Şehitlerimiz...

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylacım
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
A

aylacım

Ziyaretçi
arkadaşlar paylaşmak istedim...

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir Hilal uğruna Ya Rabb, ne güneşler batıyor....

Bu akşam yıldızlar saramış gibi Tepeler titreşir hava kış gibi Bir dağın sırtında dağ varmış gibi Omuzlamış bir Mehmed'i Mehmedim Can askerim

Uyurken seyrettiğim, o yatak boş şimdi... Uzaklardan kokun gelmez oldu, asker oğul... Gözpınarım dolu dolu, baba yüreğim incindi, Kirpiklerin arasından sel akar asker oğul...

Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber
Sana ağûşunu açmış duruyor Peygamber

Gayri anlatılmaz bu savaş bence, Dağ,taş konuşmuştu kendi dilince; "hücum"diye bir ses duydum ilk önce, Sonra "Allah Allah" dedi Mehmedim...

Bu öyle bir iman öyle cehid ki, Secde eder cümle canlı ve bitki, Bir temmuz akşamı Allah şahit ki, Şaha kalkmış vatan idi Mehmedim...

Bulanık akan sel suyu durulur mu Türk Askeri, arkadan vurulur mu Güzelleri sevenler, hiç yorulur mu Şehitlerden hiç hesap sorulur mu

Babam vardı bir ağlamayan Yakışmaz bana yakışmaz diyordu Annem bir köşede yüregine indiriyordu göz yaşlarını Bir şey olmuştu ama kimse bana birşey demiyordu...

NEREDE BİR ASKER GÖRSEM ABİM DİYESİM GELİYOR
NE ZAMAN SENİ DÜŞÜNSEM AĞLAYASIM GELİYOR
ABİ DEDİKLERİ CAN OLSA GEREKMİŞ
AĞLAMAK KAR ETMİYOR ÖZLEM YANINDA KAR KALIYOR

Yazık olsun uygar denen bu çağa Nice yiğitleri kardı toprağa Mehmed'ime kurşun sıkan alçağa Yumruğumu sıktım, sıktım ağladım. Çırpınırdın karadeniz Bakıp Türk'ün bayrağına Ah ölmeden bir görseydim Düşebilsem ayağına

aLintidir..

mekanları cennet olsun...
ki mutlaka öyledir..

NEREDE BİR ASKER GÖRSEM ABİM DİYESİM GELİYOR
NE ZAMAN SENİ DÜŞÜNSEM AĞLAYASIM GELİYOR
ABİ DEDİKLERİ CAN OLSA GEREKMİŞ
AĞLAMAK KAR ETMİYOR ÖZLEM YANINDA KAR KALIYOR

Cok duygulandim aylacim.
SEHITLER ÖLMEZ
VATAN BÖLÜNMEZ...
Bunu halaaa anliyamadilar....

Artık dayanmıyor yüreğim bu acılara....Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin,yakınlarına ve bizlere sabır versin.

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Gümüşhane'de şehit olan Basri Aslan'ın nişanlısına yazdığı son mektup yürekleri dağlıyor...

Link Silinmiştir.

19 Haziran 2007

GÜMÜŞHANE'nin Merkez'e bağlı Kırıklı Köyü kırsalında PKK'lı teröristlerin açtığı taciz ateşinde şehit düşen 22 yaşındaki jandarma komando er Basri Aslan'ın memleketi Denizli'nin Çameli İlçesi'ne bağlı Yaylapınar Köyü'ndeki baba ocağına ateş düştü. Arslan'ın, nişanlısına yazdığı, ‘Birtanesine’ diye başlayan son mektubunda, “Olur ya, bir çatışmada şehit düşersem, göğsümdeki kör kurşunu çıkarmayın. O benim madalyam olacak'' diye yazdığı öğrenildi.

