Şeker Hastaları ve Adayları İçin Ayda 7-8 Kg. Verdiren Diyet Listesi

buseb

Bk:70.8 G:61.9 H:53!
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2012
6.167
6.595
Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle hassas bir konu olduğu için bu listeyi uygulamadan önce yine de sizlerin doktorunuza, ya da diyet konusunda uzman, size yardımcı olabilecek birisine danışmanızı tavsiye ederim.

Şimdi,
Bu diyet listesini, doktor kontrolünde uygulayan, şeker hastası adayı olduğu için acilen rejime başlatılan bir arkadaşımdan aldım. Kendisi toplamda 21 kg. verdi. 105 kg. ile başladı, şuanda 84 kg. Çok sağlıklı. 3 aydır bu listeyi uyguluyor. Yani bu liste 3 aylık. Şimdilerde listesi tekrar doktor tarafından değiştirilecek. Aç kalmadığını ama kaçamak da yapmadığını söyledi. Yani her şeyin başı irade, istikrar. Fakat siz daha az kiloda bir insansanız bu yazdıklarımı kendinize göre ayarlayıp bir miktar azaltmanız gerekebilir. Dediğim gibi, bir bilene danışmak önemli. Bu listeye uyarak, siz de ayda 7-8 kg. verebilirsiniz.

Herkese bol şans dilerim.
Fazla kilolarınızdan sağlıklı bir şekilde kurtulmanız dileklerimle...

Kurallar:
Yemeklerde yağ oranı 1 yemek kaşığını geçmeyecek.
Kepek ekmeği değil, çavdar ya da tam buğday ekmeği yenecek.
2 haftada bir sütlü tatlı yenecek.
Şekersiz olmak kaydıyla çay içilebilir.
Yeşil çay ve form çayları içilebilir.
Günde 2-3 litre su içilecek.

Kahvaltı 08:30
1 bardak yarım yağlı süt (Süt içmezseniz yerine, sıkma meyve suyu içebilirsiniz. En fazla 2 meyvenin karışımı olacak ve dediğim gibi kesinlikle hazır olmayacak.)
2 dilim çavdar veya tam buğday ekmeği
1 haşlanmış yumurta + 1 kibrit kutusu beyaz peynir (Eğer o gün yumurta yemeyecekseniz, yerine 1 kibrit kutusu beyaz peynir yiyebilirsiniz.)
5 tane zeytin
1 tatlı kaşığı bal + reçel + pekmez
Dilediğiniz kadar salatalık + domates +maydanoz

Ara Öğün 10.00
Her meyveden az az dilimleyip, karışık bir meyve tabağı hazırlayıp yenilecek. (üzüm hariç.)

Öğlen Yemeği 13.00
3 köfte kadar et (kırmızı et, balık ya da tavuk) (ızgara, haşlanmış ya da az yağlı.)
1 kase yoğurt ya da ayran
1 porsiyon salata
2 dilim çavdar ya da tam buğday ekmeği

Ara Öğün 15:00

1 porsiyon meyve (üzüm hariç.)

Akşam Yemeği 18:00

1 porsiyon etli sebze yemeği
1 porsiyon salata
1 kase yoğurt
2 dilim çavdar ya da tam buğday ekmeği

Yatmadan Önce
1 meyve (elma vs.) ya da 1 bardak yarım yağlı süt

bendeseker haştasıyım bende deneyecegimbu listeyi çok kiloluyum umarım işe yarar ve size duacı olurumm

inş işe yarar canım. hastalığına da iyi gelir hem kilo vermen. çok rahatlarsın. başarılar şimdiden. kararlı olursan yaparsın. aç bırakan bir liste değil. arkadaşım gözümün önünde zayıfladı. sen neden yapamayasın? :KK34: sevgiler...:KK16:

glisemik index insülin dirençini aşmaya yönelik baslanan diyetler aslında en başarılı olanlarıdır.
besinler bağırsakta emilir ve şeker olarak hücrelere gönderilir kan yoluyla.
hücreler gerekeni aldıktan sonra şeker fazlası yağ olarak depolanır.
yani şeker yağa dönüştürülüp depolanır.
yemek yediğimizde kanda artan kan şekerini düşürmek yani normale çekmek için pankreas insülün salgılar
yani insülinü fazla olan kişiler daha çok yağ depolar.bu nedenle seçeceğimiz diyette kan şekerini ani yükseltmeyen besinler olmalı yani glisemik indexi düşük gıdalar

tam tahıl ekmekleri
pirinç yerine bulgur
süt-yogurt-sebzeler gibi....

Son düzenleme:
bu liste 70 ve üzeri kilosu olanlar için.
70 kilo altındaysanız ve fazla yoğun aktiviteniz yoksa ekmeklerden öğünlerde 1 dilim azaltılmalı.

hemen hemen aynı diyeti verdi diyetisyenim bnm kilom 67,5 maalesef ben bu diyetle kilo veremedim belki hipotiroidi olduğum içindir üstelik hareketliyimde...bilginize yine de denemek isterseniz şekeri dengede tutuyor...

Güzel liste ama önce irade lazim. Ama bugünden itibaren başlıyorum inşallah. Ayda 8 kilo versem acayip rahatlarim ay ne güzel olur

merhaba kızlar uzun zaman oldu aranıza gelmeyeli eskiden bi hayli kilolu idim baya verdikten sonra tekrar aldım suan 71,5 kg yim ve su dakika itibari ile bu diyete baslıyorum az sonra tavuklu salatam gelicek görüsmek üzere

X