım şuan 7, ayındayımda test oldum bende sonuç 163 yüksek . ailemde şeker hastası yok.

Canım diyetisyene yönlendirmedi mi doktorun?

Dilara nasıl bir diyet uygulattılar sana neyi yasakladılar?
aaah canım benim yaa.şeker çok ayrı bi olay bence.çünkü kafaya taktıkça yükseliyor.kendini ne zaman rahat hissedersen düşüyor.önce 1800 falandı galiba kalori onu uyguladım.diyetisyen verdi.sonra baktım olmuyor iyice kısmıştım yemeyi içmeyi.çünkü doğuma son 2 yada 2,5 ay kalmıştı.yani bebeğin zaten organ gelişimi olmuştu.anneden nasıl olsa diğer gıdaları alıyor.yani annede az olsada bebek yinede alıyor alacağını.ben bu yüzden doğru düzgün bişi yemiyordum.ekmek pilav tereyağ sucuk tüm hamur işleri yağlı şeyler..hepsi yoktu hayatımda.sadece sabah domates salatalık ve peynir bide çay.aralarda yarım elma.öğle ve akşam yemeklerinde sadece sebze.oda bi kase.
son zamanlarım hep böle geçti.

slm arkadaşlar gebelik şekeri yüksek çıktı. 50 lik yüklemede açlık normal tokluk 163 kendimi çok kötü hissediyorum. doktorum şeker ölçüm stribi verdi ölçüm yapıyorum bu güne kadar ölçtüklerim normal . hiç yükselmedi . hamilelik boyunca tatlıda hep tadımlık yedim. hamileliğimde 15 kilo aldım şuan 7, ayındayım ekmeği yemeği çok tıka basa yemekten sonuç böyle oldu :KK43:((( bi akşam dayanamsdım dişardan alınan sütlü profitöröl yedim ve şekerim 190 oldu . sonra bol bol su içip düşürdüm. çok pişman oldum bidahada kesinlikle yemedim.çok evham yapıyorum arkadaşlar sizlerin nasıl oldu hamilelikten sonra geçtimi. bebeğiniz nasıl doğdu. çok korkuyorum ... BENDE konu açtım arkadaşlar ailemde yok çok yemektenmi beni buldu gebelikte şeker :KK43:
canım yaaa.panik yaptıkça çok yükselir.ama kesinlikle yemene dikkat et.diyete gir.ben ilk hamileliğimde sadece 11 kilo almıştım.9 kilo doğumla gitii.ama şekerim yoktu.bu hamileliğimde sadece 6 kilo aldım 8 kilo falan doğumla gitti.yani şekerim olduğu için kilo vermişim.ablamda 6 kilo falan vermişti hamilelikte.sakın tıka basa falan yeme artık.hep aklına ani bebek ölümlerini düşün.bende günde 5 kez ölçüm yapıyordum.dikkat et canım.

hamur işleri yağlı yiyecekler ağır yemekler pilav tatlı yok.inşallah 100 lükte çıkmaz.bence çıksada çıkmasada sağlıklı beslenmek gerek zaten

aynı durumu yaşıyorum maalesef..endokrine yönlendirdi ordada kan tahlili yapıldı fena değil dedi doktor diyetle geçebilcek bi durum dedi ama 15 gün diyetten sonra insüline başlayıp başlamayacağım belli olacak sonuçlara göre..
canım aynı benim gibi olmuş.bende endokrine gittim.diyetle düşmüştü aslında.ama araya kurban bayramı girdi.azcık mangal kacırdım.bana göre yine yüksek değildi.ama hemen insüline başla dedi.ben başlamadım.diyetimi dahada sıklaştırdım.çünkü verdiği insülin değeri çok yüksek değildi.bende onu vurmaktansa diyet yaparım diye düşündüm.

50 lik değildi 75likti canım inş benimkisi düşük çıkar panik oldum nedense
Canım galiba test sonucunda yönlendirir heralde bugün bişey demedi ama ben yinede diyet yapmayı düşünüyorum bundan sonra hem kilodan hemde sağlığım için gerekli galiba en azından karbonhidrat a karşı dikkatli olmalıyım galiba
canım zaten hamilelikte şekeri çıkanlar ileri yaşlarda muhakkak bi şeker hastası oluyorlar.yani büyük bi kısmı.bu yüzden dediğin gibi hep dikkat etmeliyiz.

Back
X