7 aylık asker Basri Aslan'ın şehit olduğu haberini, öğle saatlerinde şehidin evine giden Çameli Kaymakamı Hüseyin Avcı, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Yılmaz, Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Başçavuş Metin Kurtcebe, 11. Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli subay ve askerler verdi. Şehit evine Tugay Komutanlığı'nın ambulansı ile gidildi. Şehit annesi Kezban Aslan ile babası Hasan Aslan, tarlada çalıştıkları için acı haberi vermeye gidenler bir süre köy meydanında bekledi. Anne ve baba araziden dönünce, eve giden heyet, Basri Aslan'ın şehit düştüğü haberini verdi. Acı haberle yıkılan anne Kezban Aslan, “Oğluma nasıl kıydılar, ben onsuz nasıl yaşarım'' diye ağıtlar yaktı. Sağlık ekibi, acılı anneyi iğne yaparak sakinleştirdi.

Link Silinmiştir.

ÖLDÜĞÜNÜ HİSSETTİ
Baba Hasan Aslan oğlunun birliğini sabah saatlerinde aradığını, ancak kendisiyle görüşemediğini söyledi. Baba Aslan, “Acımız büyük, vatan sağolsun. Oğlum, annesi ile telefonda 3 gün önce konuşmuştu. İyi olduğunu söylemişti. Bugün sabah arama gereği duydum, sesini duymak istedim. Aradım ama birliğinde telefona çıkan asker, görevde olduğunu söyledi. Meğer oğlum şehit olmuş'' dedi.

BİRTANESİ'NE VASİYETİ

Link Silinmiştir.Link Silinmiştir.Link Silinmiştir.

Askere gitmeden önce Acıpayam'da alçı-sıva işleri yapan, birliğine katılmadan üç ay önce de Acıpayam'da oturan köylüsü 17 yaşındaki Özlem Erdoğan ile nişanlanan Basri Aslan'ın şehit düştüğü haberi, evlilik hayalleri kuran genç kızı da gözyaşlarına boğdu. Özlem Erdoğan, “Böyle olacağını biliyordum, biliyordum, şehit olacağını biliyordum'' diyerek gözyaşı döktü. Baygınlık geçiren genç kız, Acıpayam Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Basri Aslan'ın, nişanlısı Özlem'e yazdığı son mektup yürekleri dağladı.

Mektubuna, ‘Birtanesine’ diye başlayan Aslan'ın sevdiğine “Olur ya bir çatışmada şehit olursam arkamdan sakın yas tutma. Bırak mezarımda rahat yatayım. Bedenimden komando elbisemi çıkartmayın, onlar benim gururumdur. Ölünce kefenim olacak. Başımdan mavi beremi çıkartmayın benim şerefim olacak. Ayağımdan botlarımı çıkartmayın, onlar nice yollar aşacak, şehit olursam sırat köPage Rankingüsünden onlarla geçeceğim. Elimden tüfeğimi almayın o benim namusumdur. Yaramın kanını silmeyin ahirette hesabı sorulacak. Göğsümdeki kör kurşunu çıkarmayın o benim madalyam olacak. İnşallah bunlar olmazsa ben sana kavuşurum sevdiğim'' diye vasiyet ettiği öğrenildi.

Çameli Kaymakamı Hüseyin Avcı, “Söyleyecek fazla bir şey yok, vatan sağolsun. Acımız büyük'' derken, Belediye Başkanı Cengiz Yılmaz şehidin intikamının ordu tarafından mutlaka alınacağını, kanının yerde kalmayacağını söyleyerek, “PKK'nın kökü kazınacaktır. Biz şanlı ordumuza güveniyoruz'' diye konuştu.

Şehidin ağabeyi 26 yaşındaki Mehmet Aslan ile yeğeni 5 yaşındaki Hasan Aslan da gözyaşlarına boğuldu. Acı haberi alan Yaylapınar köylüleri gözyaşları arasında şehidin evine koştu.

Basri Aslan'ın, Manisa Kırkağaç 2. Jandarma Komando eğitim birliğinde acemi eğitimini yaparken 15 ocak 2007'de teçhizatlı 2400 metre koşuda bölük birincisi olduğu için ‘örnek teşkil eden asker’ gösterilip kendisine birlik komutanlığı tarafından takdirname verildiği öğrenildi.

Link Silinmiştir.

Rabbim zaLimin tahtını basına yıkma yoLunda şehadeti mübah kıLsın insaLLahh...

ey şehitler.

