Yöresel Tarif Şehzade Kebabı ve Vişneli Kup ile İftar Sofrası

Yöresel Yemekler

Dahliadivin

Ayar saniyenin peşinde koşmaktır 🕑
Pro Üye
21 Ocak 2018
8.216
20.200
32
Herkese iyi ramazanlar
Şehzade kebabı
Bir kg kuşbaşı dana et
Bir kg patlıcan
İki soğan
İki diş sarımsak
Sivı yag
Tuz karabiber kimyon
Bir yemek kaşığı domates salçası
Bir çay kaşığı acı biber salçası

Etleri düdüklu tencereye koyup bol su ile haşlayalim et suyunu hem bu yemekte hemde ben sonrasinda mercimek corbasi da kullaniyorum:) sogani sarimsagi dograyip sivi yagda kavuralim sonra salcalari ekleyelim biraz kavurup pisen etleri baharatlari ve iki su bardagi kadar et suyu ekleyip biraz kaynatıyoruz. Patlicanlari kup kup dograyip tuzlu suda bekletiyoruz sonra kizartiyoruz etli harcimiz ile birlestirip firin tepsisine koyup firinda ustu folyo ile kapali 40 dk pisirelim en son folyoyu acip 5 dk uzerini kizartalim yemegimiz hazir
Vişneli kup
Bir litre süt
Bir paket vanilya
Bir su bardaği şeker
3 y kasigi un
2 y kasigi nisasta
Uzerine
400 gr vişne
Bir y kasigi nisasta
Bir su bardagi su

Tencereye süt seker ve unlari aliyoruz karistirarak pisiriyoruz en son vanilyayi ekleyip kapatiyoruz kaselerimize paylastiriyoruz. Visneler yazdan buzluga attigim visneler cekirdeklerini ayikliyoruz sonra bir su bardagi su ile ocaga koyuyoruz kaynayinca bir kasik nisastayi az su ile acip kaynayan karisima ekliyoruz hemen kivam aliyor ve kapatiyoruz. Kaselerimizin uzerine biraz iliklasinca paylastiriyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine sağlık dahli muhteşem görünüyor hayırlı ramazanlar canım

Başarılar dilerim

patlıcan ve et ikilisine bayılırım. harika olmuş

Ellerine sağlık çok güzel gözüküyor :) Başarılar <3

En sevdiğim et, yağsız et. Patlıcansızken bile ekmek banıp yemelik Ellerinize sağlık.

Elinize sağlık çok güzel görünüyor
Bende çarşamba günü misafirime şehzade kebabı yapmayı düşünüyorum. 8 yetişkin 2 çocuğa 1.5 kg et 10 patlıcan iyi mi sizce yeterli mi?

Elinize sağlık çok güzel görünüyor
Bende çarşamba günü misafirime şehzade kebabı yapmayı düşünüyorum. 8 yetişkin 2 çocuğa 1.5 kg et 10 patlıcan iyi mi sizce yeterli mi?
Yeterli bence cunku gecen gun 11 kisiye kavurma yaotim fazla geldi 2.5 kg etden yapmistim sizin yemege patlicanda girecegi icin yeterli olur :)

Yaaaaa nefissss gözüküyor, içim açıldı valla canım benim tariflerde sofrada harika gözüküyor, bayıldım eline sağlık başarılar dilerim canım benim

Çok güzel kalabalık bir sofra eline sağlık başarılar diliyorum

Ellerine sağlık canım. Tariflerin ve masan çok güzel görünüyor. Başarılar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…