Şeker hastaları ne yiyemez?

Benbenmesela

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2016
1.524
1.501
133
şeker hastaları ne yiyip içemez? Bilenler acil olarak bilgi verebilirler mi?

Pirinç, havuç, patates, beyaz un,

Bu oyle sunu ye bunu yeme diye netten yazilacak bisey degilki gidersiniz bir doktora soyler size. illa ordan burdan okuyacam derseniz de glisemik indeksle ilgili kitaplarda yazar. pirinc yerine bulgur iyidir ya da haslama patates kizarmistan daha kotudur vs vs

unlu ya da şekerli şeyler yiyemez, şekeri fırlatan pirinç patates üzüm incir karpuz vs yiyemez, glisemik indeksi düşük şeyler yemeli, meyve suyu içemez
kısacası şekerli tadı olan hiçbişey

Doktorunuz en doğru bilgiyi ve diyet listesini verir. Kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyin lütfen. Hemen hemen her hastanede bir diyabet bölümü var artık.

Son günlerde denk geldiğim şekeri düşürür diye limon yiyen şeker hastaları var, bu konuda bir uyarı yapayım sadece. Limon şekeri düşürmez aksine yükseltir.

Arkadaşımın oğlu şeker hastası herşeyi yiyip îçiyo fakat insülin iğnesinin dozunu yediklerine göre ayarlıyor. Tabi bu öyle bir hastalıkki herkeste farklı olabilir.

Doktora tabi ki sordum:)) bilmediğimiz bir şey var mı diye danışmak istedim. Yıllar geçtikçe tecrübe sahibi olanlardan fikir almak istedim. Kitaplar için teşekkürler.

Doktora tabi ki sordum:)) bilmediğimiz bir şey var mı diye danışmak istedim. Yıllar geçtikçe tecrübe sahibi olanlardan fikir almak istedim. Kitaplar için teşekkürler.
Ben hem metin Özatanın kitaplarını okudum hemde Karatayın kitaplarını düşük glisemik indeksli besleniyorum birde Karatay beslenmesi şükür şuan iyiye doğru gidiyor geçmiş olsun sizde bunları yapabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…