Bekliyor vatanı 19-20 lik gençler,
Yüreklerinde kimbilir kimi bırakıp gittiler,
Bizim korunmamız için dağlarda gezdiler,
Siz rahat uyuyun bıraktıklarınız bizimdir ey şehitler.

Kanla sulanan bu toprak şimdi oldu gözyaşı,
Devlete zeval yoktur dilekler bununla yaşı,
Tertemiz evlatlara kıyan düşmanım sen düşün, taşın,
Bu ellerimle kafanı gövdenden ayıracağım kafanı.

Kinim seni boğacaktır asla bana gözükme,
Şu gözü yaşlı annelerin nefretini aldın,
Seni allah'a havale ettim yoktur kelime,
Ağlarım her şu gbi resimde.

Birisi ağlıyor çöktüm yanına,
Sevdalısını vermiş o minder olan toprağa,
Derdiyle hallenirim onlar bilmesede,
Allah sabır versin bu gibi acı çekene...

Onlara öller demeyiniz, öylece üstüyle defnediniz.Şayet onların mertebesinden toprak onları kefenle almaz.
Hz. Muhammet S.A.V. hadisinden...

Rabbim zaLimin tahtını basına yıkma yoLunda şehadeti mübah kıLsın insaLLahh...

Aminnnnnnnnnnn...

Adı Soyadı : Osman Çınar
Baba Adı : Mehmet Ali
Ana Adı : Emine
Doğum Yeri : Beyşehir 24.07.1958
Şehit Olduğu Yer : Bingöl - 28.07.1991
Defin Yeri : Beyşehir - Konya

Eşi Meliha ÇINAR'ın Mektubu

71635 yaka ve sicil numaralı şehit polis memuru Osman Çınar'ın eşi Meliha Çınar'ım.

1980 yılında eşim polis olmuştu. İlk görevini Yozgat'ın Yerköy ilçesinde başladı. Yerköy'de 8 yıl görev yaptı. 1988 yılında tayinimiz Van’a çıktı. Van'da 3 yıl görev yaptıktan sonra 6. ayın 11. nde 1991 de Konya ilinin Beyşehir ilçesine izine gelmiştik. 40 gün izinimizi kullandıktan sonra izin dönüşü Bingöl- Solhan Karayolunda P.K.K terör örgütü yolumuzu keserek kendimize ait arabadan beyimi indirdiler. O anda birçok araba durdurmuşlar, biz o olayın üstüne vardık. Beyim arabadan inerken bana siz arabadan inmeyin dedi. Bende 2 kızımla arabanın içinde 2 saat bekledik. Daha sonra eşim sağındaki ve solundaki teröristler ile yanıma gelip 1-2 dakika sonra "çocuklarıma iyi bak iyi sahip ol" dedi. Eşimin son sözü buydu. O anda beyimle aramızda 15-20 m. vardı. Teröristlerde bana çabuk in arabadan dediler. Bende sadece el çantamı elime alıp 2 çocuğumla arabadan indikten sonra arabamızı yaktılar. Beyimi şehit ettiler. O kalabalığın içinde bir polis ailesi daha varmış. Bizi o polis kardeşimiz, Solhan polis karakoluna kaçırdı. Orada 50-60 tane terörist vardı. O polis kardeşimizde o pislikleri işçiyim diye kandırmış.

Beyimin cenazesini Bingöl hastanesine ¤¤¤ürdüler. O zaman ben 3 aylık hamileydim. O korkuyla, o ızdırapla birlikte ben rahatsızlandım. Beni polisler sağlık ocağına ¤¤¤ürdüler. Doktorlar bebeğimi kaybetme tehlikesi var dediler. Bana orada bir iğne yaptılar. Daha sonra Malatya Devlet Hastanesine kadar cenazeyle birlikte geldik. Cenaze arabası hastanenin önünde beklerden bende hastanede kürtaj oldum. Ben o anda 1 şehit değil 2 şehit verdim. Ben Aponun etini değil kemiklerini dahi kül edeceğim. Bir de o haini elime bir geçirebilsem, o çocuk katili Apoya doktor hekim ¤¤¤ürmemenizi rica ediyorum. Benim 8 yıldır çektiğimi Allah ile ben biliyorum. Ben 8 yıldır sinir hastası oldum. Apoya işkence çektirerek öldürmenizi rica ediyorum.

Meliha Çınar

komando olmak gururumdur

Komando olmayı ne çok isterdim anam
Şehit düşmeyi istediğim gibi yürekten
Dağlarda yorgunuz, açız, susuz
Kim bilir kaç gündür de uykusuz
Yiğitlerle omuz, omuzayız dağlarda
Çatışmadan çatışmaya koştuk karlarda
Bazukalar patladı, kurşunlar yağdı
Silah arkadaşlarımız şehit düştü
Kolları,bacakları koptu gazilerimizin
Annam canımı teslim edersem üzülmeyin
Ben kardeşlerimle yan yana uyuyacağım
Mavi berem, kamuflajım, botlarım
Bırakınız üzerimde kefenim olsunlar
Mezar taşı yerine silahımı dikiniz
Alnımın, Ayağımın, Elimin paklığından namazımı
Göğsümün yarığından, akan kanımdan şehadetimi
Tanıyacak Muhammed'ül Emin (s.a.v.) kardeşini tanıyacak!
Kardeşime iyi bakın sahip çıkın
Kardeşim evladın olursa Muhammed Hamza koy ismini
Ben oğluma bu ismi koymak isterdim çünkü
Halkım bu toprak uğruna can verilerek vatan oldu
Vatanı hak etmeyenlere teslim etmeyiniz
Bakara suresi ayet yüz elli dört
Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin
Bilakis onlar diridirler
Lakin siz onu anlayamazsınız der
Babam sende şanlı ordumuzda yıllarca Komutandın
Sakın benim ardımdan öldü dedirtmeyiniz
Köpekler ölür de, şehitler ölmez Komutanım!

Bu şiirin hikayesi:

Henüz Lise çağlarında yüreğine şehitlik aşkı düşen Türk Silahlı Kuvvetlerinin şerefli bir Subayının oğlu. Askerlik çağında gönüllü komando olmaya karar verir ve onun için K.Ö. ve K.S. diye iki devir vardır. Komandoluğun aşkı ve Komandonun kalanlarına yazdığı birkaç satır son istek...
Bakara suresi- 154. Ayet-i Kerime:
'Allah yolunda öldürülenler için 'ölüler' demeyin. Tam aksine, onlar dirilerdir ama siz farkında olmazsınız.'

Al-i imran suresi- 169. Ayet-i Kerime:
'Allah yolunda öldürülmüş olanları ölüler sanma sakın. Hayır! Onlar diridirler. Rablerinin katında rızıklandırılıyorlar.'

yüce rabbim sabır versin...

bilmem neredeki bilmem ne kilisesini açacaklarına şehitlerimiz için şehit ailelerimiz için anıtlar yapsınlar,bu mektupları herkes okuyabilsin diye teker teker yazsınlar ölümsüzleştirsinler.Ermeniler bilmem kaç kıtada bilmem kaç adet soykırım anıtları yaparlarken.yaptırırlarken,medeni!insan haklarına saygılı devletler ! onlar için bu anıtları yaparlarken biz öylece oturuyoruz hiç bir şey yapmadan iyiki Çanakkale Şehitliğimiz var iyiki onu yapmışsız.

Aylacim aglattin beni o kadar duygulandimki hepsini okuyamadim biraz kendime geleyim oyle okuyacagim
Butun sehitlerimiz nur icinde yatsin ruhlari sahd olsun , ne ana baba evlatlari aramizdan ayrildi bu dayanilir gibi degil, ailelerine sabir diliyorum,

SEHITLER OLMEZ OLMEYECEK

BU VATAN BOLUNMEZ BOLUNMEDI BOLUNMEYECEK

Sözler tükendi ama yaşanan acılar tükenmiyor. Üstelik her geçen gün bir yenisi ekleniyor.

çok zor ALLAH SABIR versin. ASKERE kalkan eller kırılsın. hadi şimdi pişmanlık yasasını anlatın bakalım bu aileye, ya yetiştir davullu zurnalı gönder askere , sonra ölüm haberini al. işte benim anlatmak istediğim birkaç yüreksiz, şerefsiz, adi insanlar ( insan demeye dilim varmıyo ama.....) adice askerimize, polisimize kurşun sıkıyor alçakça sonrada ben pişmanım ..... oh ne ala insanların canını yak ocakları söndür, çocukları babasız bırak, anaların yüreğini dağlayın sonrada pişmanız. unutmayalım bu ŞEHİDİMİZ ne ilk olacak nede son. aramızdaki mikropları temizlememiz vatanımıza sahip çıkıp iki yüzlü insanları yaşatmamamız gerek. haberlerde her gördüğüm ŞEHİT haberinden sonra o çapulculara lanet yağdırıyorum. daha söyleyecek çok sözüm var ama bogazımda bir şeyler düğümleniyorrrr. ALLAH ASKERLERİMİZE KUVVET VERSİN. ŞEHİT AİLELERİNE SABIR VERSİN. unutmasınlar bu vatan bölünmez bölemezlerrrr. o yarım akıllılar bunu böyle bilsinnn.
ŞEHİTLERR ÖLMEZZZZ.

ŞEHİT MEKTUPLARI

Hepimiz, Bu Vatan İçin Birer Kınalı Hasan'ız...

" Ne Büyüksün ki Kanın Kurtarıyor Tevhidi, Bedrin arslanları ancak sizler kadar şanlı idi."

Türkiye'mizde Vatanın bölünmezliği uğruna canlarını verip, Gökteki Hilal ile Yıldızı Bayrak, Toprağı da Vatan yaparak kara toprağın bağrında sıra dağlar gibi yatan şehitlerimiz;

Sizler gençliğinizi yaşamadınız. Vatan savunmasını, Milli Misaki, Cumhuriyeti, canınızdan üstün tuttunuz. Oysa sizlerin olağanüstü yetenekleri vardı. Türk milleti için büyük değerler üretebilirdiniz. Vatan sevgisini yine ilk sıraya aldınız. Vatanı bölmek isteyenlerin üzerine nasıl saldırdığınızı, Cudi, Kabar, Namaz dağlarında, Kuzey Irak'ta nasıl aslanlar gibi savaştığınızı biliyoruz...senağlama

Adı Soyadı : Serhat GENCER
Rütbesi : Dz.P.Astsb.Çvş.
Doğum Yeri : Kırıkkale
Doğum Tarihi : 1973
Olay Tarihi : 08.01.1994
Şahadet Tarihi : 08.01.1994
Şehit Olduğu Yer : Şırnak - Maden

Sevgili Ailem

İlk önce hepinizi çok sevdiğimi söylemek istiyorum. Bu mektup ancak ben öldükten sonra sizin elinize geçecektir. Beni asla unutmayın. Hep kalbinizin bir köşesinde saklayın. Şunu asla unutmayın. Allah'ın verdiği canı Allah'tan başkası alamaz. Bu yüzden üzülmeyin. Yalnız size söylemek istediğim bir şey var. Ben Burcu’yu çok seviyordum ve bu sevgimi de mezara götürüyorum. Ben burda öldümse Allah yolunda, vatan namus ve millet yolunda öldüm. Benimle aslında gurur duyun ve gülün. Asla ağlamayın. Eğer ağlarsanız ben yattığım yerde rahat edemem. Dedeme de hepinizin selamını söylerim. Kendinize çok iyi bakın. Sizleri çok seviyorum. Hepinizi çok özledim. Oğlunuz. Yazacak başka bir şey bulamıyorum.

Serhat Gencer
Dz.P.Astsb.Çvş

Adı Soyadı : Rahmi DANA
Baba Adı : Ahmet
Ana Adı : Mürvet
Doğum Yeri : Simav / Kütahya
Doğum Tarihi : 12.03.1972
Şehit Olduğu Yer : İdil - Şırnak
Şahadet Tarihi : 24.06.1994

AĞLAMA ANAM

Eline yakmış bayram kınası
Bayram günü ağlar polis anası
On iki ay dolmayınca yoktur faydası
Yollara bakıp ta ağlama anam

Bayram sabahı şafak atıyor
Sokaktaki yetim bizi bekliyor
Yollardaki yolcular bizi bekliyor
Mektubumu okuyup ta ağlama anam

Polis oldum anam bileğim bükülmez
Kurşun yesem kanım dökülmez
Zalim gurbetin çilesi bitmez
Yollara bakıp ta ağlama anam

Anam rüyamda gördüm seni
Uyanıp ta baktım ki gurbet ocağı
Felek kalbime vurmuş bıçağı
Resmime bakıp ta ağlama anam

Yapraksız dalda bülbül öter mi
Sizlerden ayrılmayı gönül ister mi
On iki ay saymakla biter mi
Arkadaşlarımı görüp te ağlama anam

Hasret ateşi düşmüş göğsüme
Saçlarımı bir bir yolsam biter mi
Ağlasam ağlamasan gider gelir mi
Ağlayıp da gurbette üzme anam

18.01.1993
Rahmi Dana

Adı Soyadı : Ali KARAOĞLAN
Baba Adı : Mehmet
Ana Adı : Nazife
Medeni Hali : Evli / 1 Çocuklu
Memleketi : Kütahya - Simav
Şehit Olduğu Yer : Kars - Selim
Şahadet Tarihi : 09.10.1990

Değerli Babacığım

Mektubuma başlarken, en derin sevgi ve saygılarımla selam eder, Yüce Mevla'mdan sağlığın ve mutluluğunun daim olmasını niyaz ederim. Ben şimdilik iyiyim, hamdolsun sağlığım yerinde. Pek huzur bozucu bir şey de yok. Henüz yakacak almadım. Sobamız da eskidi, yenisi alınacak. Şimdilik mali sebeplerden dolayı bu işler duruyor. Lojmanın büyük odasını senin gelmen için hazırlıyorum. Biraz masrafım oldu oraya. Babacığım burada tek başıma kendime bakamıyorum. Onun için çocukları gelmeleri için çağırdım. Herhalde ayın 15 nde seni ziyaret edip söylemişlerdir. Bugün için Selim’ e gelmeleri lazım Allah izin verirse. Zaten mektubu onları karşılamaya giderken atıyorum. Yazın Anam da "ben yalnız da dururum'' demişti. Ben de iyice sıkıldım burada, çağırdım gelsinler diye. Allah izin verirse 15 tatilinde geliriz. Gerçi biraz zor olur gelmemiz ama gelmeye çalışacağım.

Babacığım, bizim köyün öğretmen kontenjanı 5 kişilik oldu. Bu sene derslere girmeyeceğim, Yani müstakil müdür oldum. Ancak senede 20 günlük resmi iznim var. O bakımdan zor olacak. Ara tatilinde falan iznim olmayacak ancak ben almaya çalışacağım. Belki rapor filan ayarlarım. Gelmemiz bu bakımdan zor.

Sen hiçbir şeyi kafana takma. Çünkü düşünsen ya da düşünmesen eline bir şey geçmez. Her zaman, her şey Allah'ın takdiri üzerine olur. Bu başımıza gelen de Allah’ın isteğiydi. Canını hiç sıkma. Sayılı gün gelir geçer. İnan ki şu anda benim de senden bir farkım yok. Evden başka hiçbir yere adım attığım yok. Tek dostum televizyon, ona da baka baka usanıyor insan. Kendimi kitaplara veriyorum bende. Sen de vaktinin çoğunu okumaya ayır. Okudukça kendini daha ileri düşünceli, daha sakin ve daha iyi hissedersin. Çünkü bilginin durağı yok. İnsan her gün yeni şeyler öğrendikçe insandır. Yoksa bir bitki ya da bir taştan farkımız kalmaz.

Şimdilik hoşça kal.Sana ve arkadaşlarına selam eder ellerinizden hasretle öperim. Allah-ü Teala yardımcınız olsun.

Oğlun

Ali Karaoğlan

Adı Soyadı : Bedir Karabıyık
Doğum Yeri : 20.03.1953 - Doğubeyazıt
Baba Adı : Ahmet
Ana Adı : Saadet
Medeni Hali : Evli / 2 Çocuk Babası
Şehit Olduğu Yer : Sarıkamış - Kızılçubuk Köyü - 04.04.1994
Defin Yeri : Balıkesir - Bandırma

VASİYETİMDİR

Canım Anneciğim,

Herşeyimi ama herşeyimi sana borçluyum, hep sana hizmet etmeyi, yanımda kalmanı, sana hürmet etmeyi, güzel kokunu koklamayı arzuladım. Çok az kısmet oldu. Bu dünyada sana doyamadım. Anneciğim dünyayı sevemedim, tad da alamadım. Allah'ın emir ve rızasına aykırı herşey beni rahatsız etti. El hasıl dünya bana küstü bende ona.

Bilmiyorum ama zannediyorum senin dualarının bereketiyle ömrüm uzun olur. Eğer sen veya ben önce gidersek önce giden kucağını açıp beklesin. Elbette kavuşacağız. Saçından bende bir tutam var, onu yanımda taşıyorum. Ölürsem Allah'ın izniyle bu kahramanca olacaktır. Saçının telleri yanımda kalsın, sakın ağlama. Bilki göğsümde kur'an var.

Dudaklarım da, son olarak Allah'ı zikretdi. Gönlün müsterih olsun. İbadetlerimi zikirlerimi hep bağışladım, elimde birşey kalmadı Rabbimin huzuruna bomboş gidiyo- rum. Onun gufranının kuşatacağını umuyorum.

Sana başka ne yazayım evvel gidene selam olsun.

Oğlun Bedir

Medeni Hali: Bekar
Memleketi:Bartın
Olay Tarihi: 5.11.1994
Şehit Olduğu Yer : Mardin - Savur Karayolu
Defin Yeri : Bartın - Döngeller Köyü

Saygıdeğer babacığım ve anneciğim.

Benim için üzülmeyin olur mu. Ben çok iyiyim. Buradaki rahatım da iyi. 2000 (İkibin) kişilik bir köydeyim. İlçeye çok yakın. Keçi deresinden Kumluca gibi. Köy gayet sakin, köyün ortasından bir çay akıyor. Çayın iki tarafında kavak tarlaları ve bahçeler var. Köy Arap köyüymüş. 4 tane şıh denilen bir adamlar var onlar sayesinde köyde pek olaylar olmuyormuş. Okulda 15 öğretmen varız. Bana birinci sınıfları verdiler. Çocukların bazıları Türkçe biliyor, bazıları hiç bilmiyor, sadece Arapça biliyor.

Okulun lojmanı yokmuş. Köyün içersinden bir ev tuttum. Bu mektubu da anca yazabildim. Eve taşınmadan önce bir öğretmen arkadaşın evinde kalıyordum. Eve eşya olarak 1 tane çekyat, 1 tane masa, 4 tane sandalye, 1 kilim aldım. Birkaç tane eksikliklerim var, onları da ilerde yavaş yavaş tamamlarım.

Babacığım aylığımı aldım ama hemen para gönderemedim. 6 milyon lira gönderiyorum. 1 milyon lirasını harçlık yaparsın. Televizyonda haberlerde söylüyorlar, öğretmenleri de öldürüyorlar. Siz benim için dua edin ben de biraz dikkatli olurum Allahın izniyle hiçbir şey olmaz inşallah. Keçideresine telefon edin diye Ankara'ya telefon etmiştim. Belki haber almışsınızdır. Bundan sonra da fırsat buldukça ben haber yollamaya çalışırım. Benden haber alamazsanız merak etmeyin olur mu. Devamlı mektup yazamam okunur belki. Devamlı telefon da edemem. Nizamettine mektup yazamıyorum. Ona yazın kusura bakmasın. İki üç ay sonra parası bitmeye başlayınca ben size gönderirim sizde ona gönderirsiniz.

Selamlara gelince beni soran herkese selamı var. rahatı da iyiymiş, aylığını alınca bize para gönderdi deyiverin. Sizlerinde hepinize ayrı ayrı selam eder, ellerinizden öperim. Haber, mektup alamazsanız merak etmeyin.

Oğlunuz Erol Ercan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…